X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece to w ogóle można popłynąć. Ja na razie powkladalam na Gemini do koszyka i mi 600zl wyszło, a niczego szalonego tam nie ma. Zamówię po wypłacie.

Za domawianie innych ciuchów wezmę się jak będę wiedziała ile czego mam, tzn jak mąż pomaluje pokój, przywiezie komodę i będę mogła porozkładać rzeczy.

Mnie najbardziej wkurza że auta nie możemy sprzedać. Od stycznia wystawione i były całe dwa telefony. A musimy kombi jakieś kupić, bo się w czwórkę nie zmieścimy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 🙂 mała waży 1040g,narazie głowa w górze. Szyjka długa, zamknięta, ale badał mnie tym razem na fotelu więc nie wiem czy coś się skróciła od ostatniej wizyty. 12 maja mam usg 3 trymestru umówione.
    Z wyprawką też jestem W czarnej d. Kupiłam tylko kołyskę. O torbie jeszcze nie myślę.
    Ja kupowałam w aptece melissa, wychodziło trochę taniej niż w gemini.

lysinka, sandrina22, Kama_86, Kosmo, Andziorek, StarającaSię, Maniuś, shooa, Alunis lubią tę wiadomość

preg.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z wyprawka jestem daleko. Mam ubranka i paczke pieluch. Pokój czeka na malowanie. Łóżeczko czeka w piwnicy. Reszta E zakładkach na kompie czeka na zamówienie. Mam jedna koszule dla siebie do szpitala.
    Jeśli chodzi o apteki to dobrze zrobić dwa podobne koszyki wGemini i Melisie i porównać cenowo zwłaszcza przy dużym zamówieniu. Ja planuje w maju to ogarnąć.

StarającaSię lubi tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Carmenn Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej, czytając wasze posty o wyprawce śmiem twierdzić,że nie mam jeszcze nic konkretnego,prócz ubranek 🙈 czas się ogarnąć
    Chociaż mąż stwierdził,że zaczniemy kupować gdzieś w maju ale ja jestem ostatnio jakaś w ciepłej w wodzie kąpana i chyba bym już wolała mieć wszystko naszykowane, spakowane i tylko siedzieć i czekać na poród 😅

b9384a481a.png
  • Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei czytając wasze posty uważam,że za szybko wszystko kupiłam 😂
    Mam łóżeczko z przewijakiem (już złożone) kosz Mojżesza też już czeka. Zakupy apteczne dobry miesiąc temu do mnie dotarły, ciuszki w spadku po znajomej i część dokupiona (łącznie cała szuflada pod łóżeczkiem plus karton, którego narazie nie mam gdzie włożyć, bo szafa jeszcze nie zamontowana 🙈 fotelik, kocyki i inne też już na stanie 😁
    Czekamy tylko na wózek 😊

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • LENi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, to ja to jestem w czarnej d..
    Nie mam nic, tzn tylko fotelik i łóżeczko.. Ale my jesteśmy na etapie sprzedaży mieszkania, więc niebawem będziemy się wyprowadzać :p. Gdzie.. Nie wiem haha bo cały czas remontujemy nowe lokum.. Wątpię że zdążymy.. Więc pewnie czeka nas pomieszkiwania u rodziców.. Także nawet nie mamy jak kompletować wyprawkę bo nie ma gdzie to trzymać, więc mam nadzieję, że chociaż do lipca się wyrobimy ze wszystkim :)

Po majówce idę na l4 to może wtwdy się za jakieś szukanie/ zamawianie wezmę..

l22ndf9helggnp3z.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 olimama mam bardzo podobny brzuszek do ciebie 🙂 zastanawiam się, jaki będzie pod koniec i czy będę miała co założyć na siebie.

Uwagi bliskich i znajomych na temat wyglądu brzucha lub wagi w ciąży są mocno nie na miejscu. Ja do tej pory pamiętam, jak teściowa przyjechała do nas poznać pierwszą córkę i przywitała mnie tekstem: jaki masz duży brzuch, mogłabyś jeszcze jedno urodzić.

Motywujecie mnie do zajęcia się wyprawką. Na razie kupiłam koszule do karmienia i porodu,trochę ubranek, trochę też dostanę od siostry. W maju zamierzam kupić rzeczy z apteki, mam już gotową listę w Gemini. Gondolę i leżaczek Tiny love też kupuję w maju. W czerwcu fotelik.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie w sobotę i mała waży już 1244g, na razie zapowiada się na długą i chudą. USG III trymestru mam 10 maja.

Zdjęcia nie udało się zrobić, bo bardzo się zasłaniała.

sandrina22, Kama_86, anjaa25, Andziorek, StarającaSię, Maniuś, Alunis lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że nie tylko ja jestem w lesie z wyprawka 😂 wczoraj mąż od dziadków przywiózł łóżeczko i wanienke. Resztę mam u siostry, tzn wózek, fotelik i jakieś ubranka z długim rękawkiem, ale chyba na początek będą git. O torbie będę myśleć w maju, jak już zwolnienie ogarnę 😉
    Też będę z Ikei zamawiać jaka komode i przewijak, bo poprzedni sprzedałam 😂

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Ikei ostatnio szafę przywiozłam,.to mam teraz.80 zł w kodach rabatowych. Mieszkam 7min od tej w Łodzi... Dar i przekleństwo 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję z Gemini, bo zwykle mają najbogatszy asortyment. Z cenami porównywalnie do innych aptek. Jak składa się duże zamówienie to wiadomo, jedne rzeczy wyjdą taniej, drugie drożej niż w innych aptekach.

Z wyprawką póki co mam tyle co po starszaku czyli wózek i dostawę ( nie wiem w jakim stanie, bo w piwnicy leżą długo), fotelik, wanienkę, jakieś ciuszki.
    Nie mam nic dla siebie do szpitala i na potem. Czekam aż meblowe otworzą, bo nie mam miejsca do przechowywania.

Tylko ja nie idę na USG trzeciego trymestru i robię zwykle USG u mojego dr?😲

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką nawet nieźle stoję 😝 najwięcej to zostało mi do kupienia dla mnie do szpitala 😂 muszę dokupić jedną koszulę, biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, "kosmetyki" itd dokładnie to takie nie wielkie rzeczy, ale jak się zbierze do kupy to wychodzi masa.
    A na sam pierw dziś zamawiam walizkę, bo moja zaginęła w akcji. A walizka już przyda się na dłużej 🙈
    Dla małego myślę, ze poza kosmetykami/apteczka to większość rzeczy mam 😅 został mi zakup laktatora, monitora oddechu ale to już zostawiam typowo na czerwiec

A no i kupiłam ten kosz Mojżesza co się was radziłam. Wygląda świetnie 😍 oby tylko nam służył 🙈

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina ja jeszcze nie wiem czy pójdę na to usg trzeciego trymestru 🤔
    plus taki, ze jak zdecyduję się to dzień przed mogę zadzwonić i mnie normalnie umówi i przyjmie. lekarz mówił, ze jak będę chciała to mam dzwonić koło 31tc

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG III trymestru u swojego lekarza, zamiast standardowej wizyty.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka, to mamy podobny brzuch i podobne wagowo dzieci. 😉 Jak zrobi się wreszcie cieplej to i ubrać będzie się łatwiej.

Odnośnie zamówień ja robiłam w Gemini i Melisie, bo nie udało mi się wszystkiego skompletować w jednej. A ceny potrafią zmieniać się z dnia na dzień.

lysinka lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze z zakupami w lesie. W tamtym tygodniu kupiłam kokon. Miałam kupić po przeprowadzce, ale stwierdziłam, że nie wiadomo kiedy to nastąpi, może się przesunie na czerwiec, a bałam się, że nie będzie już takiego, jak sobie upatrzyłam. Zamówiłam i chyba dzień później zadzwoniła właścicielka mieszkania, które kupujemy, że może nam dać klucze przed majówką, jeszcze przed podpisaniem aktu notarialnego.

Dziś się trochę nachodziłam. Skorzystałam, że żłobek już otwarty i pogoda ładna. Miałam do załatwienia sprawę w banku i wynik krzywej cukrowej do odebrania, więc przy okazji poszłam na lody. W weekend były tłumy i kolejki, więc nie pchałam się do centrum miasta. Zmachałam się konkretnie. Nie przytyłam dużo i mam wrażenie, że wszystko poszło w brzuch, ale ciężko już, mam wrażenie, że nawet bardziej niż w 9 miesiącu w pierwszej ciąży.

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś po wizycie. Mała rośnie - ma już 1112 g, szyjka wysoko. Mam jednak problem z żelazem. Od 2,5 m-ca biorę tardyferon i floradix, a wyniki morfologii z każdym badaniem coraz gorsze. Ostatnie wyglądają tak:
    - leukocyty 12,1 (4,0-10,0);
    - erytrocyty 3,2 (3,9-5,2);
    - hemoglobina 9,6 (11,2-15,7);
    - hematokryt 30 (34-45).
    Ferrytyna bardzo poleciała mi w dół - w połowie grudnia było 200, w styczniu 105, a teraz tylko 24:(
    Sprawdziłam dodatkowo kw. foliowy i wit. B12 - są w normie.

Co do wyprawki to jestem jeszcze w lesie. Zaczynam powoli kompletować rzeczy. W weekend jedziemy do teściów (chcą nam sfinansować zakup łóżeczka, komody) i podamy im jakie konkretnie mebelki chcemy zamówić. Wózek będziemy zamawiać w maju i zacznę kompletować apteczkę. Mam nadzieję, że Mała nie będzie za bardzo śpieszyć się na świat i zdążymy ze wszystkim.

sandrina22, StarającaSię, Maniuś, Alunis lubią tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ma któraś zgage , co na to stosujecie?? Dopadła mnie wczoraj i teraz odnowa.

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z wyprawki mam już sporo. Do szpitala praktycznie wszystko, muszę dokupić jeszcze ze 2 staniki. Rzeczy apteczne rozkładałam na 2 zamówienia, bo sporo tego 😅 ale ja kupowałam też termometr i takie grubsze rzeczy.Też po majówce idę na l4, więc będę pomału pakować torbę :)
    Ciuszków dla małego juz nie dokupuje bo tych pierwszych mam ful stan :D kupiliśmy też dostawkę, kokon i czekamy na wózek, fotelik i kosz Mojżesza, bo też zamówione:) mąż się pomału bierze za remont, więc aktualnie szukam mebli :D nie mam laktatora elektrycznego i caly czas się waham, bo dostalam ten zwykly z Canpola od szwagierki 🤔 zupełnie nie wiem jak to się sprawdza 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 23:21

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, brałam udział a webinarze u zaufaj położnej który się nazywa abc laktacji i ona generalnie nie polecała laktatorow z canpol, a ręcznych to już w ogóle 😒 Szkoda bo cena bardzo atrakcyjna na tle reszty. Tzn taki laktator może się przydać ale na pewno nie jako pomoc przy rozkręcaniu laktacji np, jedynie jak już nie ma z tym żadnych problemów i chcemy ściągnąć pokarm bo musimy gdzieś wyjść itd. Chociaż to i tak musi być dosyć męczące moim zdaniem przez kilka minut samodzielne pompowanie tego sprzętu 😅

Ale może niech się wypowiedzą już doświadczone dziewczyny, ja tylko wiem to z teorii 🙂

PS z jakich firm kupowalyscie kokony? Ciągle się waham czy warto to mieć, jednak trzeba liczyc ponad stówę za taki 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ