X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece to w ogóle można popłynąć. Ja na razie powkladalam na Gemini do koszyka i mi 600zl wyszło, a niczego szalonego tam nie ma. Zamówię po wypłacie.

Za domawianie innych ciuchów wezmę się jak będę wiedziała ile czego mam, tzn jak mąż pomaluje pokój, przywiezie komodę i będę mogła porozkładać rzeczy.

Mnie najbardziej wkurza że auta nie możemy sprzedać. Od stycznia wystawione i były całe dwa telefony. A musimy kombi jakieś kupić, bo się w czwórkę nie zmieścimy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 🙂 mała waży 1040g,narazie głowa w górze. Szyjka długa, zamknięta, ale badał mnie tym razem na fotelu więc nie wiem czy coś się skróciła od ostatniej wizyty. 12 maja mam usg 3 trymestru umówione.
    Z wyprawką też jestem W czarnej d. Kupiłam tylko kołyskę. O torbie jeszcze nie myślę.
    Ja kupowałam w aptece melissa, wychodziło trochę taniej niż w gemini.

lysinka, sandrina22, Kama_86, Kosmo, Andziorek, StarającaSię, Maniuś, shooa, Alunis lubią tę wiadomość

preg.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z wyprawka jestem daleko. Mam ubranka i paczke pieluch. Pokój czeka na malowanie. Łóżeczko czeka w piwnicy. Reszta E zakładkach na kompie czeka na zamówienie. Mam jedna koszule dla siebie do szpitala.
    Jeśli chodzi o apteki to dobrze zrobić dwa podobne koszyki wGemini i Melisie i porównać cenowo zwłaszcza przy dużym zamówieniu. Ja planuje w maju to ogarnąć.

StarającaSię lubi tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Carmenn Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej, czytając wasze posty o wyprawce śmiem twierdzić,że nie mam jeszcze nic konkretnego,prócz ubranek 🙈 czas się ogarnąć
    Chociaż mąż stwierdził,że zaczniemy kupować gdzieś w maju ale ja jestem ostatnio jakaś w ciepłej w wodzie kąpana i chyba bym już wolała mieć wszystko naszykowane, spakowane i tylko siedzieć i czekać na poród 😅

b9384a481a.png
  • Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei czytając wasze posty uważam,że za szybko wszystko kupiłam 😂
    Mam łóżeczko z przewijakiem (już złożone) kosz Mojżesza też już czeka. Zakupy apteczne dobry miesiąc temu do mnie dotarły, ciuszki w spadku po znajomej i część dokupiona (łącznie cała szuflada pod łóżeczkiem plus karton, którego narazie nie mam gdzie włożyć, bo szafa jeszcze nie zamontowana 🙈 fotelik, kocyki i inne też już na stanie 😁
    Czekamy tylko na wózek 😊

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • LENi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, to ja to jestem w czarnej d..
    Nie mam nic, tzn tylko fotelik i łóżeczko.. Ale my jesteśmy na etapie sprzedaży mieszkania, więc niebawem będziemy się wyprowadzać :p. Gdzie.. Nie wiem haha bo cały czas remontujemy nowe lokum.. Wątpię że zdążymy.. Więc pewnie czeka nas pomieszkiwania u rodziców.. Także nawet nie mamy jak kompletować wyprawkę bo nie ma gdzie to trzymać, więc mam nadzieję, że chociaż do lipca się wyrobimy ze wszystkim :)

Po majówce idę na l4 to może wtwdy się za jakieś szukanie/ zamawianie wezmę..

l22ndf9helggnp3z.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 olimama mam bardzo podobny brzuszek do ciebie 🙂 zastanawiam się, jaki będzie pod koniec i czy będę miała co założyć na siebie.

Uwagi bliskich i znajomych na temat wyglądu brzucha lub wagi w ciąży są mocno nie na miejscu. Ja do tej pory pamiętam, jak teściowa przyjechała do nas poznać pierwszą córkę i przywitała mnie tekstem: jaki masz duży brzuch, mogłabyś jeszcze jedno urodzić.

Motywujecie mnie do zajęcia się wyprawką. Na razie kupiłam koszule do karmienia i porodu,trochę ubranek, trochę też dostanę od siostry. W maju zamierzam kupić rzeczy z apteki, mam już gotową listę w Gemini. Gondolę i leżaczek Tiny love też kupuję w maju. W czerwcu fotelik.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie w sobotę i mała waży już 1244g, na razie zapowiada się na długą i chudą. USG III trymestru mam 10 maja.

Zdjęcia nie udało się zrobić, bo bardzo się zasłaniała.

sandrina22, Kama_86, anjaa25, Andziorek, StarającaSię, Maniuś, Alunis lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że nie tylko ja jestem w lesie z wyprawka 😂 wczoraj mąż od dziadków przywiózł łóżeczko i wanienke. Resztę mam u siostry, tzn wózek, fotelik i jakieś ubranka z długim rękawkiem, ale chyba na początek będą git. O torbie będę myśleć w maju, jak już zwolnienie ogarnę 😉
    Też będę z Ikei zamawiać jaka komode i przewijak, bo poprzedni sprzedałam 😂

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Ikei ostatnio szafę przywiozłam,.to mam teraz.80 zł w kodach rabatowych. Mieszkam 7min od tej w Łodzi... Dar i przekleństwo 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję z Gemini, bo zwykle mają najbogatszy asortyment. Z cenami porównywalnie do innych aptek. Jak składa się duże zamówienie to wiadomo, jedne rzeczy wyjdą taniej, drugie drożej niż w innych aptekach.

Z wyprawką póki co mam tyle co po starszaku czyli wózek i dostawę ( nie wiem w jakim stanie, bo w piwnicy leżą długo), fotelik, wanienkę, jakieś ciuszki.
    Nie mam nic dla siebie do szpitala i na potem. Czekam aż meblowe otworzą, bo nie mam miejsca do przechowywania.

Tylko ja nie idę na USG trzeciego trymestru i robię zwykle USG u mojego dr?😲

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką nawet nieźle stoję 😝 najwięcej to zostało mi do kupienia dla mnie do szpitala 😂 muszę dokupić jedną koszulę, biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, "kosmetyki" itd dokładnie to takie nie wielkie rzeczy, ale jak się zbierze do kupy to wychodzi masa.
    A na sam pierw dziś zamawiam walizkę, bo moja zaginęła w akcji. A walizka już przyda się na dłużej 🙈
    Dla małego myślę, ze poza kosmetykami/apteczka to większość rzeczy mam 😅 został mi zakup laktatora, monitora oddechu ale to już zostawiam typowo na czerwiec

A no i kupiłam ten kosz Mojżesza co się was radziłam. Wygląda świetnie 😍 oby tylko nam służył 🙈

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina ja jeszcze nie wiem czy pójdę na to usg trzeciego trymestru 🤔
    plus taki, ze jak zdecyduję się to dzień przed mogę zadzwonić i mnie normalnie umówi i przyjmie. lekarz mówił, ze jak będę chciała to mam dzwonić koło 31tc

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG III trymestru u swojego lekarza, zamiast standardowej wizyty.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka, to mamy podobny brzuch i podobne wagowo dzieci. 😉 Jak zrobi się wreszcie cieplej to i ubrać będzie się łatwiej.

Odnośnie zamówień ja robiłam w Gemini i Melisie, bo nie udało mi się wszystkiego skompletować w jednej. A ceny potrafią zmieniać się z dnia na dzień.

lysinka lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze z zakupami w lesie. W tamtym tygodniu kupiłam kokon. Miałam kupić po przeprowadzce, ale stwierdziłam, że nie wiadomo kiedy to nastąpi, może się przesunie na czerwiec, a bałam się, że nie będzie już takiego, jak sobie upatrzyłam. Zamówiłam i chyba dzień później zadzwoniła właścicielka mieszkania, które kupujemy, że może nam dać klucze przed majówką, jeszcze przed podpisaniem aktu notarialnego.

Dziś się trochę nachodziłam. Skorzystałam, że żłobek już otwarty i pogoda ładna. Miałam do załatwienia sprawę w banku i wynik krzywej cukrowej do odebrania, więc przy okazji poszłam na lody. W weekend były tłumy i kolejki, więc nie pchałam się do centrum miasta. Zmachałam się konkretnie. Nie przytyłam dużo i mam wrażenie, że wszystko poszło w brzuch, ale ciężko już, mam wrażenie, że nawet bardziej niż w 9 miesiącu w pierwszej ciąży.

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś po wizycie. Mała rośnie - ma już 1112 g, szyjka wysoko. Mam jednak problem z żelazem. Od 2,5 m-ca biorę tardyferon i floradix, a wyniki morfologii z każdym badaniem coraz gorsze. Ostatnie wyglądają tak:
    - leukocyty 12,1 (4,0-10,0);
    - erytrocyty 3,2 (3,9-5,2);
    - hemoglobina 9,6 (11,2-15,7);
    - hematokryt 30 (34-45).
    Ferrytyna bardzo poleciała mi w dół - w połowie grudnia było 200, w styczniu 105, a teraz tylko 24:(
    Sprawdziłam dodatkowo kw. foliowy i wit. B12 - są w normie.

Co do wyprawki to jestem jeszcze w lesie. Zaczynam powoli kompletować rzeczy. W weekend jedziemy do teściów (chcą nam sfinansować zakup łóżeczka, komody) i podamy im jakie konkretnie mebelki chcemy zamówić. Wózek będziemy zamawiać w maju i zacznę kompletować apteczkę. Mam nadzieję, że Mała nie będzie za bardzo śpieszyć się na świat i zdążymy ze wszystkim.

sandrina22, StarającaSię, Maniuś, Alunis lubią tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ma któraś zgage , co na to stosujecie?? Dopadła mnie wczoraj i teraz odnowa.

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z wyprawki mam już sporo. Do szpitala praktycznie wszystko, muszę dokupić jeszcze ze 2 staniki. Rzeczy apteczne rozkładałam na 2 zamówienia, bo sporo tego 😅 ale ja kupowałam też termometr i takie grubsze rzeczy.Też po majówce idę na l4, więc będę pomału pakować torbę :)
    Ciuszków dla małego juz nie dokupuje bo tych pierwszych mam ful stan :D kupiliśmy też dostawkę, kokon i czekamy na wózek, fotelik i kosz Mojżesza, bo też zamówione:) mąż się pomału bierze za remont, więc aktualnie szukam mebli :D nie mam laktatora elektrycznego i caly czas się waham, bo dostalam ten zwykly z Canpola od szwagierki 🤔 zupełnie nie wiem jak to się sprawdza 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 23:21

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, brałam udział a webinarze u zaufaj położnej który się nazywa abc laktacji i ona generalnie nie polecała laktatorow z canpol, a ręcznych to już w ogóle 😒 Szkoda bo cena bardzo atrakcyjna na tle reszty. Tzn taki laktator może się przydać ale na pewno nie jako pomoc przy rozkręcaniu laktacji np, jedynie jak już nie ma z tym żadnych problemów i chcemy ściągnąć pokarm bo musimy gdzieś wyjść itd. Chociaż to i tak musi być dosyć męczące moim zdaniem przez kilka minut samodzielne pompowanie tego sprzętu 😅

Ale może niech się wypowiedzą już doświadczone dziewczyny, ja tylko wiem to z teorii 🙂

PS z jakich firm kupowalyscie kokony? Ciągle się waham czy warto to mieć, jednak trzeba liczyc ponad stówę za taki 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ