Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika wrote:Sprzedałam auto! Dla mnie to największy krok w wyprawce 😅 teraz czas na poszukiwania nowego 😁 najgorzej że blisko nic ciekawego nie ma, najfajniejsze oferty są z 500km od nas
Napewno coś znajdziecie.😁👍Anszelika lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:Ja dzisiaj w nocy prawie się udusiłam.
Niewiem co się dokładnie stało ale nagle się obudziłam w nocy i nie mogłam złapać oddechu A w ustach czułam podmak wymiocin🙈
Jprdl dawno nie miałam takiego stracha. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jaki krem na rozstępy używacie?
Ja mam Mustele i zastanawiam się czy zostawiać czy zmieniać. Na razie udaje się, ale właśnie brzuch teraz rośnie z dnia na dzień
i może trzeba wytoczyć silniejsze działa 🙂
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
ina-1409 wrote:Dziewczyny jaki krem na rozstępy używacie?
Ja mam Mustele i zastanawiam się czy zostawiać czy zmieniać. Na razie udaje się, ale właśnie brzuch teraz rośnie z dnia na dzień
Póki co rozstępów tfu tfu brak, mimo że mam skłonności, ale wieczorami jak się wyprostuje to czuję jakby mi brzuch miał zaraz pęknąć więc pewnie kwestia czasu 🙄 -
ina-1409 wrote:Dziewczyny jaki krem na rozstępy używacie?
Nie używam nic typowo na rozstępy bo jak mają wyjść to i tak wyjdą. Tu raczej działa genetyka.
Jako nastolatka miałam kilka na udach i piersiach i byłam przekonana, że w ciąży mi też wyjdą, no i niespodzianka, nie było ani jednego -
nick nieaktualnyJa używam też z Palmersa- ten z pompką, ale raczej na tyłek i uda, po masażu cellulitu. Na brzuch używałam z Palmersa- dedykowany do brzucha i ten był mega tłusty, aż piżama się kleiła. No ale zużyłam do końca. Teraz mam z mama's krem na rozstępy. Nie wiem jak z jego opiniami, bo po prostu dostałam 6*30ml od znajomej, no to zużywam. Póki co nie mam tych rozstępów, ale mi brzuch dopiero zaczął rosnąć, także zobaczymy.
-
Ja używam olejek Lirene z serii będę mamą, jest dość ciężki, ale fajnie nawilża. Póki co rozstępów brak, ale bardzo możliwe że to kwestia czasu, bo mam skłonności
zobaczymy, za to cellulit na udach mi teraz tak wyszedl, że o Paaaanie 🙈🙈🙈 czy to zejdzie po porodzie? 😅
-
Dzięki.
Chyba zostanę na razie przy Musteli, bo na razie się sprawdza. Przyjaciółka polecała Bio Oil, ale mi jakoś nie podszedł.
Jako nastolatka tez miałam rozstępy. Teraz smaruje się kremem, ale wiem, ze jak rozstępy maja wyjść to wyjdą.
Ja tak średnio lubię teraz swoje ciało. Źle się czuje z większa waga. Tylko rosnący brzuszek mnie cieszy. Nawet biust mi przeszkadza, bo wolałam mniejszy. W ciuchy się nie mieszczę i tylko czekam, aż będzie cieplej to przynajmniej sukienkę ubiorę. Liczę naiwnie, ze po porodzie wszystko zejdzie🙂
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Ostatnio Wam marudziłam, że mam coś mały brzuch i mi wszyscy dogryzają, że ciąży nie widać. No to teraz jakby urósł w oczach z dnia na dzień 🙈
tak teraz jakoś drastycznie wręcz z dnia na dzień rośnie. ja się boje już na wagę wchodzić..
Dziewczyny, zapisywałam dawno temu jak któraś wklejała swoją listę rzeczy taka apteczna ale gdzieś mi się zapodziała na komputerze i z pamięci odtwarzałam - macie może pod ręka gdzieś żeby podrzucić, bo chciałabym zobaczyć czego mi brakuje jeszcze ? -
nick nieaktualny
-
Apteczno - higieniczna u mnie wygląda tak: podkłady higieniczne, podkłady na łóżko, tantum rosa, żel do higieny intymnej, wkładki laktacyjne, kolektor mleka, osłonki silikonowe na piersi, femaltiker, maść na brodawki, pojemniki/woreczki na pokarm, żel ułatwiający poród, gaziki, pampersy, chusteczki nawilżanie, krem uv, patyczki do uszu dla dziecka, waciki, termometr, nozyczki do paznokici, szczotka do włosów, aspirator do nosa, sól fizjologiczna, woda morska, octanisept, espumisan, wit D, termofor, paracetamol czopki, nurofen czopki, probiotyk, emolient do kapieli, coś nawilzajacego typu balsam oliwka, krem do pupy, dla m do porodu maseczka ffp2, fartuch ochronny, rekawiczki, proszek do prania dla dzieci i plyn do płukania, smoczek, koło poporodowe - tego mi bardzo poprzednio brakowało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 09:26
lysinka, shooa, Agi83, Andziorek lubią tę wiadomość
-
Mogę się podzielić listą tego co zamówiłam 😉
Majtki poporodowe wielorazy 2x2szt
Podkłady poporodowe 2opak
Podkłady na łóżko/przewijak
Podpaski maxi
Wkładki laktacyjne
Gaziki niejałowe 5x5 2x100szt
Sól fizjologiczna np 20x5ml
Vigantol
Do przemywania pepka - u mnie octenosept
Lek przeciwgorączkowy np pediacetamol jest od 1miesiaca + jakies czopki z ibuprofenem
Probiotyk np biogaia
Maść majerankowa na katar
Krem przeciw odparzeniom (u mnie bepanthen naprzemiennie z mąką ziemniaczaną)
Sudocrem 60g - jak już się odparzy
Maść z lanoliną na brodawki
Krem z filtrem uv mineralnym np linomag sun
Krem/oliwka do natluszczania skóry
Smoczek
2porcje mleka modyfikowanego (saszetki albo buteleczki)
Butelka + smoczek do butelki
Dodatkowo co już mam w domu:
Termometr
Aspirator do noska typu katarek
Nozyczki do paznokci z zaokrąglonymi koncami
Nebulizator (to nie koniecznie do wyprawki, ale później na pewno się przyda)
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 09:52
lysinka, shooa, Agi83, Andziorek lubią tę wiadomość