Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Dziewczyny, dzis na majtkach zauważyłam biała kleista wydzieline, pierwszy raz takie cos mam. Jak dotknelam to az mi sie rece jak po kleju kleily. Czy to moze byc czop, jakas część?
Ale z tego co czytałam, to wcale nie musi oznaczać nic złego. Obserwuj się i zgłoś lekarzowi.
U mnie miał galaretowata konsystencję.
W tej ciąży póki co tylko uplawy, które towarzyszyły infekcjiTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Zula36 wrote:Ja jestem rh minus. Po pierwszym porodzie zrobili małej krew i miała tez rh ujemne. Immunoglobuliny nie dostałam. Zreszta była wtedy trudno dostępna. Zastrzyk dostałam po poronieniu. Teraz w tej ciąży pierwszy odczyn coombsa wyszedł dobrze.Byłam nastawiona na płatny zastrzyk ale robiłam tydzień temu badania i znów przeciwciał nie stwierdzono. Lekarz stwierdził, ze najważniejszy jest pierwszy wynik i powiedział, ze nie ma potrzeby bo to i tak profilaktyka i dadzą po porodzie. Nie wiem czy to dobrze ale zrobię jak mówi.
Nie mam pojęcia ile w tym prawdy 🤷♀️
Z racji, że mieliśmy ogromne problemy żeby zajsc w pierwszą ciążę, za jego namową profilaktycznie wzięłam.
W tej wzięłam, bo w pierwszej wzięłam i było ok (dziecko urodziło z przeciwnym rh, więc po porodzie też dostałam).
Gdybym musiała płacić, pewnie zastanowiłabym się dwa razyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 11:46
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tęczowa wrote:Dziewczyny, byłam dziś na krzywej i wyniki wydają mi się trochę dziwne.. pomożecie zinterpretować? Wizyta we wtorek
Na czczo 80,90
Po godzinie 87,60
Po dwóch 100,60mieścisz się w normach.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tęczowa, wyniki są ok. 👍
Gf95, myślę, że może to być wydzielina, chociaż malutkie fragmenty czopa moga odchodzic dlugo przed porodem.
U mnie w poprzdniej ciąży zaczal odrywać się na kilka dni przed porodem, były to spore galaretowate kawalki. Na 2 dni przed porodem wypadła reszta, wielka galareta podbarwiona krwią. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny może Wy mi doradzicie, bo już sama nie wiem co mam myślec o moich wynikach glukozy.Chodzi mi głównie o wynik na czczo, bo lekarz nie stwierdził u mnie cukrzycy, a jednak jakieś czarne myśli mam 🤷♀️
Na czczo 91
Po 1 godz 149
Po 2 godz 139 -
nick nieaktualny
-
Ja to dalej nie wiem jaki wózek.. Podejrzewam że dopiero w czerwcu będę oglądać :7 bo teraz nie mam czasu ani głowy ani kasy.
Udało nam się dziś sprzedać mieszkanie! Juupi!
tylko mamy do 10.05 się wynieść 😂 a dom w trakcie remontu haha super! Gdzie ja te rzeczy dam?! 🙈 Przerażające!
Niezapominajka5, lysinka lubią tę wiadomość
-
Angiee wrote:Dziewczyny może Wy mi doradzicie, bo już sama nie wiem co mam myślec o moich wynikach glukozy.Chodzi mi głównie o wynik na czczo, bo lekarz nie stwierdził u mnie cukrzycy, a jednak jakieś czarne myśli mam 🤷♀️
Na czczo 91
Po 1 godz 149
Po 2 godz 139
Masz na czczo na granicy, może byłaś głodna i wyrzut cukru w związku z tym jest. Ja mam też taki często. I też się lekarz nie czepia. 5 lat temu norma była 100, 10lat temu 120. Myślę że nie ma co przesadzać.Angiee lubi tę wiadomość
-
Zula36 wrote:Niezapominajka od kiedy zastrzyki znowu są dostępne PTG znowu zmieniło rekomendacje, żeby podawać śródciążowo a jeśli nie lekarz ma opisać uzasadnienie. Ja leczę się prywatnie. Byłam przygotowana na koszt ale receptę ktoś musi wystawić a jeśli mówi, ze nie to nie.
Lekarz mówił, że mamy czas do 32, ale już teraz podali.
Ja leczę się prywatnie (daleko od domu, gdzie jest bardzo dobry prywatny szpital, w którym chce rodzic), ale chodzę też czasami na nfz w moim mieście, na wypadek, gdyby działo się coś pilnego, zagrażającego życiu dziecka
A że dają immuno, to dowiedzialam się dopiero w 28 tygodniu pierwszej ciąży, kiedy mi to zlecili.
Żeby było śmieszniej, to mój prywatny gin nie wspomniał nic o immunoglobulinie zarówno w pierwszej ciąży, jak i w tej 🙃Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝