Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie to jest w tym najgorsze, że nigdy nie ma sie pewności czy w danym przypadku twardnienie jest normalne czy nie. Ja tez jakoś specjalnie panikować nie chciałam, ale intuicja mi podpowiadała, ze coś sie dzieje i zeby sie umówić dzisiaj do lekarza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:No właśnie to jest w tym najgorsze, że nigdy nie ma sie pewności czy w danym przypadku twardnienie jest normalne czy nie. Ja tez jakoś specjalnie panikować nie chciałam, ale intuicja mi podpowiadała, ze coś sie dzieje i zeby sie umówić dzisiaj do lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 17:03
-
Ja mam pojutrze wizytę i USG 3 trymestru takie normalne u swojego lekarza.
Nareszcie przyszłą część mebli i już ogarnęłam ciuszki.Coś tam jeszcze muszę dokupić no i poprać ale to jeszcze ok 2 tyg poczekam😁.Wózek też muszę odświeżyć bo leży zakurzony.
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
Ja mam w koszyku aptecznym taki https://www.aptekagemini.pl/emolium-suncare-mineralny-spray-ochronny-dla-dzieci-od-1-dnia-zycia-i-doroslych-spf50-100-ml-9051391
Zula36 lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Kosmo wrote:Dziewczyny a mam takie pytanie, bo na szkołę rodzenia położna mówiła że obowiązkowo musimy mieć krem + balsam do ciała z filtrem UV - wiadomo rodzimy w lipcu. Ale zaczęłam się rozglądać za czyms, i spora większość ma na opakowaniu napisane że są np od 6 miesiąca 🤷 Zaczęłam guglać, trafiłam na jakieś fora i tam znowu pełno wiadomości że nie wolno na takim małym szkrabie takich kosmetyków używać i trzeba chronić porządnie przed słońcem. Tylko dla mnie się to wydaje być nierealne nawet chodząc z parasolką przy wózku i wiadomo spacery albo rano albo wieczorami. Czy choćby gdzieś samochodem podjechać to przecież słońce trochę wpadnie przez szybę... No zgłupiałam po prostu jak to w końcu z tym jest 🙄😬
Bardziej chodzi o to, żeby nie wystawiać dziecka dłużej niż 5 minut na słońce. Te kilka chwil nie zaszkodzi
Bo nawet jak nasmarujemy kremem z filtrem to nie znaczy, że ochroni przed podrażnieniem przez słońce. Dodatkowo pewnie chodzi też o skład takich kremów.
Kiedyś czytałam dlaczego nie jest zalecane od urodzenia ale nie mogę znaleźć tego artykułu teraz na szybko. Poszukam i wrzucęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 19:25
-
martini92 wrote:Kciuki dziewczyny ✊
Maniuś Ty sama wyczuwasz kiedy maluch jest głową a kiedy nogami do góry? Czy z usg wiesz, że się zmienia? U mnie tydzień temu na wizycie była głową w górę, ale lekarz mówił że jeszcze ma czas żeby się odwrócić. Mnie tłucze po równo z każdej strony, raz w górze, raz w dole, ale nie wiem czy ma to związek ze zmianą pozycji -
Angiee trzymam kciuki za was 😘
Ja nie kupuję żadnego kremu z filtrem. Będziemy unikać słońca. Patrząc na pogodę za oknem to ja nie wiem czy jakieś lato będzie w tym roku 😂
Ale dziewczynom, które chcą kupić filtr polecam bloga srokao- tam są omówione składy i opinie o filtrach.
-
Angiee, kciuki. Trzymajcie się tam dzielnie.
Ja wzięłam krem uv Emolium, który wrzucila Ina, jest od pierwszego dnia życia i ma dobry skład wg Srokao. Rodzimy w środku lata, wiec myślę, że musimy mieć coś takiego na stanie. Wiadomo, że nie wychodzimy w pełne słońce i stosujemy, osłony, ale jednak nawet późnym popoludniem słońce potrafi być zdradzieckie.
Ja rozpoznaje polozenie głównie po czkawce, jak podskakuje na dole to jest główkowo i dodatkowo wali mi ciosy po zebrach.
-
Ja jestem po dzisiejszej wizycie.
Mała waży już 1280 g. Dr nie zauważył u niej żadnych nieprawidłowości po covid.
Dobrych wieści byłoby na tyle, bo niestety szyjka się bardzo skróciła.olimama, Zula36, akilegna♥ lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Ja jestem po dzisiejszej wizycie.
Mała waży już 1280 g. Dr nie zauważył u niej żadnych nieprawidłowości po covid.
Dobrych wieści byłoby na tyle, bo niestety szyjka się bardzo skróciła. -
Jeju ja wczoraj po nieprzyjemniej sytuacji, aż powiem wam ze spanikowałam 🙄 nie wiem czy to były skurcze czy jelita? Ale dostałam jakiś skurczy i bóli w okolicach krzyża, bardzo spiął mi się brzuch na dole i zrobiłam chyba 6 kup 🙈😞 w sumie trochę mnie też mdlilo. Mały mi się szarpał na dole. Miała któraś tak? Chciałam już jechać do szpitala ale zaczęło mi bulgotać w brzuchu i ścisnęło na gorze. Ale przeszło. No i teraz mam rozkmine ale na obiad zjadłam frytki 😩 bo nie miałam ochoty na nic ....
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Vatolina, a jak dzisiaj? Może faktycznie cos Ci zaszkodziło albo jakiś wirus jelitowy. Nie chciałabym Cię straszyć, ale ja przed porodem mialam takie ekscesy zoladkowe. Tylko zbiegło się to z odejsciem czopa i juz bylo po terminie.
-
Vatolina, jak Cię nie boli podbrzusze to bym to zwaliła że coś Ci zaszkodziło. Też w zeszłym tygodniu miałam przeboje żołądkowe, młodej to ewidentnie nie pasowało bo ja już gwiazdy widziałam tak mnie brzuch bolał a ona szalała w brzuchu. Ale mięta i jeden dzień lekkiej diety pomogły. Ale też się kilka razy nalatałam do toalety
Dziękuję dziewczyny za polecajki kremów z spf 🙂
Niezapominajka, ile teraz ma Twoja szyjka?
Matko same problemy z tą szyjką, aż się już lekko obawiam mojej wizyty a to dopiero w przyszłym czwartek więc sporo czasu jeszcze. Jeszcze chce wykorzystać weekend majowy na góry 😉 -
Ula30 wrote:Ojej, a ile szyjka ma dlugosci? Jakieś zalecenia dostałaś?
Szyjka tylko 1,5 cm.
Oczywiście zalecenia żeby leżeć jak najwięcej.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝