X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dziewczyny może Wy mi doradzicie, bo już sama nie wiem co mam myślec o moich wynikach glukozy.Chodzi mi głównie o wynik na czczo, bo lekarz nie stwierdził u mnie cukrzycy, a jednak jakieś czarne myśli mam 🤷‍♀️

Na czczo 91
    Po 1 godz 149
    Po 2 godz 139
    Niektórzy twierdzą, że przekroczenie o 1,to już CC.
    Inni przymykają na to oko. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która właśnie miała wynik przekroczony o 1 i lekarz powiedział, że jest ok 🙃
    Także dużo zależy od lekarza.
    Ona jest już w 37 tc i lekarz przewiduje wagę porodowa około 3 kg.

LENi, gratulacje z okazji udanej transakcji 😁

Angiee, LENi lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek 2w1 emmaljunga nxt90.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?

Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duo :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:33

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?

Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duo :)
    Tak, ja mam -, a mąż +.
    Ciąża przebiega totalnie tak samo, jeśli po drodze nie było przygód :)
    Trzeba uważać np. , czy nie było plamień, zabiegów typu amniopunkcja,itp. Ogólnie sytuacji, gdzie mogło dojść do kontaktu środowiska maluszka z naszą krwią. Wtedy przeciwciała mogłyby już wcześniej się wytworzyć, a to jest niebezpieczne dla dziecka.
    Wszystko to tyczy się sytuacji, gdy oczywiście tatuś ma inny Rh niż mama.
    Po porodzie badają gr krwi dziecka i jeśli jest inna niż nasza, to podają immunoglobuline.
    Bardzo rzadko dochodzi do konfliktu serologicznego w pierwszej ciąży :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Dziewczyny, które zakupily juz wozki, przypomnijcie jakie macie modele.

Hej należę do wątku sierpniowego z terminem na 9 ale regularnie i Was podczytuje aby dowiedzieć się czegoś ciekawego ☺

Właśnie wczoraj kupiliśmy wózek Muuvo Slik i jestem zadowolona ☺mam nadzieję, że się sprawdzi
    Dylemat miałam między modelem quick jeszcze bo lżejszy ale ten jakoś bardziej solidny mi się wydaje 😎

Agi83 lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek baby design po starszaku.
    Brała któraś z Was floradix na uzupełnienie żelaza? Dostałam ostatnio jak byłam na krzywej jako gratis od niebieskiego pudełka (razem z płynem do mycia podłóg 🤦‍♀️) i chyba zacznę brać bo z miesiąca na miesiąc hemoglobina mi leci, ostatnia już granicy normy. Ciekawa jestem jaka skuteczność.
    Dajcie znać kto tam wizytuje w tym tygodniu bo coś tu cisza🙂

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:33

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam cybex balios s lux 😉
    W środę wizyta, proszę o kciuki ✊ u mnie mały naprawdę często zmienia pozycję...do kiedy mniej więcej ma on jeszcze tyle miejsca na "wygłupy"😅? Rodziłam 2 razy sn i teraz też bym chciała ale póki co raz układa się główkowo, raz pośladkowo i tak się zastanawiam kiedy powinien już zostać w jedynej pozycji 🤔?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:52

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29.04 wizytę u gina :). Koniecznie muszę go ściągnąć, żeby mi wymierzył i zważył małego. Mój ma chyba dużo miejsca. Czytałam, że już powinna się zmniejszyć jego aktywność, a ja mam wrażenie, że się zwiększa. W dodatku zaczęłam go czuć tak wysoko, w boku, aż mnie to łaskocze, czasem aż mnie zegnie. Ale super uczucie ❤.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny ✊
    Maniuś Ty sama wyczuwasz kiedy maluch jest głową a kiedy nogami do góry? Czy z usg wiesz, że się zmienia? U mnie tydzień temu na wizycie była głową w górę, ale lekarz mówił że jeszcze ma czas żeby się odwrócić. Mnie tłucze po równo z każdej strony, raz w górze, raz w dole, ale nie wiem czy ma to związek ze zmianą pozycji

preg.png
  • Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś u mnie tak samo. Dwa tygodnie temu się ucieszyłam, że mała główkowo w końcu, a dziś na prenatalnych nóżki w dole...
    Ma jeszcze trochę czasu ale już nie dużo :P
    Ogólnie mała zdrowa i ładnie przybiera, bo już 1330g 😊

Kosmo, martini92, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny pytałam ost o twardnieniu brzucha. Poszłam dzisiaj na wizyte kontrolna okazalo sie, ze szyjka z 4.2 zrobila sie 3.1 , dostałam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki ✊

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Cześć, dziewczyny pytałam ost o twardnieniu brzucha. Poszłam dzisiaj na wizyte kontrolna okazalo sie, ze szyjka z 4.2 zrobila sie 3.1 , dostałam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki ✊
    Angiee, trzymam kciuki żeby się to dobrze skończyło. Rozumiem że szyjke masz miękką i dalej się skraca? W szpitalu będziesz na obserwacji czy jest już jakiś plan działania? Sporo tu wśród nas problemów z szyjką niestety 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo problemów z szyjką, ale też nie każde twardnienie brzucha oznacza skracanie, także nie wiem, czy można to łączyć? Wiele z nas ma twardnienia, a szyjka się nie skraca. Hmmm

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:32

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Ula mi lekarz mówił, ze skracanie nie daje żadnych objawów. Więc tez już nie widm jak to jest, na co mam zwracać uwagę.
    A no właśnie. Jedynie co mnie pociesza, to że w miarę sprawnie jest to wychwytywane.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie, bo na szkołę rodzenia położna mówiła że obowiązkowo musimy mieć krem + balsam do ciała z filtrem UV - wiadomo rodzimy w lipcu. Ale zaczęłam się rozglądać za czyms, i spora większość ma na opakowaniu napisane że są np od 6 miesiąca 🤷 Zaczęłam guglać, trafiłam na jakieś fora i tam znowu pełno wiadomości że nie wolno na takim małym szkrabie takich kosmetyków używać i trzeba chronić porządnie przed słońcem. Tylko dla mnie się to wydaje być nierealne nawet chodząc z parasolką przy wózku i wiadomo spacery albo rano albo wieczorami. Czy choćby gdzieś samochodem podjechać to przecież słońce trochę wpadnie przez szybę... No zgłupiałam po prostu jak to w końcu z tym jest 🙄😬

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Angiee, trzymam kciuki żeby się to dobrze skończyło. Rozumiem że szyjke masz miękką i dalej się skraca? W szpitalu będziesz na obserwacji czy jest już jakiś plan działania? Sporo tu wśród nas problemów z szyjką niestety 😒

Jestem już na oddziale, pobrali mi posiew i teraz musze czekac na ich wynik, także w sumie nic dalej nie wiem

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię z ziaji pewnie krem z filtrem. On jest chyba od pierwszego dnia. Na pewno linomagu ma tani krem z filtrem 50 od pierwszego dnia życia. Z synem go używałam, no ale on był marcowy. A co do skracania to moja się nie skraca, a.brzuvj za to twardy ciągle. Dziś już oczywiście też. I ja wiem jak jest.mloda ułożona. Jak wali mocno u góry to jest głowa w dół, jak wali po dole to się obróciła. Teraz od dłuższego czasu siedzi wg.mnie głowa w dół. Czkawkę też czuje jak ma, wtedy czuję rytmiczne podskoki na dole.

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ