Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angiee wrote:Dziewczyny może Wy mi doradzicie, bo już sama nie wiem co mam myślec o moich wynikach glukozy.Chodzi mi głównie o wynik na czczo, bo lekarz nie stwierdził u mnie cukrzycy, a jednak jakieś czarne myśli mam 🤷♀️
Na czczo 91
Po 1 godz 149
Po 2 godz 139
Inni przymykają na to oko. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która właśnie miała wynik przekroczony o 1 i lekarz powiedział, że jest ok 🙃
Także dużo zależy od lekarza.
Ona jest już w 37 tc i lekarz przewiduje wagę porodowa około 3 kg.
LENi, gratulacje z okazji udanej transakcji 😁Angiee, LENi lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?
Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duoCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
Alunis wrote:Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?
Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duo
Ciąża przebiega totalnie tak samo, jeśli po drodze nie było przygód
Trzeba uważać np. , czy nie było plamień, zabiegów typu amniopunkcja,itp. Ogólnie sytuacji, gdzie mogło dojść do kontaktu środowiska maluszka z naszą krwią. Wtedy przeciwciała mogłyby już wcześniej się wytworzyć, a to jest niebezpieczne dla dziecka.
Wszystko to tyczy się sytuacji, gdy oczywiście tatuś ma inny Rh niż mama.
Po porodzie badają gr krwi dziecka i jeśli jest inna niż nasza, to podają immunoglobuline.
Bardzo rzadko dochodzi do konfliktu serologicznego w pierwszej ciążyTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
olimama wrote:Dziewczyny, które zakupily juz wozki, przypomnijcie jakie macie modele.
Hej należę do wątku sierpniowego z terminem na 9 ale regularnie i Was podczytuje aby dowiedzieć się czegoś ciekawego ☺
Właśnie wczoraj kupiliśmy wózek Muuvo Slik i jestem zadowolona ☺mam nadzieję, że się sprawdzi
Dylemat miałam między modelem quick jeszcze bo lżejszy ale ten jakoś bardziej solidny mi się wydaje 😎Agi83 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wózek baby design po starszaku.
Brała któraś z Was floradix na uzupełnienie żelaza? Dostałam ostatnio jak byłam na krzywej jako gratis od niebieskiego pudełka (razem z płynem do mycia podłóg 🤦♀️) i chyba zacznę brać bo z miesiąca na miesiąc hemoglobina mi leci, ostatnia już granicy normy. Ciekawa jestem jaka skuteczność.
Dajcie znać kto tam wizytuje w tym tygodniu bo coś tu cisza🙂
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam cybex balios s lux 😉
W środę wizyta, proszę o kciuki ✊ u mnie mały naprawdę często zmienia pozycję...do kiedy mniej więcej ma on jeszcze tyle miejsca na "wygłupy"😅? Rodziłam 2 razy sn i teraz też bym chciała ale póki co raz układa się główkowo, raz pośladkowo i tak się zastanawiam kiedy powinien już zostać w jedynej pozycji 🤔?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:52
-
nick nieaktualnyJa mam 29.04 wizytę u gina
. Koniecznie muszę go ściągnąć, żeby mi wymierzył i zważył małego. Mój ma chyba dużo miejsca. Czytałam, że już powinna się zmniejszyć jego aktywność, a ja mam wrażenie, że się zwiększa. W dodatku zaczęłam go czuć tak wysoko, w boku, aż mnie to łaskocze, czasem aż mnie zegnie. Ale super uczucie ❤.
-
Kciuki dziewczyny ✊
Maniuś Ty sama wyczuwasz kiedy maluch jest głową a kiedy nogami do góry? Czy z usg wiesz, że się zmienia? U mnie tydzień temu na wizycie była głową w górę, ale lekarz mówił że jeszcze ma czas żeby się odwrócić. Mnie tłucze po równo z każdej strony, raz w górze, raz w dole, ale nie wiem czy ma to związek ze zmianą pozycji -
Maniuś u mnie tak samo. Dwa tygodnie temu się ucieszyłam, że mała główkowo w końcu, a dziś na prenatalnych nóżki w dole...
Ma jeszcze trochę czasu ale już nie dużo
Ogólnie mała zdrowa i ładnie przybiera, bo już 1330g 😊Kosmo, martini92, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:Cześć, dziewczyny pytałam ost o twardnieniu brzucha. Poszłam dzisiaj na wizyte kontrolna okazalo sie, ze szyjka z 4.2 zrobila sie 3.1 , dostałam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki ✊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mam takie pytanie, bo na szkołę rodzenia położna mówiła że obowiązkowo musimy mieć krem + balsam do ciała z filtrem UV - wiadomo rodzimy w lipcu. Ale zaczęłam się rozglądać za czyms, i spora większość ma na opakowaniu napisane że są np od 6 miesiąca 🤷 Zaczęłam guglać, trafiłam na jakieś fora i tam znowu pełno wiadomości że nie wolno na takim małym szkrabie takich kosmetyków używać i trzeba chronić porządnie przed słońcem. Tylko dla mnie się to wydaje być nierealne nawet chodząc z parasolką przy wózku i wiadomo spacery albo rano albo wieczorami. Czy choćby gdzieś samochodem podjechać to przecież słońce trochę wpadnie przez szybę... No zgłupiałam po prostu jak to w końcu z tym jest 🙄😬
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Angiee, trzymam kciuki żeby się to dobrze skończyło. Rozumiem że szyjke masz miękką i dalej się skraca? W szpitalu będziesz na obserwacji czy jest już jakiś plan działania? Sporo tu wśród nas problemów z szyjką niestety 😒
Jestem już na oddziale, pobrali mi posiew i teraz musze czekac na ich wynik, także w sumie nic dalej nie wiem -
Ja kupię z ziaji pewnie krem z filtrem. On jest chyba od pierwszego dnia. Na pewno linomagu ma tani krem z filtrem 50 od pierwszego dnia życia. Z synem go używałam, no ale on był marcowy. A co do skracania to moja się nie skraca, a.brzuvj za to twardy ciągle. Dziś już oczywiście też. I ja wiem jak jest.mloda ułożona. Jak wali mocno u góry to jest głowa w dół, jak wali po dole to się obróciła. Teraz od dłuższego czasu siedzi wg.mnie głowa w dół. Czkawkę też czuje jak ma, wtedy czuję rytmiczne podskoki na dole.