X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dziewczyny może Wy mi doradzicie, bo już sama nie wiem co mam myślec o moich wynikach glukozy.Chodzi mi głównie o wynik na czczo, bo lekarz nie stwierdził u mnie cukrzycy, a jednak jakieś czarne myśli mam 🤷‍♀️

Na czczo 91
    Po 1 godz 149
    Po 2 godz 139
    Niektórzy twierdzą, że przekroczenie o 1,to już CC.
    Inni przymykają na to oko. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która właśnie miała wynik przekroczony o 1 i lekarz powiedział, że jest ok 🙃
    Także dużo zależy od lekarza.
    Ona jest już w 37 tc i lekarz przewiduje wagę porodowa około 3 kg.

LENi, gratulacje z okazji udanej transakcji 😁

Angiee, LENi lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek 2w1 emmaljunga nxt90.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?

Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duo :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:33

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Niezapominajka5 - masz ujemną grupę krwi? Czy ciąża z ujemną grupą krwi przebiega tak samo, jak z dodatnią? Mam na myśli bardziej to, czy trzeba od początku brać jakieś leki?

Ja mam wózek podwójny rok po roku - valco snap duo :)
    Tak, ja mam -, a mąż +.
    Ciąża przebiega totalnie tak samo, jeśli po drodze nie było przygód :)
    Trzeba uważać np. , czy nie było plamień, zabiegów typu amniopunkcja,itp. Ogólnie sytuacji, gdzie mogło dojść do kontaktu środowiska maluszka z naszą krwią. Wtedy przeciwciała mogłyby już wcześniej się wytworzyć, a to jest niebezpieczne dla dziecka.
    Wszystko to tyczy się sytuacji, gdy oczywiście tatuś ma inny Rh niż mama.
    Po porodzie badają gr krwi dziecka i jeśli jest inna niż nasza, to podają immunoglobuline.
    Bardzo rzadko dochodzi do konfliktu serologicznego w pierwszej ciąży :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Dziewczyny, które zakupily juz wozki, przypomnijcie jakie macie modele.

Hej należę do wątku sierpniowego z terminem na 9 ale regularnie i Was podczytuje aby dowiedzieć się czegoś ciekawego ☺

Właśnie wczoraj kupiliśmy wózek Muuvo Slik i jestem zadowolona ☺mam nadzieję, że się sprawdzi
    Dylemat miałam między modelem quick jeszcze bo lżejszy ale ten jakoś bardziej solidny mi się wydaje 😎

Agi83 lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek baby design po starszaku.
    Brała któraś z Was floradix na uzupełnienie żelaza? Dostałam ostatnio jak byłam na krzywej jako gratis od niebieskiego pudełka (razem z płynem do mycia podłóg 🤦‍♀️) i chyba zacznę brać bo z miesiąca na miesiąc hemoglobina mi leci, ostatnia już granicy normy. Ciekawa jestem jaka skuteczność.
    Dajcie znać kto tam wizytuje w tym tygodniu bo coś tu cisza🙂

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:33

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam cybex balios s lux 😉
    W środę wizyta, proszę o kciuki ✊ u mnie mały naprawdę często zmienia pozycję...do kiedy mniej więcej ma on jeszcze tyle miejsca na "wygłupy"😅? Rodziłam 2 razy sn i teraz też bym chciała ale póki co raz układa się główkowo, raz pośladkowo i tak się zastanawiam kiedy powinien już zostać w jedynej pozycji 🤔?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:52

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29.04 wizytę u gina :). Koniecznie muszę go ściągnąć, żeby mi wymierzył i zważył małego. Mój ma chyba dużo miejsca. Czytałam, że już powinna się zmniejszyć jego aktywność, a ja mam wrażenie, że się zwiększa. W dodatku zaczęłam go czuć tak wysoko, w boku, aż mnie to łaskocze, czasem aż mnie zegnie. Ale super uczucie ❤.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny ✊
    Maniuś Ty sama wyczuwasz kiedy maluch jest głową a kiedy nogami do góry? Czy z usg wiesz, że się zmienia? U mnie tydzień temu na wizycie była głową w górę, ale lekarz mówił że jeszcze ma czas żeby się odwrócić. Mnie tłucze po równo z każdej strony, raz w górze, raz w dole, ale nie wiem czy ma to związek ze zmianą pozycji

preg.png
  • Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś u mnie tak samo. Dwa tygodnie temu się ucieszyłam, że mała główkowo w końcu, a dziś na prenatalnych nóżki w dole...
    Ma jeszcze trochę czasu ale już nie dużo :P
    Ogólnie mała zdrowa i ładnie przybiera, bo już 1330g 😊

Kosmo, martini92, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny pytałam ost o twardnieniu brzucha. Poszłam dzisiaj na wizyte kontrolna okazalo sie, ze szyjka z 4.2 zrobila sie 3.1 , dostałam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki ✊

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Cześć, dziewczyny pytałam ost o twardnieniu brzucha. Poszłam dzisiaj na wizyte kontrolna okazalo sie, ze szyjka z 4.2 zrobila sie 3.1 , dostałam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki ✊
    Angiee, trzymam kciuki żeby się to dobrze skończyło. Rozumiem że szyjke masz miękką i dalej się skraca? W szpitalu będziesz na obserwacji czy jest już jakiś plan działania? Sporo tu wśród nas problemów z szyjką niestety 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo problemów z szyjką, ale też nie każde twardnienie brzucha oznacza skracanie, także nie wiem, czy można to łączyć? Wiele z nas ma twardnienia, a szyjka się nie skraca. Hmmm

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:32

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Ula mi lekarz mówił, ze skracanie nie daje żadnych objawów. Więc tez już nie widm jak to jest, na co mam zwracać uwagę.
    A no właśnie. Jedynie co mnie pociesza, to że w miarę sprawnie jest to wychwytywane.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie, bo na szkołę rodzenia położna mówiła że obowiązkowo musimy mieć krem + balsam do ciała z filtrem UV - wiadomo rodzimy w lipcu. Ale zaczęłam się rozglądać za czyms, i spora większość ma na opakowaniu napisane że są np od 6 miesiąca 🤷 Zaczęłam guglać, trafiłam na jakieś fora i tam znowu pełno wiadomości że nie wolno na takim małym szkrabie takich kosmetyków używać i trzeba chronić porządnie przed słońcem. Tylko dla mnie się to wydaje być nierealne nawet chodząc z parasolką przy wózku i wiadomo spacery albo rano albo wieczorami. Czy choćby gdzieś samochodem podjechać to przecież słońce trochę wpadnie przez szybę... No zgłupiałam po prostu jak to w końcu z tym jest 🙄😬

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Angiee, trzymam kciuki żeby się to dobrze skończyło. Rozumiem że szyjke masz miękką i dalej się skraca? W szpitalu będziesz na obserwacji czy jest już jakiś plan działania? Sporo tu wśród nas problemów z szyjką niestety 😒

Jestem już na oddziale, pobrali mi posiew i teraz musze czekac na ich wynik, także w sumie nic dalej nie wiem

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię z ziaji pewnie krem z filtrem. On jest chyba od pierwszego dnia. Na pewno linomagu ma tani krem z filtrem 50 od pierwszego dnia życia. Z synem go używałam, no ale on był marcowy. A co do skracania to moja się nie skraca, a.brzuvj za to twardy ciągle. Dziś już oczywiście też. I ja wiem jak jest.mloda ułożona. Jak wali mocno u góry to jest głowa w dół, jak wali po dole to się obróciła. Teraz od dłuższego czasu siedzi wg.mnie głowa w dół. Czkawkę też czuje jak ma, wtedy czuję rytmiczne podskoki na dole.

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ