Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
vatolina wrote:Jeju ja wczoraj po nieprzyjemniej sytuacji, aż powiem wam ze spanikowałam 🙄 nie wiem czy to były skurcze czy jelita? Ale dostałam jakiś skurczy i bóli w okolicach krzyża, bardzo spiął mi się brzuch na dole i zrobiłam chyba 6 kup 🙈😞 w sumie trochę mnie też mdlilo. Mały mi się szarpał na dole. Miała któraś tak? Chciałam już jechać do szpitala ale zaczęło mi bulgotać w brzuchu i ścisnęło na gorze. Ale przeszło. No i teraz mam rozkmine ale na obiad zjadłam frytki 😩 bo nie miałam ochoty na nic ....
Tylko mi ból pojawił się w okolicy żołądka, ale promieniowało na na całe zebra, plecy.. Bolało tak, że nie mogłam oddychać. Trwało to ze 3 min i już miałam wzywać karetkę (nie byłam w stanie się ruszyć), aż poszłam na kibelek, była ala biegunka i wszystko przeszło.
A Ty jak się czujesz? Przeszło?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Niezapominajka a kiedy masz kolejna kontrolę? Też się trochę dziwię, że nie zaproponowali pessara.
Wróciłam się wczoraj do niego po wizycie, bo pessar nie wychodził mi z głowy.
On twierdzi, że pessar często powoduje infekcje, infekcja dopowadza do odejścia wód, itp,
Niby kobiety zamiast lezec/wypoczywać zaczynają śmigać,bo myślą, że już wszystko jest ok.
Oj długo by pisać.. Mówił, że myślał nad tym, ale w moim przypadku raczej by się nie zdecydował,bo szyjka mimo, że krótka, to niby zakręcona i twarda.
🤷♀️
Wystraszyłam się bardzo, że jest tak krótka i dzisiaj poszłam do lekarza z mojego miasta.
Dał mi skierowanie do szpitala od czwartku.
Także ja plany na majówkę już mam 🙃
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka, myślę że dobrze zrobiłaś, że skonsultowałaś z innym lekarzem, przynajmniej będziesz spokojniejsza, że jesteście pod kontrolą.
Angiee jak u Ciebie? Zostałaś na oddziale?
Tabolek, Ty też się odezwij...
Coś te lipcowe maluchy za szybko się pchają na świat 😟Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka, dobrze że nie dałaś temu spokoju bo faktycznie dziwne rozumowanie z taką krótką szyjką nie zaproponować pessara/szwu czy skierowania do szpitala 🤨 Obyś w szpitalu trafiła na samych dobrych lekarzy, chociaż weekend majowy to też może być różnie 🤦 Trzymam kciuki już nie dużo nam zostało 😉
Tabolek, daj znać co u was, jesteś dalej na oddziale?
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojej dziewczyny, przykro mi ze tyle z Was ma problemy z tą szyjką.
U mnie na szczęście wszystko ok i mam nadzieję że tak pozostanie bo intensywne dni przede mną, przed nami wyprowadzka więc muszę mieć siły, jakbym miała leżeć plackiem to byłoby ciężko..
oby u Was się unormowało i dzieciaczki wytrzymały do lipca
Dobrze, że macie wyprawki, moja niech się nie ciśnie na świat bo nie nie mam 🙈🤪 niech siedzi!
Kiedy macie 3 prenetalne? Ja się będę musiała po majówce umówić.. -
nick nieaktualnyNiezapominajka, dobrze że, nie zostawiłaś tak sprawy. Angiee,no faktycznie bez posiewu nie mają specjalnie pola do manewru. Trzeba czekać. Jej, cieszę się na czwartkową wizytę, też chce zobaczyć jak moja szyjka. Kurcze, 3 raz w ciąży wyszła mi opryszczka. Wiem, że to nie zagraża dziecku, ale wkurza mnie.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam już 3 prenatalne na wizycie w przyszłym tygodniu to będzie u mnie 29+4. Moja gin ma certyfikat więc sama od razu mnie umawia na wizyty i mówiła że na tej zrobimy już te ostatnie prenatalne. Bo tym razem (przeciwnie do tych drugich) lepiej żeby bobas nie był za duży to więcej jest w stanie zobaczyć i lepiej zmierzyć 🤷
-
Ja miałam ostatnie prenatalne 29+0, z braku innych terminów ale pani doktor wszystko ładnie widziała.
Oczywiście młoda przytulona do łożyska i nici ze zdjęcia 3d:P A tak na nie liczyłam. Trzeba czekać na gotowca jak to mówi mój brat 😂Zula36, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które jeszcze nie są po ślubie mam pytanie... Kiedy idziecie do urzędu uznać ojcostwo? Chodzi mi o to uznanie ojcostwa przed porodem 😊 chce iść w tym ewentualnie następnym tygodniu i myślę czy nie za wcześnie🤔
W poprzedniej ciąży chciałam iść w 34tc ale niestety od 33+5 już byłam w szpitalu do końca i nie załatwiłam tego. Teraz my sie czy już czas 🙈 -
Ja byłam w zeszłym tygodniu. Pół godziny w urzędzie i po sprawie
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny urodziłam Olę w poniedziałek, 31+2 więc pospieszyła się o 2 miesiące, pierwsza doba była ciężką bo miała problem z oddychaniem, teraz jej już odpieta od respiratora, po miesiącu leżenia plackiem w szpitalnym łóżku udało nam się urodzić siłami natury. Trzymajcie za moją córeczkę mocno kciuki 🙂 a ja trzymam za Was🙂✊
Zula36, Kosmo, Maniuś, aliciaaa, martini92, LENi, Alunis, sandrina22, olimama, Anszelika, Niezapominajka5, Natka95, StarającaSię, joka789, akilegna♥, Ana__33, Aneta, Mimi2, shooa, anjaa25, Zuzia273, lysinka, martamus, vatolina lubią tę wiadomość