X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Oczywiście, ze choruja szczepienie nie daje ci ochrony przed zachorowaniem tylko przed ciezkim przebiegiem.
    Dokładnie tak. A ja pracowałam z covidem i wiem od środka jak to wygląda. Zdecydowanie wolałam się zaszczepić ;). Nie namawiam nikogo. Mówię tylko o swojej decyzji. Wyszło też zalecenie PTG, z pozytywną opinią na temat szczepień u ciężarnych.

• lysinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa tak bardzo mi przykro :(
    Nie ma słów, żeby opisać. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać.
    Oby udało się znaleźć przyczynę

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobolek gratulacje ogromne <3
    Trzymam kciuki za Was, Ola ma fajną wagę, musi sobie poradzić.

Dziewczyny widzę, że sporo ma problem z szyjką

Ja mam zapisy w sobotę, chcę się zaszczepić jeszcze w ciąży, jak się uda. Nie wypełniałam wniosku wcześniej, bo nie byłam przekonana do szczepienia w czasie ciąży.

Dzisiaj w nocy tak mi stwardniał brzuch, że aż się obudziłam, wzięłam magnez i nospę i przeszło. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło.
    Jeszcze jestem praktycznie cały czas zmęczona, w nocy śpię raczej kiepsko.

Prenatalne mam 10 maja, to będzie połowa 32 tygodnia (31+3).

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:02

lysinka, Aneta, sandrina22, Maniuś, Kama_86, shooa, aliciaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio w sklepie obejrzeć fotelik, chciałam kupić, bo była akurat zniżka na wybrany przez nas, ale doczytałam, że niestety nie pasuje do stelażu naszego wózka. Dobrze, że doczytałam na stronie producenta, bo w sklepie zapewniali mnie, że pasuje, tylko oni akurat nie sprzedają adapterów. Ale się zdenerwowałam.
    Rozumiem, że chcieli sprzedać, ale mogli doradzić taki, który pasuje. Teraz na pewno na zakupy wybiorę się gdzie indziej.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze spaniem też mam straszny problem. Budzę się co chwilę, nie mogę zasnąć, siku co 30min 🙈. Używacie może poduszki do spania dla ciężarnych? To pomaga? gf95 piękna waga maluszka ❤. Ja właśnie czekam na wizytę kontrolną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

martini92, Aneta, Zula36, Kosmo, Niezapominajka5, Maniuś, Kama_86, Natka95, aliciaaa, akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was miała CC a w kolejnej ciąży rodziła SN lub teraz planuje? Namawia mnie położna i myślę na co się zdecydować..

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem ze spaniem właściwie od początku ciąży. Nawet nie chodzi o sikanie, ale się wiercę strasznie, budzę i potem nie mogę zasnąć. Mąż przeniósł się na kanapę, bo się nie wysypial i chodził połamany przeze mnie a rano do pracy. Teraz przynajmniej on przesypia spokojnie noc. Ja mam poduszkę dla ciężarnych, ale jak widać nie pomaga zbytnio.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 maja wizytę kontrolna a prenatalne dopiero na koniec miesiąca. Liczę, ze uda się zrobić jakaś fotkę, bo jak na razie to mam tylko ładne zdjęcie stopy. Jak pokazała buzie to tylko na chwile i już się zasłaniała.
    Ciekawa jestem ile wazy, bo u Was to już się robi ładna waga.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę dla ciężarnych, ta w kształcie litery C i u mnie się nie sprawdza. Mój chłop z nią śpi 😆 Bardzo mi niewygodnie spać z nią pod głową (nauczona jestem spać na dosyć płasko i normalnie mam poduszkę wypełnioną gryką) i w nocy wstając do toalety nie potrafiłam się z niej sprawnie wygramolić. No i wkurzało mnie że ona właściwie zmusza moje ciało żeby całą noc spało na boku w tej jednej pozycji bo każda inna wiąże się z przekładaniem tej poduchy itd.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki za odpowiedzi z poduchą. Na razie nie będę w nią inwestować. Byłam na wizycie. Niby wszystko ok, szyjka 44mm. Dr nie chciał mi zważyć małego 😑. Mówi, że lepiej żeby to robiła ta sama osoba co na prenatalnych i na tym samym sprzęcie, żeby się nie stresować jak wyjdą różnice w pomiarach. A ja bardzo chciałam, bo ten brzuch mam taki nie za duży i nie wiem czy synek nie jest za mały. Dr mówi że brzuch ok. No dobra, prenatalne za 3 tygodnie. Zostaje czekać. A mój dr mówi, że będzie mi sprawdzał wagę na wizytach przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Byłam ostatnio w sklepie obejrzeć fotelik, chciałam kupić, bo była akurat zniżka na wybrany przez nas, ale doczytałam, że niestety nie pasuje do stelażu naszego wózka. Dobrze, że doczytałam na stronie producenta, bo w sklepie zapewniali mnie, że pasuje, tylko oni akurat nie sprzedają adapterów. Ale się zdenerwowałam.
    Rozumiem, że chcieli sprzedać, ale mogli doradzić taki, który pasuje. Teraz na pewno na zakupy wybiorę się gdzie indziej.
    O, dobrze, że to napisałaś! To jak będę kupować, to koniecznie razem z adapterami.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie poduszki dla ciężarnych i zadna nie pomaga🙈 tzn tyle że jak sobie biore jedną miedzy nogi to lepiej, ale z kazdym jaśkiem można tak samo zrobić. Ale ja przed ciążą już miałam problemy, nie mogę spać na boku bo boli mnie biodro, a teraz na wznak też nie mogę bo mi duszno przez brzuch 😐 także tak. Jak już zasnę to śpię dobrze.
    Od jakiegoś tygodnia mam takie dziwne uczucie przy kucaniu albo jak siedzę na kibelku, jakby mi młoda miała zaraz wypaść 🤔 takie napieranie na srom i lekki ból. Ma któraś tak z Was? Na wizycie byłam w zeszły poniedziałek i wtedy z szyjką niby było ok. Możliwe że od zmiany pozycji takie uczucie?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja nie mam takiego uczucia parcia, ale dziecko pewnie mniejsze niż Twoje. Mój jest ułożony głową do dołu.

• lysinka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was miała CC a w kolejnej ciąży rodziła SN lub teraz planuje? Namawia mnie położna i myślę na co się zdecydować..
    W pierwszej ciąży miałam CC ze względu na ułożenie miednicowe, drugą córkę rodziłam sn. Vbac to było moje marzenie, bo bardzo dochodziłam do siebie po cc.
    Wybrałam szpital, który wspiera vbac, mój gin nie widział przeciwwskazań.

LENi lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tu się znów tyle dzieje!!
    Tęczowa bardzo ci współczuję, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić, i nie mam żadnych słów na wyrażenie tego co się stało. Naprawdę dramat!
    Tobolek gratuluję i ucałuj Olę nasz pierwszy maluch! Cieszę się, że jest wszystko ok. Gratuluję!!!
    Ja już śmigam z pessarem i jestem Mega szczęśliwa, zupełnie inna jakość życia teraz to dopiero mogę się cieszyć ciążą!
    My jesteśmy ze Stefcią po 3 prenatalnych. Wszystko super. Stefik ułożony głową w dół. Ma w 30+1 t 1395 g. Mamy piękne zdjęcia i film. Mała ma już milion włosków na głowie i jest prześliczna, po tacie ma nos to już widać..
    Dziś byłam się szczepić na krztusiec i bardzo żałuję, że pewnie na covida bym się nie wcisnęła bo się nie zapisałam w styczniu bo myślałam że i tak mi nie pozwolą a jako handlowiec moja kolej pewnie będzie za milion lat!
    Wszystkie was pozdrawiam i mam nadzieję, że już teraz to tylko miłe wiadomości będą u każdej!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 11:46

martini92, anjaa25, sandrina22, lysinka, Kosmo, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:35

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wychodze dzisiaj ze szpitala. Szyjka ma 2.8cm, dostałam leki do domu i nakaza leżenia. Jeżeli chodzi o posiew to wyszedł mi ten GBS, ale to już wiedziałam jakiś czas temu. Zastanawiam się co jest powodem skracania sie szyjki 🤷‍♀️

Kosmo, Aneta, anjaa25, shooa, Niezapominajka5, Alunis, lysinka lubią tę wiadomość

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ