X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was miała CC a w kolejnej ciąży rodziła SN lub teraz planuje? Namawia mnie położna i myślę na co się zdecydować..
    Ostatnia ciąża była CC teraz chcę SN.Pierwsze dwa porody takie były i milion razy wolę poród naturalny.Mam nadzieję że się uda Póki co nie mam żadnych przeciwwskazań.

LENi lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dziewczyny wychodze dzisiaj ze szpitala. Szyjka ma 2.8cm, dostałam leki do domu i nakaza leżenia. Jeżeli chodzi o posiew to wyszedł mi ten GBS, ale to już wiedziałam jakiś czas temu. Zastanawiam się co jest powodem skracania sie szyjki 🤷‍♀️
    Super.W domku to zawsze lepiej.W poprzedniej ciąży też miałam GBS .

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie dzisiaj zakupiłam łóżeczko i materac.Z dużych rzeczy mam wszystko-musze tylko dokupić reszte ciuszków,kosmetyki i rzeczy do szpitala.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee super że Cię wypuszczają do domu. Odpoczniesz pełną piersią przez weekend ma być ładna pogoda. Najważniejsze że to skontrolowali 🙂

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych ładnych zdjęć z wizyt, moja zawsze się zasłania a to pępowiną a to ręką. Liczę że za tydzień da rodzicom trochę frajdy i się lepiej pokaże na tych ostatnich prenatalnych 😏 Już naprawdę tak niewiele nam zostało że aż ciężko mi w to uwierzyć

Ja się wzięłam porządnie za wyprawkę, wczoraj kupiliśmy dostawke do łóżka i właściwie zostało nam już tylko kilka rzeczy z ikei (na szczęście otwierają w końcu w przyszłym tygodniu! 🙏). Przewijak, jakieś prześcieradła, ręczniczki. Z większych zakupów tylko fotelik nam został ale to musimy się umówić i jechać na dwa auta do centrum fotelików żeby nam dobrali taki co pasuje do obu. Muszę jeszcze dokupić kokon, rożek i jakiś cienki kocyk i właściwie to tyle. A no i wanienka jeszcze, znalazłam fajne składane silikonowe na allegro co mi nie zagracą mieszkania. Z rzeczy dla mnie to wygodne staniki do karmienia - kupiłam ostatnio z lidla ale przymierzałam i oddałam 🙄 Ja lubię takie albo sportowe, albo topy. Nie znoszę jak mnie coś uwiera albo ma druty i miski. Widziałam w h&m duży wybór ale sama nie wiem na co się zdecydować

Jeszcze czeka nas w mieszkaniu kilka rzeczy do ogarnięcia m.in zrobić balkon (odsłonić się od sąsiadów kratkami, posadzić pnącza, fajnie to zaaranżować), zamontować barierkę na schody bo mam obawy jak z bobasem bez barierki będę po nich schodzić, jeszcze chciałam stolarza żeby mi zrobił zabudowę w łazience ale mi powiedział że to najwcześniej we wrześniu 😬 A ja już czuję powoli jakieś wicie gniazda, że chciałabym jak najszybciej to wszystko ogarnąć i już tylko leżeć i pachnieć 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:03

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was miała CC a w kolejnej ciąży rodziła SN lub teraz planuje? Namawia mnie położna i myślę na co się zdecydować..

Ja miałam CC i chciała bym sn, ale w Łodzi ciężko o szpital przyjazny vbac.

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Mój mąż się tylko będzie szczepił, ja nie. Jesteśmy ozdrowiencami, niby z listopada, więc już pewnie przeciwciała spadły. Wg mnie nie ma znaczenia czy w ciąży czy nie, tylko przebieg zależy od organizmu, jak w przypadku każdej choroby. Jednego rozłoży, drugi bezobjawowy.
    Zgodze się w 100%.
    Gdyby nie utrata węchu i smaku, to pomyślałabym, że miałam zwykle przeziębienie.
    Tyle, że nigdy nie wiadomo jak dana osoba przejdzie 😥

Anszelika lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dokładnie tak. A ja pracowałam z covidem i wiem od środka jak to wygląda. Zdecydowanie wolałam się zaszczepić ;). Nie namawiam nikogo. Mówię tylko o swojej decyzji. Wyszło też zalecenie PTG, z pozytywną opinią na temat szczepień u ciężarnych.
    Napisz coś więcej :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja ze spaniem też mam straszny problem. Budzę się co chwilę, nie mogę zasnąć, siku co 30min 🙈. Używacie może poduszki do spania dla ciężarnych? To pomaga? gf95 piękna waga maluszka ❤. Ja właśnie czekam na wizytę kontrolną.
    Ja wyciągnęłam moja poduchę ciążowa jakiś tydzień temu. Wygodniej mi z nią :)
    Kupiłam jeszcze w pierwszej ciąży.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • martamus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A ktory rocznik jestes? 8-9 maja juz 2003 sie zapisuje[/QUOTE
    85 rocznik..

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Napisz coś więcej :)
    O chorowaniu?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    gf95 wrote:
    A ktory rocznik jestes? 8-9 maja juz 2003 sie zapisuje[/QUOTE
    85 rocznik..

3 maja możesz się rejestrować, terminy jak na razie z tego co słyszałam są od ręki :)

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja mam poduszkę dla ciężarnych, ta w kształcie litery C i u mnie się nie sprawdza. Mój chłop z nią śpi 😆 Bardzo mi niewygodnie spać z nią pod głową (nauczona jestem spać na dosyć płasko i normalnie mam poduszkę wypełnioną gryką) i w nocy wstając do toalety nie potrafiłam się z niej sprawnie wygramolić. No i wkurzało mnie że ona właściwie zmusza moje ciało żeby całą noc spało na boku w tej jednej pozycji bo każda inna wiąże się z przekładaniem tej poduchy itd.
    Mi właśnie pasuje, że poduszka ciążowa wymusza spanie na jednym boku. Moja jest dość płaska i już trochę uleżana. Pod głową też mam poduszkę z gryką. Wcześniej przekręcałam się na brzuch, więc poduchę wyciągnęłam dosyć szybko. Raz nocowaliśmy u teściów i jej nie wzięłam, to wstałam połamana. Nie mogłam chodzić, tak mnie więzadła ciągnęły.

Następną wizytę u ginekologa mam 12 mają. Wtedy chyba będę miała prenatalne. To będzie 30 tc.

Zaczynam powoli pakować rzeczy do przeprowadzki. Jutro po południu odbieramy klucze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a polecacie kosmetyki do pielęgnacji z Linomag emnolienty (olejek do kąpieli, balsam do ciała)? Z filtrem wzięłam Emolium suncare od 1d.ż. Wrzucam sobie rzeczy do koszyka w aptece powoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ula30 lubi tę wiadomość

• martamus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A zapisywałaś sie w styczniu? W sensie zglaszalas chec?
    No nie bo mówili, że kobiety w ciąży mają się nie szczepić, to stwierdziłam, że nie.. Więc teraz już sama nie wiem czy mi pozwolą... Nie jestem też w żadnej grupie 0,1 itp..

35 lat
    starania 2 lata
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • martamus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    3 maja możesz się rejestrować, terminy jak na razie z tego co słyszałam są od ręki :)
    Ooo no dobra to będę szukać info po majówce aczkolwiek ta szczepionka musi zacząć działać i musi być czas żeby mała otrzymała przeciwciała.. Dlatego na ten ksztusiec są widełki.. Wiec nie wiem jak z tą szczepionką.

35 lat
    starania 2 lata
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
  • olimama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, a polecacie kosmetyki do pielęgnacji z Linomag emnolienty (olejek do kąpieli, balsam do ciała)? Z filtrem wzięłam Emolium suncare od 1d.ż. Wrzucam sobie rzeczy do koszyka w aptece powoli.
    Ja brałam Ollian baby.

Odnośnie poduszki dla kobiet w ciąży mam C i uzywam juz dobrych kilka miesięcy, nie wyobrażam sobie spać bez.

Też mam dzisiaj to uczucie jakby mała miała mi zaraz wypaść. 🤔

Walczę dzisiaj z żółtymi plamami na ubrankach po synku. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 20:18

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ