Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, że termin już zostaje taki, jaki był na pierwszych prenatalnych, ale widać, że chyba spory będzie i się zastanawiam czy na długo ubranka rozm. 56 się przydadzą
Termin mi wyszedł na tych pierwszych przesunięty o dzień, więc nie był korygowany i został 25 lipca.
Wcześniej na połówkowych mówiła dr, że dziewczynka, a na kolejnych badaniach, ostatnich jakie robiłam na NFZ (i potem przeniosłam się z prowadzeniem ciąży) było podejrzenie, że chłopiec, ale brak pewności.
Ubranek mam sporo neutralnych od szwagierki i jej siostry. Niektóre jeszcze po mojej Lusi i po ich dwóch lipcowych chłopakach. Mamy dzieci rok po roku. Może uda się jeszcze jedna taka kolejka i u każdej będzie rodzeństwo z podobną różnicą wieku. -
Ja też dziś po prenatalnych. Nasza Mała, już nie taka mała:) Ma 1808 g, położenie podłużne miednicowe (miesiąc temu na wizycie była główką do dołu).
W którym tygodniu podejmowana jest ostateczna decyzja o rodzaju porodu?
StarającaSię, Niezapominajka5, Kama_86, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Cześć Dziewczyny, nie odzywałam się bo to były 3 najgorsze tygodnie w moim życiu ale powoli idziemy do przodu, malutka dostaje już moje mleko, z serduszkiem na razie sobie radzi, oddycha już sama i powoli uczy się pić z butelki ❤️ trzymam mocno za Was kciuki i proszę trzymajcie mocno za moją Olę 🙂❤️
anjaa25, Alunis, Aneta, akilegna♥, Zula36, Mimi2, sandrina22, StarającaSię, martini92, LENi, aliciaaa, vatolina, Andziorek, Agi83, Niezapominajka5, Natka95, Kama_86, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Tabolek, gratulacje ❤️
Również proszę Cię o więcej szczegółów.
Jestem w podobnej sytuacji jak Ty jeszcze 2 tyg temu i mój dr bierze pod uwagę to, że mogę nie dotrwać nawet do kolejnej wizyty za 4 tyg, bo już dał skierowanie do szpitala, gdyby zaczęła się akcja albo odeszły wody (do tego szpitala, do którego tak trudno się dostać).
Waga u małej piękna jak na ten tydzień 🌼 Super, że udało się urodzić SN ❤️ Ja byłam pewna, że do 34 tyg robią cesarkę.
Pytali Cię, czy chcesz rodzic naturalnie? Jak to wyglądało?
Wolałabym wiedzieć na co się przygotować.
Trzymam kciuki za małą wojowniczkę. Pisz jak tam Twoje początki z laktacja itp.
Niezapominajka przepraszam ale nie widziałam posta, zależy od lekarza szczerze mówiąc,zdania były podzielone, jeden uważał że powinni zrobić CC, dwóch innych że poród SN i w końcu jak oni się naradzali to moje dziecko samo postanowiło jak chcę się urodzić i odeszły mi wody i w momencie było pełne rozwarcieNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTabolek wrote:Cześć Dziewczyny, nie odzywałam się bo to były 3 najgorsze tygodnie w moim życiu ale powoli idziemy do przodu, malutka dostaje już moje mleko, z serduszkiem na razie sobie radzi, oddycha już sama i powoli uczy się pić z butelki ❤️ trzymam mocno za Was kciuki i proszę trzymajcie mocno za moją Olę 🙂❤️
-
Niezapominajka5 wrote:A co się stało, że pojechałaś na szpital?
Zestresowalas się wagą, czy czymś innym?
Jeśli chodzi o normy dla cukrów, to nie jest tak, że norma przy badaniu glukoza jest do 180? A przy posiłkach do 140?
Tak mi się jakoś kojarzy 🤔
Ale mnie to nie dotyczy i nigdy się bardziej nie wczytywałam
Edit:już doczytałam, że dziewczyny to dobrze wyjaśniły
Nie, to była umówiona wizyta przedporodowa. Mają już wszystkie niezbędne informacje na temat przebiegu mojej ciąży, tej i poprzedniej oraz zapewniają dodatkową kontrolę na tym etapie i oczywiście będą dobrze przygotowani kiedy przyjdzie czas porodu -
nick nieaktualnyByłam na wizycie, zaczęliśmy 33tc i wyglada na to, ze wszystko ok.
Ale jedna rzecz mnie teraz zastanawia dziewczyny - 30.04 młody ważył 1530g a dzisiaj 2200g ! czy to jest normalne ze on tak rośnie ? ja jestem drobnej budowy..
Dr niestety niechętny CCmówi, ze on jest kierownikiem tego oddziału i będę dopilnowana, jakby się coś działo to CC od razu, ale na życzenie nie zrobi
ps. sprawca całego zamieszania był ze mną na usg i pierwsze co mu pokazał młody to dupke, jajka i siusiakaach te chłopaki..
Kosmo, StarającaSię, vatolina, Andziorek, anjaa25, Niezapominajka5, akilegna♥, Kama_86, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
Po wizycie i u nas wszystko w porządku.
Mała ładnie przybiera i ma już 1780g 🥰
Nie będzie taką kruszynką jak myślałam. No i najważniejsze jest główką w dół, więc nastawiamy się na sn 😊Kosmo, shooa, aliciaaa, Andziorek, anjaa25, akilegna♥, Kama_86, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Byłam na wizycie, zaczęliśmy 33tc i wyglada na to, ze wszystko ok.
Ale jedna rzecz mnie teraz zastanawia dziewczyny - 30.04 młody ważył 1530g a dzisiaj 2200g ! czy to jest normalne ze on tak rośnie ? ja jestem drobnej budowy..
Dr niestety niechętny CCmówi, ze on jest kierownikiem tego oddziału i będę dopilnowana, jakby się coś działo to CC od razu, ale na życzenie nie zrobi
ps. sprawca całego zamieszania był ze mną na usg i pierwsze co mu pokazał młody to dupke, jajka i siusiakaach te chłopaki..
Co do porodu, przykro mi bo mi tak samo zależy na CC. Mam wizytę za 2,5tyg na omówienie szczegółów, mam nadzieję że nie będzie problemów z tym. Zastanawiałaś się jeszcze nad papierem o tokofobii? Czy już odpuszczasz temat?
Tabolek, to bardzo dobre wieści. Na pewno będzie już tylko lepiej, najważniejsze że młoda przybiera na wadze. Powiedz czy jesteś z nią na stałe na oddziale? Dojeżdżasz z domu? Jak to wygląda teraz? I czy nie było problemów z rozkręceniem laktacji? Jesteś mega dzielna w tym wszystkim ❤️ -
nick nieaktualnyKosmo,
jestem rozczarowana ta rozmowa o CC, ale będę próbowała jeszcze albo z okulista albo z tokofobia. Głupio tak trochę wyjdzie jak papier załatwię poza doktorem, no ale co mam zrobić. Nie będę dramatyzować, oby tylko takie problemy ludzie mieli w życiu. Najważniejsze, żeby młody był zdrowy. z reszta jakoś może pójdzie.
Tata jest spory, wiec możliwe ze młody po nim ma masę. Albo jak mówisz to skokowe i może się uspokoi ze wzrostem wagi.
Tabolek, ładnie chyba mała przybiera ? tak jak mówisz, najważniejsze, ze stabilnie jest. Dużo zdrówka dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 22:32
-
Ja już tez po prenatalnych.. Wszystko dobrze
Waży 1207g, będzie malutka, jak jej siostra
Parametry prawidłowe, przypływy i wody tez, ułożona miednicowo, ale ma jeszcze dużo miejscaaliciaaa, StarającaSię, Kosmo, Andziorek, anjaa25, Niezapominajka5, akilegna♥, Kama_86, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
Tabolek dzielną masz córcie.Ciesze się że wszystko pomyślnie się układa😘
Ja już kawę piję i pranko mam nastawione.Nie śpie od 3🤔🤔 ale kręciłam się do 4.30 .Jak się młoda urodzi to będę błagać o sen🤪🤪🤪🤪
vatolina, anjaa25 lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Kosmo wrote:A tata jest spory? Trzeba mieć też na uwadze margines błędu USG no i dzieciaki też rosną skokowo. Nigdy nie wiemy, czy np po takim skoku teraz nie zwolni i ostatecznie urodzi się dosyć drobny 🤷
Co do porodu, przykro mi bo mi tak samo zależy na CC. Mam wizytę za 2,5tyg na omówienie szczegółów, mam nadzieję że nie będzie problemów z tym. Zastanawiałaś się jeszcze nad papierem o tokofobii? Czy już odpuszczasz temat?
Tabolek, to bardzo dobre wieści. Na pewno będzie już tylko lepiej, najważniejsze że młoda przybiera na wadze. Powiedz czy jesteś z nią na stałe na oddziale? Dojeżdżasz z domu? Jak to wygląda teraz? I czy nie było problemów z rozkręceniem laktacji? Jesteś mega dzielna w tym wszystkim ❤️
Codziennie dojeżdżam zawieźć mleko, wejść można raz w tygodniu dosłownie na chwilę 😔 od samego początku nastawiłam się mocno że muszę pracować nad laktacją bo moje mleko jest jest dla Oli najlepszym lekarstwem i od dnia po porodzie odciagam co 3 godziny, położna mówi że nie jest źle bo mam z każdej sesji łącznie z obu piersi między 80 a 100 ml -
shooa wrote:Byłam na wizycie, zaczęliśmy 33tc i wyglada na to, ze wszystko ok.
Shooa mój młody tez 32+3 i 2345 i jest spory 4 tygodnie temu 28+3 i 1475 🙈 ale mam zapisane ze pierwszy też miał taki skok a od 35 tygodnia wskoczył spowrotem na 50 centyl z 90 centyla wiec liczę ze teraz tez tak będzie 😜
Ja nie widzę sensu patrzeć na jakieś terminy przesunięte po wadze 🤔 ja na usg mam napisane ze termin po wadze to 22 czerwiec. 🙄 ale i tak patrze ciagle na ten 1 lipca i 4 lipca z miesiączki. Mój pierwszy synek rósł na 50 centylu i tez miałam termin po wadze 2 tygodnie przed a urodził się 10 dni po terminie i jeszcze wymuszany.... jak dziecko nie jest gotowe i organizm nie wykazuje żadnej akcji to nawet jakby 7 kilo miał to wcześniej nie wylezie 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 07:46
shooa, Andziorek, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Kurcze, jak Was czytam to mam wrażenie, że w brzuchu rośnie mi córka gigant:) Ciekawe, czy może to być genowe? Ja urodziłam się mała w 38 tyg. miałam zaledwie 2300 g, ale mąż o czasie z wagą 4200 g.
Mam nadzieję, że tak jak Vatolina napisała o skokowym wzroście dzieci może to jeszcze się zmienić. Osobiście patrząc na poród wolałabym ją troszkę mniejszą niż te 4 kg
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)