Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie.Wszystko ok wyniki dobre,wymazy pobrane.
Lekarz mi powiedział że ze względu na to że poprzednio była cesarka to tydzień przed terminem wyśle mnie już do szpitala.No ...musze zrobić cos żeby nie doczekaćmartini92, olimama, Anszelika, anjaa25, akilegna♥, Maniuś, sandrina22, lysinka lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:Ja po wizycie.Wszystko ok wyniki dobre,wymazy pobrane.
Lekarz mi powiedział że ze względu na to że poprzednio była cesarka to tydzień przed terminem wyśle mnie już do szpitala.No ...musze zrobić cos żeby nie doczekaćStarającaSię lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:U mnie kremowanie nie ma niestety wpływu. Znaczy w momencie smarowania brzucha jest przyjemnie, ale szybko wraca. Nie zauważyłam żeby tworzyły się rozstępy. Zastanawiam się, czy nie podraznily mi go pasy w spodniach ciazowych. 🤔
Mnie często właśnie brzuch swędzi jak mam spodnie ciążowe.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Mimi2, ja taki stan odseparowania czułam jak syn miał kilka miesięcy. Mocno brakowo mi spotkan z ludźmi. Teraz delektuje się samotnością.
U mnie +11 tydzień temu. Kto da więcej? 😅
StarającaSię, współczuję, oby dziś już było lepiej.
Ja polecam kanał Wróżki Cycuszki. Duzo odnośnie laktacji, ale nie tylko.
u mnie +11kg w tym tyg...lekutka załamka -
nick nieaktualnydziewczyny,
znów się czuje do dupy. zatokowy ból głowy, czuje ze jakaś wydzielina w tych zatokach zalega. mysle ze wyślą mnie na test na covid.
jak to jest jak wyjdzie mi pozytyw- podaje z kim mieszkam i wszyscy domownicy od razu maja tez skierowanie na test ? czy tylko kwarantannę, a jak tak to ile? -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:dziewczyny,
znów się czuje do dupy. zatokowy ból głowy, czuje ze jakaś wydzielina w tych zatokach zalega. mysle ze wyślą mnie na test na covid.
jak to jest jak wyjdzie mi pozytyw- podaje z kim mieszkam i wszyscy domownicy od razu maja tez skierowanie na test ? czy tylko kwarantannę, a jak tak to ile?
No i jak wyjdziesz pozytywna to masz izolacje 10 dni, a domownicy dodatkowy tydzieńshooa lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Witam po wizycie u mojej gin...Niestety wyszło ponownie że brzuszek prawie 3 tygodnie do tyłu 😓 we wtorek kontrola w szpitalu i decyzja co dalej... boję się...
Mam nadzieję że to tylko kwestia chudzinki. Poprzednie dzieciaki duże się rodziły? Trzymam kciuki żeby wszystko było ok 😘Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maniuś wrote:Witam po wizycie u mojej gin...Niestety wyszło ponownie że brzuszek prawie 3 tygodnie do tyłu 😓 we wtorek kontrola w szpitalu i decyzja co dalej... boję się...
Edit: już doczytałam że masz cukrzycę. Jestem na grupie na FB dla ciężarnych z CC i dosyć często tam można poczytać podobne posty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 16:31
Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,u mnie kwestia tego typu że reszta wymiarów jest w normie...i brzuszek do ok.4 tygodnie temu też był proporcjonalny,a teraz wszystko idzie do przodu a brzuszek malutki... ogólnie po 20 tyg było podejrzenie makrosomii a teraz wygląda na to jakby przepływy były słabe...no nic pozostaje czekać do wtorku co wyjdzie w szpitalu...
Pierwszy syn urodzony w 38+5 z wagą 3630g a drugi w 41+0 już wielki bo 4440g...
Każda ciąża z cukrzycą 😓 -
shooa wrote:dziewczyny,
jak to jest jak wyjdzie mi pozytyw- podaje z kim mieszkam i wszyscy domownicy od razu maja tez skierowanie na test ? czy tylko kwarantannę, a jak tak to ile?
Shooa zdrówka! Ja dziś też lekko przeziębiona. Narazie leczę się domowymi sposobami i liczę, że szybko pomogą.
Maniuś wrote:Dziewczyny,u mnie kwestia tego typu że reszta wymiarów jest w normie...i brzuszek do ok.4 tygodnie temu też był proporcjonalny,a teraz wszystko idzie do przodu a brzuszek malutki... ogólnie po 20 tyg było podejrzenie makrosomii a teraz wygląda na to jakby przepływy były słabe...no nic pozostaje czekać do wtorku co wyjdzie w szpitalu...
Pierwszy syn urodzony w 38+5 z wagą 3630g a drugi w 41+0 już wielki bo 4440g...
Każda ciąża z cukrzycą 😓
Maniuś trzymam kciuki, żeby to była jedynie kwestia mylnych pomiarów.Maniuś lubi tę wiadomość
-
StarającaSię wrote:Wczoraj chyba czymś się zatrułam.Od 22 do 23 męczyła mnie biegunka i wymioty🤮🤮
Dziś ok tylko lekkie mulenie było .🤔
Teraz to pewnie jakiś wirus, ale jak będziemy już bliskie terminów, to oczyszczanie się organizmu będzie podejrzane. Jak byłam na wcześniejszych
forach to często była to oznaka zbliżającego się porodu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny..ja po USG. Mlody waży już 2250 g. Czyli od 30 kwietnia przytył 450 gram? Czy to możliwe? W niecałe 3 tygodnie?? Duzzoo...chyba..ale mieści się idealnie na siatce centylowej. Wymiary tez jak na 33/34 tydzień.. Aż boje się cieszyć...tak bardzo bałam się ze względu na moja macicę jednorożną. Tzn. nadal się boje bo jeszcze trochę zostało..ale jestem już ciut spokojniejsza skoro to już 34 tydzień..termin na CC mam też już wyznaczony na 21 czerwca pomimo iż termin z miesiączki to 1 lipca. Kurde...wiecie co..nadal nie dowierzam że już niedługo zobaczę ta moja mała glistę...całe życie na niego czekałam...ale nic już nie mówię bo nie chce zapeszayc bo akurat teraz leżę bo boli mnie jak na miesiączkę...mam nadzieję że to nic nie zapowiada...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 19:36
Kosmo, sandrina22, olimama, Zula36, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość