X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.Wszystko ok wyniki dobre,wymazy pobrane.
    Lekarz mi powiedział że ze względu na to że poprzednio była cesarka to tydzień przed terminem wyśle mnie już do szpitala.No ...musze zrobić cos żeby nie doczekać

martini92, olimama, Anszelika, anjaa25, akilegna♥, Maniuś, sandrina22, lysinka lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ja po wizycie.Wszystko ok wyniki dobre,wymazy pobrane.
    Lekarz mi powiedział że ze względu na to że poprzednio była cesarka to tydzień przed terminem wyśle mnie już do szpitala.No ...musze zrobić cos żeby nie doczekać
    To znaczy chcesz rodzić sn?

StarającaSię lubi tę wiadomość

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    U mnie kremowanie nie ma niestety wpływu. Znaczy w momencie smarowania brzucha jest przyjemnie, ale szybko wraca. Nie zauważyłam żeby tworzyły się rozstępy. Zastanawiam się, czy nie podraznily mi go pasy w spodniach ciazowych. 🤔

Mnie często właśnie brzuch swędzi jak mam spodnie ciążowe.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Mimi2, ja taki stan odseparowania czułam jak syn miał kilka miesięcy. Mocno brakowo mi spotkan z ludźmi. Teraz delektuje się samotnością.

U mnie +11 tydzień temu. Kto da więcej? 😅

StarającaSię, współczuję, oby dziś już było lepiej.

Ja polecam kanał Wróżki Cycuszki. Duzo odnośnie laktacji, ale nie tylko.

u mnie +11kg w tym tyg...lekutka załamka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    znów się czuje do dupy. zatokowy ból głowy, czuje ze jakaś wydzielina w tych zatokach zalega. mysle ze wyślą mnie na test na covid.
    jak to jest jak wyjdzie mi pozytyw- podaje z kim mieszkam i wszyscy domownicy od razu maja tez skierowanie na test ? czy tylko kwarantannę, a jak tak to ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:04

shooa lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dziewczyny,
    znów się czuje do dupy. zatokowy ból głowy, czuje ze jakaś wydzielina w tych zatokach zalega. mysle ze wyślą mnie na test na covid.
    jak to jest jak wyjdzie mi pozytyw- podaje z kim mieszkam i wszyscy domownicy od razu maja tez skierowanie na test ? czy tylko kwarantannę, a jak tak to ile?

No i jak wyjdziesz pozytywna to masz izolacje 10 dni, a domownicy dodatkowy tydzień

shooa lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie u mojej gin...Niestety wyszło ponownie że brzuszek prawie 3 tygodnie do tyłu 😓 we wtorek kontrola w szpitalu i decyzja co dalej... boję się...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Witam po wizycie u mojej gin...Niestety wyszło ponownie że brzuszek prawie 3 tygodnie do tyłu 😓 we wtorek kontrola w szpitalu i decyzja co dalej... boję się...

Mam nadzieję że to tylko kwestia chudzinki. Poprzednie dzieciaki duże się rodziły? Trzymam kciuki żeby wszystko było ok 😘

Maniuś lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius, nie martw się na zapas, jak się da.. może faktycznie maluszka nosisz w brzuszku.
    moja koleżanka w skończonym 36tc urodziła młodego o wadze takiej jak moj młody tydzień temu czyli w 32tc.

Maniuś lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Manius trzymam za was mocno kciuki. Powiedz czy wagowo też jest za mało? Czy tylko w wymiarach? Może to dzieć robi takie psikusy i źle się układa do pomiarów , a może po prostu będzie kruszynką. Nie martw się na zapas. Masz może stwierdzoną cukrzycę ciążowa?

Edit: już doczytałam że masz cukrzycę. Jestem na grupie na FB dla ciężarnych z CC i dosyć często tam można poczytać podobne posty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 16:31

Maniuś lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    A pozostałe wymiary są w normie, tylko brzuszek odbiega? Wagowo jak?

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,u mnie kwestia tego typu że reszta wymiarów jest w normie...i brzuszek do ok.4 tygodnie temu też był proporcjonalny,a teraz wszystko idzie do przodu a brzuszek malutki... ogólnie po 20 tyg było podejrzenie makrosomii a teraz wygląda na to jakby przepływy były słabe...no nic pozostaje czekać do wtorku co wyjdzie w szpitalu...
    Pierwszy syn urodzony w 38+5 z wagą 3630g a drugi w 41+0 już wielki bo 4440g...
    Każda ciąża z cukrzycą 😓

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po maratonie. W niedziele mieliśmy I Komunię syna. Nie spodziewałam się takich emocji. Niedawno był taki malusi, a teraz taki starszak. Strasznie zapiernicza mi ten czas...

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dziewczyny,

Shooa zdrówka! Ja dziś też lekko przeziębiona. Narazie leczę się domowymi sposobami i liczę, że szybko pomogą.
    Maniuś wrote:
    Dziewczyny,u mnie kwestia tego typu że reszta wymiarów jest w normie...i brzuszek do ok.4 tygodnie temu też był proporcjonalny,a teraz wszystko idzie do przodu a brzuszek malutki... ogólnie po 20 tyg było podejrzenie makrosomii a teraz wygląda na to jakby przepływy były słabe...no nic pozostaje czekać do wtorku co wyjdzie w szpitalu...
    Pierwszy syn urodzony w 38+5 z wagą 3630g a drugi w 41+0 już wielki bo 4440g...
    Każda ciąża z cukrzycą 😓

Maniuś trzymam kciuki, żeby to była jedynie kwestia mylnych pomiarów.

Maniuś lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Wczoraj chyba czymś się zatrułam.Od 22 do 23 męczyła mnie biegunka i wymioty🤮🤮
    Dziś ok tylko lekkie mulenie było .🤔

Teraz to pewnie jakiś wirus, ale jak będziemy już bliskie terminów, to oczyszczanie się organizmu będzie podejrzane. Jak byłam na wcześniejszych
    forach to często była to oznaka zbliżającego się porodu.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych. 1460g dzieciątka ♥️. W poniedziałek wizyta u gina.

Kosmo, Anszelika, anjaa25, StarającaSię, shooa, Maniuś, sandrina22, akilegna♥, Niezapominajka5, lysinka lubią tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Po prenatalnych. 1460g dzieciątka ♥️. W poniedziałek wizyta u gina.

O matko, 400g różnicy w tym samym dniu pomiarów 😱 idę szukać ile miał syn...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój wypada wagowo zupełnie "średnio", przeciętnie.

• anjaa25 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..ja po USG. Mlody waży już 2250 g. Czyli od 30 kwietnia przytył 450 gram? Czy to możliwe? W niecałe 3 tygodnie?? Duzzoo...chyba..ale mieści się idealnie na siatce centylowej. Wymiary tez jak na 33/34 tydzień.. Aż boje się cieszyć...tak bardzo bałam się ze względu na moja macicę jednorożną. Tzn. nadal się boje bo jeszcze trochę zostało..ale jestem już ciut spokojniejsza skoro to już 34 tydzień..termin na CC mam też już wyznaczony na 21 czerwca pomimo iż termin z miesiączki to 1 lipca. Kurde...wiecie co..nadal nie dowierzam że już niedługo zobaczę ta moja mała glistę...całe życie na niego czekałam...ale nic już nie mówię bo nie chce zapeszayc bo akurat teraz leżę bo boli mnie jak na miesiączkę...mam nadzieję że to nic nie zapowiada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 19:36

Kosmo, sandrina22, olimama, Zula36, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ