Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przyszedł mi test na SMA z Medgenu. Czy ja teraz mam otworzyć tą kopertę czy to już przy pobraniu? (nie wiem co jest w środku) otwierałyście może??
i jeszcze jedno pytanko...zamierzam zamówić sobie laktator medeli maxi.. ale rozstrzał cenowy jest spory.. od 530 zł nawet do 750 zł...myślicie ze one się czymś różnią bo jak ja patrzę to jedno i to samo...
ps. wczoraj na wieczór miałam mega bóle miesiączkowe plus dzisiaj biegunki (tak to ja cierpię/iałam na zaparcia od 6 msc) kurde...zaczynam się niepokoić...dzisiaj już muszę torbę do szpitala spakować....bo do tej pory jakoś nie miałam weny
ale jak przyjdą skurcze to weny tym bardziej nie będzie
-
Anjaa, ja dopiero właśnie będę zamawiać ten zestaw. Powiedz mi to jest ten za 160zl czy ten za ponad 300? Bo nie zaglebialam się w to nawet jeszcze ale widziałam tam dwa różne 🤔
Co do laktatora to nie pomogę ale ja kupowałam ten klasyczny model medela swing na allegro jakoś za 400zl, a też po różnych sklepach rozstrzał mają ogromny i nie wiem z czego to wynikaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 14:43
-
nick nieaktualnyNatka,
powodzenia i oby to był jakiś fałszywy alarm. brudzenie czy brązowe resztki krwi po krwawieniu będzie dobrych pare dni, tym się nie ma co przejmować. lezakuj i bądź dobrej myśli
ja wczoraj spakowalam walizkę i zakończyłam walkę z ubrankami, zostało łóżeczko skręcić i kupić kosz mojżesza albo jakaś dostawkę do łóżka na pierwsze mce. co polecacie na pierwsze 2-3 mce? (tyle tez zamierzam karmić, jeśli oczywiście będzie mi dane).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo wrote:Shoa, ja kupiłam dostawke kinderkraft neste. Też tylko na pierwsze miesiące i plus że ma kółka więc mogę z nią jeździć po mieszkaniu
Tez kupiłam kinderkraft neste..ale.te dostawki maja tylko dwa kolka więc z tym jeżdżeniem tak trochę kulawo będzie... Myślałam jeszcze żeby kupić baby hug lub caratero kici ale to jak coś to później..zobaczę najpierw jak będziemy funkcjonowac... -
shooa wrote:Natka,
powodzenia i oby to był jakiś fałszywy alarm. brudzenie czy brązowe resztki krwi po krwawieniu będzie dobrych pare dni, tym się nie ma co przejmować. lezakuj i bądź dobrej myśli
ja wczoraj spakowalam walizkę i zakończyłam walkę z ubrankami, zostało łóżeczko skręcić i kupić kosz mojżesza albo jakaś dostawkę do łóżka na pierwsze mce. co polecacie na pierwsze 2-3 mce? (tyle tez zamierzam karmić, jeśli oczywiście będzie mi dane).
Ja mam Chicco next2me używkę z olx do sypialni 😅 i kosz Mojżesza na stelażu na dół pożyczony. Łóżeczko u małej w pokoiku.
Zostało mi dokupić pościel, materac, prześcieradła, podkładkę na przewijak, ręczniki kąpielowe, pieluchy tetrowe, kokon, śpiworek. Po cichu liczyłam na kokon od koleżanki ale nie przywiozła w niedzielę więc muszę sobie kupić. -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:Hmm to nie wiem w takim razie czemu nie chciał zmierzyć 🤔
Do tej pory też zawsze mierzyl dopochwowo.
Dzięki za odpowiedź.
I jak się miewa teraz Twoja szyjka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:a jak długo myślicie (albo testowalyscie) ze dziecko może spać w takim dostawianym łóżeczku ? podobnie jak w koszu mojżesza od 2-3 mcy czy jednak dluzej ?
Wg mnie aż zacznie za bardzo pełzać, żeby nie zwiało i nie spadło. Na przykładzie syna, miał 5mcy jak pełzał po domu. Siadać nauczył się dopiero po tym jak zaczął wstawać. Ma słabe ręce, do tej pory z resztą. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Ja mam paski na "R" i płace 6 zl z hakiem