Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlunia, daj znac jak się macie ! mi tez często gęsto robi się słabo w maseczce. normalnie chodzę ogarniam zakupy etc a nagle siły odchodzą...
dziewczyny, z dobrych wieści u mnie to załatwiłam dziś sobie termin na CC - wstępnie na 5 lipca. co prawda nie w szpitalu mojego lekarza, tylko w innym i nie 3, a 2st.ref. ale już będę spać spokojnie, bo nie ukrywam, ze jestem „tylko” na 90% zdecydowana na CC.
Kosmo, Zula36, Anszelika, akilegna♥, lysinka, Niezapominajka5, anjaa25, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo wrote:Tabolek opowiadaj co u was, jak wygląda sytuacja 🙂
U nas na szczęście do przodu, wczoraj Olę przewieźli na oddział patologii noworodków bo już się nie kwalifikuje na OIOM, mają ja tam jak to ładnie pan doktor ujął dopiescic jeśli chodzi o jedzenie z butelki i stały przyrost masy ciała. Dziurka w serduszku powoli zaczęła się zarastać więc jest światełko w tunelu, oby tak dalej. A ja wisze co chwilę z laktatorem i ściągam mleczko i codziennie wożę do szpitala. Już bliżej jak dalej i będziemy wszyscy razem 🙂❤️martini92, Zula36, Kosmo, Anszelika, sandrina22, lysinka, shooa, StarającaSię, Niezapominajka5, anjaa25, Maniuś, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tak samo słabo czuję ruchy od wczoraj, że zaraz oszaleje...
Wczoraj 3 razy podpinali mi ktg, tetno stale 140-143... Mały jakby caly czas spał...
Nie mam pojęcia czy to przez te duża ilość magnezu, sterydy czy co się dzieje, ale już nie daję rady 😭
Mówią że śpi, że może tak dzień był wczoraj, ja też jestem zmęczona, ale po nocy wiele się nie poprawiło... młody się wypnie może z 2 razy na godzinę. Nie mam już pomysłu, słodkie nie działa, ani pukanie w brzuch, ani chodzenie. Jak tylko wstanę brzuch twardy jak kamień... -
shooa wrote:Alunia, daj znac jak się macie ! mi tez często gęsto robi się słabo w maseczce. normalnie chodzę ogarniam zakupy etc a nagle siły odchodzą...
dziewczyny, z dobrych wieści u mnie to załatwiłam dziś sobie termin na CC - wstępnie na 5 lipca. co prawda nie w szpitalu mojego lekarza, tylko w innym i nie 3, a 2st.ref. ale już będę spać spokojnie, bo nie ukrywam, ze jestem „tylko” na 90% zdecydowana na CC.
Rydygier? Bo chyba w Łodzi tylko tam jest drugi stopień. -
Natka95 wrote:Dziewczyny ja tak samo słabo czuję ruchy od wczoraj, że zaraz oszaleje...
Wczoraj 3 razy podpinali mi ktg, tetno stale 140-143... Mały jakby caly czas spał...
Nie mam pojęcia czy to przez te duża ilość magnezu, sterydy czy co się dzieje, ale już nie daję rady 😭
Mówią że śpi, że może tak dzień był wczoraj, ja też jestem zmęczona, ale po nocy wiele się nie poprawiło... młody się wypnie może z 2 razy na godzinę. Nie mam już pomysłu, słodkie nie działa, ani pukanie w brzuch, ani chodzenie. Jak tylko wstanę brzuch twardy jak kamień...
Spokojnie, w szpitalu jesteś, skoro ktg wygląda ok to rzeczywiście może być taki dzień. Ja też nie zawsze super czuje malutką.ysle że nerwy nie pomogą w tej sytuacji... -
Natka jak masz ktg i tam wychodzi wszystko ok to się nie martw na zapas. Moja też ma czasem takie dni że się martwię. Może to od sterydów - wiem na pewno że dziewczynom z cukrzyca po podaniu mega szaleją cukry więc maluch też może się inaczej zachowywać. U Ciebie może też coś takiego zadziałało
-
Zostaje na obserwacji ze względu na to, że się skarżę na te ruchy. Rozwarcie się nie powiększa, dziś oszacowali że na opuszek, to jakby mniej niż ostatnio (o ile to mozliwe) ? 🤯 krwi juz nie ma, podczas badania było czysto ... więc gdyby nie te ruchy to byłoby ok.
Będę mieć jeszcze usg i w sumie tyle, ale cieszę się że ordynator tego nie zbagatelizowal przynajmniej.
Dobrze, że zostaje bo może będę tu spokojniejsza o ile się da... -
Alunis wrote:Mnie też dopadła zła passa, przez maseczkę zemdlałam w sklepie i upadłam częściowo na brzuch, właśnie leżę w szpitalu, trzymajcie kciuki za mnie i synka
Tobolek. Super, że idzie u Was ku lepszemu. Oby udało Wam się szybciutko być razem w domku. Ile waży Ola? Piersi dobrze współpracują z laktatorem?
Kosmo, tak pranie pachnie delikatnie, ale zapach długo się utrzymuje. A w połączeniu z naturalnym zapachem dzidziusia, obłęd. ☺ Ja stosuję zawsze plyn do płukania.
Ula, ja dostałam skierowanie. Zapisałam się na pobranie na poniedziałek.
Natka, u mnie jakos od tygodnia z hakiem zmienił się charakter ruchów. Też mnie to stresowalo. Teraz są rzadsze i bardziej jak przeciagania. Na wizycie jednak wszystko było ok. Jesteś pod opieką, więc napewno bedzie dobrze.Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Zostaje na obserwacji ze względu na to, że się skarżę na te ruchy. Rozwarcie się nie powiększa, dziś oszacowali że na opuszek, to jakby mniej niż ostatnio (o ile to mozliwe) ? 🤯 krwi juz nie ma, podczas badania było czysto ... więc gdyby nie te ruchy to byłoby ok.
Będę mieć jeszcze usg i w sumie tyle, ale cieszę się że ordynator tego nie zbagatelizowal przynajmniej.
Dobrze, że zostaje bo może będę tu spokojniejsza o ile się da...Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny