Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunis wrote:Mnie też dopadła zła passa, przez maseczkę zemdlałam w sklepie i upadłam częściowo na brzuch, właśnie leżę w szpitalu, trzymajcie kciuki za mnie i synka
Ojej, trzymam kciuki żeby wszystko było ok
-
Tabolek wrote:U nas na szczęście do przodu, wczoraj Olę przewieźli na oddział patologii noworodków bo już się nie kwalifikuje na OIOM, mają ja tam jak to ładnie pan doktor ujął dopiescic jeśli chodzi o jedzenie z butelki i stały przyrost masy ciała. Dziurka w serduszku powoli zaczęła się zarastać więc jest światełko w tunelu, oby tak dalej. A ja wisze co chwilę z laktatorem i ściągam mleczko i codziennie wożę do szpitala. Już bliżej jak dalej i będziemy wszyscy razem 🙂❤️
Super! Córeczka rośnie w siłę. Jeszcze chwilę i będziecie wszyscy razem
Tabolek lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Zostaje na obserwacji ze względu na to, że się skarżę na te ruchy. Rozwarcie się nie powiększa, dziś oszacowali że na opuszek, to jakby mniej niż ostatnio (o ile to mozliwe) ? 🤯 krwi juz nie ma, podczas badania było czysto ... więc gdyby nie te ruchy to byłoby ok.
Będę mieć jeszcze usg i w sumie tyle, ale cieszę się że ordynator tego nie zbagatelizowal przynajmniej.
Dobrze, że zostaje bo może będę tu spokojniejsza o ile się da...
Na pewno będziesz spokojniejsza. Może faktycznie śpiący dzień albo magnez albo sterydy. Będzie dobrze
-
Natka95 wrote:Dziewczyny ja tak samo słabo czuję ruchy od wczoraj, że zaraz oszaleje...
Wczoraj 3 razy podpinali mi ktg, tetno stale 140-143... Mały jakby caly czas spał...
Nie mam pojęcia czy to przez te duża ilość magnezu, sterydy czy co się dzieje, ale już nie daję rady 😭
Mówią że śpi, że może tak dzień był wczoraj, ja też jestem zmęczona, ale po nocy wiele się nie poprawiło... młody się wypnie może z 2 razy na godzinę. Nie mam już pomysłu, słodkie nie działa, ani pukanie w brzuch, ani chodzenie. Jak tylko wstanę brzuch twardy jak kamień...Natka95 lubi tę wiadomość
-
Aneta wrote:Ja jak byłam w szpitalu na sterydach to też zgłaszałam że całą noc i dzień się nie rusza ,dopiero na następna nockę zaczęłam czuć ruchy. Podłączali ktg i było ok. Nic nie powiedzieli na to. Ja na necie przeczytałam że po podaniu sterydu dziecko może być mało aktywne. Jak wróciłam do domu to zaczeły się normalnie turbulecie w brzuchu 😁
Ooo nawet nie wiesz jak mnie ucieszyło to co napisałaś 🙏 oby i u Nas tak było:)
Staram się odpoczywać i trochę się zderzmnać w dzień, żebym ja też miała więcej energii może go to pobudzi.
Maly nigdy nie był jakos nad wyraz aktywny, ale tak ekstremalnie jesczcze nie było, dlatego od razu czuję różnice..
Dzięki dziewczyny:)Aneta lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok, młoda dalej ułożona miednicowo, lekarz twierdzi że blizna po poprzednim cc jest cienka i zalecałby cc, tzn jeśli się mała nie obróci to i tak cc będzie, ale jeśli by się zdążyła obrócić to i tak mimo wssytsko raczej cc że względu na tą bliznę.
Wody płodowe, przepływy ok, serduszko bije miarowo, jedynie nie wiem ile już waży, za to ja duzo :p. No ale jakoś to będzie :p
Dostałam skierowanie na mocz, krew i kile. Tego gbs-u nie pobierał, może na nast wizycie za 2tygodnie mam być.
Trzymam kciuki za Was - się dzieje!Kosmo, Zula36, Natka95, anjaa25, Aneta, Maniuś, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Rydygier? Bo chyba w Łodzi tylko tam jest drugi stopień.
Salve. wystarczyła otwarta rozmowa z lekarka (nawet nie miałam jeszcze zaświadczenia o tokofobii, kazała tylko je zdobyć na dniach) i ustalilysmy termin.
Natka, jak pisze Olimama, tez od paru dni czuje ruchy spokojniejsze jakby, rzadsze. zdecydowanie mniej turbulencji. chwilami się łapie na tym ze np pol dnia nie czuje. ajesteśmy na tym samym etapie. plus dostałaś sterydy. i jestes w szpitalu pod kontrola. wszystko na pewno jest dobrze.Anszelika, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Alunis trzymam kciuki za was, daj znać co u was.
Natka dobrze, że przy twoich wątpliwościach zostałaś na obserwacji, będziesz spokojniejsza.
Muszę przyznać, że Ada ostatnio też bardziej leniwa jest 😉
W przyszłym tygodniu na wizycie gin pobierze mi gbs, sam oddaje do labu.Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
K
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:53
Anszelika, lysinka, Kosmo, martini92, Natka95, LENi, shooa, anjaa25, akilegna♥, Aneta, Alunis, Maniuś, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki ze pytacie, na szczęście tylko się stłukłam, dziecku się nic nie stało. 🙏🏻 Jestem narazie na obserwacji. Jeśli nadal będzie ok, to myśle, ze długo tu nie zostanę.
Zemdlałam, bo w maseczce mi gorąco, zaczęłam sie pocić, potem kręcenie w głowie i już poszłomam alergie i zatkany nos, wiec moje oddychanie jest i tak już ograniczone, pulmonologicznych problemów nie mam, mam problemy z krążeniem. Ja nie wiem, czy oni dogrzewają te sklepy, czy co, po prostu aż mnie wtedy zemdliło z gorąca 🥵
Kama_86 lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlunis wrote:Dzięki ze pytacie, na szczęście tylko się stłukłam, dziecku się nic nie stało. 🙏🏻 Jestem narazie na obserwacji. Jeśli nadal będzie ok, to myśle, ze długo tu nie zostanę.
Zemdlałam, bo w maseczce mi gorąco, zaczęłam sie pocić, potem kręcenie w głowie i już poszłomam alergie i zatkany nos, wiec moje oddychanie jest i tak już ograniczone, pulmonologicznych problemów nie mam, mam problemy z krążeniem. Ja nie wiem, czy oni dogrzewają te sklepy, czy co, po prostu aż mnie wtedy zemdliło z gorąca 🥵
.
-
Jej, dziewczyny, ale się już poważnie robi, zaraz się posypią porody 😮 ja nadal jakoś nie ogarniam, że to już tak mało czasu zostało, jeszcze ze dwa tygodnie i zacznę jakieś masaże krocza robić, może w końcu do mnie dotrze😛, ale jeszcze mam chwilę żeby się pocieszyć brzuszkiem, w poniedziałek idziemy na sesję rodzinną/brzuszkową 😁
Tabolek, bardzo się cieszę, że u Was powoli idzie z górki, niesamowite że Ola ma już miesiąc. Życzę Wam żebyście jak najszybciej były razem🙂
Za wszystkie dziewczyny w szpitalach kciuki✊✊. Dawajcie znać.
Tabolek, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny