X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Też macie takie ogromne stopy? Nie mialam dzisiaj co na nogi włożyć, poszłam do lekarza w klapkach, ktore mialam miec jako kapcie do szpitala. 🙈
    Ja mam chyba lekko spuchnięte. I tak teraz w jednych sneakersach chodzę, bo mają wkładkę foam coś tam i tylko w nich mnie nogi nie bolą. W innych to zaraz stopy mnie bolą, zwłaszcza jedna, jakbym kości śródstopia uszkodziła. Najwyraźniej przy zwiększonej wadze ciężar opiera się najbardziej na tej części.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:37

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Tez macie tyle siary/mleka w piersiach? Ja ledwo dotkne cycka i juz leci..
    mam ale musze mocno ścisnąć😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, ale w drugiej ciąży nosiłam wkładki laktacyjne jeszcze przed porodem, a mała z 38 tc

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Umina88 też mi się marzy taki duży basen ze stelażem 😁
    Ale póki co, jakoś z niego rezygnujemy.
    Trzeba się liczyć, że w tym miejscu już nie będzie trawnika, nie? Czy są może jakieś nowe rozwiązania, o których nie wiem?
    Ile litrów planujecie kupić? :)

Kosmo, to Twoja szyjka się nieźle trzyma :)
    Jak ja wcześniej chciałam żeby wytrzymała jak najdłużej, tak teraz mam nadzieję, że już jej nie będzie jak wyjmą pessar 🙈
    Ale znając życie, to się jeszcze wydłuży.

Zula36, położną możesz zmienić 3 razy w roku, więc jeśli faktycznie możesz podciągnąć wizyty CDL, to chyba to byłoby lepsze :)
    Jeszcze nie zdecydowaliśmy który. Bije się z myślami, bo mąż chce większy a ja mniejszy ;-)
    Co do trawy to dwa sezony wcześniej tez mieliśmy basen i faktycznie został po nim wypalony placek. Sezon wcześniej było go wsiadać, a w tym już nie.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Macie umawiane jakieś ktg?
    Ja chyba nic już nie będę miała, bo na nfz już się nie wybieram, skoro mam już prywatnie wszystko dogadane (tam by zrobili na pewno).

Ja miałam dwa razy .. umawiałam się sama na NFZ...mimo że lekarz mi powiedział że nie ma takiej potrzeby..ale stwierdziłam że skoro każdej ciężarnej po 36 tygodniu przynależy 1 ktg na tydzień to skorzystałam..a i przez to spokojniejsza byłam 😉[/QUOTE]

Jest coś takiego? Należy się na NFZ? Nigdy o tym nie słyszałam :) umawiałaś się w jakiejś przychodni czy szpitalu?:)

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie pisze ale podglądam Was i mocno trzymam kciuki za Was wszystkie 🙂✊💪 moja Olą jest już od ponad tygodnia z nami w domu, jelitka wyleczone, dziura w serduszku się zamknęła choć żaden lekarz nie chce w to wierzyć jak to się stało tak szybko❤️ moja kochana wojowniczka ❤️ będę zerkać jak rozkręcają się porody i dzieciaczki są już z Wami 🙂❤️

sandrina22, medimind, martini92, Kosmo, shooa, vatolina, Natka95, Zula36, lysinka, anjaa25, Niezapominajka5, Anszelika, StarającaSię, olimama, Kama_86, Aneta, Alunis, LENi, Maniuś, akilegna♥ lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek ale pięknie się wszystko ułożyło 😘 zaglądaj, zaglądaj i koniecznie dawaj znać co tam u was słychać!
    Zaraz się porody posypią, to będzie przewaga dzieciowych tematów.

Tabolek lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Tez macie tyle siary/mleka w piersiach? Ja ledwo dotkne cycka i juz leci..
    Ja nic nie zauważyłam oprócz takiego bielszego nalotu nieraz na sutkach. Nic nie leci 🤷

Tabolek super wieści! Oby tak dalej i żeby młoda rosła zdrowo. Odzywaj się częściej bo tu za chwilę pełno dzieci będzie to chętnie posłuchamy już doświadczonej mamy 🙂

Tabolek lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, nie wiem ile ma szyjka ale ostatnio dr mówił ze nisko i skrócona. badał na fotelu tylko.

Umina, na ostatniej wizycie w czwartek dr zadzwonił do szpitala i uprzedził ze będę na teście bo będzie planowe przyjęcie i mi zrobili w szpitalu w punkcie „testy dla pacjentów”. wiec za darmo miałam.

Niezapominajka, u mnie młody bardzo zwolnił z waga. na koniec 33tc miał 2200g i był ponad tydzień do przodu a we wtorek na koniec 37tc miał 2730g i był tydzien do tylu. dr to zmartwiło. do tego mniej ruchliwy na ktg i pępowina na szyi. plus moj obciążony wywiad. to oficjalne powody czemu mam isc do szpitala.

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:39

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj na spontanie zamówiliśmy basen stelażowy. Akurat mam kawałeczek podwórka wyłożony polbrukiem, to może tam stać. Mam nadzieje, że przyjdzie, zanim się upały skończą :D

Gf, ja mam mleko, ale leci tylko jak nacisnę brodawki. Samo na szczęście nie. W ogóle to mam wrażenie, że piersi mi zmalały.

Tobołek, super, że córeczka jest już z Wami w domku. Jak sobie radzicie? Przypomnij, to Twoje pierwsze dziecko?

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Bodajże po dwudziestym którymś tyg można się zapisać do położnej tak jak zapisujesz się do rodzinnego czy pielęgniarki wypełniając deklaracje. Ilość ktg w zależności od tyg ciąży. To jest bez znaczenia czy ciąże prowadzisz prywatnie czy na NFZ. Ja s pierwszej ciąży się nie zapisywalam, teraz tak ale dla mnie to w sumie niepotrzebnie.

Położna mam wybrana tylko ona prowadzi chyba taką indywidualną praktykę w ramach NFZ i nie jestem pewna, czy ma taką stałą siedzibę i sprzęt do ktg.
    Pytanie, czy mogę np zadzwonić do pierwszej lepszej poradni ginekologicznej w pobliżu i się np. bez problemu umówić w ramach NFZ ? 🤔

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umawiałam na ktg w poradni ginekologicznej w której mam położna. Ale jak się umawiałam to panią z rejestracji nie interesowało czy mam od nich położna czy lekarza. A chodzę do lekarza tylko prywatnie. Więc wydaje mi się że można się umówić gdzie chcesz. Niezależnie gdzie masz położna i lekarza.

Natka95 lubi tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w ogóle jest z tą położna. Złożyłam deklaracje na nią w innej przychodni niż ta w której mam rodzinnego i rozumiem że jak wrócę ze szpitala do domu to dzwonię do przychodni, mówię że urodziłam i że chce się z nią umówić na wizytę w domu? Bo domyślam się że ona się magicznie nie dowie że taki ktoś jak ja w ogóle urodził i jej oczekuje 🤔 Nie miałam z nią wcześniej w ogóle kontaktu, raz do niej dzwoniłam tak jakby 'prywatnie' bo też prowadzi chyba swoją działalność i jest cdl, chciałam się umówić przed porodem żeby rozwiała moje wątpliwości odnośnie karmienia ale niestety akurat na urlop szła.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    My wczoraj na spontanie zamówiliśmy basen stelażowy. Akurat mam kawałeczek podwórka wyłożony polbrukiem, to może tam stać. Mam nadzieje, że przyjdzie, zanim się upały skończą :D

Gf, ja mam mleko, ale leci tylko jak nacisnę brodawki. Samo na szczęście nie. W ogóle to mam wrażenie, że piersi mi zmalały.

Tobołek, super, że córeczka jest już z Wami w domku. Jak sobie radzicie? Przypomnij, to Twoje pierwsze dziecko?

Tak to moje pierwsze dziecko 🙂 radzimy sobie chyba dobrze 🙂 malutka przybiera, 9 czerwca przy wypisie ze szpitala miała 2500 g a dzisiaj jak ja wazylismy to 2760 g, karmimy się piersią🙂 ku mojemu zdziwieniu złapała od razu do czego służy mama 😉

Zula36, olimama, Natka95, Kama_86, lysinka, sandrina22, anjaa25, Ula30, Maniuś, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula no właśnie mi też zmalały i się zastanawiam czy to normalne? nie pamiętam z poprzednich ciąż jak to było?🤔
    Tabolek super wieści.Zaglądaj i pisz na bieżąco bo za chwile to będzie forum kupek,kolek,itp😋

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaliczylam szpital. Od rana mialam skurcze najpierw nieregularne, później co 10min., ale do wytrzymania. Do tego cały czas nacisk na szyjke. A o 16 poleciała ze mnie krew. Dzwoniłam do szpitala, zalecili podjechac sprawdzic, czy to od szyjki, czy z łożyska. Ktg wyszlo ok, pisały się skurcze, z badania wyszła zgladzona szyjka, rozwarcie na 2cm, a krew pewnie poszła ze skrócenia. Wyszlam do domu. Teraz leżę, ale chyba coś się rozkręca. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 22:08

vatolina, lysinka, anjaa25, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ