X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciągle brzuch wysoko, wydaje mi się że u mnie tam dalej wszystko szczelne 😁 Okaże się na wizycie w piątek, ale to by mnie ucieszyło bo chce na spokojnie wytrwać do terminu CC - a zostały równe 2tyg 🙂

Czekam jeszcze aż mi torba przyjdzie, bo się nie zmieściłam w średniej walizce i muszę dopakowac. No i zrobić przemeblowanie w sypialni i rozłożyć dostawke. Mamy mega nieustawny pokój i jak rozłożymy dostawke to będzie ciężki dostęp do szafy, więc część ubrań trzeba będzie przenieść do innej - to mam jeszcze zaplanowane na ten weekend. Ale stresik już czuję 😉

Jutro jeszcze idę na ostatnie badania, mam zamiar skorzystać z pierwszeństwa bo inaczej to chyba umrę w kolejce w pełnym słońcu...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:35

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam średnia walizkę i dokupilam dodatkowo taka torbę worek sporą. Głównie na dokumenty, laktator, jakieś podręczne picie i chce tam rogala do karmienia wcisnąć albo pod pachę wezmę.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam walizkę kabinową 55cm. Spakowałam wszystko co potrzeba dla mnie i dziecka + dopakowalam dodatkowo się na pobyt teraz. Do tego torbę coś typu shopperka w niej mam pampersy, laktator, kartę ciąży, portfel, ładowarkę i przekąski 😃

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kciuki za Was dziś (lub jutro) ! :)

u mnie po obchodzie. zostaje. ehhh a miałam nadzieje ze mnie puszcza.
    rano na ktg skurcze jakieś ale nie wiem jakie to i czy ok bo wiadomo nikt nic nie tłumaczy jak to zazwyczaj w szpitalu.
    zaczynam dzisiaj chodzenie po schodach i spacery długie po szpitalu bo nie wiem czy będą czekać do skutku czy np do końca tyg poczekają a potem wywołanie.
    wiadomo nie będę mojego dr na obchodzie pytać przy wszystkich skoro moja obecność tu komentuje „mamy obciążony wywiad, to moja pacjentka i zostaje.”, a ja tez nie z tych co łażą do gabinetu i wypytują. może do mnie zajrzy któregoś dnia „nieoficjalnie” poza obchodem.

nie smece Wam bo przecież nie ma o co, ale wizja potencjalnego siedzenia tu 2tyg trochę mnie dołuje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja jestem jakims fenomenem, lekarze wciskaja mi insuline, która na mnie nie działa... wezme insuline cukier rano 105-110 ( bez względu ile jednostek) , wczoraj zapomnialam wziąć i cukier rano 98 dziś, to jest niesamowite :D

Do ilu torb sie pakujecie, bo ja mam kabinówke i średnią, mąż twierdzi, ze to za duzo
    ja wzięłam duża walizkę. mam trochę miejsca ale wszystko razem jest i tylko jedna ręka zajeta. zamiast torebki wzięłam plecaczek, który ostatnio kupiłam bo uznałam ze przy niemowlaku dwie ręce bardziej potrzebne niż jedna i przejściowo będę plecaczek nosiła. laska która była ze mną wczoraj na salo miała duża walizkę i dwie torby.. masakra. położna jak ja zobaczyla to oczami aż przewróciła ;)

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź tu mądry człowieku jak się spakować jak nieraz właśnie jak Ty shoa właściwie nie wiesz na ile się kładziesz do szpitala. Niby ktoś może coś dowieźć ale w praktyce to te rzeczy mogą nawet dopiero po 2 dniach dotrzeć 🤦‍♀️

Co do wody, ja biorę tylko podręczna jakąś
    żeby mieć na przyjęcie a tak to butelkę z filtrem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 10:13

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF ja nie brałam wody. mam butelkę filtrująca. wygodniejsze to. jedyny minus ze lejesz zimna z kranu która nie jest tak przyjemnie lodowata jak trzymana w lodowce butelkowa. ale można mieć w sumie dwie filtrujące i to załatwi temat.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa Ty w matce polce jesteś?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Bądź tu mądry człowieku jak się spakować jak nieraz właśnie jak Ty shoa właściwie nie wiesz na ile się kładziesz do szpitala. Niby ktoś może coś dowieźć ale w praktyce to te rzeczy mogą nawet dopiero po 2 dniach dotrzeć 🤦‍♀️
    dokładnie tak. majtki musiałam już przeprać bo wzięłam 5szt a tu dwa razy dziennie zmieniam bo wiadomo człowiek się poci i jakaś tam wydzielina jest. a głupio tak nie mieć zapasu 2-3szt czystych na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Shoa Ty w matce polce jesteś?
    tak. na szczescie na wyremontowanym 3p.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    tak. na szczescie na wyremontowanym 3p.

To tam po prostu tak jest, że nikogo o niczym nie informują. Jak będzie Twój prowadzący to lepiej idź dopytać bo inaczej się nie dowiesz nic tylko będą Cię trzymać, bo im dłużej leżysz tym większą kasę szpital dostaje.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa współczuje, pobyt w szpitalu to dołująca sprawa. Położne tak wywracają oczami, a szpital sam w sobie nie zapewnia prawie nic, także nie wiem co ich tak dziwi. Ja sama przepakowałam się do jednej torby, ale pewnie wyjdę z dwoma, bo tż będzie mi dowoził mnóstwo rzeczy.

Zula36 trzymam kciuki :)

Zula36 lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:36

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam butelkę filtrująca i jestem zadowolona bardzo. Od 6 do teraz zapełniłam już 3 razy ją (mam wersję 0,3l). Dziewczyny tutaj na sali mają zgrzewki wody i widzę, że dziennie 2-2,5 butelki im schodzi

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie spakowałam w średnią walizkę plus taką malą sportową.Wode wzięłam 2 butelki i malą Z dziubkiem bo na stronie szpitala jest info że na oddziale jest dystrybutor.
    laktatora już nie mam gdzie upchnąf bo mam elektryczny dporo miejsca zajmuje,chyba że go jakoś bez pudełka upchnę🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:36

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ