X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    To jedzenie też trzeba ze sobą wziąć? Rety, prościej byłoby zamówić lekarza i rodzić w domu, przynajmniej wszystko byłoby pod ręką 😅

Serio, przeraża mnie ten polski system
    Dziewczyno, w niektórych szpitalach nawet sztućce swoje i kubek musisz mieć 🤣 Ja się dziwię że jeszcze np leków nie każą sobie kupować bo w sumie artykuły higieniczne trzeba we własnym zakresie 😉

medimind lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyno, w niektórych szpitalach nawet sztućce swoje i kubek musisz mieć 🤣 Ja się dziwię że jeszcze np leków nie każą sobie kupować bo w sumie artykuły higieniczne trzeba we własnym zakresie 😉

Dokładnie kubek, sztućce, leki które biore na stałe np. Euthyrox, wszystkie produkty higieniczne dla siebie i dla dziecka. A potem jedzie taka biedna kobieta jak handlarka na rynek, bo wszystko musi mieć swoje.

O soku nie myślałam, bo rzadko pije słodkie, ale może tez coś zapakuje. Tylko wtedy to już wjeżdża większa torba 😉

medimind lubi tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:01

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kosmo lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

U Nas trzeba mieć kubek i sztućće, oraz swoje leki, których się uzywa, ja musiałam mieć swoj clexane, bo może zabraknąć na oddziale, bo podają paniom po cc(byłam na patologi). Trzeba mieć ze sobą tez papier toaletowy i własny cukier, jeśli się słodzi herbatę. A, herbatę tez trzeba mieć własną, dobrze, ze woda w kranie jest 😅

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• vatolina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula zula.... ta cisza oznacza tylko jedno 😜 pisz szybko czy już po?

Ja z tego co nie wypisałyście to mam 7daysy :)

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    A podzielcie się co bierzecie do jedzenia.
    Ja na razie mam na poród snikersy ( czekolada), biszkopty i herbatniki.
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.
    mam już w torbie wafle kukurydziane,herbatniki,kisiel do kubka,gorące kubki i chleb razowy taki z długą datą.W lodówce uszykowane mam już w woreczku :kostka masła,ser topiony,szynkę,)wezmę jeszxze pomidora i salatę ale to już w dzień wyjazdu świeże uszykuje.Wiem dużo ale wiem też że po porodzie będe mega głodna no i nie oszukujmy się że te szpitalne jedzenie jest okropne😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kubek,sztućce,kawa,herbata,cukier,śmietanka do kawy

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzące już dziewczyny - powiedzcie proszę bezposrednio i obrazowo jak to jest z tym wypróżnieniem podczas porodu. wszędzie piszą enigmatycznie ze może się zdarzyć to normalne nie można wstrzymywać bla bla bla.
    jak to wyglada w praktyce ? zakładam ze nie idzie se wtedy do łazienki ? jest nie wiem jakieś miejsce na to ? robi sie pod siebie? ktoś to sprząta od razu ?
    wybaczcie bezpośredniość ale ja np cała ciaze mam mega problemy z tym i pewnie jak nie zrobią mi lewatywy ( a nie wiem czy chce i czy będzie można) to dojdzie do tego podczas porodu. chciałabym wiedzieć jak to wyglada w praktyce i przygotować się psychicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    rodzące już dziewczyny - powiedzcie proszę bezposrednio i obrazowo jak to jest z tym wypróżnieniem podczas porodu. wszędzie piszą enigmatycznie ze może się zdarzyć to normalne nie można wstrzymywać bla bla bla.
    jak to wyglada w praktyce ? zakładam ze nie idzie se wtedy do łazienki ? jest nie wiem jakieś miejsce na to ? robi sie pod siebie? ktoś to sprząta od razu ?
    wybaczcie bezpośredniość ale ja np cała ciaze mam mega problemy z tym i pewnie jak nie zrobią mi lewatywy ( a nie wiem czy chce i czy będzie można) to dojdzie do tego podczas porodu. chciałabym wiedzieć jak to wyglada w praktyce i przygotować się psychicznie.
    Obrazowo i bezpośrednio to wychodziło ze mnie na każdym skurczu partym... Skumalam się chyba na 3... Położne mają w malym palcu ogarninie takich spraw. Mąż się nie zczaił w ogóle.

shooa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Wiesz co sama nie wiem, czy sobie nie życzę. Boje się czy jak będą takie upały jak teraz to mała nie zacznie za bardzo lecieć z wagi, a że z moich piersi póki co nic nie leci to jakoś jestem przekonana że początki mogą być trudne. A wiadomo, że chcemy jak najszybciej wyjść do domu, więc takim całkiem przeciwnikiem nie jestem. No i idę na planowe CC więc nawet nie myślałam żeby wypełniać jakiś plan porodu 🤷
    Mi też do samego porodu nic nie leciało. A potem też się zastanawiałam czy coś jest. Trzeba pamiętać, że dziecko ma maleńki żołądek, który musi się rozciągnąć. W pierwszej dobie ma wielkość wiśni. Rodziłam SN i teraz też się na to nastawiam, więc myślę, żeby ograniczyć się do KP, ale jak będzie, zobaczymy. Boję się z drugiej strony spadku wagi, bo to oznacza dłuższy pobyt w szpitalu. Córce raz daliśmy mm w szpitalu, bo musiała iść pod lampy i chcieliśmy, żeby szybko się najadła. Jeszcze byliśmy takimi nieogarami, że zapomnieliśmy ją odbeknąć. Przy KP przez pierwsze tygodnie nie trzeba. W domu już szło o wiele lepiej.

Kosmo lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ja nie zarejestrowałam, czy coś innego poza wodami że mnie wylatywało.
    Było mi totalnie wszystko jedno.

Ja wezmę z jedzenia tubki owocowe i żelki, bo zajmują mało miejsca.

shooa lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    To ja odpowiem co prawda nie jako rodząca, ale jako oglądająca porody od drugiej strony ;). Kobitka jak już leży na skurczach partych, to ma pod sobą, pod pupą taka plastikową półkę. Nie dotyka jej bezpośrednio. Jeśli się zdarzy kupa- a wychodzi czasami przy parciu, to wpada do tej półeczki i jest od razu sprzątana.

shooa lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja to nawet nie wiem jak z tym było. Nic nie zauważyłam, ale że córka zrobiła na mnie pierwszą kupę też dopiero się zorientowałam jak mnie położne zaczęły wycierać z tego. Lewatywy nie miałam, ale jeszcze w domu mnie trochę przeczyściło.

shooa lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztućce, kubek, leki na stałe, jedzenie... A potem w.takiej matce.polce pipa będzie.oczami przewalać... Ja poprzednio taka bojowa nie byłam, macierzyństwo mnie nauczyło walki dopiero i pyskowania, także.teraz sobie.raczej nie pozwolę nagadac.jak poprzednio.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    To ja odpowiem co prawda nie jako rodząca, ale jako oglądająca porody od drugiej strony ;). Kobitka jak już leży na skurczach partych, to ma pod sobą, pod pupą taka plastikową półkę. Nie dotyka jej bezpośrednio. Jeśli się zdarzy kupa- a wychodzi czasami przy parciu, to wpada do tej półeczki i jest od razu sprzątana.
    Ula, nie mów, że jesteś położną 😃
    Zula, Zuzia - dajcie dziewczyny znać co u Was jak bedziecie mogły

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ula, nie mów, że jesteś położną 😃
    Zula, Zuzia - dajcie dziewczyny znać co u Was jak bedziecie mogły
    Nieeee, na studiach musiałam oglądać i później przez chwilę w pracy😄. Parę lat temu, ale obraz przed oczami został. Różne rzeczy widziałam, ale nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak poród. I ten SN, i ten przez CC. I zawsze wywoływał wzruszenie, kupa tego nie zmieniła 😏.

misia-kasia lubi tę wiadomość

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ