X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    To jedzenie też trzeba ze sobą wziąć? Rety, prościej byłoby zamówić lekarza i rodzić w domu, przynajmniej wszystko byłoby pod ręką 😅

Serio, przeraża mnie ten polski system
    Dziewczyno, w niektórych szpitalach nawet sztućce swoje i kubek musisz mieć 🤣 Ja się dziwię że jeszcze np leków nie każą sobie kupować bo w sumie artykuły higieniczne trzeba we własnym zakresie 😉

medimind lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyno, w niektórych szpitalach nawet sztućce swoje i kubek musisz mieć 🤣 Ja się dziwię że jeszcze np leków nie każą sobie kupować bo w sumie artykuły higieniczne trzeba we własnym zakresie 😉

Dokładnie kubek, sztućce, leki które biore na stałe np. Euthyrox, wszystkie produkty higieniczne dla siebie i dla dziecka. A potem jedzie taka biedna kobieta jak handlarka na rynek, bo wszystko musi mieć swoje.

O soku nie myślałam, bo rzadko pije słodkie, ale może tez coś zapakuje. Tylko wtedy to już wjeżdża większa torba 😉

medimind lubi tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:01

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kosmo lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

U Nas trzeba mieć kubek i sztućće, oraz swoje leki, których się uzywa, ja musiałam mieć swoj clexane, bo może zabraknąć na oddziale, bo podają paniom po cc(byłam na patologi). Trzeba mieć ze sobą tez papier toaletowy i własny cukier, jeśli się słodzi herbatę. A, herbatę tez trzeba mieć własną, dobrze, ze woda w kranie jest 😅

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• vatolina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula zula.... ta cisza oznacza tylko jedno 😜 pisz szybko czy już po?

Ja z tego co nie wypisałyście to mam 7daysy :)

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    A podzielcie się co bierzecie do jedzenia.
    Ja na razie mam na poród snikersy ( czekolada), biszkopty i herbatniki.
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.
    mam już w torbie wafle kukurydziane,herbatniki,kisiel do kubka,gorące kubki i chleb razowy taki z długą datą.W lodówce uszykowane mam już w woreczku :kostka masła,ser topiony,szynkę,)wezmę jeszxze pomidora i salatę ale to już w dzień wyjazdu świeże uszykuje.Wiem dużo ale wiem też że po porodzie będe mega głodna no i nie oszukujmy się że te szpitalne jedzenie jest okropne😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kubek,sztućce,kawa,herbata,cukier,śmietanka do kawy

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzące już dziewczyny - powiedzcie proszę bezposrednio i obrazowo jak to jest z tym wypróżnieniem podczas porodu. wszędzie piszą enigmatycznie ze może się zdarzyć to normalne nie można wstrzymywać bla bla bla.
    jak to wyglada w praktyce ? zakładam ze nie idzie se wtedy do łazienki ? jest nie wiem jakieś miejsce na to ? robi sie pod siebie? ktoś to sprząta od razu ?
    wybaczcie bezpośredniość ale ja np cała ciaze mam mega problemy z tym i pewnie jak nie zrobią mi lewatywy ( a nie wiem czy chce i czy będzie można) to dojdzie do tego podczas porodu. chciałabym wiedzieć jak to wyglada w praktyce i przygotować się psychicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    rodzące już dziewczyny - powiedzcie proszę bezposrednio i obrazowo jak to jest z tym wypróżnieniem podczas porodu. wszędzie piszą enigmatycznie ze może się zdarzyć to normalne nie można wstrzymywać bla bla bla.
    jak to wyglada w praktyce ? zakładam ze nie idzie se wtedy do łazienki ? jest nie wiem jakieś miejsce na to ? robi sie pod siebie? ktoś to sprząta od razu ?
    wybaczcie bezpośredniość ale ja np cała ciaze mam mega problemy z tym i pewnie jak nie zrobią mi lewatywy ( a nie wiem czy chce i czy będzie można) to dojdzie do tego podczas porodu. chciałabym wiedzieć jak to wyglada w praktyce i przygotować się psychicznie.
    Obrazowo i bezpośrednio to wychodziło ze mnie na każdym skurczu partym... Skumalam się chyba na 3... Położne mają w malym palcu ogarninie takich spraw. Mąż się nie zczaił w ogóle.

shooa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Wiesz co sama nie wiem, czy sobie nie życzę. Boje się czy jak będą takie upały jak teraz to mała nie zacznie za bardzo lecieć z wagi, a że z moich piersi póki co nic nie leci to jakoś jestem przekonana że początki mogą być trudne. A wiadomo, że chcemy jak najszybciej wyjść do domu, więc takim całkiem przeciwnikiem nie jestem. No i idę na planowe CC więc nawet nie myślałam żeby wypełniać jakiś plan porodu 🤷
    Mi też do samego porodu nic nie leciało. A potem też się zastanawiałam czy coś jest. Trzeba pamiętać, że dziecko ma maleńki żołądek, który musi się rozciągnąć. W pierwszej dobie ma wielkość wiśni. Rodziłam SN i teraz też się na to nastawiam, więc myślę, żeby ograniczyć się do KP, ale jak będzie, zobaczymy. Boję się z drugiej strony spadku wagi, bo to oznacza dłuższy pobyt w szpitalu. Córce raz daliśmy mm w szpitalu, bo musiała iść pod lampy i chcieliśmy, żeby szybko się najadła. Jeszcze byliśmy takimi nieogarami, że zapomnieliśmy ją odbeknąć. Przy KP przez pierwsze tygodnie nie trzeba. W domu już szło o wiele lepiej.

Kosmo lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ja nie zarejestrowałam, czy coś innego poza wodami że mnie wylatywało.
    Było mi totalnie wszystko jedno.

Ja wezmę z jedzenia tubki owocowe i żelki, bo zajmują mało miejsca.

shooa lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    To ja odpowiem co prawda nie jako rodząca, ale jako oglądająca porody od drugiej strony ;). Kobitka jak już leży na skurczach partych, to ma pod sobą, pod pupą taka plastikową półkę. Nie dotyka jej bezpośrednio. Jeśli się zdarzy kupa- a wychodzi czasami przy parciu, to wpada do tej półeczki i jest od razu sprzątana.

shooa lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja to nawet nie wiem jak z tym było. Nic nie zauważyłam, ale że córka zrobiła na mnie pierwszą kupę też dopiero się zorientowałam jak mnie położne zaczęły wycierać z tego. Lewatywy nie miałam, ale jeszcze w domu mnie trochę przeczyściło.

shooa lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztućce, kubek, leki na stałe, jedzenie... A potem w.takiej matce.polce pipa będzie.oczami przewalać... Ja poprzednio taka bojowa nie byłam, macierzyństwo mnie nauczyło walki dopiero i pyskowania, także.teraz sobie.raczej nie pozwolę nagadac.jak poprzednio.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    To ja odpowiem co prawda nie jako rodząca, ale jako oglądająca porody od drugiej strony ;). Kobitka jak już leży na skurczach partych, to ma pod sobą, pod pupą taka plastikową półkę. Nie dotyka jej bezpośrednio. Jeśli się zdarzy kupa- a wychodzi czasami przy parciu, to wpada do tej półeczki i jest od razu sprzątana.
    Ula, nie mów, że jesteś położną 😃
    Zula, Zuzia - dajcie dziewczyny znać co u Was jak bedziecie mogły

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ula, nie mów, że jesteś położną 😃
    Zula, Zuzia - dajcie dziewczyny znać co u Was jak bedziecie mogły
    Nieeee, na studiach musiałam oglądać i później przez chwilę w pracy😄. Parę lat temu, ale obraz przed oczami został. Różne rzeczy widziałam, ale nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak poród. I ten SN, i ten przez CC. I zawsze wywoływał wzruszenie, kupa tego nie zmieniła 😏.

misia-kasia lubi tę wiadomość

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ