X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:36

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopakowałam ten laktator😁

medimind lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    ja sie spakowałam w średnią walizkę plus taką malą sportową.Wode wzięłam 2 butelki i malą Z dziubkiem bo na stronie szpitala jest info że na oddziale jest dystrybutor.
    laktatora już nie mam gdzie upchnąf bo mam elektryczny dporo miejsca zajmuje,chyba że go jakoś bez pudełka upchnę🤔
    Ja mam taki woreczek na niego, był w zestawie (mam medele elektryczny) ale spokojnie myślę do dodatkowej kosmetyczki też bym zapakowała. Nawet instrukcje wzięłam bo w sumie nie wiem jak się tego używa 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    ja się własnie waham, czy go brac czy nie
    Też się zastanawiałam, ale pomyślałam że znając życie położne mi dokarmia małą pewnie nawet bez mojej wiedzy, a chce żeby ta laktacja ruszyła w miarę szybko po CC jednak, więc jak młoda nie będzie chciała ssać bo będzie najedzona MM to chociaż będę stymulować piersi laktatorem 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    O 10.00 przyszedł na świat Igor. 55 cm i 3400, 10/10. Będzie miał dodatkowe badania bo ja miałam w ciąży wirus cytomegaii.potem napiszę więcej😉

Gratulacje! :)
    Trzymam kciuki za resztę :)

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Też się zastanawiałam, ale pomyślałam że znając życie położne mi dokarmia małą pewnie nawet bez mojej wiedzy, a chce żeby ta laktacja ruszyła w miarę szybko po CC jednak, więc jak młoda nie będzie chciała ssać bo będzie najedzona MM to chociaż będę stymulować piersi laktatorem 🤷

Kosmo, możesz powiedzieć że sobie nie życzysz podawania MM bez Twojej wiedzy, w planie porodu który sobie wygenerowalam z rodzićpoludzku jest nawet taki punkt.

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Kosmo, możesz powiedzieć że sobie nie życzysz podawania MM bez Twojej wiedzy, w planie porodu który sobie wygenerowalam z rodzićpoludzku jest nawet taki punkt.
    Wiesz co sama nie wiem, czy sobie nie życzę. Boje się czy jak będą takie upały jak teraz to mała nie zacznie za bardzo lecieć z wagi, a że z moich piersi póki co nic nie leci to jakoś jestem przekonana że początki mogą być trudne. A wiadomo, że chcemy jak najszybciej wyjść do domu, więc takim całkiem przeciwnikiem nie jestem. No i idę na planowe CC więc nawet nie myślałam żeby wypełniać jakiś plan porodu 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Ale tu się dzieje! Jakie emocje ❤

Aneta8 gratuluję o trzymam mocno kciuki za Was!

Gratuluję wszystkim rozpakowanym i życzę powodzenia tym które rozpakują się już niedługo

Ja po wizycie u gina, mam nadzieję ostatniej w ciąży. I wszystko nadal wygląda dobrze. Mały już nie taki mały ale nie dało się dziś oszacować wagi, bo główka nisko w kanale. Na szybki poród raczej się nie zanosi, bo szyjka długa i zamknięta. Skurcze są ale bardzo nieregularnie i słabe. Podczas ktg tylko 3 średnie się zapisały.

Pisałyście o ruchach dziecka I mogę tylko powiedzieć, że większości ruchów wcale nie czujemy. Mój podczas ktg zawsze szaleje a ja czuję te ruchy bardzo sporadycznie.

Mnie zaczyna już wszystko wkurzać, mam lenia niesamowitego i nic nie chce mi się robić. Od jutra ciąża donoszona i najchętniej już bym rodziła. No cóż, czekam dalej z nadzieją, że przynajmniej w czerwcu jeszcze wyjdzie 😅

martini92 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego w tym punkcie chodzi, żeby ewentualne MM tylko za wiedzą i zgodą matki🙂 w planie porodu mogą być takze punkty odnośnie cc i opieki poporodowej, wg mnie zawsze warto mieć, chociaż ostatnio w ogóle mi się mój nie przydał bo polityka szpitala i tak się z grubsza pokrywała z tym co tam zamieściłam

Kosmo lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dwie torby. Jedna walizkę na po porodzie i na to postawie torbe z rzeczami do porodu. Tylko poduszka do karmienia minusie nie mieścinie nie wiem czy się nie przepakować do większej walizki niż kabinowka. Dzisiaj dojdzie laktator wiec zobaczę jak się z nim zmieszczę.
    Do wody mam tez butelkę filtrująca.

Ja sie staram liczyć ruchy młodej z rana i wieczorem. W ciągu dnia ma momenty aktywniejsze, ale większość chyba przesypia. Najgorzej jak sie zaczyna prężyć inwyciagac, bo wtedy mam wrażenie, ze mi brzuch pęknie.

Dziewczyny gratuluje rozpakowany i czekamy na kolejne dzieciaczki.

Ja chce jeszcze z dwa tygodnie wytrwać w dwupaku chociaż wczoraj, w te upały, już miałam z lekka dość. Czekam na spadek temperatur, bo ciężko funkcjonować.

Aneta gratulacje i trzymam kciuki🙂

My mamy jutro pogrzeb w rodzinie nie męża. Normalnie bym jechała ale teraz nie dam rady. Na szczęście wszyscy to rozumieją.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podzielcie się co bierzecie do jedzenia.
    Ja na razie mam na poród snikersy ( czekolada), biszkopty i herbatniki.
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.

Mam małe dżemiki, małe nutelle, musy owocowe, chipsy(pringlesy), kabanosy, żelki 😁i jeden energetyk. Po poprzednim porodzie uratował mi życie, zanim doczekałam się jedzenia, to wpadłam w hipoglikemie(mam problemy z za niskim cukrem) i energetyk szybko postawił mnie na nogi, potem już odżywiałam się normalnie 😁

medimind lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alunis lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    też się w jakieś kabanosy zaopatrzę, herbatniki, biszkopty, jakiś sok bo to też nasyci troche bardziej niż woda.

Widzę, że idziemy w tym samym czasie do szpitala ;)
    Tak, o ile dotrwam, w poniedziałek mam się zgłosić na oddział 😁

O tak, zdecydowanie warto mieć jakieś soki, czy coś słodkiego do picia, ja po porodzie miałam takiego kapcia, że picie samej wody tylko i wyłącznie, to by była dla mnie katorga, tym bardziej, że ja to ogólnie podziwiam osoby pijące samą wodę niegazowaną, mnie niestety cofa 🥺 U mnie robotę robią jeszcze wody smakowe 😁

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:

To jedzenie też trzeba ze sobą wziąć? Rety, prościej byłoby zamówić lekarza i rodzić w domu, przynajmniej wszystko byłoby pod ręką 😅

Serio, przeraża mnie ten polski system

Alunis lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:01

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ