X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:36

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopakowałam ten laktator😁

medimind lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    ja sie spakowałam w średnią walizkę plus taką malą sportową.Wode wzięłam 2 butelki i malą Z dziubkiem bo na stronie szpitala jest info że na oddziale jest dystrybutor.
    laktatora już nie mam gdzie upchnąf bo mam elektryczny dporo miejsca zajmuje,chyba że go jakoś bez pudełka upchnę🤔
    Ja mam taki woreczek na niego, był w zestawie (mam medele elektryczny) ale spokojnie myślę do dodatkowej kosmetyczki też bym zapakowała. Nawet instrukcje wzięłam bo w sumie nie wiem jak się tego używa 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    ja się własnie waham, czy go brac czy nie
    Też się zastanawiałam, ale pomyślałam że znając życie położne mi dokarmia małą pewnie nawet bez mojej wiedzy, a chce żeby ta laktacja ruszyła w miarę szybko po CC jednak, więc jak młoda nie będzie chciała ssać bo będzie najedzona MM to chociaż będę stymulować piersi laktatorem 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    O 10.00 przyszedł na świat Igor. 55 cm i 3400, 10/10. Będzie miał dodatkowe badania bo ja miałam w ciąży wirus cytomegaii.potem napiszę więcej😉

Gratulacje! :)
    Trzymam kciuki za resztę :)

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Też się zastanawiałam, ale pomyślałam że znając życie położne mi dokarmia małą pewnie nawet bez mojej wiedzy, a chce żeby ta laktacja ruszyła w miarę szybko po CC jednak, więc jak młoda nie będzie chciała ssać bo będzie najedzona MM to chociaż będę stymulować piersi laktatorem 🤷

Kosmo, możesz powiedzieć że sobie nie życzysz podawania MM bez Twojej wiedzy, w planie porodu który sobie wygenerowalam z rodzićpoludzku jest nawet taki punkt.

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Kosmo, możesz powiedzieć że sobie nie życzysz podawania MM bez Twojej wiedzy, w planie porodu który sobie wygenerowalam z rodzićpoludzku jest nawet taki punkt.
    Wiesz co sama nie wiem, czy sobie nie życzę. Boje się czy jak będą takie upały jak teraz to mała nie zacznie za bardzo lecieć z wagi, a że z moich piersi póki co nic nie leci to jakoś jestem przekonana że początki mogą być trudne. A wiadomo, że chcemy jak najszybciej wyjść do domu, więc takim całkiem przeciwnikiem nie jestem. No i idę na planowe CC więc nawet nie myślałam żeby wypełniać jakiś plan porodu 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Ale tu się dzieje! Jakie emocje ❤

Aneta8 gratuluję o trzymam mocno kciuki za Was!

Gratuluję wszystkim rozpakowanym i życzę powodzenia tym które rozpakują się już niedługo

Ja po wizycie u gina, mam nadzieję ostatniej w ciąży. I wszystko nadal wygląda dobrze. Mały już nie taki mały ale nie dało się dziś oszacować wagi, bo główka nisko w kanale. Na szybki poród raczej się nie zanosi, bo szyjka długa i zamknięta. Skurcze są ale bardzo nieregularnie i słabe. Podczas ktg tylko 3 średnie się zapisały.

Pisałyście o ruchach dziecka I mogę tylko powiedzieć, że większości ruchów wcale nie czujemy. Mój podczas ktg zawsze szaleje a ja czuję te ruchy bardzo sporadycznie.

Mnie zaczyna już wszystko wkurzać, mam lenia niesamowitego i nic nie chce mi się robić. Od jutra ciąża donoszona i najchętniej już bym rodziła. No cóż, czekam dalej z nadzieją, że przynajmniej w czerwcu jeszcze wyjdzie 😅

martini92 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego w tym punkcie chodzi, żeby ewentualne MM tylko za wiedzą i zgodą matki🙂 w planie porodu mogą być takze punkty odnośnie cc i opieki poporodowej, wg mnie zawsze warto mieć, chociaż ostatnio w ogóle mi się mój nie przydał bo polityka szpitala i tak się z grubsza pokrywała z tym co tam zamieściłam

Kosmo lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dwie torby. Jedna walizkę na po porodzie i na to postawie torbe z rzeczami do porodu. Tylko poduszka do karmienia minusie nie mieścinie nie wiem czy się nie przepakować do większej walizki niż kabinowka. Dzisiaj dojdzie laktator wiec zobaczę jak się z nim zmieszczę.
    Do wody mam tez butelkę filtrująca.

Ja sie staram liczyć ruchy młodej z rana i wieczorem. W ciągu dnia ma momenty aktywniejsze, ale większość chyba przesypia. Najgorzej jak sie zaczyna prężyć inwyciagac, bo wtedy mam wrażenie, ze mi brzuch pęknie.

Dziewczyny gratuluje rozpakowany i czekamy na kolejne dzieciaczki.

Ja chce jeszcze z dwa tygodnie wytrwać w dwupaku chociaż wczoraj, w te upały, już miałam z lekka dość. Czekam na spadek temperatur, bo ciężko funkcjonować.

Aneta gratulacje i trzymam kciuki🙂

My mamy jutro pogrzeb w rodzinie nie męża. Normalnie bym jechała ale teraz nie dam rady. Na szczęście wszyscy to rozumieją.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podzielcie się co bierzecie do jedzenia.
    Ja na razie mam na poród snikersy ( czekolada), biszkopty i herbatniki.
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Nie wiem co jeszcze zapakować. Najbardziej się boje głodu po porodzie, bo wszpitalach kolacja o 17.

Mam małe dżemiki, małe nutelle, musy owocowe, chipsy(pringlesy), kabanosy, żelki 😁i jeden energetyk. Po poprzednim porodzie uratował mi życie, zanim doczekałam się jedzenia, to wpadłam w hipoglikemie(mam problemy z za niskim cukrem) i energetyk szybko postawił mnie na nogi, potem już odżywiałam się normalnie 😁

medimind lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alunis lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    też się w jakieś kabanosy zaopatrzę, herbatniki, biszkopty, jakiś sok bo to też nasyci troche bardziej niż woda.

Widzę, że idziemy w tym samym czasie do szpitala ;)
    Tak, o ile dotrwam, w poniedziałek mam się zgłosić na oddział 😁

O tak, zdecydowanie warto mieć jakieś soki, czy coś słodkiego do picia, ja po porodzie miałam takiego kapcia, że picie samej wody tylko i wyłącznie, to by była dla mnie katorga, tym bardziej, że ja to ogólnie podziwiam osoby pijące samą wodę niegazowaną, mnie niestety cofa 🥺 U mnie robotę robią jeszcze wody smakowe 😁

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:

To jedzenie też trzeba ze sobą wziąć? Rety, prościej byłoby zamówić lekarza i rodzić w domu, przynajmniej wszystko byłoby pod ręką 😅

Serio, przeraża mnie ten polski system

Alunis lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:01

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ