X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Pani ordynator na patologii jak jej powiedziałam o wczorajszej akcji, ona myslala ze ja po indukcji a ja mowie niee nie zrobili tylko lewatywa i czekac do terminu bo czas jest i sie nie spieszy a ona a to taki stary lekarz a ja ze tak a ona tylko oczami wywrocila. Mowi, ze ja natychmiast na porodowke. Dzis ma na szczęscie na porodowce moj prowadzacy dyzur.
    O, no to może już dzisiaj będzie po wszystkim :)

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf to w końcu jednak nie podłączyli wczoraj tej oksytocyny tylko wróciłaś na salę? 🤦‍♀️ Szok. Życzę Ci żeby dzisiaj jak najszybciej ktoś się wziął za wywołanie albo żeby zrobili to cc. Ileż można męczyć kobietę...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vatolina jeszcze nas trochę zapakowanych jest 😜

Gf ale masz jazdy w tym szpitalu. Mam nadzieję że chociaż ktoś Ci jeść dał... Trzymam kciuki za dzisiaj...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,te które zgłaszacie się na planowane cc - jak to jest, od razu po przybyciu przebieracie się w koszule porodowe, zostajecie bez bielizny czy jak? Bo mnie takie proste sytuację właśnie zastanawiają 🙈🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dziewczyny,te które zgłaszacie się na planowane cc - jak to jest, od razu po przybyciu przebieracie się w koszule porodowe, zostajecie bez bielizny czy jak? Bo mnie takie proste sytuację właśnie zastanawiają 🙈🤦‍♀️
    Z tego co wiem u mnie w szpitalu od razu dostanę te jednorazową koszule i potem będę w niej leżeć aż do pionizacji, więc pod nią chyba już na golasa 🤷 Przy pionizacji prysznic i wtedy dopiero zakładam koszule z domu

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dostaje się koszule a pod nią jesteśmy na golasa. Po pionizacji prysznic i już swoje rzeczy zakładasz. Więc lepiej je mieć na samym wierzchu, kosmetyczka też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 10:23

LENi lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicia, Starającasie gratulacje! :)

I zazdroszczę, że już po :)

Do mnie za godzinę przyjeżdża położna, a ja jak zombie... Nie spałam prawie całą noc...tak mi było duszno i jakoś niewygodnie... Dopiero rano zasnęłam 🙄🙄 dziś 38 tc... mogłoby się już coś zaczynać... Ale niezbyt się zapowiada...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które już miały kiedyś cesarkę- do czasu pionizacji leży się całkiem na płasko? I nie wolno podnosić głowy? Zastanawiam się jak ja na płasko dostawie młoda do piersi z moimi małymi cyckami, a i brodawki trochę płaskie 🙄 A wiem że u mnie zaraz po powrocie na salę dostawiają malucha 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A dziewczyny które już miały kiedyś cesarkę- do czasu pionizacji leży się całkiem na płasko? I nie wolno podnosić głowy? Zastanawiam się jak ja na płasko dostawie młoda do piersi z moimi małymi cyckami, a i brodawki trochę płaskie 🙄 A wiem że u mnie zaraz po powrocie na salę dostawiają malucha 🤷

Tak, trzeba leżeć na plasko, nie podnosić głowy - położą dzieciątko na klatce, dziecko sobie poradzi by złapać sutek.

Kosmo lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie leżałam całkiem płasko,podnosiłam delikatnie głowę jak małego miałam karmić... Na noc malucha mi zabrali bym wypoczęła...a teraz z innej beczki...dziś pierwszy dzień nie wiem jak to nazwać słabości? Hormonów? Mały obudził się o 2 na karmienie,potem 5 wzięłam go do siebie już ale nie bardzo był głody ale za to ja żale, płacz nie mogłam się opanować.przeszlo troszkę ok 10..dziś wizyta położnej a oczy jak królik...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    Ja nie leżałam całkiem płasko,podnosiłam delikatnie głowę jak małego miałam karmić... Na noc malucha mi zabrali bym wypoczęła...a teraz z innej beczki...dziś pierwszy dzień nie wiem jak to nazwać słabości? Hormonów? Mały obudził się o 2 na karmienie,potem 5 wzięłam go do siebie już ale nie bardzo był głody ale za to ja żale, płacz nie mogłam się opanować.przeszlo troszkę ok 10..dziś wizyta położnej a oczy jak królik...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....
    Nie przejmuj się nimi, tylko rób w zgodzie ze sobą. Szczęśliwa mama to szczęśliwy bobas. Ja też się szykuje na nieprzyjemne komentarze bo w sumie mogłabym rodzic naturalnie, chociaż spróbować ale nie chcę, bo mam traumę związana ze szpitalami. A wiadomo jak będzie, na każdej wizycie będzie pytanie dlaczego CC a nie sn... 😞

Zuzia273 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicia, Starająca gratulacje :D ale fajnie, że macie już dzieciaczki ze sobą. Ciekawe kto jeszcze załapie się na czerwiec i liczę Gf żebyś to była Ty.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Jak mnie jeszcze zszywali na sali po cc to dostałam maluszka do przytulenia do twarzy. Potrzymali mi ją tak na chwilę, potem zabrali ubrali i pokazali mężowi. Ja wylądowałam na sali pooperacyjnej i tam 12 godzin leżenia plackiem. Po tym czasie pionizacja i przeniesienie na normalną sale gdzie dostałam już maluszka i nie pozwoliłam im jej już zabrać.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na kontroli blizny po cc i okazało się, że moja jest za płytka na rodzenie sn. Lekarz niestety od dziś ma urlop ale mam się u niego zjawić na planowane cc 13 lipca. To teraz zaciskam nogi, aż do jego powrotu ;)

Kosmo lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Ja wczoraj byłam na kontroli blizny po cc i okazało się, że moja jest za płytka na rodzenie sn. Lekarz niestety od dziś ma urlop ale mam się u niego zjawić na planowane cc 13 lipca. To teraz zaciskam nogi, aż do jego powrotu ;)

To tak jak u mnie z tą blizna po poprzednim cc.. .Chociaż u mnie jeszcze kwestia położenia. Wydaje mi się, że dalej się nie obróciła.. No ale jak już wyznaczone cc to człowiek trochę spokojniejszy, byle dzieci się nie pchały same szybciej :p

Ja podczas zszywania też dostałam córkę do policzka, później ja zabrali do mierzenia, ważenia, następnie do sali poporodowej na 2h, gdzie był też mój M, na noc zabrali i po przeniesieniu na salę i umyciu już dostałam core na stałe, choć ja źle zniosłam cc więc większość czasu płakałam z niemocy, bo nawet nie potrafiłam wstawać do niej w nocy :/ przesrane. Dlatego mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

Zuzia nie prsejmuj się innymi. Tak czujesz, nie chcesz karmić i to Twoja decyzja. Nikt nie ma prawa decydować za Ciebie. Nie martw się. Rób swoje.

Umina88 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu podobno przy szyciu dają do policzka po czym biorą na mierzenie itd. Tam już czeka tata i idą na salę po czym mnie tam przywożą i od razu położna pomaga dostawić do piersi. Pionizację robią wcześnie bo już po ok 6h. No i tata może być cały czas z nami więc tu się nie obawiam, jak zaniemoge to on poda i ogarnie, chociaż wiadomo, że chciałoby się jak najszybciej dojść do siebie. Jak będzie się okaże

Umina88 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni przypomnij na kiedy masz planowane cc?
    Mi by pewnie szybciej zrobił gdyby nie ten urlop, a tak będę mieć tydzień przed terminem z om.
    Jeśli chodzi o ból po cc, jak już leki przestają działać to najlepiej prosić o następne przeciwbólowe jak już czujecie, że zaczyna boleć. Jak ból się za bardzo rozkręci to potem ciężej o jego przerwanie. Ja do szpitala biorę swój paracetamol, bo z wcześniejszego doświadczenia wiem, że od poproszenia o leki i usłyszenia "oczywiście, zaraz pani przyniesiemy" potrafi minąć wile godzin.

Kosmo super, że tyle możecie być razem. Sale są jednoosobowe?

Zuzia tak jak już dziewczyny pisały, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i nie liczy się jak karmisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:14

Zuzia273 lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    (...)...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....
    Zuzia nie przejmuj się tym co w szpitalu gadają. Nie chcesz karmić, to się nie zmuszaj.
    Najważniejsze żebyście Ty i bobas byli zadowoleni. Dziecku wystarczy sucha pielucha,pełny brzuszek i szczęśliwa mama, gotowa utulić w potrzebie. Cyc w paszczy nie jest wyznacznikiem tego jaką się jest matką!!

Umina88, Zuzia273 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina, normalnie byśmy nie mieli takich luksusów. W promieniu 60km od domu mamy tylko szpitale gdzie tata może być tylko 2h po porodzie albo w ogóle nie ma takiej możliwości co gorsza. Zdecydowaliśmy się na klinikę pół prywatną, gdzie też nikt nie docieka, nie zmusza i nie komentuje. Normalnie sale są dwuosobowe z łazienką, w przypadku jak tata zostaje z mamą i dzieckiem to rodzinka ma swoją salę tylko dla siebie. Ojciec może zostać nawet cały pobyt i dostaje normalne posiłki, musi tylko dopłacić kilka stów. Mam nadzieję że się nie zawiedziemy i bedziemy mieli tylko piękne wspomnienia z tego czasu 🙂

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Coś zrobiła mów 😅 ja jutro zaczynam lipiec 🤪 nie wiem jak , ale czuje to 😂😂😂
    wyszlam ze szpitala,najadłam się dobrego obuadu,pojechałam na zakupy,poszłam z dziećmi na lody.jak wróciłam ogarnęłam 2 prania i skosiłam trawe to wszystko😁.seksu nie było.

Kosmo, Umina88, sandrina22, akilegna♥ lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ