X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Pani ordynator na patologii jak jej powiedziałam o wczorajszej akcji, ona myslala ze ja po indukcji a ja mowie niee nie zrobili tylko lewatywa i czekac do terminu bo czas jest i sie nie spieszy a ona a to taki stary lekarz a ja ze tak a ona tylko oczami wywrocila. Mowi, ze ja natychmiast na porodowke. Dzis ma na szczęscie na porodowce moj prowadzacy dyzur.
    O, no to może już dzisiaj będzie po wszystkim :)

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf to w końcu jednak nie podłączyli wczoraj tej oksytocyny tylko wróciłaś na salę? 🤦‍♀️ Szok. Życzę Ci żeby dzisiaj jak najszybciej ktoś się wziął za wywołanie albo żeby zrobili to cc. Ileż można męczyć kobietę...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vatolina jeszcze nas trochę zapakowanych jest 😜

Gf ale masz jazdy w tym szpitalu. Mam nadzieję że chociaż ktoś Ci jeść dał... Trzymam kciuki za dzisiaj...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,te które zgłaszacie się na planowane cc - jak to jest, od razu po przybyciu przebieracie się w koszule porodowe, zostajecie bez bielizny czy jak? Bo mnie takie proste sytuację właśnie zastanawiają 🙈🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dziewczyny,te które zgłaszacie się na planowane cc - jak to jest, od razu po przybyciu przebieracie się w koszule porodowe, zostajecie bez bielizny czy jak? Bo mnie takie proste sytuację właśnie zastanawiają 🙈🤦‍♀️
    Z tego co wiem u mnie w szpitalu od razu dostanę te jednorazową koszule i potem będę w niej leżeć aż do pionizacji, więc pod nią chyba już na golasa 🤷 Przy pionizacji prysznic i wtedy dopiero zakładam koszule z domu

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dostaje się koszule a pod nią jesteśmy na golasa. Po pionizacji prysznic i już swoje rzeczy zakładasz. Więc lepiej je mieć na samym wierzchu, kosmetyczka też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 10:23

LENi lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicia, Starającasie gratulacje! :)

I zazdroszczę, że już po :)

Do mnie za godzinę przyjeżdża położna, a ja jak zombie... Nie spałam prawie całą noc...tak mi było duszno i jakoś niewygodnie... Dopiero rano zasnęłam 🙄🙄 dziś 38 tc... mogłoby się już coś zaczynać... Ale niezbyt się zapowiada...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które już miały kiedyś cesarkę- do czasu pionizacji leży się całkiem na płasko? I nie wolno podnosić głowy? Zastanawiam się jak ja na płasko dostawie młoda do piersi z moimi małymi cyckami, a i brodawki trochę płaskie 🙄 A wiem że u mnie zaraz po powrocie na salę dostawiają malucha 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A dziewczyny które już miały kiedyś cesarkę- do czasu pionizacji leży się całkiem na płasko? I nie wolno podnosić głowy? Zastanawiam się jak ja na płasko dostawie młoda do piersi z moimi małymi cyckami, a i brodawki trochę płaskie 🙄 A wiem że u mnie zaraz po powrocie na salę dostawiają malucha 🤷

Tak, trzeba leżeć na plasko, nie podnosić głowy - położą dzieciątko na klatce, dziecko sobie poradzi by złapać sutek.

Kosmo lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie leżałam całkiem płasko,podnosiłam delikatnie głowę jak małego miałam karmić... Na noc malucha mi zabrali bym wypoczęła...a teraz z innej beczki...dziś pierwszy dzień nie wiem jak to nazwać słabości? Hormonów? Mały obudził się o 2 na karmienie,potem 5 wzięłam go do siebie już ale nie bardzo był głody ale za to ja żale, płacz nie mogłam się opanować.przeszlo troszkę ok 10..dziś wizyta położnej a oczy jak królik...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    Ja nie leżałam całkiem płasko,podnosiłam delikatnie głowę jak małego miałam karmić... Na noc malucha mi zabrali bym wypoczęła...a teraz z innej beczki...dziś pierwszy dzień nie wiem jak to nazwać słabości? Hormonów? Mały obudził się o 2 na karmienie,potem 5 wzięłam go do siebie już ale nie bardzo był głody ale za to ja żale, płacz nie mogłam się opanować.przeszlo troszkę ok 10..dziś wizyta położnej a oczy jak królik...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....
    Nie przejmuj się nimi, tylko rób w zgodzie ze sobą. Szczęśliwa mama to szczęśliwy bobas. Ja też się szykuje na nieprzyjemne komentarze bo w sumie mogłabym rodzic naturalnie, chociaż spróbować ale nie chcę, bo mam traumę związana ze szpitalami. A wiadomo jak będzie, na każdej wizycie będzie pytanie dlaczego CC a nie sn... 😞

Zuzia273 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicia, Starająca gratulacje :D ale fajnie, że macie już dzieciaczki ze sobą. Ciekawe kto jeszcze załapie się na czerwiec i liczę Gf żebyś to była Ty.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Jak mnie jeszcze zszywali na sali po cc to dostałam maluszka do przytulenia do twarzy. Potrzymali mi ją tak na chwilę, potem zabrali ubrali i pokazali mężowi. Ja wylądowałam na sali pooperacyjnej i tam 12 godzin leżenia plackiem. Po tym czasie pionizacja i przeniesienie na normalną sale gdzie dostałam już maluszka i nie pozwoliłam im jej już zabrać.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na kontroli blizny po cc i okazało się, że moja jest za płytka na rodzenie sn. Lekarz niestety od dziś ma urlop ale mam się u niego zjawić na planowane cc 13 lipca. To teraz zaciskam nogi, aż do jego powrotu ;)

Kosmo lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Ja wczoraj byłam na kontroli blizny po cc i okazało się, że moja jest za płytka na rodzenie sn. Lekarz niestety od dziś ma urlop ale mam się u niego zjawić na planowane cc 13 lipca. To teraz zaciskam nogi, aż do jego powrotu ;)

To tak jak u mnie z tą blizna po poprzednim cc.. .Chociaż u mnie jeszcze kwestia położenia. Wydaje mi się, że dalej się nie obróciła.. No ale jak już wyznaczone cc to człowiek trochę spokojniejszy, byle dzieci się nie pchały same szybciej :p

Ja podczas zszywania też dostałam córkę do policzka, później ja zabrali do mierzenia, ważenia, następnie do sali poporodowej na 2h, gdzie był też mój M, na noc zabrali i po przeniesieniu na salę i umyciu już dostałam core na stałe, choć ja źle zniosłam cc więc większość czasu płakałam z niemocy, bo nawet nie potrafiłam wstawać do niej w nocy :/ przesrane. Dlatego mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

Zuzia nie prsejmuj się innymi. Tak czujesz, nie chcesz karmić i to Twoja decyzja. Nikt nie ma prawa decydować za Ciebie. Nie martw się. Rób swoje.

Umina88 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu podobno przy szyciu dają do policzka po czym biorą na mierzenie itd. Tam już czeka tata i idą na salę po czym mnie tam przywożą i od razu położna pomaga dostawić do piersi. Pionizację robią wcześnie bo już po ok 6h. No i tata może być cały czas z nami więc tu się nie obawiam, jak zaniemoge to on poda i ogarnie, chociaż wiadomo, że chciałoby się jak najszybciej dojść do siebie. Jak będzie się okaże

Umina88 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni przypomnij na kiedy masz planowane cc?
    Mi by pewnie szybciej zrobił gdyby nie ten urlop, a tak będę mieć tydzień przed terminem z om.
    Jeśli chodzi o ból po cc, jak już leki przestają działać to najlepiej prosić o następne przeciwbólowe jak już czujecie, że zaczyna boleć. Jak ból się za bardzo rozkręci to potem ciężej o jego przerwanie. Ja do szpitala biorę swój paracetamol, bo z wcześniejszego doświadczenia wiem, że od poproszenia o leki i usłyszenia "oczywiście, zaraz pani przyniesiemy" potrafi minąć wile godzin.

Kosmo super, że tyle możecie być razem. Sale są jednoosobowe?

Zuzia tak jak już dziewczyny pisały, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i nie liczy się jak karmisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:14

Zuzia273 lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    (...)...poza tym jeszcze jedno nie chce karmić piersią,lekarz i pielęgniarki w szpitalu zrobili z tego aferę bo przecież wyrodna matka jestem....
    Zuzia nie przejmuj się tym co w szpitalu gadają. Nie chcesz karmić, to się nie zmuszaj.
    Najważniejsze żebyście Ty i bobas byli zadowoleni. Dziecku wystarczy sucha pielucha,pełny brzuszek i szczęśliwa mama, gotowa utulić w potrzebie. Cyc w paszczy nie jest wyznacznikiem tego jaką się jest matką!!

Umina88, Zuzia273 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina, normalnie byśmy nie mieli takich luksusów. W promieniu 60km od domu mamy tylko szpitale gdzie tata może być tylko 2h po porodzie albo w ogóle nie ma takiej możliwości co gorsza. Zdecydowaliśmy się na klinikę pół prywatną, gdzie też nikt nie docieka, nie zmusza i nie komentuje. Normalnie sale są dwuosobowe z łazienką, w przypadku jak tata zostaje z mamą i dzieckiem to rodzinka ma swoją salę tylko dla siebie. Ojciec może zostać nawet cały pobyt i dostaje normalne posiłki, musi tylko dopłacić kilka stów. Mam nadzieję że się nie zawiedziemy i bedziemy mieli tylko piękne wspomnienia z tego czasu 🙂

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Coś zrobiła mów 😅 ja jutro zaczynam lipiec 🤪 nie wiem jak , ale czuje to 😂😂😂
    wyszlam ze szpitala,najadłam się dobrego obuadu,pojechałam na zakupy,poszłam z dziećmi na lody.jak wróciłam ogarnęłam 2 prania i skosiłam trawe to wszystko😁.seksu nie było.

Kosmo, Umina88, sandrina22, akilegna♥ lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ