Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja powoli też tracę nadzieję, że się szybciej zacznie.. nic totalnie się nie dzieje... A miesiąc temu się zapowiadał wcześniak ehhh 🙄 w środę ktg, a potem wizyta w dniu terminu i nie wiem co dalej doktorek postanowi...
-
Hejka, jesteście super dzielne! Gratulacje!
Dziewczyny jakie ubranka macie dla maluszków do szpitala? Standardowo body plus półśpiochy, czy śpiochy? Byłam wczoraj w smyku kupić wyprawkę i.powiem wam ze jestem niemiło zaskoczona - żadnych ubranek na 50/56od 62 wszystko.. Wychodzi na to że muszę szukać gdzie indziej na szybko ehh...
Do tego remont domu się przedłuża, chyba nie zdążę się wprowadzić przed pojawieniem się córeczki ehh..
A już mi tak ciężko się porusza, że szok..
Gf - ja bym się jednak wypisała i poszła na cc.. Albo chociaż zadała tam cc...
zbyt dłuto to trwa..
-
Leni, ja wzięłam polspiochy i body na krótko/długi. Mam też jeden pajac na 62 a tak to większość na 56. A no i jeszcze mam rampersy bo w ten wtorek się stawiamy w szpitalu a cały tydzień u nas ma być 30-32 stopnie.
Generalnie to 50 dostaniesz na pewno w hm (56 mają dosyć spore więc myślę że nawet większy noworodek by w to wszedł). Z tańszych firm to w kiku są, ale ja po wypraniu nie jestem zbyt zadowolona z jakości, ale cena też robi swoje. No i w Lidlu można kupić rozmiary 50/56 i gatunkowo bardzo przyjemne, miękkie a i tanie. -
Ogólnie kupiłam parę rzeczy w kappahl. Chciałam do szpitala kupić w smyku No ale brak rozmiarów. Może kupie do szpitala w pepco te z bawełny organicznej wydają sie spoko, jeśli mają tam rozmiar 50/56.. Hmm
W kilku nie do końca mi właśnie jakośc odpowiada.. Najwyżej do hm też skocze. Dzieki -
Ja szukałam też w pepco właśnie tych z bawełny organicznej jakoś ze 2tyg temu i nie wiem czy te moje w okolicy pepco są słabe, czy generalnie tak maja że rozmiarówka była niestety od 62 i to taka dosyć spora mi się wydawała.
Na vinted też jest sporo takich malutkich ubranek jeśli oczywiście nie masz problemu z używanymi 🙂 Dzeciaki szybko z nich wyrastają więc są właściwie jak noweLENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ina, gratulacje! 🎉
Gf, ja po takich przejściach też pewnie bym wolała cc, chociaż ogólnie liczę na SN. Po dwóch nieudanych podejściach, bym się bała, że trzecie też nie pójdzie. Niezależnie czy poród jest SN czy cc, to i tak jest loteria jak to zniesiesz. Ja przez to jak mi wyszły hemoroidy w czasie parcia też nie mogłam przez dobę usiąść, a z łóżka przez tydzień schodziłam na kolanach i nawet ketonal nie pomagał.
Leni, w Pepco rozmiarówka jest nieco mniejsza niż w innych sklepach, więc te 56 powinno być dobre dla noworodka, ale pewnie szybko wyrośnie. Te z bawełny organicznej dobrze się trzymają po kilku praniach. Z Hm córce na samym początku pasowały 50, chociaż urodziła się niby że wzrostem 55 cm. W Lidlu z kolei rozmiary są podwójne, najmniejszy to 50/56, ale zdecydowanie jest to bardziej 56.
-
Do szpitala najlepiej pajacyki żeby można było bez problemów wietrzyć pępek.Jak było gorąco to kaftanik i pampers,przykrywaław pieluszką.
vatolina ooo to na pewno akcja się rozkręca.Gf95 ale ty sie tam namęczysz biedna.
Dziewczyny rozpakowane Gratulacje❤️4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja o przebiciu na wywołanie akcji nie słyszałam. Czasami się robi jak już jest poród w toku, ale wolno idzie. Dawniej chyba dość często to robiono, bo moja mama mówiła, że przy wszystkich trzech porodach tak miała.
Byliśmy jednak u teściów na weekend i nawet nieszczególnie się zmęczyłam jazdą. Wczoraj nawet biegałam z dziećmi po podwórku. Jak się dziś przebierałam w piżamę, zauważyłam, że chyba brzuch mi opadł odrobinę. Może tylko mi się wydaje, ale dobrze by było.
Jakiś czas temu pojawił się tu temat nacinania krocza. Już nie pamiętam kto o to pytał. Rozmawiałam dziś o tym ze szwagierką. Ona miała nacięcie i do tej pory (po 2 latach) ma problemy. Poszła nawet prywatnie na jakiś zabieg, ale nie przyniósł żadnej poprawy -
Cześć chciałabym do was dołączyć. To moja druga ciąża termin mam na 27 lipca, starsza córka ma 4 lata i teraz czekamy na kolejną dziewuszke. Rodzilam SN, byłam nacinana i do tego miałam pęknięcie 3 stopnia, więc teraz poprosiłam o cc, ale bardzo się boję tej cesarski.
medimind, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny