X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, po takich przebojach tyle czasu to już bym chciała jak najszybciej CC 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:18

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli też tracę nadzieję, że się szybciej zacznie.. nic totalnie się nie dzieje... A miesiąc temu się zapowiadał wcześniak ehhh 🙄 w środę ktg, a potem wizyta w dniu terminu i nie wiem co dalej doktorek postanowi...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jesteście super dzielne! Gratulacje!

Dziewczyny jakie ubranka macie dla maluszków do szpitala? Standardowo body plus półśpiochy, czy śpiochy? Byłam wczoraj w smyku kupić wyprawkę i.powiem wam ze jestem niemiło zaskoczona - żadnych ubranek na 50/56 :/ od 62 wszystko.. Wychodzi na to że muszę szukać gdzie indziej na szybko ehh...

Do tego remont domu się przedłuża, chyba nie zdążę się wprowadzić przed pojawieniem się córeczki ehh..

A już mi tak ciężko się porusza, że szok..

Gf - ja bym się jednak wypisała i poszła na cc.. Albo chociaż zadała tam cc...
    zbyt dłuto to trwa..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, ja wzięłam polspiochy i body na krótko/długi. Mam też jeden pajac na 62 a tak to większość na 56. A no i jeszcze mam rampersy bo w ten wtorek się stawiamy w szpitalu a cały tydzień u nas ma być 30-32 stopnie.

Generalnie to 50 dostaniesz na pewno w hm (56 mają dosyć spore więc myślę że nawet większy noworodek by w to wszedł). Z tańszych firm to w kiku są, ale ja po wypraniu nie jestem zbyt zadowolona z jakości, ale cena też robi swoje. No i w Lidlu można kupić rozmiary 50/56 i gatunkowo bardzo przyjemne, miękkie a i tanie.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie kupiłam parę rzeczy w kappahl. Chciałam do szpitala kupić w smyku No ale brak rozmiarów. Może kupie do szpitala w pepco te z bawełny organicznej wydają sie spoko, jeśli mają tam rozmiar 50/56.. Hmm
    W kilku nie do końca mi właśnie jakośc odpowiada.. Najwyżej do hm też skocze. Dzieki

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam też w pepco właśnie tych z bawełny organicznej jakoś ze 2tyg temu i nie wiem czy te moje w okolicy pepco są słabe, czy generalnie tak maja że rozmiarówka była niestety od 62 i to taka dosyć spora mi się wydawała.

Na vinted też jest sporo takich malutkich ubranek jeśli oczywiście nie masz problemu z używanymi 🙂 Dzeciaki szybko z nich wyrastają więc są właściwie jak nowe

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pojadę do pepco i zobaczę.. Kilka używanych mam ubranek, ale są w kartonach u tesciowej :/ więc nie wiem czy je teraz odnajdę w tym bajzlu.. Ehh.. Myślałam, że się wyrobimy ale niestety..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:18

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, czyli dzisiaj już nic nie próbują tak? Nie przebija Ci tych wód?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:19

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja nie wyrazilam zgody na przebicie wod.
    Aaa rozumiem. No to myślę że jutro to będzie tylko formalność to CC. Bo co by mieli z Tobą zrobić, biedna już tydzień tam leżysz...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, gratulacje! 🎉

Gf, ja po takich przejściach też pewnie bym wolała cc, chociaż ogólnie liczę na SN. Po dwóch nieudanych podejściach, bym się bała, że trzecie też nie pójdzie. Niezależnie czy poród jest SN czy cc, to i tak jest loteria jak to zniesiesz. Ja przez to jak mi wyszły hemoroidy w czasie parcia też nie mogłam przez dobę usiąść, a z łóżka przez tydzień schodziłam na kolanach i nawet ketonal nie pomagał.

Leni, w Pepco rozmiarówka jest nieco mniejsza niż w innych sklepach, więc te 56 powinno być dobre dla noworodka, ale pewnie szybko wyrośnie. Te z bawełny organicznej dobrze się trzymają po kilku praniach. Z Hm córce na samym początku pasowały 50, chociaż urodziła się niby że wzrostem 55 cm. W Lidlu z kolei rozmiary są podwójne, najmniejszy to 50/56, ale zdecydowanie jest to bardziej 56.

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala najlepiej pajacyki żeby można było bez problemów wietrzyć pępek.Jak było gorąco to kaftanik i pampers,przykrywaław pieluszką.
    vatolina ooo to na pewno akcja się rozkręca.Gf95 ale ty sie tam namęczysz biedna.
    Dziewczyny rozpakowane Gratulacje❤️

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o przebiciu na wywołanie akcji nie słyszałam. Czasami się robi jak już jest poród w toku, ale wolno idzie. Dawniej chyba dość często to robiono, bo moja mama mówiła, że przy wszystkich trzech porodach tak miała.

Byliśmy jednak u teściów na weekend i nawet nieszczególnie się zmęczyłam jazdą. Wczoraj nawet biegałam z dziećmi po podwórku. Jak się dziś przebierałam w piżamę, zauważyłam, że chyba brzuch mi opadł odrobinę. Może tylko mi się wydaje, ale dobrze by było.

Jakiś czas temu pojawił się tu temat nacinania krocza. Już nie pamiętam kto o to pytał. Rozmawiałam dziś o tym ze szwagierką. Ona miała nacięcie i do tej pory (po 2 latach) ma problemy. Poszła nawet prywatnie na jakiś zabieg, ale nie przyniósł żadnej poprawy

• maferka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałabym do was dołączyć. To moja druga ciąża termin mam na 27 lipca, starsza córka ma 4 lata i teraz czekamy na kolejną dziewuszke. Rodzilam SN, byłam nacinana i do tego miałam pęknięcie 3 stopnia, więc teraz poprosiłam o cc, ale bardzo się boję tej cesarski.

medimind, Kama_86 lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pytałam o nacinanie, ale właśnie już się dziewczyny wypowiadały ze lepiej nie nacinać bo nawet jak się pęknie to jest to (zazwyczaj) mniej inwazyjne niż nacięcie albo pęknięcie po nacięciu.

GF powodzenia jutro w takim razie !

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, dalej w szpitalu czy się wypisalas?

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ