X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina - gratuluję córeczki 🙂 moja też by mnie tak mogła z zaskoczenia wziąć, bo u mnie nic się nie zapowiada... Czy dobrze pamiętam, że jesteś z Gdańska? W którym szpitalu rodziłaś?
    Witam nowe dziewczyny.
    Shooa, Gf, Magda - trzymajcie się dziewczyny, obyście jak najszybciej tuliły swoje maluchy.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:22

Kama_86, Anszelika, aliciaaa, Kosmo, maferka, martini92, olimama, jusci, Aleczemutek, KasiaLukasia, StarającaSię, StarającaSię, Natka95, LENi, Alunis, Maniuś, Aneta, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, gratulacje! 🎉🎉🎉 Nareszcie. Tak cię wymęczyli.

Witam nowe dziewczyny na forum i trzymam kciuki szczególnie za te, u których już blisko do rozwiązania.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, gratulacje, w końcu Zosia na świecie ☺️ To teraz oby do wyjścia do domku 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf gratulacje!
    A jeszcze co do krocza - już tu kiedyś pisałam, że polecam balonik aniball do przygotowywania, powtórzę się, bo uważam, że mi naprawdę uratował tyłek przy pierwszym porodzie dosłownie 🙂 teraz też już z nim działam i widzę efekty, ćwiczenia zaczyna się po skończonym 37t.c więc dla niektórych z Was jest jeszcze pora, jakbyście chciały się zdecydować 😉

preg.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf gratulacje 🎉🎊
    Ja dziś skusilam się na poduszkę do karmienia z biedry, może tym razem uda się KP bo nie zniosę znowu ściągania i karmienia butla

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf gratulacje! Dobrze że masz już za sobą. Jak się czujesz?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Aleczemutek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf gratulacje ❤️ dobrze, że już jesteś ze swoim kwiatuszkiem 🙂

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ogromne gratulacje!

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, nareszcie. Jak się czujesz? jak malutka? Mam nadzieję, że dzidzia wynagradza Ci trudy ostatnich dni :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedrze są teraz poduszki do karmienia?

• maferka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak są poduszki po 35 zł i jakieś ubranka ale już nie oglądałam bo znowu bym coś kupiła 😉

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf gratulacje ogromne! :)

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny powodzenia 🤞

Ja wczoraj od wieczora do 4 rano miałam taki mocny ból brzucha który przychodził falami i powodował u mnie wizyty w toalecie... Już myślałam że mi nie przejdzie ale na szczęście już cisza.

Dzisiaj ostatnie ogarnianie mieszkania i jutro na 10 się stawiam w szpitalu. Lekki stres jest, ale tylko żeby z bobasem było wszystko ok i poszło sprawnie bez komplikacji.
    Oooo to już jutro 😁 powodzenia!
    Jako, że jestes na czasie :p. Co spakowałaś do torby? Bo ja będę dziś pasować to chętnie odgapie :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ogromne gratulacje! Napisz coś więcej, jak się czujecie!?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Witamy sie z Zosią 3760 54 cm, godz: 10;20 przez CC.

Witam gratuluję rozpakowanym.
    Gf95 mogłabyś napisać jak bedziesz się czuła na siłach jak na medyków wygląda cc (po ilu godzinach stawiają na nogi, czy pomagają przy dziecku , czy można na noc zostawić pielęgniarką i jak z środkami przeciwbólowymi ) pytam bo mam zamiar mieć tam cc

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Oooo to już jutro 😁 powodzenia!
    Jako, że jestes na czasie :p. Co spakowałaś do torby? Bo ja będę dziś pasować to chętnie odgapie :p
    Ojj dużo tego, ale tak z pamięci na szybko to dla mnie: dwie koszule plus szlafrok z krótkim rękawem, klapki, japonki pod prysznic, majtki siateczkowe + ciuchy na wyjście, podkłady na mnie i w razie W (chociaż podobno dają szpitalne), podstawowe kosmetyki, lanolina, laktator, wkładki laktacyjne w razie czego i kompresy multimam, rogal do karmienia, przekąski (ale ja jutro na czczo a pierwszy posiłek dostanę dopiero ok południa w środę i podobno dają smaczne i spore, więc możliwe że nie skorzystam, oby! 🙃). Dla małej wiadomo ciuszki, kilka tetr, pieluchy, chusteczki mokre, krem do pupy, kocyk i otulacz. Plus do tego wiadomo ładowarki, dokumenty, wyniki badań, klapki i ciuchy dla taty na zmianę bo z nami zostaje na jeden dzień i chyba tyle.

No i dobre nastawienie 😁

Edit: zapomnialam jeszcze że wzięłam skarpety dla siebie, wodę termalna, butelkę filtrująca i ręcznik dla młodej jakby chcieli ją umyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 16:19

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzięki Kosmo! Ulatwilas mi :)

Kosmo lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 18:22

Kosmo, Umina88 lubią tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf super że już Cię aktywizują. A jak wrażenia z samej cesarki? Było w porządku? Pionizacja bardzo bolała? Nie żałujesz że się zdecydowałaś ostatecznie na cięcie? 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ