Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzień dobry!
wczoraj o 18:50 droga wydobycin czyli przez CC, po 18h porodu SN przyszedł na świat moj synek ❤️
3650g, 59cm i 10/10. jest piękny i dla mnie idealny. possał nawet cyca z którego popłynęło mleczko. jestem wykonczona ale szczęśliwa, obolała i mam traumę po skurczach jak z kosmosu.
czekam na spadek adrenaliny i sen.
dziękuje za wszystkie słowa wsparcia !Kosmo, Aleczemutek, maferka, martini92, akilegna♥, Anszelika, LENi, Alunis, Aneta, Maniuś, freya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vatolina, Shooa, gratulacje! 🎉
Wypakowane dziewczyny, jak wam minęła noc w szpitalu?
Shooa, nie miałaś możliwości znieczulenia do SN? W ogóle jestem ciekawa jak to jest ze znieczuleniem. Niby są standardy okołoporodowe zakładające, że znieczulenie ma być dostępne dla każdej rodzącej, a w praktyce często nie jest. -
Vatolina, Shooa, gratulacje!
Vatolina, wow, ale historia, ciekawe co to były za magiczne czopki😮 ale dobrze, że trafiłaś na ogarniętą położną!
Shooa byłaś bardzo dzielna🙂 pamiętaj, że Twój wysiłek przy próbie sn nie poszedł na marne, synek mógł się lepiej zaadoptować przed przyjściem na świat.
Odpoczywajcie i cieszcie się maluchami🥰 -
Ja już też na porodówce. O 2.00 obudziło mnie uczucie mokrości, myślałam że popuściłam siku a ja byłam cała zalana wodami płodowymi. Skurcze słabe i nieregularne. Zadzwoniłam do szpitala i kazali mi się powoli zbierać. Prysznic, kawa, przekąska. O 4 byliśmy na miejscu a ze mnie nadal się lało. Podkład szedł jeden za drugim. Na ktg zaczęły się skurcze mocniejsze, niestety małego tetno zanikało. Dostałam kroplówkę na wyciszenie i uspokojenie małego. Druga próba poszła pomyślnie i mogę pójść na spacer, zjeść śniadanie. Mam wrócić O 9.00 i będziemy obserwować postęp. Szyjka zamknięta jak na razie. Trzymajcie kciuki
martini92, Kosmo, olimama, Kama_86, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Vatolina, shoa gratulacje! Shoa daj znać jak było w icmp... To w sumie najbliższy mi szpital...
Kosmo, akilegna trzymam kciuki!
Gf, wiem że mam jeszcze czas, ale wiem że po terminie jedyne co mi zaproponują to CC, A dodatkowo pogoda upalna nie pomaga i zaczynam puchnąć. Jak przyjadę z płetwami to zaraz się zacznie gadanie o cholestazie albo innych cudownosciach bo mam to nadciśnienie.akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Vatolina, Shoa gratulacje!
PS Vatolina, fajna data i godzina. A 👍
Kosmo, Akilegna, kciuki zaciśnięte. Znowu robi się gorąco na wątku. 😁
Anszelika, a jak Twoja malutka wychodzi teraz wagowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 10:29
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Kosmo, trzymam kciuki
Akilegna, za Ciebie również i trochę zazdroszczę bo idziemy równiutko a u mnie nic jak na razie 🥴
Powodzenia dziewczyny 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 10:18
-
nick nieaktualnyWow, dziewczyny szalejecie. Shooa, Vatolina- gratulacje 🙂. Kosmo, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Akilegna powodzenia. Anszelika, ja mam w czwartek wizytę w 37+1 i jak tylko mały wagowo będzie ok, to też zaczynam działania. Nic mnie tak nie przeraża, jak poród po terminie 😨. A wiadomo, że te wszystkie 'przyspieszacze' to też nie od razu (jeśli w ogóle) zadziałają.