Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
my używamy pieluszek,pampers,pampers premium care i dada złote.Do smarowania tylko bephanten(w gemini jest w fajnej cenie -100g plus drugie mniejsze opakowanie 30 g za ok 28zł gdzie w rossmanie prawie 50 zl kosztuje 100g).Dada staeam się narazie jak najmniej bo one dosyć grube są a teraz te upały nie chce żeby dupka się odparzyła😁4x córka😁❤️🤪
-
Aleczemutek wrote:Anszelika ja Was na bieżąco podczytuje i kiedyś trochę o sobie pisałam. Termin z usg 30.07, z Om 03.08. Już czekam z niecierpliwością na rozwiązanie.
Podpowiedzcie mi proszę, bo mój lekarz od IVF twierdzi, że ciąża po IVF powinna być rozwiązana najpóźniej w dniu terminu z Om. Ale w szpitalu aż tak się nie spiesza. Miała któraś z Was tak?
Ciąża po ivf jest taka sama jak ciaza naturalna. Jeżeli nie ma innych przeciwwskazań to raczej będą czekać aż samo ruszy -
LENi wrote:A w nocy to już w ogóle masakra... Pije po 5-10min, usypia, ale jak chce odłożyć do dostawki to się denerwuje i zaś chce ciągnąć, ale jak przystawię to się wkurza.. I nie pije.. I stęka ciągle.. I tak może nie spać 2-3h i co chwilę szukając cyca.. .Ja się wykończę w nocy :p
Jakieś rady :p??
Jedyne co mi przychodzi na myśl to smoczek. Może ma silną potrzebę ssania. -
akilegna♥ wrote:Jedyne co mi przychodzi na myśl to smoczek. Może ma silną potrzebę ssania.
Właśnie mamy kilka smoczków i żaden nie pasuje.. 🙈
Dziś dałam bibs - trochę trzyma, ale nie za długo...
zobaczymy jak w nocy.
Może to kwestia pofertania dni z nocą... Już sama nie wiem.. -
nick nieaktualny
-
LENi próbuj, może niedługo załapie na dłużej. Mój też na początku wypluwał, nie utrzymywał długo a teraz kiedy widzę, że ewidentnie jest najedzony a po kilku minutach szuka znów to mu wciskam smoka. Bez tego wisiał by na mnie całymi dniami. Jak już dobrze usnie to smoczka wypluwa
LENi lubi tę wiadomość
-
Straw, gratulacje!🎉
W szpitalu lekarze mówią, że jakby było 4500 wagi, to dopiero by była cesarka. Na razie skurcze mam nieregularne, ale wczoraj już o tej porze całkiem się wyciszyły, więc mam nadzieję jeszcze, że coś z tego będzie. Balonik mam wrażenie, że trochę jest niżej i dość luźno siedzi. Któraś z was miała zakładany? Zastanawiam się jakie są szanse, że zadziała.Straw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKama_86 wrote:Straw, gratulacje!🎉
W szpitalu lekarze mówią, że jakby było 4500 wagi, to dopiero by była cesarka. Na razie skurcze mam nieregularne, ale wczoraj już o tej porze całkiem się wyciszyły, więc mam nadzieję jeszcze, że coś z tego będzie. Balonik mam wrażenie, że trochę jest niżej i dość luźno siedzi. Któraś z was miała zakładany? Zastanawiam się jakie są szanse, że zadziała.
Mialam, zrobił mi rozwaecie do 5 cm ale potem sie zmniejszylo do 2 cm -
Kama_86 wrote:Straw, gratulacje!🎉
W szpitalu lekarze mówią, że jakby było 4500 wagi, to dopiero by była cesarka. Na razie skurcze mam nieregularne, ale wczoraj już o tej porze całkiem się wyciszyły, więc mam nadzieję jeszcze, że coś z tego będzie. Balonik mam wrażenie, że trochę jest niżej i dość luźno siedzi. Któraś z was miała zakładany? Zastanawiam się jakie są szanse, że zadziała. -
nick nieaktualny
-
Gf ja starszaka karmiłam mm- na początku budziłam a potem sam się budził co 3-4 godz.
U nas lepiej sprawdzało się podawanie małych porcji a często. Wygłodzony zjadał więcej i były problemy brzuszkowe.
Kąpiel w krochmalu też polecam na odparzenia. I ogólnie na różne zmiany skórne też świetnie się sprawdza.
-
nick nieaktualnysandrina22 wrote:Gf ja starszaka karmiłam mm- na początku budziłam a potem sam się budził co 3-4 godz.
U nas lepiej sprawdzało się podawanie małych porcji a często. Wygłodzony zjadał więcej i były problemy brzuszkowe.
Kąpiel w krochmalu też polecam na odparzenia. I ogólnie na różne zmiany skórne też świetnie się sprawdza.
Na początku tzn ile?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 04:36
-
LENi wrote:A w nocy to już w ogóle masakra... Pije po 5-10min, usypia, ale jak chce odłożyć do dostawki to się denerwuje i zaś chce ciągnąć, ale jak przystawię to się wkurza.. I nie pije.. I stęka ciągle.. I tak może nie spać 2-3h i co chwilę szukając cyca.. .Ja się wykończę w nocy :p
Jakieś rady :p??
Leni my na początku też tak miałyśmy, położna mi kazała masować stopy i dłonie w trakcie karmienia i robić palcem taki zdecydowany ruch w dół od ucha do brody, pomogło 🙂LENi lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Tabolek super że się odezwałaś 🙂 Jak sobie radzicie? Co u was słychać 🙂 Twoja córa już taka duża jest 😊
Duża i nieduża 😉 właśnie dobiliśmy do 4100 gram🙂 dla nas to ogromny sukces że tak przybiera na moim mleku 🙂❤️ wszystko jest dobrze, poza tym że się rehabilitujemy z powodu asymetrii na razie nic się nie dzieje 🙂 jeśli chodzi o odparzenia to u nas się super sprawdza linomag różowy, do przewijania pieluszek też zresztą stosuje linomag zielonyKosmo, medimind, jusci, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Dziewczyny karmiace mlekiem modyfikowanym budzicie w nocy dziecko na karmienie, bo ja budze a słyszę rozne glosy...
Starszaka budziłam tydzieńbo tak w szpitalu mówili. Potem przyszła położna środowiskowa i kazała nie budzić, młody spał całe noce bardzo ładnie na początku.