Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny 🙂 dawno mnie nie było ale macierzyństwo mnie wessało 😁 gratuluję wszystkim Mamusiom 🙂❤️ mam nadzieję że uda mi się nadrobić lekturę co u Was wszystkich 🙂 a za dwupaczki trzymam kciuki za szczęsliwe rozwiązania ❤️❤️
akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Dziewczyny czy waszym maluchom też tak szybko się pupa odparza? Mieliśmy już spokój ponad tydzień i kupiłam te nowe pieluchy z lidla i od razu problem... Od trzech dni znowu wróciliśmy do bambiboo z rossmana, wietrzymy się co przewijanie, smarujemy się a nie widzę poprawy 🤦♀️ Na pewno nie pomaga fakt że moja gwiazda robi dziennie z 10-13 kupek ale max co dwie godziny wymieniamy (i tak dłużej nie śpi 😅). Smaruje na zmianę albo bepantenem albo sudokremem i już nie mam pomysłów
No i znowu też po paru dniach spokoju zaczęło nam ropieć oczko, to samo co wcześniej... Jutro mamy patronaz, mam obawy czy nie skończy się jakimś antybiotykiem -
U nas przy alantanie co rusz odparzenie 🙄 przeszłam na bephantem i odpukać spokój. Mój starszy miał po tych pieluchach z Lidla mocne odparzenia 🤷♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
Właśnie te nowe lupilu premium nam zaszkodziły. Też rotuje pieluchami bo nie chce się do jednego sklepu ograniczać. Wcześniej nam nie spasowały pampersy premium care a tyle osób je poleca, u nas chyba za mocno pachniały 🤷🏻♀️ Najlepiej się sprawdzają dady, bambiboo albo pampersy pure. Zwykle lupilu dwa razy nam przeciekły 🙄
A myślicie że kąpiel w krochmalu na odparzenie mogłaby pomóc? Tak się zastanawiam co jeszcze mogłabym zrobić bo już trzeci dzień walki a właściwie nie widzę poprawy. Może ciut bledsza ta pupa 🙍 -
Kosmo, ja ze starszym robiłam tak, że jak wietrzyłam, to zasypywalam te miejsca mąka ziemniaczana. Coś tam pomagało 🤷♀️
Kosmo, olimama lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeni u mnie podobnie. Krótko je i szybko znowu szuka. Ale mamy pierwsze sukcesy bo siku i kupek jest więcej, także myślę że coś tam zjada. No i wczoraj mu się ulało, co mnie w sumie ucieszyło, że miał czym 😄. Kosmo, ja mam na mocniejsze odparzenia tormentile baby, bez tego szkodliwego składnika co w tormentiolu. A kąpiel w krochmalu też spróbuj, nie zaszkodzi.
olimama lubi tę wiadomość
-
Anszelika ja Was na bieżąco podczytuje i kiedyś trochę o sobie pisałam. Termin z usg 30.07, z Om 03.08. Już czekam z niecierpliwością na rozwiązanie.
Podpowiedzcie mi proszę, bo mój lekarz od IVF twierdzi, że ciąża po IVF powinna być rozwiązana najpóźniej w dniu terminu z Om. Ale w szpitalu aż tak się nie spiesza. Miała któraś z Was tak? -
My nadal w szpitalu, moglybysmy iść dziś do domu ale Jaga pozolkla i czekam na wyniki ale jak na nią patrzę to nie mam nadziei że wyjdziemy. Kiepsko nam idzie kp, mała nie chce się przyssac do piersi raz pociągnie i puszcza i potem krzyk. Mam już nawal, cycki mi zaraz rozsadzi więc ściągam I podaje małej w butelce. Po mm od położnej spała po 6 godz to trochę Za długo moim zdaniem, ale pielęgniarki się cieszyły bo w nocy była cisza
-
Ja jeszcze w dwupaku.
Lekarz na obchodzie już był skory puścić mnie do domu, bo wczoraj był termin z OM, to jeszcze tydzień mogę pochodzić, ale młodszy lekarz powiedział, że waga 4100. A to jak tak, to jeszcze na badanie. I mam balonik Foleya założony. Jutro może oksytocyna. Sąsiadka z łóżka naprzeciwko miała tak samo, tylko z powodu małowodzia. -
A w nocy to już w ogóle masakra... Pije po 5-10min, usypia, ale jak chce odłożyć do dostawki to się denerwuje i zaś chce ciągnąć, ale jak przystawię to się wkurza.. I nie pije.. I stęka ciągle.. I tak może nie spać 2-3h i co chwilę szukając cyca.. .Ja się wykończę w nocy :p
Jakieś rady :p?? -
Kama_86 wrote:Ja jeszcze w dwupaku.
Lekarz na obchodzie już był skory puścić mnie do domu, bo wczoraj był termin z OM, to jeszcze tydzień mogę pochodzić, ale młodszy lekarz powiedział, że waga 4100. A to jak tak, to jeszcze na badanie. I mam balonik Foleya założony. Jutro może oksytocyna. Sąsiadka z łóżka naprzeciwko miała tak samo, tylko z powodu małowodzia.
Ja myślałam że Ty już po... U mnie przy takiej wadze i malowodziu w poprzedniej ciąży zrobili CC.
Dziś dzwoniłam na izbę, położna powiedziała że mogę czekać do terminu z om i przyjechać po południu na ktg i wtedy zobaczą co ze mną zrobić. Także wybieram się w środę po południu, mąż mnie zawiezie i poczeka, ewentualnie mnie zabierze do domu. Też mi o zez telefon powiedziała że spokojnie z tydzień po terminie mogę czekać w domu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:54
Babcia, StarającaSię, Aleczemutek, shooa, Kosmo, akilegna♥, olimama, martini92, medimind, Maniuś, Kama_86, Ana__33, sandrina22, Tabolek, Natka95, vatolina, Alunis, lysinka lubią tę wiadomość