Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Leni, wedzidelko zawsze warto sprawdzic.
Dziewczyny wspolczuje Wam tych nocy, ale będzie lepiej. Te maluszki jeszcze nie rozpoznają kiedy jest noc i należy spać. A w nocy jest cicho, w łóżeczku nie czują mamy, dlatego wzbudzają się. Niekoniecznie są głodne.
Gf i jak poradziliscie sobie z tym mlekiem? Jest już prąd?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 22:24
Babcia lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy jak zasypiają to w tej aktywnej fazie też tak wywracają oczami i strzelają miny? I czy jak są zdenerwowane np moja na przewijaku to rzucaja tak rękami jak do odruchu moro ale przy okazji skupiają wzrok na 2-3sek na czymś ? Myślałam że to normalne bo przecież ten układ nerwowy nie jest jeszcze wykształcony a dzisiaj mi znajoma dowalila że to może być epilepsja bo ktoś tam z jej rodziny tak miał ... No i spanikowałam trochę wiadomo, bo ja totalnie sądziłam że to normalny etap
To całkiem normalny etap. Mój też w tej pierwszej fazie snu strzela różne minki od uśmiechu po podkówkę, starszy też tak robił.Straw lubi tę wiadomość
-
Ula, moim zdaniem obojetnie, która pierś podasz jako nastepna. Ja zmieniam. Ale na poczatku starałam się do godziny proponowac jedną.
Ula30 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze odnośnie przeciagania dziecka ze spaniem w dzien, to nie ma sensu. Będzie tylko bardziej marudne i w ogóle nie przelozy się na dłuższy sen nocny.
Z tym snem noworodka to najważniejsze rozpracowac jak przejsc z fazy REM do snu głębokiego bez wybudzenia. U mojej sprawdza się kołysanie i szum.Babcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Ula, moim zdaniem obojetnie, która pierś podasz jako nastepna. Ja zmieniam. Ale na poczatku starałam się do godziny proponowac jedną.
-
Ula30 wrote:Bardziej chodziło mi o to, czy jak wiem, że mój synek w trakcie karmienia jest w stanie ssać max 20 minut, to robić tak, że daje 10minut jedna pierś, a potem 10minut druga, czy 20 minut tylko z jednej piersi, a na kolejne karmienie 20 minut z drugiej?
Ula30 lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy jak zasypiają to w tej aktywnej fazie też tak wywracają oczami i strzelają miny? I czy jak są zdenerwowane np moja na przewijaku to rzucaja tak rękami jak do odruchu moro ale przy okazji skupiają wzrok na 2-3sek na czymś ? Myślałam że to normalne bo przecież ten układ nerwowy nie jest jeszcze wykształcony a dzisiaj mi znajoma dowalila że to może być epilepsja bo ktoś tam z jej rodziny tak miał ... No i spanikowałam trochę wiadomo, bo ja totalnie sądziłam że to normalny etap
Ile razy budzą się wasze dzieciaczki w nocy?Mi się wydaje że u nas coś za często.Ladnie zaśnie z wieczora ok 22 i śpi 4 h a potem do rana to co godzinkę się budzi i to taka głodna jakby nie jadła kilka godzin?🤔4x córka😁❤️🤪
-
A ja się dzisiaj wystraszyłam, bo moje dziecko spało 6h ciągiem. Nie nastawiam ostatnio budzika już, bo się budziła sama. Zerwalam się wystraszona czy żyje. Obudziłam ja i trochę possala pierś ale raptem 10 min i znowu spi. Znowu się martwię, ze coś nie tak. Zwariuje normalnie.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:A ja się dzisiaj wystraszyłam, bo moje dziecko spało 6h ciągiem. Nie nastawiam ostatnio budzika już, bo się budziła sama. Zerwalam się wystraszona czy żyje. Obudziłam ja i trochę possala pierś ale raptem 10 min i znowu spi. Znowu się martwię, ze coś nie tak. Zwariuje normalnie.
Ina, moja tez dzis spala od 23 do 5 rano, obudzila sie sama, zjadla 60 ml i spi dalej. Nie budze -
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:wszystko ok .Nasza Olka robi dokładnie tak samo.
Ile razy budzą się wasze dzieciaczki w nocy?Mi się wydaje że u nas coś za często.Ladnie zaśnie z wieczora ok 22 i śpi 4 h a potem do rana to co godzinkę się budzi i to taka głodna jakby nie jadła kilka godzin?🤔
W nocy nocy budzi sie raz, a tak to juz nad ranem, dzis sie nie obudzila kolo 2-3, tylko przed 5 -
StarającaSię wrote:wszystko ok .Nasza Olka robi dokładnie tak samo.
Ile razy budzą się wasze dzieciaczki w nocy?Mi się wydaje że u nas coś za często.Ladnie zaśnie z wieczora ok 22 i śpi 4 h a potem do rana to co godzinkę się budzi i to taka głodna jakby nie jadła kilka godzin?🤔Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Leni, wedzidelko zawsze warto sprawdzic.
Dziewczyny wspolczuje Wam tych nocy, ale będzie lepiej. Te maluszki jeszcze nie rozpoznają kiedy jest noc i należy spać. A w nocy jest cicho, w łóżeczku nie czują mamy, dlatego wzbudzają się. Niekoniecznie są głodne.
Gf i jak poradziliscie sobie z tym mlekiem? Jest już prąd?
Kupiliśmy bebilon ten w tych malych butelkach, bo to to samo co bebiko jak czytam. Tak, koło 15 wrocil pradolimama lubi tę wiadomość
-
Moja mała w nocy budzi się co 3,5-4 godziny z tym, że jak nad ranem poje koło 4-5 to stwierdza,że już rano i ciężko ją uśpić 😅 godzinkę się pobawimy i z reguły śpi potem ładnie już
-
nick nieaktualnyKosmo, nasza też robi takie odjechane minki😉
W nocy budzi nam się ze 2x. Jak narazie, bo to dopiero kilka nocy. Śpi po ok 3h.
Chyba czeka mnie wizyta u CDL, bo nie ogarniam już tego karmienia. W nocy z lewej piersi super, praktycznie zero bólu. Nad ranem z prawej bolało przystawianie, potem przyzwoicie. A teraz kolejne karmienie z lewej i cały czas jeden ból. 🙄
Natomiast je efektywnie, bo piersi robią się po karmieniu miękkie, jest spokojna w ciągu dnia, prawidłowo robi siku/kupki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 10:27
-
Teraz chyba nadrabia noc, bo ciagle by jadła. Dałam jej już pierś, butelke z moim mlekiem , znowu piers a ona ciagle popłakuje. Nie rozumiem własnego dziecka. Jak by nie była głodna to by nie jadła przeciez.
Gdyby jej nie leciało mleko to by był ryk i nie przelykalabyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 10:45
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
My kąpiemy w Emolium i chyba na razie będziemy to robić co drugi dzień.
Na krostki dobrze działa kąpiel w krochmalu.
Wczoraj wyszliśmy do domu. Niestety okazało się, że Józek ma złamany bark. Zaczęłam od razu myśleć, że może źle, że nie naciskałam, żeby zrobili mi cesarkę.
Chętnie już dzisiaj poszłabym na spacer, ale chyba nie dam rady, bo przez ból krocza i hemoroidów ledwo chodzę i nie powinnam też ich obciążać.
Córka bardzo się cieszy braciszkiem. Przynosi zabawki, głaszcze, biegała i krzyczała: Hurra, jest Józio! Ale widać też, że mocno przeżywa zmianę. Byle co doprowadza ją do płaczu i budziła się parę razy w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 13:45
martini92, akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:wszystko ok .Nasza Olka robi dokładnie tak samo.
Ile razy budzą się wasze dzieciaczki w nocy?Mi się wydaje że u nas coś za często.Ladnie zaśnie z wieczora ok 22 i śpi 4 h a potem do rana to co godzinkę się budzi i to taka głodna jakby nie jadła kilka godzin?🤔 -
Kama_86 wrote:My kąpiemy w Emolium i chyba na razie będziemy to robić co drugi dzień.
Na krostki dobrze działa kąpiel w krochmalu.
Wczoraj wyszliśmy do domu. Niestety okazało się, że Józek ma złamany bark. Zaczęłam od razu myśleć, że może źle, że nie naciskałam, żeby zrobili mi cesarkę.
Chętnie już dzisiaj poszłabym na spacer, ale chyba nie dam rady, bo przez ból krocza i hemoroidów ledwo chodzę i nie powinnam też ich obciążać.
Córka bardzo się cieszy braciszkiem. Przynosi zabawki, głaszcze, biegała i krzyczała: Hurra, jest Józio! Ale widać też, że mocno przeżywa zmianę. Byle co doprowadza ją do płaczu i budziła się parę razy w nocy.
Biedny Józio 🙁 jakie macie zalecenia w związku z tym złamaniem? Co z ubieraniem, pielegnacją itp? Żadnej winy Twojej w.tym nie ma, nawet tak nie żartuj.
Mój syn też miał kilka trudnych dni, ale już jest lepiej, dzieciaki szybko się dostosowują do nowego😉