X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    No ciężki orzech do zgryzienia. Nie ma jednej wlasciwej decyzji. Myślę jednak, że na vbac musi ktos wyrazic zgodę i mieć Cię pod szczególną opieką. No i z Twoim cisnieniem tez muszą szybko reagowac, jakby cos szlo nie tak. Syna tez mialas po terminie? A i cc 3 ciąży nie przekreśla, narazie o tym nie myśl.

Z synem miałam CC bez żadnej akcji w 40tc. Też nie chcieli wywoływać, straszyli workiem na kupę, bo tak popękam przy porodzie dużego dziecka. Teraz młoda niby ciut mniejsza. Niby nie ma przeciwwskazań do vbac i mogę czekac to nie rozumiem czemu kwalifikują do CC. To mi nie pasuje.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:

A pytanie, czy macie takie bóle jakby od jajników?

Tak, sporadycznie i nie tak mocno jak podczas owulacji

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Z synem miałam CC bez żadnej akcji w 40tc. Też nie chcieli wywoływać, straszyli workiem na kupę, bo tak popękam przy porodzie dużego dziecka. Teraz młoda niby ciut mniejsza. Niby nie ma przeciwwskazań do vbac i mogę czekac to nie rozumiem czemu kwalifikują do CC. To mi nie pasuje.
    A ocenialic wielkosc dziecka do Twoich parametrów? Dziś już pewnie żadnej decyzji nie będzie. Może jednak ruszy przez noc.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Tak, sporadycznie i nie tak mocno jak podczas owulacji
    U mnie właśnie dość mocno ale raz z jednej, raz z drugiej strony.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wprowadzacie albo zmieniacie jakieś kropelki na wzdęcia czy probiotyk to ile dni czekacie czy coś działa czy też nie 🤷🏻‍♀️ Nie wiem jak zrobić żeby tak nie mieszać młodej a póki co mam wrażenie że jest tylko gorzej... Już się naprawdę zastanawiam czy to jest normalne że każdy bączek w ciągu dnia wychodzi z placzem...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo od razu napewno nie zadziała, musi minąć kilka dni - myślę, że 3-4 przynajmniej.
    pytałam wyżej Ciebie o to podcięcie wedzidelka.. Kto Cie pokierował? Gdzie się wybrałaś na konsultacje i kto podcinal. Bo nie wiem jak się za to zabrać..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, współczuję, naprawdę. Sama nie wiem co bym zrobiła w tej sytuacji, ale chyba z uwagi na wagę skłaniałbym się do CC. No ale musisz sama zdecydować.

Dziewczyny, mój synek też ulewa po kp. Nie dużo, ale przedwczoraj miał taki dzień, że dwa razy jakby zwymiotował, albo raczej ulał, ale ogromną ilością, jakby zwrócił wszystko co zjadł, a nawet więcej 😨. Czy Wy po kp odbijacie dzieci? Ja od tego momentu zaczęłam go nosić w pionie po jedzeniu, ale nie odbija😐, a jak go potem kładę to i tak zdarza się ulac.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kosmo od razu napewno nie zadziała, musi minąć kilka dni - myślę, że 3-4 przynajmniej.
    pytałam wyżej Ciebie o to podcięcie wedzidelka.. Kto Cie pokierował? Gdzie się wybrałaś na konsultacje i kto podcinal. Bo nie wiem jak się za to zabrać..
    Przepraszam musiałam przeoczyć. Nam położna ta co nas odwiedzała zasugerowała za krótkie wędzidełko - sprawdziła młodej jak tylko usłyszała o pogryzionych do krwi brodawkach. Zapisaliśmy się do laryngologa od dzieci ona nam poleciła miejsce i tam była konsultacja najpierw i gdyby się okazało że nie trzeba to by nie było podcinania a tak to od razu 2min i gotowe. Myślę że na pewno cdl może sprawdzić i chyba powinna się na tym znać bo to może generować dużo trudności przy kp. Pediatrzy z tego co słyszałam różnie do tego podchodzą, zależy jakiej daty jest

Ula, ja moja odbijam ale ze względu na problemy z gazami i brzuchem. Zdarza się jej ulac minimalnie (jak za szybko po karmieniu ja np wezmę na przewijak czy na brzuch) ale też chlusnac - to jak zbyt łapczywie zje i za dużo na raz

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    wszystko ok .Nasza Olka robi dokładnie tak samo.
    Ile razy budzą się wasze dzieciaczki w nocy?Mi się wydaje że u nas coś za często.Ladnie zaśnie z wieczora ok 22 i śpi 4 h a potem do rana to co godzinkę się budzi i to taka głodna jakby nie jadła kilka godzin?🤔
    U nas jak zaśnie ok 19-20 To 2-3 razy dopomina się karmienia. Nad ranem zwykle juz się kręci, idzie kupa, chce częściej jeść,.to zostawiam ja w naszym łóżku i próbujemy jeszcze pospać do tej 7.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    A ocenialic wielkosc dziecka do Twoich parametrów? Dziś już pewnie żadnej decyzji nie będzie. Może jednak ruszy przez noc.

Raczej ocenili metoda na oko. Pomiarów nie zrobili jak dla mnie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo koło 3-4 dni. Wg mnie jak nie działa u Ciebie Espumisan to próbuj z delicolem. I sprawdź w składzie probiotyku czy tam jakiejś laktozy nie ma czy mleko pochodnych.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo No właśnie a mi poleca neurologopeda.. I sama nie wiem czy taki neurologopeda później podcina też, czy to podwójny wydatek.. Hm.. Ze wiesz.. Najpierw ta oceni a później mnie skieruje zaś gdzieś.. Hm

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis taki placz byl od 15 min lezy spokojnie, możliwe ze cos w tym mowym mleku jej juz zaszkodzilo, albo probiotyku stosujemy Multilac, chyba ze boli brzuch po wit. D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 22:34

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj sądny dzień od 15 młoda średnio co godzinę wisi na cycku. Dałam jej już butelke żeby dała mi chwile odpocząć- opędzlowała i po 15 minutach w ryk i teraz znowu wisi na cycku. Dałam jej smoczka, ale nie pomógł. Nie wiem ile to dziecko może zjeść. Pęknie chyba.
    Zastanawiam się, czy to nie wina BioGai

Jeśli chodzi o włosy to mi wypadają bardzo. Wszędzie je znajduje.
    W kwestii krocza to u mnie było tylko malutkie pęknięcie. Ja od początku dobrze się czułam i nic mnie nie bolała. Miałam jakieś szwy, ale widzę, ze się rozpuściły nawet nie wiem kiedy. Krwawiłam tez mało, bo musiałam mieć łyżeczkowanie, bo macica na początku zle sie obkurczala.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    U nas dzisiaj sądny dzień od 15 młoda średnio co godzinę wisi na cycku. Dałam jej już butelke żeby dała mi chwile odpocząć- opędzlowała i po 15 minutach w ryk i teraz znowu wisi na cycku. Dałam jej smoczka, ale nie pomógł. Nie wiem ile to dziecko może zjeść. Pęknie chyba.
    Zastanawiam się, czy to nie wina BioGai

Jeśli chodzi o włosy to mi wypadają bardzo. Wszędzie je znajduje.
    W kwestii krocza to u mnie było tylko malutkie pęknięcie. Ja od początku dobrze się czułam i nic mnie nie bolała. Miałam jakieś szwy, ale widzę, ze się rozpuściły nawet nie wiem kiedy. Krwawiłam tez mało, bo musiałam mieć łyżeczkowanie, bo macica na początku zle sie obkurczala.

Mam głupie pytanie odnośnie tego wiszenia na piersi.
    Zastanawiam się, czy to możliwe, żeby "przekarmić" dziecko piersią? Czy ono nie ogarnie, że już jest najedzone, a dalej będzie jadło? Wczoraj moja wisiała przy wieczornym karmieniu 1,5h, najpierw z jednej, potem jak zaczęła się już denerwować, to z drugiej. Zwykle wystarczą jej jedna. 30min później wyglądała na niespokojną, odbijało jej się i prężyła się do kupki. Potem był 30min wrzask, ale ciężko stwierdzić czy to brzuszek czy głód, bo jak dałam jej (z dusza na ramieniu) pierś, to ładnie zjadła i poszła spać. Cała noc już normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 07:27

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj popołudniu nie poznaję mojej córki. Jak zawsze pierś była uspokajaczem w problemach z brzuszkiem tak od wczoraj nie wiem co się dzieje. Wkłada piąstki do buzi, przystawiam ją a ona się wścieka. Na zmianę possie, wierci się, odpycha pierś rękami, macha nogami, i znowu je. Potrafi bez powodu w pół sekundy oderwać się (to dobre słowo) od piersi i zacząć wrzeszczeć przez kilka sekund i znów szukać piersi.

Jak standardowo były krzyki i płacze przy trawieniu z godzinę dwie po piersi tak teraz płacz i wrzask jest właściwie ciągle. Nie idzie jej uspokoić czasem wszystko jej nie pasuje lulanie, tulenie, noszenie, piłka, chusta.. po czym ostatecznie znowu wkłada palce do buzi i znów jej daje piers. Pomyślałam że może jedna się nie najada, przystawilam do drugiej pociumkala parę minut z połykaniem i znowu zrobila sobie smoczek i się zaczęła szamotać.

Wydaje mi się że to nie brzuszek bo próbowałam i grzania suszarką i noszenia na leniwca. Ani się jej to nie podobało (a normalnie się ucisza) ani nie szły żadne bączki.. Zatwardzenia nie ma normalnie w nocy były kupki

Już po prostu wysiadam, kolejna nic gdzie spalam mniej niż 4h a w ciągu dnia też nie ma jak odespać

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo może u Was się skok rozwojowy zaczął?
    Moja też ulewa. Po karmieniu zwykle trzymam ją przez chwilkę z głową trochę uniesioną, niekoniecznie w pionie. Czasem odbije jak zbyt łapczywie je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 09:27

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Kosmo może u Was się skok rozwojowy zaczął?
    Moja też ulewa. Po karmieniu zwykle trzymam ją przez chwilkę z głową trochę uniesioną, niekoniecznie w pionie. Czasem odbije jak zbyt łapczywie je.
    Martini, myślałam o tym bo już naprawdę wysiadam ale gdzieś wyczytałam że skoki się powinno liczyć wg terminu porodu a moja się urodziła w 38tc więc teoretycznie coś powinno się dziac dopiero za 2tyg 🤷🏻‍♀️ Wiem że to nie jest zerojedynkowe, mam nadzieję że nic jej nie jest i przejdzie jak najszybciej

Wyszłam z nią po karmieniu na spacer bo wydawała się mieć dobry humor. Po 50m zasrocilysmy do domu bo bez powodu zaczęła się drzeć jakby ją ze skóry obdzierali. Brzuszek miękki, kupa była chwilę wcześniej. Nawet sprawdzałam czy temperatury nie ma..

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, moja tak miała jak zaczęły się kołki. Tylko u nas suszarka się sprawdzała. A potem przerzuciliśmy się stopniowo na dźwięk podobny z aplikacji na telefon.
    Czy któraś z was korzysta z bujaczka/kołyski elektrycznej? Jeśli tak, to jakiego i jak się sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo współczuję. Mój synek czasami też tak ma, że jest głodny ale nie potrafi przystawić się do piersi. Dosłownie walczy, kłóci się. Próbuje go wtedy uspokoić i przystawić jeszcze raz, w końcu się udaje. Ale dlaczego zwykle przystawia się dobrze, a czasami walczy, to nie mam pojęcia.
    Dzisiejsza noc na szczęście była fajna. Budzil się 2x co 3 godziny. Teraz jest spokojny i wietrzymy pupę, bo skórka się czerwona robi od pieluch.
    Pępowina odpadła w nocy 😊, w końcu.

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ