X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, współczuję. Mam nadzieje, że szybko wrócisz do domu.

Ja dziś byłam u gin, bo ból krocza nie dawał mi spokoju. Zdjęła supełek ze szwa, który miałam na skórze i bardzo przeszkadzał. Wypisała mi też czopki przeciwbólowe butapirazol, ale czytam, że nie można ich przy kp 😔. I teraz nie wiem co robić, ona wiedziała, że karmie piersią i nic nie mówiła, zebym ściągała mleko i dawała butelką. Chyba wie, co robi? Spotkała się któraś z Was z tymi czopkami?

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po założeniu szwów puszczą. Nie ma tu za dobrego przepływu informacji. Mam kroplówkę z antybiotykiem wreszcie, bo położne załatwiły. Teraz przyszła na zmianę jedna starsza. Okazało się, że mnie pamięta z pierwszej ciąży. Pracowała u mojego ówczesnego ginekologa, do którego przestałam chodzić, bo przychodnia nagle została zamknięta ze względu na śmierć właściciela. Nawet mój adres pamiętała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie krochmal?

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka?fbclid=IwAR0KqhANkYqZ-uJWq6OnGBYC3ur1X0KOVJxO4c0hyfQ8UsC32-0HFxUcWFs

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje!

To teraz chyba już wszystkie rozpakowane?

Kama współczuję, jeszcze trochę i będziesz w domku ❤

Kama_86 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jak robicie krochmal?
    Ja jestem słaba w takie rzeczy. Kupiłam gotowy w aptece 😅

Zauważyłam w końcu u małej zależność związana z bólami brzuszka. Najbardziej cierpi po 19 wieczorem do 20;30 i nad ranem tak od ok 4-4:30-6 rano. Powtarza się to od 3 dni. Nie są to chyba typowe kolki bo wszędzie piszą że mają trwać 3h a u nas na szczęście nie tak długo i płacz jest do opanowania przy piersi albo z suszarką czasem. Potem w ciągu dnia też ma problemu ale już wtedy tylko się pręży i stęka max popłakuje a wtedy wieczorem i nad ranem to solidnie cierpi. Oczywiście najbardziej uciążliwe są dla nas te nad ranem bo chodzimy jak zombie. Ja chociaż w ciągu dnia na 5minut przymkne oko ale mąż do pracy i nie ma kiedy odespać

klz9mg7yyp19n25l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krochmal robiłam tak
    2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczałam w szklane wody
    Litr wody gotowałam w garnku, zestawialam z ognia i wlewałam wymieszaną mąkę. Jak się zrobił kisiel, dodawałam wszystko do wanienki

Kama_86, lysinka, sandrina22 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
    Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
    Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą...

Oby cos zaradzili.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Oby cos zaradzili.

Właśnie był lekarz. Mam leżeć, także zostaje na sali pocieciowej na razie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Właśnie był lekarz. Mam leżeć, także zostaje na sali pocieciowej na razie.
    Leż, odpoczywaj. Jak mała tyle czuwała to teraz pewnie pośpi.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, odpoczywaj. Oby szybko ten ból minął.

Chyba już wszystkie rozpakowane?

My mamy sukces. Mój Szymon przy wypisie ze szpitala 3250g, a dziś położna go ważyła i w 13 dobie ma 3800g 🥰. Także cieszę się, że jednak nie przymiera głodem na cycu 🥴.

akilegna♥, Babcia, olimama, Kama_86, lysinka, Kosmo, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki probiotyk dajecie dzieciom? Mi w aptece babka multilac baby dala, a na wzdecia tylko espumisan, czy macie cos innego do zaproponowania? Jade do apteki i tak sie zastanawiam czy brsc espumisan czy co innego

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jaki probiotyk dajecie dzieciom? Mi w aptece babka multilac baby dala, a na wzdecia tylko espumisan, czy macie cos innego do zaproponowania? Jade do apteki i tak sie zastanawiam czy brsc espumisan czy co innego
    A probiotyk jest konieczny? Wiem, że po CC lepiej dawać. Czy jak rodziłam sn też powinnam dawać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A probiotyk jest konieczny? Wiem, że po CC lepiej dawać. Czy jak rodziłam sn też powinnam dawać?

nie mam pojęcia mi kazali ze względu na CC i karmienie mm

• jusci Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję dicoflor baby i esputicon.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje ❤️
    Oby ból szybko minął

Ja podaję dicoflor i espumisan, to mój sprawdzony zestaw 😉

U nas chyba skok teraz, Ada nie schodziłaby z cyca, które są puste praktycznie. Wczoraj zasnęła dopiero, jak zjadła 60 ml mm, wcześniej zjadła z dwóch piersi i płakała dalej. Pospała standardowo 4 godziny i później wisiała na mnie dalej.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie dicoflor na noc czy rano? I 5 kropli czy 10?

Ja się zastanawiam nad zmianą na vivomixx bo mi pediatra polecała 🤷🏻‍♀️

Ale w ogóle wy tu piszecie że po CC trzeba dawać probiotyk a nam nikt nic takiego nie powiedział. Dopiero na drugiej wizycie położna więc zaczęliśmy jakoś w 2tyg młodej dawać 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 15:09

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kropelek póki co nie daję, w apteczce mam biogaje, ale wstrzymuję się dopóki nie będzie ewidentnych problemów brzuszkowych. Choć właśnie od wczoraj chyba jakieś zaparcia bo tylko jedna kupa była, ale tylko trochę postękała i popreżyła się a tak to cały dzień przespała. Dziś z kolei rano zrobiła ogromniastą kupę na przewijaku, powinno jej to humor poprawić a właśnie wróciłam z drugiej nieudanej próbie spaceru, 10min syreny i do domu. Więc nie widzę zależności 🤷‍♀️

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podaję probiotyku i w sumie nic innego poza wit. D, pytałam pediatre powiedziała, ze nie dawac przy kp jesli nie ma problemow. Próbowałam DHA włączyć, bo tak miałam w zaleceniach szpitalnych, ale ewidentne małej nie służył, więc odpusciłam.

Macie może już kupione jakies cieplejsze ubranka na chłodniejsze wieczory i początek jesieni?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ