X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, współczuję. Mam nadzieje, że szybko wrócisz do domu.

Ja dziś byłam u gin, bo ból krocza nie dawał mi spokoju. Zdjęła supełek ze szwa, który miałam na skórze i bardzo przeszkadzał. Wypisała mi też czopki przeciwbólowe butapirazol, ale czytam, że nie można ich przy kp 😔. I teraz nie wiem co robić, ona wiedziała, że karmie piersią i nic nie mówiła, zebym ściągała mleko i dawała butelką. Chyba wie, co robi? Spotkała się któraś z Was z tymi czopkami?

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po założeniu szwów puszczą. Nie ma tu za dobrego przepływu informacji. Mam kroplówkę z antybiotykiem wreszcie, bo położne załatwiły. Teraz przyszła na zmianę jedna starsza. Okazało się, że mnie pamięta z pierwszej ciąży. Pracowała u mojego ówczesnego ginekologa, do którego przestałam chodzić, bo przychodnia nagle została zamknięta ze względu na śmierć właściciela. Nawet mój adres pamiętała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie krochmal?

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka?fbclid=IwAR0KqhANkYqZ-uJWq6OnGBYC3ur1X0KOVJxO4c0hyfQ8UsC32-0HFxUcWFs

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje!

To teraz chyba już wszystkie rozpakowane?

Kama współczuję, jeszcze trochę i będziesz w domku ❤

Kama_86 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jak robicie krochmal?
    Ja jestem słaba w takie rzeczy. Kupiłam gotowy w aptece 😅

Zauważyłam w końcu u małej zależność związana z bólami brzuszka. Najbardziej cierpi po 19 wieczorem do 20;30 i nad ranem tak od ok 4-4:30-6 rano. Powtarza się to od 3 dni. Nie są to chyba typowe kolki bo wszędzie piszą że mają trwać 3h a u nas na szczęście nie tak długo i płacz jest do opanowania przy piersi albo z suszarką czasem. Potem w ciągu dnia też ma problemu ale już wtedy tylko się pręży i stęka max popłakuje a wtedy wieczorem i nad ranem to solidnie cierpi. Oczywiście najbardziej uciążliwe są dla nas te nad ranem bo chodzimy jak zombie. Ja chociaż w ciągu dnia na 5minut przymkne oko ale mąż do pracy i nie ma kiedy odespać

klz9mg7yyp19n25l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krochmal robiłam tak
    2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczałam w szklane wody
    Litr wody gotowałam w garnku, zestawialam z ognia i wlewałam wymieszaną mąkę. Jak się zrobił kisiel, dodawałam wszystko do wanienki

Kama_86, lysinka, sandrina22 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
    Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
    Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą...

Oby cos zaradzili.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Oby cos zaradzili.

Właśnie był lekarz. Mam leżeć, także zostaje na sali pocieciowej na razie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Właśnie był lekarz. Mam leżeć, także zostaje na sali pocieciowej na razie.
    Leż, odpoczywaj. Jak mała tyle czuwała to teraz pewnie pośpi.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, odpoczywaj. Oby szybko ten ból minął.

Chyba już wszystkie rozpakowane?

My mamy sukces. Mój Szymon przy wypisie ze szpitala 3250g, a dziś położna go ważyła i w 13 dobie ma 3800g 🥰. Także cieszę się, że jednak nie przymiera głodem na cycu 🥴.

akilegna♥, Babcia, olimama, Kama_86, lysinka, Kosmo, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki probiotyk dajecie dzieciom? Mi w aptece babka multilac baby dala, a na wzdecia tylko espumisan, czy macie cos innego do zaproponowania? Jade do apteki i tak sie zastanawiam czy brsc espumisan czy co innego

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jaki probiotyk dajecie dzieciom? Mi w aptece babka multilac baby dala, a na wzdecia tylko espumisan, czy macie cos innego do zaproponowania? Jade do apteki i tak sie zastanawiam czy brsc espumisan czy co innego
    A probiotyk jest konieczny? Wiem, że po CC lepiej dawać. Czy jak rodziłam sn też powinnam dawać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A probiotyk jest konieczny? Wiem, że po CC lepiej dawać. Czy jak rodziłam sn też powinnam dawać?

nie mam pojęcia mi kazali ze względu na CC i karmienie mm

• jusci Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję dicoflor baby i esputicon.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje ❤️
    Oby ból szybko minął

Ja podaję dicoflor i espumisan, to mój sprawdzony zestaw 😉

U nas chyba skok teraz, Ada nie schodziłaby z cyca, które są puste praktycznie. Wczoraj zasnęła dopiero, jak zjadła 60 ml mm, wcześniej zjadła z dwóch piersi i płakała dalej. Pospała standardowo 4 godziny i później wisiała na mnie dalej.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie dicoflor na noc czy rano? I 5 kropli czy 10?

Ja się zastanawiam nad zmianą na vivomixx bo mi pediatra polecała 🤷🏻‍♀️

Ale w ogóle wy tu piszecie że po CC trzeba dawać probiotyk a nam nikt nic takiego nie powiedział. Dopiero na drugiej wizycie położna więc zaczęliśmy jakoś w 2tyg młodej dawać 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 15:09

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kropelek póki co nie daję, w apteczce mam biogaje, ale wstrzymuję się dopóki nie będzie ewidentnych problemów brzuszkowych. Choć właśnie od wczoraj chyba jakieś zaparcia bo tylko jedna kupa była, ale tylko trochę postękała i popreżyła się a tak to cały dzień przespała. Dziś z kolei rano zrobiła ogromniastą kupę na przewijaku, powinno jej to humor poprawić a właśnie wróciłam z drugiej nieudanej próbie spaceru, 10min syreny i do domu. Więc nie widzę zależności 🤷‍♀️

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podaję probiotyku i w sumie nic innego poza wit. D, pytałam pediatre powiedziała, ze nie dawac przy kp jesli nie ma problemow. Próbowałam DHA włączyć, bo tak miałam w zaleceniach szpitalnych, ale ewidentne małej nie służył, więc odpusciłam.

Macie może już kupione jakies cieplejsze ubranka na chłodniejsze wieczory i początek jesieni?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ