Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKama, współczuję. Mam nadzieje, że szybko wrócisz do domu.
Ja dziś byłam u gin, bo ból krocza nie dawał mi spokoju. Zdjęła supełek ze szwa, który miałam na skórze i bardzo przeszkadzał. Wypisała mi też czopki przeciwbólowe butapirazol, ale czytam, że nie można ich przy kp 😔. I teraz nie wiem co robić, ona wiedziała, że karmie piersią i nic nie mówiła, zebym ściągała mleko i dawała butelką. Chyba wie, co robi? Spotkała się któraś z Was z tymi czopkami? -
Może po założeniu szwów puszczą. Nie ma tu za dobrego przepływu informacji. Mam kroplówkę z antybiotykiem wreszcie, bo położne załatwiły. Teraz przyszła na zmianę jedna starsza. Okazało się, że mnie pamięta z pierwszej ciąży. Pracowała u mojego ówczesnego ginekologa, do którego przestałam chodzić, bo przychodnia nagle została zamknięta ze względu na śmierć właściciela. Nawet mój adres pamiętała.
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Jak robicie krochmal?
Zauważyłam w końcu u małej zależność związana z bólami brzuszka. Najbardziej cierpi po 19 wieczorem do 20;30 i nad ranem tak od ok 4-4:30-6 rano. Powtarza się to od 3 dni. Nie są to chyba typowe kolki bo wszędzie piszą że mają trwać 3h a u nas na szczęście nie tak długo i płacz jest do opanowania przy piersi albo z suszarką czasem. Potem w ciągu dnia też ma problemu ale już wtedy tylko się pręży i stęka max popłakuje a wtedy wieczorem i nad ranem to solidnie cierpi. Oczywiście najbardziej uciążliwe są dla nas te nad ranem bo chodzimy jak zombie. Ja chociaż w ciągu dnia na 5minut przymkne oko ale mąż do pracy i nie ma kiedy odespać -
Krochmal robiłam tak
2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczałam w szklane wody
Litr wody gotowałam w garnku, zestawialam z ognia i wlewałam wymieszaną mąkę. Jak się zrobił kisiel, dodawałam wszystko do wanienkiKama_86, lysinka, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą... -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Dzięki dziewczyny! Mała jest słodka, podobna do brata ale zupełnie inne ma zachowanie. Spokojna raczej, chociaż całą noc nie spała to nie płakała tylko kombinowała. Obie z położna całą noc, a to do piersi, w końcu trochę mm, tu przytulamy, no nic na nią nie działało. Teraz gwiazda zasnęła...
Za to mnie dopadł chyba zespół popunkcyjny. Nie mogę głowa ruszyć, tak boli. Do tego barki i kręgosłup. Może na obchodzie coś zaradzą...
Oby cos zaradzili. -
Anszelika wrote:Właśnie był lekarz. Mam leżeć, także zostaje na sali pocieciowej na razie.
-
nick nieaktualnyAnszelika, odpoczywaj. Oby szybko ten ból minął.
Chyba już wszystkie rozpakowane?
My mamy sukces. Mój Szymon przy wypisie ze szpitala 3250g, a dziś położna go ważyła i w 13 dobie ma 3800g 🥰. Także cieszę się, że jednak nie przymiera głodem na cycu 🥴.akilegna♥, Babcia, olimama, Kama_86, lysinka, Kosmo, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Jaki probiotyk dajecie dzieciom? Mi w aptece babka multilac baby dala, a na wzdecia tylko espumisan, czy macie cos innego do zaproponowania? Jade do apteki i tak sie zastanawiam czy brsc espumisan czy co innego
-
nick nieaktualny
-
Anszelika gratulacje ❤️
Oby ból szybko minął
Ja podaję dicoflor i espumisan, to mój sprawdzony zestaw 😉
U nas chyba skok teraz, Ada nie schodziłaby z cyca, które są puste praktycznie. Wczoraj zasnęła dopiero, jak zjadła 60 ml mm, wcześniej zjadła z dwóch piersi i płakała dalej. Pospała standardowo 4 godziny i później wisiała na mnie dalej.
-
Dziewczyny a dajecie dicoflor na noc czy rano? I 5 kropli czy 10?
Ja się zastanawiam nad zmianą na vivomixx bo mi pediatra polecała 🤷🏻♀️
Ale w ogóle wy tu piszecie że po CC trzeba dawać probiotyk a nam nikt nic takiego nie powiedział. Dopiero na drugiej wizycie położna więc zaczęliśmy jakoś w 2tyg młodej dawać 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 15:09
-
Ja kropelek póki co nie daję, w apteczce mam biogaje, ale wstrzymuję się dopóki nie będzie ewidentnych problemów brzuszkowych. Choć właśnie od wczoraj chyba jakieś zaparcia bo tylko jedna kupa była, ale tylko trochę postękała i popreżyła się a tak to cały dzień przespała. Dziś z kolei rano zrobiła ogromniastą kupę na przewijaku, powinno jej to humor poprawić a właśnie wróciłam z drugiej nieudanej próbie spaceru, 10min syreny i do domu. Więc nie widzę zależności 🤷♀️
-
Ja nie podaję probiotyku i w sumie nic innego poza wit. D, pytałam pediatre powiedziała, ze nie dawac przy kp jesli nie ma problemow. Próbowałam DHA włączyć, bo tak miałam w zaleceniach szpitalnych, ale ewidentne małej nie służył, więc odpusciłam.
Macie może już kupione jakies cieplejsze ubranka na chłodniejsze wieczory i początek jesieni?