X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika powodzenia ✊✊

Gratulacje dla wszystkich mam ❤️

Kama kciuki, żeby ta seria nieszczęść się skończyła.

W końcu udało mi się wszystko doczytać 🙂 czasu mi brakuje, od prawie dwóch tygodni jestem u bratowej męża na wsi z dziewczynami. Z jednej strony fajnie, a z drugiej ciężko znaleźć czas dla całej trójki z osobna.
    U nas teraz naprawdę spoko, problemy z brzuszkiem nas nie omijają, ale na szczęście nie są codziennie. Na wyciszenie pomaga nam owijanie jak burrito i smoczek. Od dobrego tygodnia Ada tak właśnie zasypia. Po piersi muszę ją odbijać, co trwa różnie, do tego często na koniec dostaje czkawki i się rozbudza. Uwielbia spać na brzuchu.

Smoczek mamy lovi i na razie się sprawdza, Ada zaakceptowała go, jak miała ponad miesiąc.

Włosy jeszcze mi nie wypadają, ale czekam. W ciąży specjalnie zmieniłam fryzurę, żeby mieć przedziałek na środku, bo poprzednio miałam niezłe zakola. Tym razem również kupię jakaś wcierke do włosów.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pękłam, miałam kilka szwów założonych. W trzecim tygodniu położna na patronażu zdjęła mi te na zewnątrz, bo mi przeszkadzały. Od razu lepiej mi się chodziło.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była neurologopeda... Uspokoiła mnie, z wędzidełkiem wszystko wporzadku, nie widzi żadnych problemów.

Mówiła że smoczek to po miesiącu najlepiej używać, teraz dziecko potrzebuje tulenia, cyca aby być spokojnym :) i w sumie racja, traktują nas jak smoczki 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie była neurologopeda... Uspokoiła mnie, z wędzidełkiem wszystko wporzadku, nie widzi żadnych problemów.

Mówiła że smoczek to po miesiącu najlepiej używać, teraz dziecko potrzebuje tulenia, cyca aby być spokojnym :) i w sumie racja, traktują nas jak smoczki 🤪

Zalecenia zaleceniami a zycie zyciem, chciałam KP, chcialam dac smoczek po 6tygodniu

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni dobrze że z wedzidelkiem ok.

Ja w ogóle Wcześniej nie myślałam o smoczku - tzn będąc w ciąży jeszcze. Po dwóch tygodniach z moją córką wręcz ją błagałam żeby zechciała smoczek zamiast mnie 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Leni dobrze że z wedzidelkiem ok.

Ja w ogóle Wcześniej nie myślałam o smoczku - tzn będąc w ciąży jeszcze. Po dwóch tygodniach z moją córką wręcz ją błagałam żeby zechciała smoczek zamiast mnie 🤣
    U nas dopiero od tego tygodnia zaczela go względnie akceptować.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    U nas dopiero od tego tygodnia zaczela go względnie akceptować.
    U nas to chyba była kwestia tego za krótkiego wędzidełka że nie umiała chwycić. Teraz się już udaje z większym lub mniejszym sukcesem. Też często go nie daje, tylko jak widzę że pojedzona a ssalaby jeszcze albo po kąpieli bo normalnie się wtedy denerwuje a tak to leży zadowolona i można ją oporządzic.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze życie weryfikuje, też chcialam dać smoczek aby mieć trochę spokoju, ale moja nie toleruje... Neurologopeda też mówiła, że wiadomo że mama chce dychnać od cyca i może podać smoczek ale póki dziecko i mama się ucza karmić to lepiej poczekać do 4 tygodnia, jak się już wypracuje te karmienia. W sumie mądrze gadała. Ale co z tego jak moja ciągle mi wisi na cycu, długo nie ciągnie, smoczek be, więc jedynie wyjaśniło się z wędzidełkiem choć to i tak plus :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy też tak często śpią z otwartą buzią? Zgłaszałam do pediatrze na patronazu ale trochę to zlała a ja niepotrzebnie zaczęłam szukać w googlach czy to normalne 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wiszeniem na cycu to pół biedy jak można tak całymi dniami siedzieć w domu i nic nie zrobić ale w końcu przychodzi taki dzień że trzeba coś jechać załatwić, albo po prostu chęć wyjścia z domu i nawet jak się zabierze bombla ze sobą to nakarmić pół biedy, to nie zajmuje długo ale weź spróbuj odczepić od siebie jak dzidzior chciałby dalej ssać a tu jesteśmy gdzieś poza domem itd. jak pojechałam do mamy na kawę to niestety 2h młoda wisiała na mnie bo u babci na rękach był płacz. Nie było to niestety ani fajne ani mile bo jechałam tam żeby babcia pobawiła 🙄 A i potem w aucie na początku był wrzask bo ją odstawiłam. Na szczęście mamy trochę km do przejechania i w końcu zasnęła

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dziś o 9.15 urodziła się Oliwka, 4360g i 56cm Kobiety.
    Zaczęło się samo w nocy ale nie schodziła w kanał. Puścili wody i poszły zielone więc CC.

Angiee, StarającaSię, Ana__33, olimama, Alunis, sandrina22, akilegna♥, lysinka, Andziorek, Maniuś, Natka95 lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    No więc dziś o 9.15 urodziła się Oliwka, 4360g i 56cm Kobiety.
    Zaczęło się samo w nocy ale nie schodziła w kanał. Puścili wody i poszły zielone więc CC.
    Kawał dziecka :), gratulacje!. Biorąc pod uwagę wagę, to chyba dobrze, ze w końcu to CC. Jak się czujesz?

• martini92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje!🙂 To chyba mamy komplet

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, gratulacje. Zdrówka dla Ciebie i Oliwki. Przynajmniej nie było na zimno, więc w połowie udało się. 😊

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, spróbuj zakrapiać do noska po kropelce soli fizjologicznej. Może jest przytkany i dlatego buzia otwarta.

Wczoraj po ponad dwóch godzinach czekania przyjęli mnie wreszcie na patologię ciąży z powrotem. Dopiero rano przyszedł lekarz. Potem byłam na wyciągnięciu resztek szwów i założeniu antybiotyku. Potem chodził psycholog, więc skorzystałam i poszłam się wypłakać. Teraz muszę czekać do rana, żeby zobaczyli znowu jak to wygląda i czy można już zszyć, bo teraz i tak by się z powrotem rozeszło. Mąż na skraju załamania. Na szczęście przyjechał jego brat, dał mu jakieś proszki uspakajające i zajął się Józiem. Zadziałał patent z okapem kuchennym, o którym chyba któraś z was też wspominała. Moja mama jest w drodze, a Lusia po żłobku znów pojechała do chrzestnego.

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, gratulacje! 🎉

Przy takiej wadze, chyba jednak lepiej dla ciebie i Oliwki, że skończyło się cc.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika brawo!!!
    Kama, nie jest przytkany, młoda tak ma od urodzenia a dwa razy dziennie jej psikam solą morską. Jak nieraz potem używam sopelka to nic praktycznie nie wychodzi z noska

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika - gratulacje!! 😍😍 waga zacna

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a coś mówią jak długo będziesz w szpitalu? Czy jak założą szwy to już Cię wypuszczą? Nie martw się na pewno już za chwilkę będziecie znowu w komplecie w domu. Mąż ma już wsparcie więc poradzą sobie

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje❤️❤️
    Kama -bidna -trzymaj się tam.Mąż da radę.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ