X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika powodzenia ✊✊

Gratulacje dla wszystkich mam ❤️

Kama kciuki, żeby ta seria nieszczęść się skończyła.

W końcu udało mi się wszystko doczytać 🙂 czasu mi brakuje, od prawie dwóch tygodni jestem u bratowej męża na wsi z dziewczynami. Z jednej strony fajnie, a z drugiej ciężko znaleźć czas dla całej trójki z osobna.
    U nas teraz naprawdę spoko, problemy z brzuszkiem nas nie omijają, ale na szczęście nie są codziennie. Na wyciszenie pomaga nam owijanie jak burrito i smoczek. Od dobrego tygodnia Ada tak właśnie zasypia. Po piersi muszę ją odbijać, co trwa różnie, do tego często na koniec dostaje czkawki i się rozbudza. Uwielbia spać na brzuchu.

Smoczek mamy lovi i na razie się sprawdza, Ada zaakceptowała go, jak miała ponad miesiąc.

Włosy jeszcze mi nie wypadają, ale czekam. W ciąży specjalnie zmieniłam fryzurę, żeby mieć przedziałek na środku, bo poprzednio miałam niezłe zakola. Tym razem również kupię jakaś wcierke do włosów.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pękłam, miałam kilka szwów założonych. W trzecim tygodniu położna na patronażu zdjęła mi te na zewnątrz, bo mi przeszkadzały. Od razu lepiej mi się chodziło.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była neurologopeda... Uspokoiła mnie, z wędzidełkiem wszystko wporzadku, nie widzi żadnych problemów.

Mówiła że smoczek to po miesiącu najlepiej używać, teraz dziecko potrzebuje tulenia, cyca aby być spokojnym :) i w sumie racja, traktują nas jak smoczki 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie była neurologopeda... Uspokoiła mnie, z wędzidełkiem wszystko wporzadku, nie widzi żadnych problemów.

Mówiła że smoczek to po miesiącu najlepiej używać, teraz dziecko potrzebuje tulenia, cyca aby być spokojnym :) i w sumie racja, traktują nas jak smoczki 🤪

Zalecenia zaleceniami a zycie zyciem, chciałam KP, chcialam dac smoczek po 6tygodniu

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni dobrze że z wedzidelkiem ok.

Ja w ogóle Wcześniej nie myślałam o smoczku - tzn będąc w ciąży jeszcze. Po dwóch tygodniach z moją córką wręcz ją błagałam żeby zechciała smoczek zamiast mnie 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Leni dobrze że z wedzidelkiem ok.

Ja w ogóle Wcześniej nie myślałam o smoczku - tzn będąc w ciąży jeszcze. Po dwóch tygodniach z moją córką wręcz ją błagałam żeby zechciała smoczek zamiast mnie 🤣
    U nas dopiero od tego tygodnia zaczela go względnie akceptować.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    U nas dopiero od tego tygodnia zaczela go względnie akceptować.
    U nas to chyba była kwestia tego za krótkiego wędzidełka że nie umiała chwycić. Teraz się już udaje z większym lub mniejszym sukcesem. Też często go nie daje, tylko jak widzę że pojedzona a ssalaby jeszcze albo po kąpieli bo normalnie się wtedy denerwuje a tak to leży zadowolona i można ją oporządzic.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze życie weryfikuje, też chcialam dać smoczek aby mieć trochę spokoju, ale moja nie toleruje... Neurologopeda też mówiła, że wiadomo że mama chce dychnać od cyca i może podać smoczek ale póki dziecko i mama się ucza karmić to lepiej poczekać do 4 tygodnia, jak się już wypracuje te karmienia. W sumie mądrze gadała. Ale co z tego jak moja ciągle mi wisi na cycu, długo nie ciągnie, smoczek be, więc jedynie wyjaśniło się z wędzidełkiem choć to i tak plus :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy też tak często śpią z otwartą buzią? Zgłaszałam do pediatrze na patronazu ale trochę to zlała a ja niepotrzebnie zaczęłam szukać w googlach czy to normalne 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wiszeniem na cycu to pół biedy jak można tak całymi dniami siedzieć w domu i nic nie zrobić ale w końcu przychodzi taki dzień że trzeba coś jechać załatwić, albo po prostu chęć wyjścia z domu i nawet jak się zabierze bombla ze sobą to nakarmić pół biedy, to nie zajmuje długo ale weź spróbuj odczepić od siebie jak dzidzior chciałby dalej ssać a tu jesteśmy gdzieś poza domem itd. jak pojechałam do mamy na kawę to niestety 2h młoda wisiała na mnie bo u babci na rękach był płacz. Nie było to niestety ani fajne ani mile bo jechałam tam żeby babcia pobawiła 🙄 A i potem w aucie na początku był wrzask bo ją odstawiłam. Na szczęście mamy trochę km do przejechania i w końcu zasnęła

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dziś o 9.15 urodziła się Oliwka, 4360g i 56cm Kobiety.
    Zaczęło się samo w nocy ale nie schodziła w kanał. Puścili wody i poszły zielone więc CC.

Angiee, StarającaSię, Ana__33, olimama, Alunis, sandrina22, akilegna♥, lysinka, Andziorek, Maniuś, Natka95 lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    No więc dziś o 9.15 urodziła się Oliwka, 4360g i 56cm Kobiety.
    Zaczęło się samo w nocy ale nie schodziła w kanał. Puścili wody i poszły zielone więc CC.
    Kawał dziecka :), gratulacje!. Biorąc pod uwagę wagę, to chyba dobrze, ze w końcu to CC. Jak się czujesz?

• martini92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje!🙂 To chyba mamy komplet

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, gratulacje. Zdrówka dla Ciebie i Oliwki. Przynajmniej nie było na zimno, więc w połowie udało się. 😊

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, spróbuj zakrapiać do noska po kropelce soli fizjologicznej. Może jest przytkany i dlatego buzia otwarta.

Wczoraj po ponad dwóch godzinach czekania przyjęli mnie wreszcie na patologię ciąży z powrotem. Dopiero rano przyszedł lekarz. Potem byłam na wyciągnięciu resztek szwów i założeniu antybiotyku. Potem chodził psycholog, więc skorzystałam i poszłam się wypłakać. Teraz muszę czekać do rana, żeby zobaczyli znowu jak to wygląda i czy można już zszyć, bo teraz i tak by się z powrotem rozeszło. Mąż na skraju załamania. Na szczęście przyjechał jego brat, dał mu jakieś proszki uspakajające i zajął się Józiem. Zadziałał patent z okapem kuchennym, o którym chyba któraś z was też wspominała. Moja mama jest w drodze, a Lusia po żłobku znów pojechała do chrzestnego.

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, gratulacje! 🎉

Przy takiej wadze, chyba jednak lepiej dla ciebie i Oliwki, że skończyło się cc.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika brawo!!!
    Kama, nie jest przytkany, młoda tak ma od urodzenia a dwa razy dziennie jej psikam solą morską. Jak nieraz potem używam sopelka to nic praktycznie nie wychodzi z noska

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika - gratulacje!! 😍😍 waga zacna

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a coś mówią jak długo będziesz w szpitalu? Czy jak założą szwy to już Cię wypuszczą? Nie martw się na pewno już za chwilkę będziecie znowu w komplecie w domu. Mąż ma już wsparcie więc poradzą sobie

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika gratulacje❤️❤️
    Kama -bidna -trzymaj się tam.Mąż da radę.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ