X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo obserwuj w takim razie. Jeżeli będzie się powtarzać to nie pozostaje nic innego jak lekarz, lepiej sprawdzić dla swojego świętego spokoju.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Moja córka obecnie nosi rozmiar 62 w 56 pochodziła zaledwie kilka dni. Jak myslicie na jesień-zime powinam się zaopatrzyć w rozmiar 68? Czy większy, nie chce znów wyrzucac kasy w błoto tak jak w przypadku tego rozmiaru 56

Ja bym się wstrzymała i kupowała w miarę możliwości na bieżąco, bo to z dziećmi różnie bywa. Mój starszy w pewnym momencie tak szybko przybierał, że rozmiar 62 nosił tylko tydzień. I takie rzeczy jak kombinezony, grube bluzy czy kurtki lepiej kupować o rozmiar większe, łatwiej się zakłada i starcza na dłużej

LENi, Angiee lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To drżenie to odruch moro jak dla mnie. Do 3mca życia chyba to normalne.

Angiee ja będę szła w rozmiar 74 na zimę. Oczywiście zależy jak szybko będzie rosnąć, ale syn na pół roku nosił 80...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika no właśnie poszperalam w necie itroche sie uspokoiłam ale i tak jak będe na szczepieniu to pokaże lekarzowi.
    Czyli wyginanie normalne ufff.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki mam do rozmiaru 80 chyba bo dostałam od znajomej a i tak zawsze coś zamówie na vinted (a potem w szafach sie nie mieści🤪)

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam do rozmiaru 80. Może nie wszystko ale dużo a moja córka dopiero 56 zaczyna nosić wiec ja nic nie kupuje, bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar na jaka porę roku będzie dobry. My czasem już nosimy sweterek czy bluzę - uroki mieszkania nad morzem.
    Nam wczoraj miesiąc stuknal i waga wskazała 3260 g wiec idziemy na masę 😜

Śpiworek do wozka potrzebuje na zimę- może jakieś polecajaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 23:05

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maluchy dostają czasem takiego szału często bez powodu? Nawet nie płaczu ale wrzasku że w momencie robią się bordowe i zanoszą się aż do zapowietrzenia że mają taki bezdech? Moja tak robi wieczorami przy brzuszkowych seansach i stresuje mnie to też bo mam wrażenie że zaraz się udusi a nie idzie jej niczym uspokoić 😓

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis mala wstawała dwa razy na jedzenie, ale jakoś nie mogła spac, jeczala stekala dopiero po czasie zasypiała

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mój nie dostaje takiego szału, przynajmniej narazie. Jak jest mocno głodny to płacze ale najczęściej to tylko takie marudzenie. Mam w miarę spokojny egzemplarz, to chyba nagroda za to, że pierwszy był wyjcem

Jak dziecko się tak zapowietrza to chyba trzeba dmuchać mu w twarz o ile dobrze kojarzę.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    U nas dzis mala wstawała dwa razy na jedzenie, ale jakoś nie mogła spac, jeczala stekala dopiero po czasie zasypiała

Mój od 5.00 nie mógł spać przez brzuszek. Też stekal i się prężył. Dodatkowo te charczenie w nosku mnie wkurza. Zakraplam a i tak nic nie wyciągnę, jakoś tak głęboko siedzi ehh Widzę, że i jego czasami to męczy

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Mój od 5.00 nie mógł spać przez brzuszek. Też stekal i się prężył. Dodatkowo te charczenie w nosku mnie wkurza. Zakraplam a i tak nic nie wyciągnę, jakoś tak głęboko siedzi ehh Widzę, że i jego czasami to męczy

To ta sie nie prezyla, brzuch ok, po prostu lezala wiercila sie

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Nie, mój nie dostaje takiego szału, przynajmniej narazie. Jak jest mocno głodny to płacze ale najczęściej to tylko takie marudzenie. Mam w miarę spokojny egzemplarz, to chyba nagroda za to, że pierwszy był wyjcem

Jak dziecko się tak zapowietrza to chyba trzeba dmuchać mu w twarz o ile dobrze kojarzę.
    Właśnie dmuchanie nie zadziałało wczoraj temu się tak przestraszyłam ... Dopiero jak ja obrocilam na brzuch bo już nie wiedziałam co zrobić 😲 Od tygodnia mamy takie napady, nie codziennie ale wygląda jak to purple crying 🙁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja tez mam do rozmiaru 80. Może nie wszystko ale dużo a moja córka dopiero 56 zaczyna nosić wiec ja nic nie kupuje, bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar na jaka porę roku będzie dobry. My czasem już nosimy sweterek czy bluzę - uroki mieszkania nad morzem.
    Nam wczoraj miesiąc stuknal i waga wskazała 3260 g wiec idziemy na masę 😜

Śpiworek do wozka potrzebuje na zimę- może jakieś polecajaki?
    my też z nad morza i nie raz ubierałam jej ciepłą bluzę.
    Śpiworek mam upatrzony na vinted ale na razie nie zamawiam .

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu zaczynam wątpić w swoje cycki, bo karmie co godzinę. Mała zapada w krotnie drzemki lub nie i znowu płacz, i chce jeść. Ona ogólnie płacze tylko jak jest głodna. W szał raczej nie wpada, ale płuca ma zdrowe i jak szybko nie dostanie jeść to ja słychać.

Dzisiaj zauważyłam, ze nie które ubranka zaczynaja robić się za krótkie. Moja mama mów, ze się jej poliki robią wiec jej raczej nie głodzę ale to szukanie cyca co godzinę mnie martwi.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    my też z nad morza i nie raz ubierałam jej ciepłą bluzę.
    Śpiworek mam upatrzony na vinted ale na razie nie zamawiam .

Jak ja mam bluzę to jej tez ubieram 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    A ja dzisiaj znowu zaczynam wątpić w swoje cycki, bo karmie co godzinę. Mała zapada w krotnie drzemki lub nie i znowu płacz, i chce jeść. Ona ogólnie płacze tylko jak jest głodna. W szał raczej nie wpada, ale płuca ma zdrowe i jak szybko nie dostanie jeść to ja słychać.

Dzisiaj zauważyłam, ze nie które ubranka zaczynaja robić się za krótkie. Moja mama mów, ze się jej poliki robią wiec jej raczej nie głodzę ale to szukanie cyca co godzinę mnie martwi.

U mnie to samo, co godzinę by chciała, a jak nie potrafi zasnąć to ciągle by siedziała na cycu, nawet co pół h, masakra.. Też już się zastanawiam czy się najada czy nie. Ale mleko ciągle wypływa.. Więc nie mam pojęcia o co kaman, ale jestem już tym zmęczona..

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, ostatnio pisałaś że mała ładnie przybrała przez miesiąc więc raczej nie masz się czym martwić 🙂
    U nas wczoraj była położna i okazało się że córka jak w pierwszym tygodniu przybierała po 50g/dzień tak od ostatniej wizyty tylko 24g jakoś. Wydaje mi się że to skutek smoczka bo ostatnio się do niego przekonała więc chętnie dawaliśmy. Dodatkowo wydaje mi się że gorzej się przystawia, czesto cmoka, muszę ją poprawiać. Więc od dziś też jej pozwalam wisiec na cycku co godzinę, a smoka dawać w ostateczności.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie to samo, co godzinę by chciała, a jak nie potrafi zasnąć to ciągle by siedziała na cycu, nawet co pół h, masakra.. Też już się zastanawiam czy się najada czy nie. Ale mleko ciągle wypływa.. Więc nie mam pojęcia o co kaman, ale jestem już tym zmęczona..

Moze Wasze maluchy mają po prostu taki "wiszący" dzień?
    Ja zauważyłam, że o ile dzienne karmienia do ok 40min, a nocne to szybkie akcje po 20min i kończą się na jednym cycu, to wieczorne karmienie rozpoczynające się ok 17-18 potrafi trwać 2-3h, wchodzą dwie piersi. Trochę takie "wiszenie", trochę jedzenie, bo piersi są opróżnione, trochę spanie na rękach, bo odłożenie = wybudzenie i ręce w buzi.

Jak układacie dzieci na brzuchu? Mają wyciągnięte nóżki czy podciągnięte pod brzuch? Nasza raczej wyciąga nogi i nie wiem czy to do końca ok.

Wczoraj sudokrem na pupkę i dziś krostki dużo delikatniejsze, także dziękuję za porady. Jeszcze wjedziemy z krochmalem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 12:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na poniedziałek do poradni Laktacyjnej, bo wydaje mi się, że młodemu za mocno mleko leci. Chwyta pierś, puszcza, krztusi się, leci mu bokiem. Jak wyciągam sutek to aż na niego tryska. Potem to ulewanie. Chciałam go karmić w pozycji naturalnej, ale jakoś nam nie wychodzi. Mam wrażenie, że mu przeszkadza jak leży na brzuchu przy jedzeniu, robi się czerwony. Póki co kazała trochę mleka odciągać przed karmieniem, a w poniedziałek zobaczymy.

Mój jak leży na brzuszku to ma nogi raczej podkulone. Opieram je wtedy np o moje udo albo ręce, żeby się odpychał.

Z noskiem to czasami też słyszę, że mu coś tam zalega, najczęściej przy karmieniu na leżąco. Mam wrazenie, że mu mleko do noska się dostaje.

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki olejek migdałowy i kokosowy używacie do kąpieli ?

A i w nosku też zauważyłam że jakieś kożuchy ma, psikac woda morska i próbuje mokra chusteczka wyciągnąć co nieco, czasem się udaje... Bo tak to charczy przy karmieniu.

U mnie była dziś położna - mała przybiera, na buzi żółta ale poza tym ok, jedyny problem ze często je, więc mam próbować ją przetrzymać żeby później więcej zjadła.. A na noc espumisan, aby łatwiej zasypiała bo może brzuszek ja rozbudza. Choć kolki zaczynają się podobno od 3tygodnia.n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 13:19

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ