Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Wiem że parę stron temu był temat krostek na buzi, powiedzcie czy to potówki? Mała na ma od wczoraj na policzku taka kaszke. A na drugim poliku dwie krostki z czerwoną otoczką - ta otoczka zeszła po kilku h 🤷🏻♀️ Czym to przemywać? Zwykła wodą?
https://naforum.zapodaj.net/37e8a3545378.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c39fd8b35c20.jpg.htmlKosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysandrina22 wrote:Ja też nie czyszczę noska. Nie widzę póki co potrzeby.
Dziewczyny ile aktywności mają/miały wasze miesięcznie bobasy w ciągu dnia?
Bo mam wrażenie, że moja za mało 🤔
Tylko je, defekuje, robi awanturę gdy obsługa się spóźnia 😂 mało jest takich chwil, że sobie leży i się rozgląda/kręci. -
nick nieaktualny
-
Leni ja też miałam obawy ale ostatecznie nie żałuję. Elektryczny pewnie by się przydał przy chorobie ale tak na co dzień taki zwykły jak najbardziej daje radę i nie ma się czego bać 🙂
Moja ma już sporo czasu w ciągu dnia kiedy nie śpi, tak myślę spokojnie z 4-5h, ale ona generalnie za całą dobę to śpi max 11h. Często raczej stęka i marudzi w tym czasie, albo płacze ale też posiedzi chwilkę na lezaczku czy polezy na macie. No tylko że raczej wymaga uwagi przy tym, mówienia do niej, pomachania grzechotka czy pokazywania książeczki kontrastowej. Raczej tak sama sobie to nie lubi być zostawiona. -
Kosmo te czerwone z białym krostki to rumień niemowlęcy (tak nam położna mówiła)- to jest reakcją na nowe rzeczy w otoczeniu np ubranko, kocyk itp. My nic z tym nie robimy. Pojawia się tak szybko jak i znika.
Do noska u starszaka używaliśmy katarka do odkurzacza. On też pasuje do odkurzaczy samochodowych i tak też go używaliśmy. Super się sprawdził.
Kosmo lubi tę wiadomość
-
Ja też mam katarka i nie wyobrażam sobie innego w chorobie (frida wtedy idzie w odstawke). Do tej pory jak starszy choruje to mu nim nosek ogarniam, bo sam tego wszystkiego nie wydmucha...
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Jak u Was z krwawieniem? Miałam raczej spokój do tej pory, takie plamienie albo już mało co zabarwione albo brązowe. A tu nagle dziś podczas karmienia pojawił mi się lekki skurcz jak na miesiączkę i plamienie krwią. Może to tak być? 🤔
Moze miesiaczke dostałaś. -
nick nieaktualny
-
Hej, dawno nic nie pisałam ale jakoś czasu brakuje, jak nie mała to starsza wymaga uwagi. U mnie krwawienie też tak wyglada że kilka dni plamie albo nic nie leci a nagle zaleje mnie i potem znowu cisza, po pierwszym porodzie jakieś 5 tygodni tak miałam więc się nie przejmuje.
Straw, medimind lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie czyszcze nosa profilaktycznie, ale często jej fuczy w nosie to wtedy wyciagamy co trzeba. Zakrapiam tylko jak nie potrafi wykichac.
Aspirator mam elektryczny, dobrze mi sie sprawdza na suche kozy. Ale przy chorobie tylko katarek do odkurzacza.
Straw, ja miałam przerwe w krwawieniu i po czasie pojawiło się znowu, wyleciał taki spory skrzep. Może tak się pojawiać. Jesteś dopiero w polowie połogu. -
olimama wrote:Ja nie czyszcze nosa profilaktycznie, ale często jej fuczy w nosie to wtedy wyciagamy co trzeba. Zakrapiam tylko jak nie potrafi wykichac.
Aspirator mam elektryczny, dobrze mi sie sprawdza na suche kozy. Ale przy chorobie tylko katarek do odkurzacza.
Straw, ja miałam przerwe w krwawieniu i po czasie pojawiło się znowu, wyleciał taki spory skrzep. Może tak się pojawiać. Jesteś dopiero w polowie połogu.
A jaki masz ten elektryczny? Szukam i opinie różne..
Ten do odkurzacza mam dla starszej, faktycznie się sprawdza ale na te małe dziurki to lepiej jakis malutki.. Wlaśnie na suche kozy coś by się przydało..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 10:03
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Jak u Was z krwawieniem? Miałam raczej spokój do tej pory, takie plamienie albo już mało co zabarwione albo brązowe. A tu nagle dziś podczas karmienia pojawił mi się lekki skurcz jak na miesiączkę i plamienie krwią. Może to tak być? 🤔
Straw lubi tę wiadomość