Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
LENi wrote:Dziewczyny czy waszym dzieciom po tym pierwszym szczepieniu w szpitalu to w tym miejscu zbierała się ropa?
Dziewczyny a czy wy czyścicie maluchom jamę ustną? Ja tego nie robiłam bo nasza położna powiedziała że takim małym bobasom nie trzeba, a ostatnio pediatra spytała czy to robimy i podobno jednak trzeba 🤷🏻♀️🙄 -
nick nieaktualnymartini92 wrote:Ja nieraz zanim sama pójdę spać a młoda śpi już od 2-3h to na śpiocha przystawiam, wted śpi kolejne 3🙂
Jusci zdrówka dla Was! Mój starszak od września do przedszkola, już się boję jakie zarazy do domu poprzynosi🥺
Martini a co z pieluchą? Też na śpiocha? U nas wybudzanie i afera jak jest mała kupka, albo trochę siku. Ale ma to swój plus, bo boję się odparzeń. -
LENi wrote:Dziewczyny czy waszym dzieciom po tym pierwszym szczepieniu w szpitalu to w tym miejscu zbierała się ropa?
LENi lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:U mnie nic takiego nie ma, ale czytałam że strup się może robić. Za to u nas jest to miejsce lekko wybrzuszone i lekko czerwone 🤷🏻♀️
Dziewczyny a czy wy czyścicie maluchom jamę ustną? Ja tego nie robiłam bo nasza położna powiedziała że takim małym bobasom nie trzeba, a ostatnio pediatra spytała czy to robimy i podobno jednak trzeba 🤷🏻♀️🙄
Czyszcze, specjalna szczoteczka do zebow -
martini92 wrote:Ja nieraz zanim sama pójdę spać a młoda śpi już od 2-3h to na śpiocha przystawiam, wted śpi kolejne 3🙂
Jusci zdrówka dla Was! Mój starszak od września do przedszkola, już się boję jakie zarazy do domu poprzynosi🥺
Tak właśnie zrobilam, przystawilam ja jak weszła w płytki sen i pociagla ze spaniem do prawie 7. Pobuszowala rano i znowu śpi. Chyba odbija sobie wczorajszy dzień, bo miała problemy z wyciszenie i zasypianiem.
Też boję się września, mój chodzi teraz na dyżur wakacyjny, ale jednak latem nie ma aż tyle wirusów, więcej są na dworze i mniej dzieci chodzi.
-
nick nieaktualny
-
U nas po szczepieniu jest mała, czerwona kropeczka.
Dziaselka i jezyk czyszczę na razie mokrym gazikiem. Ale mam w koszyku szczoteczkę na palec.
Mój dziec tez dzisiaj długo spał,ale od 15 tylko króciutkie drzemki wiec może zbierała siły na kolejny dzień.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Leni, może tak być z tym miejscem po szczepieniu. Nic z tym nie rób, a w kąpieli można normalnie myć. Zejdzie samo.
Kosmo ja nie czyszcze. Zacznę jak zaczna rosnąć ząbki.
Straw, u nas juz raczej nie ma kupek w nocy i siku jest mniej, wiec latwiej. Ja pieluche czasami zmieniam na głębokim snie albo przed karmieniem ,jeśli jest potrzeba, wtedy przy cycku i tak się wyciszy i zasnie. Najgorszy wariant to jak coś ucieknie bokiem i trzeba całą przebierac.LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA nosek czyścicie codziennie, czy tylko jak słychać że coś zalega?
Ja dzisiaj miałam taką noc, że myślałam, że umrę.
Nie dość, że impreza u mnie w domu, cały dzień ogarniania gości, którym nie spieszyło się do domu... To jeszcze ciągle borykam się z nawracającym zatkanym przewodem mlecznym więc cycki bolą. Poza tym jakieś rewolucje żołądkowe miałam, nie wiedziałam czy mam karmić małego czy iść do łazienki wymiotować. Jeszcze wyszedł mi bolesny hemoroid i napierdziela mnie staw u palca w stopie, że chodzić normalnie nie idzie. No kuźwa porażka jakaś.
Jeszcze mam problem z karmieniem, bo przy tym kanaliku chciałabym jak najczęściej, a ten mój syneczek zaczął się budzić tylko 1x w nocy na karmienie. Próbowałam na śpiocha go przystawiać, ale za nic nie chce wtedy ssać. Śpi jak kamień 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 12:45
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:A nosek czyścicie codziennie, czy tylko jak słychać że coś zalega?
Ja dzisiaj miałam taką noc, że myślałam, że umrę.
Nie dość, że impreza u mnie w domu, cały dzień ogarniania gości, którym nie spieszyło się do domu... To jeszcze ciągle borykam się z nawracającym zatkanym przewodem mlecznym więc cycki bolą. Poza tym jakieś rewolucje żołądkowe miałam, nie wiedziałam czy mam karmić małego czy iść do łazienki wymiotować. Jeszcze wyszedł mi bolesny hemoroid i napierdziela mnie staw u palca w stopie, że chodzić normalnie nie idzie. No kuźwa porażka jakaś.
Jeszcze mam problem z karmieniem, bo przy tym kanaliku chciałabym jak najczęściej, a ten mój syneczek zaczął się budzić tylko 1x w nocy na karmienie. Próbowałam na śpiocha go przystawiać, ale za nic nie chce wtedy ssać. Śpi jak kamień 🤔
Codziennie czyszcze nosek -
Ja czyszczę nosek codziennie przy porannej pielęgnacji i czasem wieczorem jak słyszę że coś tam siedzi. Psikam wodą morską marimer baby (o dziwo moja córa lubi to uczucie 😅) i po chwili jak już kichnie kilka razy to odciagam aspiratorem, ale też rzadko coś tam jest na szczęście.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie czyszczę noska. Nie widzę póki co potrzeby.
Dziewczyny ile aktywności mają/miały wasze miesięcznie bobasy w ciągu dnia?
Bo mam wrażenie, że moja za mało 🤔
Tylko je, defekuje, robi awanturę gdy obsługa się spóźnia 😂 mało jest takich chwil, że sobie leży i się rozgląda/kręci.
-
Wiem że parę stron temu był temat krostek na buzi, powiedzcie czy to potówki? Mała na ma od wczoraj na policzku taka kaszke. A na drugim poliku dwie krostki z czerwoną otoczką - ta otoczka zeszła po kilku h 🤷🏻♀️ Czym to przemywać? Zwykła wodą?
https://naforum.zapodaj.net/37e8a3545378.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c39fd8b35c20.jpg.html