X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy waszym dzieciom po tym pierwszym szczepieniu w szpitalu to w tym miejscu zbierała się ropa? :/

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dziewczyny czy waszym dzieciom po tym pierwszym szczepieniu w szpitalu to w tym miejscu zbierała się ropa? :/
    U mnie nic takiego nie ma, ale czytałam że strup się może robić. Za to u nas jest to miejsce lekko wybrzuszone i lekko czerwone 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny a czy wy czyścicie maluchom jamę ustną? Ja tego nie robiłam bo nasza położna powiedziała że takim małym bobasom nie trzeba, a ostatnio pediatra spytała czy to robimy i podobno jednak trzeba 🤷🏻‍♀️🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja nieraz zanim sama pójdę spać a młoda śpi już od 2-3h to na śpiocha przystawiam, wted śpi kolejne 3🙂

Jusci zdrówka dla Was! Mój starszak od września do przedszkola, już się boję jakie zarazy do domu poprzynosi🥺

Martini a co z pieluchą? Też na śpiocha? U nas wybudzanie i afera jak jest mała kupka, albo trochę siku. Ale ma to swój plus, bo boję się odparzeń.

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    tak .zrobił się ropień teraz jest czerwone i wybrzuszone.Mówili w szpitalu że tak może być, nie martw się.

LENi lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    U mnie nic takiego nie ma, ale czytałam że strup się może robić. Za to u nas jest to miejsce lekko wybrzuszone i lekko czerwone 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny a czy wy czyścicie maluchom jamę ustną? Ja tego nie robiłam bo nasza położna powiedziała że takim małym bobasom nie trzeba, a ostatnio pediatra spytała czy to robimy i podobno jednak trzeba 🤷🏻‍♀️🙄

Czyszcze, specjalna szczoteczka do zebow

• olimama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja nieraz zanim sama pójdę spać a młoda śpi już od 2-3h to na śpiocha przystawiam, wted śpi kolejne 3🙂

Jusci zdrówka dla Was! Mój starszak od września do przedszkola, już się boję jakie zarazy do domu poprzynosi🥺

Tak właśnie zrobilam, przystawilam ja jak weszła w płytki sen i pociagla ze spaniem do prawie 7. Pobuszowala rano i znowu śpi. Chyba odbija sobie wczorajszy dzień, bo miała problemy z wyciszenie i zasypianiem.

Też boję się września, mój chodzi teraz na dyżur wakacyjny, ale jednak latem nie ma aż tyle wirusów, więcej są na dworze i mniej dzieci chodzi.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ropien, teraz jest takie biale na tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 11:10

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu jest mała, czerwona kropeczka.
    Dziaselka i jezyk czyszczę na razie mokrym gazikiem. Ale mam w koszyku szczoteczkę na palec.

Mój dziec tez dzisiaj długo spał,ale od 15 tylko króciutkie drzemki wiec może zbierała siły na kolejny dzień.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • olimama Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, może tak być z tym miejscem po szczepieniu. Nic z tym nie rób, a w kąpieli można normalnie myć. Zejdzie samo.

Kosmo ja nie czyszcze. Zacznę jak zaczna rosnąć ząbki.

Straw, u nas juz raczej nie ma kupek w nocy i siku jest mniej, wiec latwiej. Ja pieluche czasami zmieniam na głębokim snie albo przed karmieniem ,jeśli jest potrzeba, wtedy przy cycku i tak się wyciszy i zasnie. Najgorszy wariant to jak coś ucieknie bokiem i trzeba całą przebierac.

LENi lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw nieraz się uda przewinąć na śpiocha jak jest tylko siku. Ja w nocy z reguły przewijam tylko raz, przy pierwszym karmieniu odpuszczam no chyba że kupa ale w nocy nam się prawie nie zdarza.

preg.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jamy ustnej nie czyszcze

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nosek czyścicie codziennie, czy tylko jak słychać że coś zalega?

Ja dzisiaj miałam taką noc, że myślałam, że umrę.

Nie dość, że impreza u mnie w domu, cały dzień ogarniania gości, którym nie spieszyło się do domu... To jeszcze ciągle borykam się z nawracającym zatkanym przewodem mlecznym więc cycki bolą. Poza tym jakieś rewolucje żołądkowe miałam, nie wiedziałam czy mam karmić małego czy iść do łazienki wymiotować. Jeszcze wyszedł mi bolesny hemoroid i napierdziela mnie staw u palca w stopie, że chodzić normalnie nie idzie. No kuźwa porażka jakaś.

Jeszcze mam problem z karmieniem, bo przy tym kanaliku chciałabym jak najczęściej, a ten mój syneczek zaczął się budzić tylko 1x w nocy na karmienie. Próbowałam na śpiocha go przystawiać, ale za nic nie chce wtedy ssać. Śpi jak kamień 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A nosek czyścicie codziennie, czy tylko jak słychać że coś zalega?

Ja dzisiaj miałam taką noc, że myślałam, że umrę.

Nie dość, że impreza u mnie w domu, cały dzień ogarniania gości, którym nie spieszyło się do domu... To jeszcze ciągle borykam się z nawracającym zatkanym przewodem mlecznym więc cycki bolą. Poza tym jakieś rewolucje żołądkowe miałam, nie wiedziałam czy mam karmić małego czy iść do łazienki wymiotować. Jeszcze wyszedł mi bolesny hemoroid i napierdziela mnie staw u palca w stopie, że chodzić normalnie nie idzie. No kuźwa porażka jakaś.

Jeszcze mam problem z karmieniem, bo przy tym kanaliku chciałabym jak najczęściej, a ten mój syneczek zaczął się budzić tylko 1x w nocy na karmienie. Próbowałam na śpiocha go przystawiać, ale za nic nie chce wtedy ssać. Śpi jak kamień 🤔

Codziennie czyszcze nosek

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź w sprawie miejsca po szczepieniu :*
    A czym czyścicie nosek ? Solą? Woda morska?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszczę nosek codziennie przy porannej pielęgnacji i czasem wieczorem jak słyszę że coś tam siedzi. Psikam wodą morską marimer baby (o dziwo moja córa lubi to uczucie 😅) i po chwili jak już kichnie kilka razy to odciagam aspiratorem, ale też rzadko coś tam jest na szczęście.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja właśnie też zaczęłam czyścić. Troszkę smarków jest.

Psikam marimer i później aspirator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda morska psikam i potem grucha wyciagam albo aspiratorem

KarolinaK lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic nie zalega to nie czyszczę.
    Coś brudne to moje dziecko 😅

preg.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czyszczę noska. Nie widzę póki co potrzeby.

Dziewczyny ile aktywności mają/miały wasze miesięcznie bobasy w ciągu dnia?
    Bo mam wrażenie, że moja za mało 🤔
    Tylko je, defekuje, robi awanturę gdy obsługa się spóźnia 😂 mało jest takich chwil, że sobie leży i się rozgląda/kręci.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że parę stron temu był temat krostek na buzi, powiedzcie czy to potówki? Mała na ma od wczoraj na policzku taka kaszke. A na drugim poliku dwie krostki z czerwoną otoczką - ta otoczka zeszła po kilku h 🤷🏻‍♀️ Czym to przemywać? Zwykła wodą?

https://naforum.zapodaj.net/37e8a3545378.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/c39fd8b35c20.jpg.html

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ