Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika skoro nie mieliście objawów alergii na nanie to też bym szukała zwykłego mleka a nie pepti. Porównałabym składy tych dwóch mlek których używaliście i sprawdziła co dodatkowego było w tym drugim mleku czeg nie było w pierwszym i tychh składników unikała.
Anszelika lubi tę wiadomość
-
Odnośnie wit D ja podaję Bioaron na oleju słonecznikowym, nie mamy problemów brzuszkowych. Daję przy porannej pielęgnacji.
Kama i który model wybrałaś?
Zula, mi też się wydaje, że mała sporo rzeczy ogarnia szybciej niż brat, ale też nie monitoruje tego tak jak przy pierwszym. Dzisiaj nauczyła się piszczec i od rana demonstruje. 🤦♀️ To trudno przeoczyc. 😅
Tak, karmię wyłącznie piersią i nie mam jeszcze @. Z synem pomimo kp, mialam krwawienie (wg mnie okres) jakos ok8 tygodnia, później pol roku przerwy i znów pojedynczy okres, później znow przerwa i chyba jeszcze jeden sie przewinal. Ostatecznie regularne miesiaczki mialam kilka miesiecy po zakonczeniu karmienia.
Dziękuję za polecenie książki.
Anszelika, uważam, że Twój alergolog dobrze radzi. Skoro po Nan nie było problemów, znaczy, że organizm dobrze sobie radzil, a taka ekspozycja na alergen moze szybciej wyuczyc radzenia sobie z nim. Nie szlabym jeszcze w Pepti. Myślę, że niektórzy pediatrzy za szybko je zalecają. Jakie inne mleko rozpatrujesz?
Gf, może mieć taki dzień, zobaczysz wieczorem i jutro.
Świetne wieści i zdrowia dla mamy.
Leni, zbieraja się paprochy, zwlaszcza miedzy kciukiem, a wskazującym. W ciągu dnia co chwilę, ściągam wacikiem. Czasami na brodzie pod smoczkiem tez się zbiera. 😅Babcia lubi tę wiadomość
-
Właśnie tak zrobie, bo sama nie jestem do tego pepti przekonana chociaż z rozpędu je kupiłam. Myślę o docelowo przejściu na Bebilon advance, a na razie wracam na nan i zobaczymy czy wszystko wróci do stanu sprzed kombinowania.
olimama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Zbiera się waszym dzieciom brudek na rączkach od wewnątrz? Moja kąpieli nie lubi i nie wiem czy źle myje czy skąd to :p
Moze spróbuj cieplejszą wodę? Nasza pierwsza kąpiel to był płacz i niezadowolenie. Woda wg termometru na podczerwień 38, wg nas ciepła. Przy kolejnej nalaliśmy tak, że termometr pokazywał 40 i na nasze odczucie była naprawdę ciepła. Mała w siódmym niebie😉
Do tej pory ja mam wrażenie, że może być za gorąca, a jak ją wkładamy to wygląda na zadowoloną.
Jak czyśćcie ten brudek pod paznokciami? Wydaje się on być dość głęboko i boję się, że pilniczkiem, to jej coś tam uszkodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 16:37
LENi, LENi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha, myślałam, że tylko moje dziecko taki brudas, że ma syf pod paznokciami 🤣. Ja nic z tym nie robię. Co najwyżej usuwamy przy obcinaniu paznokci. Dziś odkryłam też kłaki między palcami u stóp, ale to chyba od skarpetek, bo w domu mamy czysto 🤭.
Ja też robię cieplejsza wodę do kąpieli. Zalecane 37st to dla naszego (dla mnie też), za chłodna.
Gf, super, że takie dobre wieści u Was. -
nick nieaktualnyU nas łapki i paznokcie też wiecznie brudne 🙈
Straw przyszła Ci już ta czapka? Jak Ci się podoba?
Niestety poroblem czapkowy dalej nie jest rozwiązany, już myślałam, że turban załatwi sprawe, bo nie lecial jej na oczy, ale gdzie tam 😬 ja nie wiem jak ja będę z nią wychodziła zimą, a nawet już teraz jesienia😑 -
Gf super wieści 🙂
Moja dzisiaj rano zjadła normalnie i dopiero teraz. Od tamtego czasu tylko po trochu ciumkała z piersi. A zrobiła znów kupe po pachy i mocno wodnistą, aż pływało w pampersie 🙄 No i ciemno zielona ale myślę że to wina szczepienia -
nick nieaktualnyUla, ja raz znalazłam trochę kupki między paluszkami u stóp😅 Jak do tego doszło nie wiem... 🙈
Angiee, czeka w Paczkomacie, jutro będzie myierzyc. A Twoja jak? W rzeczach, które podostawałam po innych dzieciach znalazłam jedną, troszkę większą i szerszą czapkę i nawet jej nie ściąga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 18:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja właśnie ciepłej wody nie lubi, z chłodniejsza łatwiej ale i tak po chwili się dre :p
Kąpię ja co 2 dzień.
Które z was podają vivomix? Do kiedy będziecie dawać? W szpitalu mówili do miesiąca, a lekarka ostatnio mówiła żeby do 3 miesiąca.. Więc podaje dalej. -
nick nieaktualnyAngiee wrote:Straw dziwna ta czapka jest inna niż na zdjęciu, mąż jak zobaczył małą w tej czapce, to się prawie ze śmiechu posikał 🙈 no to chyba musze tak długo szukać,aż znajde coś co będzię jej odpowiadało
Moje dziecko w każdej czapce wygląda jak Smerf i mamy z niej polew😅 Więc jeśli tylko będzie na jej głowie dłużej niż 5min to i tak ją zostawię😁 -
nick nieaktualnyolimama wrote:Odnośnie wit D ja podaję Bioaron na oleju słonecznikowym, nie mamy problemów brzuszkowych. Daję przy porannej pielęgnacji.
Kama i który model wybrałaś?
Zula, mi też się wydaje, że mała sporo rzeczy ogarnia szybciej niż brat, ale też nie monitoruje tego tak jak przy pierwszym. Dzisiaj nauczyła się piszczec i od rana demonstruje. 🤦♀️ To trudno przeoczyc. 😅
Tak, karmię wyłącznie piersią i nie mam jeszcze @. Z synem pomimo kp, mialam krwawienie (wg mnie okres) jakos ok8 tygodnia, później pol roku przerwy i znów pojedynczy okres, później znow przerwa i chyba jeszcze jeden sie przewinal. Ostatecznie regularne miesiaczki mialam kilka miesiecy po zakonczeniu karmienia.
Dziękuję za polecenie książki.
Anszelika, uważam, że Twój alergolog dobrze radzi. Skoro po Nan nie było problemów, znaczy, że organizm dobrze sobie radzil, a taka ekspozycja na alergen moze szybciej wyuczyc radzenia sobie z nim. Nie szlabym jeszcze w Pepti. Myślę, że niektórzy pediatrzy za szybko je zalecają. Jakie inne mleko rozpatrujesz?
Gf, może mieć taki dzień, zobaczysz wieczorem i jutro.
Świetne wieści i zdrowia dla mamy.
Leni, zbieraja się paprochy, zwlaszcza miedzy kciukiem, a wskazującym. W ciągu dnia co chwilę, ściągam wacikiem. Czasami na brodzie pod smoczkiem tez się zbiera. 😅
Zjadla 130 naraz około 18:00 wiec jest okolimama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LENi wrote:Moja właśnie ciepłej wody nie lubi, z chłodniejsza łatwiej ale i tak po chwili się dre :p
Kąpię ja co 2 dzień.
Które z was podają vivomix? Do kiedy będziecie dawać? W szpitalu mówili do miesiąca, a lekarka ostatnio mówiła żeby do 3 miesiąca.. Więc podaje dalej. -
Dziewczyny co mają śpiworki na noc, czy wasze maluchy nie wybudza już odruch moro? Moja ma już dużo słabszy niż miesiąc temu ale wciąż... Myślałam że już się przeniesiemy z tulika do spiworka ale chyba bez szans jeszcze. Odłożyłam ja do dostawki po czym po 10min rzuca rękami i oczy jak 5zl. W tuliku też się potrafi przebudzić i stękać i wiercić w nim no ale przynajmniej sobie nie wali tymi rękami po buzi 🤦♀️ Zobaczę ile się jej uda pospać ciągiem, ale nie liczę na przespana noc 😉 Starczy talerzem trzasnąć w drugiej części mieszkania i ona już ręce w górze 🤦♀️
-
nick nieaktualny