Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika jakie badania krwi macie zrobić ? Podstawowe morfo czy jakieś szersze?
Olimama, u nas śluz w kupie jest praktycznie od początku...dlatego to raczej normalne nie jest... Ostatnie dni to raczej śluz z kupą...no i dzisiaj apogeum bo mały zrobił 2 kupy z mikro bordowymi kropeczkami, wysłałam do pediatry, odpowiedział że prawdopodobnie krew..a wczoraj się szczepilismy.... Będę to monitorować, być może szczepionka na rota się przyczyniła, ale dostałam już receptę na Pepti -
Gf, no to kolację zjadła. 😁
Moja moro ma juz slabiutki, ostatnio od razu pakuję ja do spiworka, wcześniej pierwsze spanie było zwykle w tuliku, a po pierwszej pobodce zmiana na kocyk, spiworek. -
Kama właśnie wczoraj do nas przyszedł też na vinted upolowany cottonmoose. Tylko ta wersja w jodełkę (ta sama co teraz są dostępne w sprzedaży), taki jasnoszary model chyba mojego i Twojego to minimoose 🙂 Ja jestem zachwycona, sama bym w tym leżała jak głupia jakbym mogła 😁
Eh no może poczekam jeszcze jakiś czas z tym spiworkiem. Myślałam że damy radę bo też w tuliku jak młoda prostuje nogi to już nie ma miejsca i trzeba coś pomyśleć 🙄 Ona też ma tak że jak się wybudza z drzemki i zaczyna się naciągać to sobie tymi łapkami jeździ po buzi (i często drapie) to też dodatkowo ją nieraz rozdrazni 🙄 w dzień śpi dużo spokojniej mimo że staram się ją wyciszać na noc jak mogę 🤔 -
Natka95 wrote:Anszelika jakie badania krwi macie zrobić ? Podstawowe morfo czy jakieś szersze?
Olimama, u nas śluz w kupie jest praktycznie od początku...dlatego to raczej normalne nie jest... Ostatnie dni to raczej śluz z kupą...no i dzisiaj apogeum bo mały zrobił 2 kupy z mikro bordowymi kropeczkami, wysłałam do pediatry, odpowiedział że prawdopodobnie krew..a wczoraj się szczepilismy.... Będę to monitorować, być może szczepionka na rota się przyczyniła, ale dostałam już receptę na Pepti
Morfologię z rozmazem, crp, Ige całkowite i Ige swoiste na mleko, białko jaja i chyba kazeinę żeby od razu jak coś wiedzieć czy koza też nie będzie ok. Ja w ogóle bardzo lubię tego lekarza, więc jak któraś będzie szukać alergologa w Łodzi to mogę polecić. -
LENi wrote:Kosmo nie - nie ma limitu buteleczek czy coś.. Tak tylko się zastanawiam ile to będziemy brać.
Kupiłam delikol - jutro dam.. To można bezpośrednio do buzki? Czy mieszacie z mlekiem?
Jak daje butle to normalnie do butelki a jak pierś to na łyżeczce przed karmieniem jej daje (albo w trakcie jak zapomne) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na mm - jak dajecie bobasowi butelkę a on tylko ciumka i wiecie że pewnie za godzinę będzie chciał faktycznie jeść to czekacie z tym mlekiem czy robicie nowe? Niby producent pisze że do 2h jest ok 🤔 A jak czekacie to powinno to mleko po prostu stać w butelce w temp pokojowej czy wsadzić je znowu do podgrzewacza żeby trzymalo ciepło?
-
Natka95 wrote:Olimama, jeszcze nie bo nie było kiedy 😫 wczoraj nie mieliśmy kupy, dzisiaj dwie ale już późnym popołudniem...
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Dziewczyny na mm - jak dajecie bobasowi butelkę a on tylko ciumka i wiecie że pewnie za godzinę będzie chciał faktycznie jeść to czekacie z tym mlekiem czy robicie nowe? Niby producent pisze że do 2h jest ok 🤔 A jak czekacie to powinno to mleko po prostu stać w butelce w temp pokojowej czy wsadzić je znowu do podgrzewacza żeby trzymalo ciepło?
Tez sie zastanawiam, bo nieraz zje 10 i co wylac reszte? -
Od dwóch dni podaje małej delicol i już widzę zmianę, wczoraj zaczęła robić kupki bardziej żółte i bez śluzu, do tego już tak nie krzyczała przy ich robieniu. Wieczór był spokojny obyło się pierwszy raz bez butelki, przy piersi była grzeczna i sobie zasypiala. W nocy tylko raz wstała na jedzenie o 4 i jak zasnęła to dopiero teraz wstała.
martini92, Anszelika, Straw, Kosmo, olimama lubią tę wiadomość
-
Kosmo, GF, mleko spokojnie do dwóch godzin w temperaturze pokojowej może stać. Ja nie podgrzewam. Jak mi ostatnio gwiazda zrobił manewr że zaczęła o 3.30 płakać, poszłam po mleko i jak wróciłam to już spala, to postawiłam i stało do 6 jak się rzeczywiście obudziła. Te pół godziny to już bez przesady.
A próbki kału czy moczu mogą być w lodówce 24h z tego co pamiętam. Oczywiście im szybciej do laboratorium tym lepiej.
My dziś po pobraniu krwi. Oliwka była dzielna, trochę płakała no ale mus to mus. Dziś trochę marudna noc bo się bardzo kręciła, ale i tak mleko dopiero o 6.30.z ciekawostek to już po kilku porcjach nan wyraźnie mniej ulewa. Wczoraj już nie przesledzilam dokładnie tych składów, ale na pierwszy rzut oka to za dużo się nie różnią...Kosmo, olimama lubią tę wiadomość
-
A ile kropelek tego delikolu dajecie? I do każdego karmienia czy tylko np 2 razy? Chyba już pytałam o espumisan.. Ale nie wiem jak z delikolem.. Dzieki!
Moja dziś mi w nocy dała popalić.. Zasnęła o 21, wstała o 00:30, a potem się zaczęło.. Piła, zasnęła,odkładam - ryk.. I tak kilka razy do 6... nie potrafiła mi znów fajnie zasnąć, tylko przysypiała na rękach a przy odłożeniu Lipa.. Jak o 6 już nie miałam sił to wzialam ja do siebie to padła i spała do 9 że mną.. -
Leni ja daje do każdego karmienia tak jak w ulotce. Chyba że widzę że jakiś gorszy dzień że coś stęka i się pręży to daje parę kropelek więcej
U nas noc nie najgorsza. Oczywiście standardowo od 1-2 w nocy już się jej odechciało spać. Tulik już jest be, już się za bardzo wkurza na niego więc próbowałam całą noc bez krępowania jej dać jej szansę. Ale ona przy zasypianiu strasznie się kręci wierci, pomrukuje, stęka, rzuca tymi rękami. Nie wiem czemu bo w dzień jej nie opatulam i potrafi sama leżąc po prostu zasnąć spokojnie a w nocy nie wiem czy odreagowuje czy co 🤷🏻♀️ No ale do tulika już jej nie ma szans wsadzić taki jest wrzask ze złości. A przez to że ona tak niespokojnie zasypia i w ciągu snu tez i popłakuje przez sen i się wierci jakby owsiki miala to ja oczy jak na zapałkach bo nie wiem czy się już budzi czy co to się dzieje 🤦♀️ -
nick nieaktualny