X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika jakie badania krwi macie zrobić ? Podstawowe morfo czy jakieś szersze?

Olimama, u nas śluz w kupie jest praktycznie od początku...dlatego to raczej normalne nie jest... Ostatnie dni to raczej śluz z kupą...no i dzisiaj apogeum bo mały zrobił 2 kupy z mikro bordowymi kropeczkami, wysłałam do pediatry, odpowiedział że prawdopodobnie krew..a wczoraj się szczepilismy.... Będę to monitorować, być może szczepionka na rota się przyczyniła, ale dostałam już receptę na Pepti :(

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, no to kolację zjadła. 😁

Moja moro ma juz slabiutki, ostatnio od razu pakuję ja do spiworka, wcześniej pierwsze spanie było zwykle w tuliku, a po pierwszej pobodce zmiana na kocyk, spiworek.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że Anszelika będzie wykonywac testy z krwi na alergię.

Natka, a oddawalas juz ta kupkę do badania?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama właśnie wczoraj do nas przyszedł też na vinted upolowany cottonmoose. Tylko ta wersja w jodełkę (ta sama co teraz są dostępne w sprzedaży), taki jasnoszary model chyba mojego i Twojego to minimoose 🙂 Ja jestem zachwycona, sama bym w tym leżała jak głupia jakbym mogła 😁

Eh no może poczekam jeszcze jakiś czas z tym spiworkiem. Myślałam że damy radę bo też w tuliku jak młoda prostuje nogi to już nie ma miejsca i trzeba coś pomyśleć 🙄 Ona też ma tak że jak się wybudza z drzemki i zaczyna się naciągać to sobie tymi łapkami jeździ po buzi (i często drapie) to też dodatkowo ją nieraz rozdrazni 🙄 w dzień śpi dużo spokojniej mimo że staram się ją wyciszać na noc jak mogę 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Olimama, nie wiem jaki to model, ale wygląda tak:
    8ea90e5c6568.jpg
    Ma pięciopunktowe otwory na pasy, około 85 cm i jest do 12 miesięcy.

To jest ten mini. Też mam ten :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Anszelika jakie badania krwi macie zrobić ? Podstawowe morfo czy jakieś szersze?

Olimama, u nas śluz w kupie jest praktycznie od początku...dlatego to raczej normalne nie jest... Ostatnie dni to raczej śluz z kupą...no i dzisiaj apogeum bo mały zrobił 2 kupy z mikro bordowymi kropeczkami, wysłałam do pediatry, odpowiedział że prawdopodobnie krew..a wczoraj się szczepilismy.... Będę to monitorować, być może szczepionka na rota się przyczyniła, ale dostałam już receptę na Pepti :(

Morfologię z rozmazem, crp, Ige całkowite i Ige swoiste na mleko, białko jaja i chyba kazeinę żeby od razu jak coś wiedzieć czy koza też nie będzie ok. Ja w ogóle bardzo lubię tego lekarza, więc jak któraś będzie szukać alergologa w Łodzi to mogę polecić.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo nie - nie ma limitu buteleczek czy coś.. Tak tylko się zastanawiam ile to będziemy brać.

Kupiłam delikol - jutro dam.. To można bezpośrednio do buzki? Czy mieszacie z mlekiem?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kosmo nie - nie ma limitu buteleczek czy coś.. Tak tylko się zastanawiam ile to będziemy brać.

Kupiłam delikol - jutro dam.. To można bezpośrednio do buzki? Czy mieszacie z mlekiem?
    Ja się zacznę zastanawiać jak już nam jelita dojrzeja 😅

Jak daje butle to normalnie do butelki a jak pierś to na łyżeczce przed karmieniem jej daje (albo w trakcie jak zapomne)

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, no to kolację zjadła. 😁

Moja moro ma juz slabiutki, ostatnio od razu pakuję ja do spiworka, wcześniej pierwsze spanie było zwykle w tuliku, a po pierwszej pobodce zmiana na kocyk, spiworek.

O 21:00 kolejne 70 także nie ma zle

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, jeszcze nie bo nie było kiedy 😫 wczoraj nie mieliśmy kupy, dzisiaj dwie ale już późnym popołudniem...

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mm - jak dajecie bobasowi butelkę a on tylko ciumka i wiecie że pewnie za godzinę będzie chciał faktycznie jeść to czekacie z tym mlekiem czy robicie nowe? Niby producent pisze że do 2h jest ok 🤔 A jak czekacie to powinno to mleko po prostu stać w butelce w temp pokojowej czy wsadzić je znowu do podgrzewacza żeby trzymalo ciepło?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Olimama, jeszcze nie bo nie było kiedy 😫 wczoraj nie mieliśmy kupy, dzisiaj dwie ale już późnym popołudniem...
    Rozumię, próbkę można w lodówce przechować, ale nie w wiem jak długo. A z drugiej strony ciekawe, czy szczepionka może mieć wpływ na wynik, bo jednak musi być wirus wydalony. 🤔

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny na mm - jak dajecie bobasowi butelkę a on tylko ciumka i wiecie że pewnie za godzinę będzie chciał faktycznie jeść to czekacie z tym mlekiem czy robicie nowe? Niby producent pisze że do 2h jest ok 🤔 A jak czekacie to powinno to mleko po prostu stać w butelce w temp pokojowej czy wsadzić je znowu do podgrzewacza żeby trzymalo ciepło?

Tez sie zastanawiam, bo nieraz zje 10 i co wylac reszte?

• maferka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni podaje małej delicol i już widzę zmianę, wczoraj zaczęła robić kupki bardziej żółte i bez śluzu, do tego już tak nie krzyczała przy ich robieniu. Wieczór był spokojny obyło się pierwszy raz bez butelki, przy piersi była grzeczna i sobie zasypiala. W nocy tylko raz wstała na jedzenie o 4 i jak zasnęła to dopiero teraz wstała.

martini92, Anszelika, Straw, Kosmo, olimama lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, GF, mleko spokojnie do dwóch godzin w temperaturze pokojowej może stać. Ja nie podgrzewam. Jak mi ostatnio gwiazda zrobił manewr że zaczęła o 3.30 płakać, poszłam po mleko i jak wróciłam to już spala, to postawiłam i stało do 6 jak się rzeczywiście obudziła. Te pół godziny to już bez przesady.
    A próbki kału czy moczu mogą być w lodówce 24h z tego co pamiętam. Oczywiście im szybciej do laboratorium tym lepiej.

My dziś po pobraniu krwi. Oliwka była dzielna, trochę płakała no ale mus to mus. Dziś trochę marudna noc bo się bardzo kręciła, ale i tak mleko dopiero o 6.30.z ciekawostek to już po kilku porcjach nan wyraźnie mniej ulewa. Wczoraj już nie przesledzilam dokładnie tych składów, ale na pierwszy rzut oka to za dużo się nie różnią...

Kosmo, olimama lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kropelek tego delikolu dajecie? I do każdego karmienia czy tylko np 2 razy? Chyba już pytałam o espumisan.. Ale nie wiem jak z delikolem.. Dzieki!

Moja dziś mi w nocy dała popalić.. Zasnęła o 21, wstała o 00:30, a potem się zaczęło.. Piła, zasnęła,odkładam - ryk.. I tak kilka razy do 6...:/ nie potrafiła mi znów fajnie zasnąć, tylko przysypiała na rękach a przy odłożeniu Lipa.. Jak o 6 już nie miałam sił to wzialam ja do siebie to padła i spała do 9 że mną..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ja daje do każdego karmienia tak jak w ulotce. Chyba że widzę że jakiś gorszy dzień że coś stęka i się pręży to daje parę kropelek więcej

U nas noc nie najgorsza. Oczywiście standardowo od 1-2 w nocy już się jej odechciało spać. Tulik już jest be, już się za bardzo wkurza na niego więc próbowałam całą noc bez krępowania jej dać jej szansę. Ale ona przy zasypianiu strasznie się kręci wierci, pomrukuje, stęka, rzuca tymi rękami. Nie wiem czemu bo w dzień jej nie opatulam i potrafi sama leżąc po prostu zasnąć spokojnie a w nocy nie wiem czy odreagowuje czy co 🤷🏻‍♀️ No ale do tulika już jej nie ma szans wsadzić taki jest wrzask ze złości. A przez to że ona tak niespokojnie zasypia i w ciągu snu tez i popłakuje przez sen i się wierci jakby owsiki miala to ja oczy jak na zapałkach bo nie wiem czy się już budzi czy co to się dzieje 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc od 22 do 7. Tez daje do kazdego karmienia i bezpośrednio do buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 10:58

Anszelika lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    U nas kolejna noc od 22 do 7
    Weź już nie dołuj człowieka 😂😂😂😂 Nie przespałam ciągiem więcej niż 3h chyba od 7 miesiąca ciąży 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Weź już nie dołuj człowieka 😂😂😂😂 Nie przespałam ciągiem więcej niż 3h chyba od 7 miesiąca ciąży 🤣

Ja też 😂🙈

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ