Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Moja smoczka nadal nie toleruje a czasem bym chciała.
Byłyśmy dzisiaj u fizjo i ogólnie nie jest zle, ale lekko widac, ze preferuje jedna strone. Mam ćwiczenia i zalecenia co do noszenia, abybsie nienpoglebiaja ta preferencja. Napięcie mięśniowe podobno bardzo dobre wiec się ciesze.
Gf Ty używasz poduszki korekcyjnej Jakiej?
Jutro druga dawka na rota.
Z headcare https://headcare.co/produkt/poduszka-head-care/ -
Natka, dobre wieści. 👍
Gf, a tylko na raczkach te plamki?
Straw, podaję smoka bez wyrzutów. Jeśli mała to uspokaja i pomaga zasnąć to dlaczego mam jej to ograniczać. Ona krótko po zasnieciu i tak wypluwa. Czasami zasypia bez. Też mieliśmy etap cmokania, minęło samo. Teraz zaczęła przygryzac wargami. 😐 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Natka, dobre wieści. 👍
Gf, a tylko na raczkach te plamki?
Straw, podaję smoka bez wyrzutów. Jeśli mała to uspokaja i pomaga zasnąć to dlaczego mam jej to ograniczać. Ona krótko po zasnieciu i tak wypluwa. Czasami zasypia bez. Też mieliśmy etap cmokania, minęło samo. Teraz zaczęła przygryzac wargami. 😐
Tylko te co na zdjeciu, nigdzie wiecej i nic wiecej -
Oo mona też ostatnio cmoka cycka, już myślałam że coś jednak z tym wędzidełkiem ale mówicie se może to skokowe... 🤪 Oby minęło..
Jestem w szoku bo po szczepieniu wszystko ok, ani obrzęku, ani gorączki, zachowuje się jak zawsze..
Smoczek używamy od 3tygodnia, do uspokojenie, czasem usypiania jak o jedzeniu jest, ogólnie ratuje sytuację, nie zawsze chce, ale czasem pomaga, jak usnie mocno to wypluwa.
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Gf mnie to na jakieś uczulenie wygląda. Chyba że coś ja tak pogryzło?
Tez myslalam o pogryzieniu, ale tyle razy. Hmm, dzisiaj pomyślałam ze to moze od oliwki, bo raz sie jej wysypka pojawila na klp, a teraz na rączce i dzis połączyłam to ze wlasnie smarowalam ja dwa razy oliwka z Johnsona -
gf95 wrote:Z headcare https://headcare.co/produkt/poduszka-head-care/
Dziękuje Nam zaleciła minosa, cena 300 zł za poduszke 🙈
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, macie już pierwszy okres za sobą? Jak z intensywnością? Bo mnie od soboty dosłownie zalewa... Co trzy godziny zmieniam podpaski, te najbardziej chłonne, a i tak potrafi mi polecieć. Trafia mnie już. Dziś założyłam podkład poporodowy bo nie nadążam z praniem 😒
-
Dziewczyny po CC, jak u was wygląda teraz blizna? Nigdy nic szyte nie miałam więc nie wiem czy to jest ok 🤷🏻♀️ Bo od dwóch dni mnie mocno swędzi. Jest dosyć ciemną dalej i po bokach tam gdzie byly wiązane szwy ta blizna jest dosyć grubsza w dotyku niż ta część pośrodku 🤷🏻♀️ Muszę się zapisać do fizjo to skonsultować no i czy mogę już zacząć jakąś aktywność poza spacerami.
-
Kosmo jak swędzi to się goi. U mnie teraz i poprzednio też była grubsza po bokach. Teraz znaczy jest nadal, głównie z jednej strony gdzie miałam dren. Ogólnie tym razem przez jakieś dziwne szwy porobiły mi się odparzenia, albo po prostu się wrosły w ciało, bo niestety mam taki zwis nad tą blizna że się wałek robi. Teraz ogólnie nie jestem zachwycona tym szyciem. Poprzednio było duuuuzo lepiej, ale też nie miałam takich szwów wystających tylko jakby jeden długi.
-
A jeszcze pytanko odnośnie zakończenia laktacji. Stopniowo zmneijszalam ilość karmień, od trzech dni dawałam pierś dopiero jak faktycznie robiła się pełna.No i ostatni raz była ta pierś wczoraj popołudniu i do tej pory nie są jakieś twarde. Przystawilam młoda ale ona już nie wykazuje zainteresowania cycem i pociumkala tylko może 5min max. No i nie wiem czy mogę liczyć na to że one są już puste? Nie chcę się nabawić jakiegoś zapalenia itd Po ściśnięciu nic nie leci ale też jakoś specjalnie na siłę tego nie robiłam więc pewnie coś tam jeszcze jest 🤷🏻♀️ W nocy też zero przecieku nic.
I jeszcze pytanko jak w końcu z tym dopajaniem na mm? Daje się wodę w standardzie karmienia czy to dopuszczalne tylko w upały? 🤷🏻♀️ Zaparć nie mamy, kupa jest 1-2 dziennie na tym mleku -
Kosmo ja tak zostawiłam na takim etapie właśnie, że jak nie było przecieków i cycki nie bolały to nic nie robiłam. Do teraz jak ścisne to parę kropel poleci ale to norma.
A wodę teoretycznie się nie daje. Ja osobiście nie podaje na razie, ale gdyby były faktycznie upały to bym podawała. Z resztą ja to robię eksperymenty na dziecku, więc jak się wkurzę z tymi kupami, które nadal są co kilka dni, to pewnie zacznę dawać trochę wody. Na razie daje brzuchowi czasem na przyzwyczajenie do Bebilon advance. W niedzielę zmieniłam mleko, kupa na razie była raz, w poniedziałek, ale i kolor i konsystencja ok, więc czekam czy się unormuje jakoś.Kosmo lubi tę wiadomość