X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Moja smoczka nadal nie toleruje a czasem bym chciała.

Byłyśmy dzisiaj u fizjo i ogólnie nie jest zle, ale lekko widac, ze preferuje jedna strone. Mam ćwiczenia i zalecenia co do noszenia, abybsie nienpoglebiaja ta preferencja. Napięcie mięśniowe podobno bardzo dobre wiec się ciesze.

Gf Ty używasz poduszki korekcyjnej Jakiej?

Jutro druga dawka na rota.

Z headcare https://headcare.co/produkt/poduszka-head-care/

• olimama Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, dobre wieści. 👍

Gf, a tylko na raczkach te plamki?

Straw, podaję smoka bez wyrzutów. Jeśli mała to uspokaja i pomaga zasnąć to dlaczego mam jej to ograniczać. Ona krótko po zasnieciu i tak wypluwa. Czasami zasypia bez. Też mieliśmy etap cmokania, minęło samo. Teraz zaczęła przygryzac wargami. 😐

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest, jak się człowiek na dużo naczyta i szuka dziury w całym. Muszę chyba dać więcej luzu temu dziecku.

Z tym przygryzaniem to chodzi o to, że nie wywija warg podczas jedzenia czy jak to wygląda? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Natka, dobre wieści. 👍

Gf, a tylko na raczkach te plamki?

Straw, podaję smoka bez wyrzutów. Jeśli mała to uspokaja i pomaga zasnąć to dlaczego mam jej to ograniczać. Ona krótko po zasnieciu i tak wypluwa. Czasami zasypia bez. Też mieliśmy etap cmokania, minęło samo. Teraz zaczęła przygryzac wargami. 😐

Tylko te co na zdjeciu, nigdzie wiecej i nic wiecej

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf mnie to na jakieś uczulenie wygląda. Chyba że coś ja tak pogryzło?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mona też ostatnio cmoka cycka, już myślałam że coś jednak z tym wędzidełkiem ale mówicie se może to skokowe... 🤪 Oby minęło..

Jestem w szoku bo po szczepieniu wszystko ok, ani obrzęku, ani gorączki, zachowuje się jak zawsze..

Smoczek używamy od 3tygodnia, do uspokojenie, czasem usypiania jak o jedzeniu jest, ogólnie ratuje sytuację, nie zawsze chce, ale czasem pomaga, jak usnie mocno to wypluwa.

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Gf mnie to na jakieś uczulenie wygląda. Chyba że coś ja tak pogryzło?

Tez myslalam o pogryzieniu, ale tyle razy. Hmm, dzisiaj pomyślałam ze to moze od oliwki, bo raz sie jej wysypka pojawila na klp, a teraz na rączce i dzis połączyłam to ze wlasnie smarowalam ja dwa razy oliwka z Johnsona

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Z headcare https://headcare.co/produkt/poduszka-head-care/

Dziękuje Nam zaleciła minosa, cena 300 zł za poduszke 🙈

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mogłabyś mi podesłać na priv namiar na swojego pediatrę? Jest ok? 🙂

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 37stopniach zbijać temp czy nie? Tylko tak troszkę ma, ale ogólnie dobrze znosi szczep.

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni od 38stopni jeśli nic więcej się nie dzieje

LENi lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Dziękuje Nam zaleciła minosa, cena 300 zł za poduszke 🙈
    A to ja od koleżanki ta odkupiłam z nikim sie nie konsultowałam, jedynie na szczepieniu pediatrze powiedzialam

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już pierwszy okres za sobą? Jak z intensywnością? Bo mnie od soboty dosłownie zalewa... Co trzy godziny zmieniam podpaski, te najbardziej chłonne, a i tak potrafi mi polecieć. Trafia mnie już. Dziś założyłam podkład poporodowy bo nie nadążam z praniem 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to tak w standardzie od urodzenia ma 37,3-37,6. Po szczepieniu było 38,2

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC, jak u was wygląda teraz blizna? Nigdy nic szyte nie miałam więc nie wiem czy to jest ok 🤷🏻‍♀️ Bo od dwóch dni mnie mocno swędzi. Jest dosyć ciemną dalej i po bokach tam gdzie byly wiązane szwy ta blizna jest dosyć grubsza w dotyku niż ta część pośrodku 🤷🏻‍♀️ Muszę się zapisać do fizjo to skonsultować no i czy mogę już zacząć jakąś aktywność poza spacerami.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo jak swędzi to się goi. U mnie teraz i poprzednio też była grubsza po bokach. Teraz znaczy jest nadal, głównie z jednej strony gdzie miałam dren. Ogólnie tym razem przez jakieś dziwne szwy porobiły mi się odparzenia, albo po prostu się wrosły w ciało, bo niestety mam taki zwis nad tą blizna że się wałek robi. Teraz ogólnie nie jestem zachwycona tym szyciem. Poprzednio było duuuuzo lepiej, ale też nie miałam takich szwów wystających tylko jakby jeden długi.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki fioletowy pasek /ta blizna, ale nie boli, nie ciągnie, wszystko ok. W pt idę do gina który mi robił cc więc podpytam. Nie wiem czy smarować czymś na blizny czy nie.. Hmm

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to chyba jest w porządku. Masuje to czasem pod prysznicem jak sobie przypomnę tak jak mi położna przy ściąganiu szwów mówiła ale nie widzę różnicy żeby była jakaś poprawa 🤷🏻‍♀️ A smaruje to raz/dwa razy dziennie maścią contractubex

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanko odnośnie zakończenia laktacji. Stopniowo zmneijszalam ilość karmień, od trzech dni dawałam pierś dopiero jak faktycznie robiła się pełna.No i ostatni raz była ta pierś wczoraj popołudniu i do tej pory nie są jakieś twarde. Przystawilam młoda ale ona już nie wykazuje zainteresowania cycem i pociumkala tylko może 5min max. No i nie wiem czy mogę liczyć na to że one są już puste? Nie chcę się nabawić jakiegoś zapalenia itd Po ściśnięciu nic nie leci ale też jakoś specjalnie na siłę tego nie robiłam więc pewnie coś tam jeszcze jest 🤷🏻‍♀️ W nocy też zero przecieku nic.

I jeszcze pytanko jak w końcu z tym dopajaniem na mm? Daje się wodę w standardzie karmienia czy to dopuszczalne tylko w upały? 🤷🏻‍♀️ Zaparć nie mamy, kupa jest 1-2 dziennie na tym mleku

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja tak zostawiłam na takim etapie właśnie, że jak nie było przecieków i cycki nie bolały to nic nie robiłam. Do teraz jak ścisne to parę kropel poleci ale to norma.
    A wodę teoretycznie się nie daje. Ja osobiście nie podaje na razie, ale gdyby były faktycznie upały to bym podawała. Z resztą ja to robię eksperymenty na dziecku, więc jak się wkurzę z tymi kupami, które nadal są co kilka dni, to pewnie zacznę dawać trochę wody. Na razie daje brzuchowi czasem na przyzwyczajenie do Bebilon advance. W niedzielę zmieniłam mleko, kupa na razie była raz, w poniedziałek, ale i kolor i konsystencja ok, więc czekam czy się unormuje jakoś.

Kosmo lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ