Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie bo ja tez do niej pisałam czy wyślę ale nic nie odpisała Może Tobie się uda🙂
Po kilku dniach zrezygnowałam ale ogłoszenie widzę ze wisiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 22:02
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
jusci wrote:U nas jest lekki niedosluch. Było podejrzenie płynu, ale badanie to wykluczyło. Uciska ten migdał i przez to czasem niedoslyszy.. A ja myślałam, że się zgrywa 🤦♀️
To samo... A ten migdal jakoś się tak rozrósł dziwnie w dodatku że w normalnym badaniu go nie widać, tylko endoskopowo.
Straw po moim nie widać też że coś nie tak od razu. Ale jest specyficzny. Podobno ogólnie Asperger się uwydatnia w wieku szkolnym. Pewnie chodzi o siedzenie na dupsku i słuchanie i rozumienie poleceń, a nie robienie po swojemu. U syna to nagminne. Czeka nas psycholog, ale widzę że on na tych testach robi wszystko tak jakby chciał wypaść jak najlepiej. Tak jakby oszukiwał... Sama czasem nie wiem co myśleć. W każdym razie jesteśmy pod opieką poradni. Jeszcze niedługo mam neurologa.
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Tego nie znam. U mnie sprawdza się też dexaven do wstrzyknięć i.v., jak ktoś ma dostęp do ampułek. Trochę na wacik i kilka razy dziennie przykładać. Ale to tylko na samiutkim początku, jak tylko się odczuwa to swędzenie i nie ma jeszcze owrzodzenia. wtedy mi się opryszczka nie rozwija, tylko trzeba trafić w moment.
-
nick nieaktualnyDokladnie, takie male dzieci sie nie diagnozuje w kierunku zaburzen autystycznych, ponieważ kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju a tez juz okolo roku powinno podchodzić sie z ostrożnościa do duagnoz.
Natka, spokoj, po prostu masz wymagający egzemplarz.Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka moja wymagająca, w rodzinie aspergera, też mam obawy. Ale takie maluchy jedne są spokojne inne hałaśliwe.. Nam się trafiły te hałaśliwe potrzebujące nas jak zaczną siedzieć, bawic się będzie łatwiej.. Przynajmniej się ludze :p. Będzie dobrze!
Kurde oko mnie boli i mam górna powiekę spuchniete 🤦♀️Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Natka moja wymagająca, w rodzinie aspergera, też mam obawy. Ale takie maluchy jedne są spokojne inne hałaśliwe.. Nam się trafiły te hałaśliwe potrzebujące nas jak zaczną siedzieć, bawic się będzie łatwiej.. Przynajmniej się ludze :p. Będzie dobrze!
Kurde oko mnie boli i mam górna powiekę spuchniete 🤦♀️
Jęczmień? -
gf95 wrote:Jęczmień?
Właśnie nie wiem.. Narazie nic tam nie widzę, tylko boli i spuchniete..
..
Moja w ciągu dnia to ma drzemki po pół godziny.. 🙈 Krótkie.. Ledwo ja odloze to zaraz się budzi.. Tylko ja dziennie jeżdżę z nią samochodem po starsza do szkoły, to jakieś pół godziny śpi, potem jeździmy na zajęcia to dojazd też pół godziny albo i czasem godzina to też pośpi.. Ale jak jesteśmy w domu to mało śpi.. Może 3razy po pół godz. -
nick nieaktualnyJa zaczęłam temat z zaburzeniami ze spektrum autyzmu w kontekście starszego synka Anszeliki, a nie straszenia Natki🙂
Tak jak pisałam, w przypadku naszej rodziny wyszło to dopiero (!) na etapie szkolnym, a absolutnie nie w wieku niemowlęcym.
U nas kolejna nocka, że zasypia ok 19, potem pobudka o 21,1,3,5. Każda na jedzenie, które dosc długo trwa, a nie chwilą moment jak do tej pory. Nie wiem co to się dzieje🤪 Popatrzyłam, że wypadałby nam teraz skok. Może to jest przyczyną.
Olimama, u nas pierwsza drzemka po przebudzeniu jest w ciągu max 2h, zwykle 1,5h i trwa ok 40min. Ostatnia o 16:30 i trwa ok 1h. W ciągu dnia to jeszcze różnie bywa. Z tego co widzę, to jej aktywność trwa maksymalnie 1,5h i kończy ją przerwa na spanie. Dłuższe, krótsze, ale jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 09:39
-
Dziewczyny, jak Wy te otulacze w fotelik montujecie? Ja chyba nie mam jak tych pasow przełożyć 🤦♀️🤦♀️ no chyba, że mój fotelik jakiś dziwny w tym temacie 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 10:24
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Ponarzekalam, a dzisiejsza noc całkiem niezła. Pierwsza pobudka po polnocy. I później dopiero nad ranem. Za to wydłuża sobie czas aktywności.
Jak to u Was wyglada z ilością i długością drzemkę?
Moja od dnia zalezy, czasem ma dwie dluzsze drzemki, czasem 3 po 40 min, loteria.
Aktywności ma ok 2h a i dluzej czasem
Jusci - a jaki masz spiworek? Wyciecia na pasy masz pionowe czy poziome?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 10:31
-
Mam i takie i takie. Śpiworek jest ewidentnie szyty przez kogoś, nie jaka firma🤦♀️ znów kupiłam coś co będzie bezużyteczne 🤦♀️🤦♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Mój ma że 4 drzemka, dwie krótkie i dwie dłuższe, a aktywności to tak max 1,5 godz., sporadycznie zdarzy się 2 godziny.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Mam otwory ale krótkie, więc żeby jakoś to ogarnąć to chyba muszę je poszerzyć 🤷♀️ mam besafe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 11:09
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero