X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci masz ten problem co i u mnie, na aukcjach na allegro (tam kupowałam pierwszy) nie dodają że otwory są owszem na pasy 5pkt ale rozłączne a w besafe są nierozłączne. Jest wybór albo kupić drugi dobry albo rozciąć i krawcowa żeby to zrobiła ładnie z rzepem albo zamkiem. Problem jest w pasach bo nie da się ich rozłączyć żeby przełożyć w besafe. My mamy model modular izi go X1 i tam tak mamy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kosmo mam taki sam fotelik.. Ale zawioze go krawcowej i powiem żeby rozciela i dała rzepy jak się da. Kupiłam go za 20 zł, więc mogę dołożyć 🤦‍♀️ już któryś raz kupuje i coś nie paduje, muszę się jakoś ogarnąć z tymi zakupami...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po szczepieniu 5w1 i pneumokokach Wasze dzieci robiły częściej kupę? Bo młoda dzisiaj juz 3 ciśnie i nie wiem czy coś zjadłam czy to po wczorajszym szczepieniu ?

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepieniach to pamiętam tylko śmierdzące kupy, ale to po rota.

Mieliśmy dziś kontrolę u fizjo. Ćwiczymy dalej i intensywniej, bo mamy słabą kontrolę głowy. I w próbie trakcyjnej też mu łepek leci do tyłu, w ogóle nie trzyma w linii tułowia. To już sama widziałam, także nie wymyśla. Ehh...
    Jak u Was ta próba trakcyjna? Trzymają dzieci głowę?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja po szczepieniach to pamiętam tylko śmierdzące kupy, ale to po rota.

Mieliśmy dziś kontrolę u fizjo. Ćwiczymy dalej i intensywniej, bo mamy słabą kontrolę głowy. I w próbie trakcyjnej też mu łepek leci do tyłu, w ogóle nie trzyma w linii tułowia. To już sama widziałam, także nie wymyśla. Ehh...
    Jak u Was ta próba trakcyjna? Trzymają dzieci głowę?

Nie, mojej leci jak kurczakowi choremu na wątrobę...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy szczepienia na pneumo i rota - lekarka mówiła że po rota mogą być częste Kupki, u nas są alw takie jak zwykle, dziś były dwie i wczoraj też. A zwykle jest 1 na 3-5dni.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u nas słabo z tą próba trakcyjną mimo że na brzuchu już długo wytrzymuje i nie chwieje jej. Nie wiem od czego to zależy. Mamy fizjo w poniedziałek 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciekawe czemu tak jest z tym trzymaniem głowy 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czym polega ta próba trakcyjna? Da się ją wykonać samodzielnie i ocenić czy wszystko jest ok? 🤔

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    My mieliśmy szczepienia na pneumo i rota - lekarka mówiła że po rota mogą być częste Kupki, u nas są alw takie jak zwykle, dziś były dwie i wczoraj też. A zwykle jest 1 na 3-5dni.

Tak, po rota to wiem, ze częściej noże być dwójeczka.

My mamy fizjo w przyszłym tygodniu wiec niech sprawdza co i jak Lekarka nie sprawdzała na szczepieniu

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Na czym polega ta próba trakcyjna? Da się ją wykonać samodzielnie i ocenić czy wszystko jest ok? 🤔

Biora dziecko w odpowieenim chwycie za rączki i podnosza do siadu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Tak jak gf napisała. Jak wpiszesz w YouTube to wyskoczy filmik jak to wygląda.

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś mieliśmy fizjo, oczywiście też był płacz.

Zasugerowała, żeby małego zobaczył neurolog..

Dobijcie mnie..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Też dziś mieliśmy fizjo, oczywiście też był płacz.

Zasugerowała, żeby małego zobaczył neurolog..

Dobijcie mnie..

Natka to nie musi być nic złego. Ja już byłam z małą u neurologa. Popatrzyła, zleciła USG przezciemiaczkowe i powiedziała że rehabilitacja konieczna.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka spokojnie. Fizjoterapeuci lubią do neurologa odsyłać i przeważnie to tylko formalność.
    A dziecko "współpracowało" z fizjo czy się bardzo opierało przy ćwiczeniach?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, generalnie było lepiej niż wcześniej. Jak przyszliśmy to się do niej uśmiechnął, wzięła go na ręce, zabawiła i potem ćwiczyli, ale po jakichś 15/20 minutach jak zaczęła go ciągać na lewo i prawo za ręce i nogi to się zirytował i płacz, potem już cały czas marudził. Udało jej się go na chwilę uspokoić i jeszcze coś porobić, ale już nie był w humorze, na końcu zaczął wgl się drzeć tak że do domu wiozłam go na cycku 😫

Anszelika, w sumie my USG przezciemiączkowe mieliśmy oprócz szpitala jeszcze w 9 tż to może wezmę opis z tego do tego neurologa, chyba że kolejne zleci.

Generalnie się boję że on nie będzie współpracował, a jak dziecko cały czas ryczy i się napina to nie da się go przecież prawidłowo ocenić :(

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja swojego czasu chodziłam na rehabilitację i fizjo z dziećmi którymi się za czasów studenckich opiekowałam i każde się darło 🙈 dzieci nie lubią tych ćwiczeń, nie lubią dotyku obcych, więc to normalne że płaczę. Z każdym kolejnym razem będzie lepiej. A Ty się nie martw - zwykle dają skierowanie do neurologa.

U mnie z kolei pediatra mówiła że mamy główkę do kontroli bo jest mała.. Ale ze rośnie to nie ma do czego się przyczepic, choć coś i tak czuje ze niebawem da zlecenie do neurologa.. Chodzby sprawdzić..

Wola skierować żeby później się nie okazało że coś przeoczyli.. Wg mnie to standard.. Także nie martw się na zapas!

Dziewczyny kupiłam kombinezon na olx z welny merino.. Nie chciałam grubego kombiaka. Może taki kombiak się sprawdzi na tą pogodę nasza...

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też przy zasypianiu "walczą"... Moja w nocy tak wierzą rękami że szok, smoczek co chwilę poprawiam,bo wypluwa, zaraz go chce.. I tak w kółko..
    Nie wiem w sumie od czego zależą te noce.. Przed wczoraj budziła się fajnie co 3h, a teraz znów co 1,5h.. Kąpię ja codziennie żeby miała rytm, marudząca jest od 19 to wtwdy kąpiel, cyc i spanie... Ale usypianie trwa..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ile dałaś za tego kombiaka? Też się rozglądam za jakimś z merino ale widzę w używanych rozstrzal 70-200zl 🤔🤷🏻‍♀️ Zastanawiam się skąd te różnice

klz9mg7yyp19n25l.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak dla mnie to normalne zachowanie opisujesz. Dobry neurolog sobie poradzi z badaniem, nawet jakby mały od progu się darł. A może Twoje dziecko jest po prostu wrażliwe i nie lubi nowych miejsc 🤷
    Serio, bądź dobrej myśli 😘

Leni moja w nocy śpi jak zabita (albo ja tak śpię i nie słyszę), ale wieczorne usypianie to dramat. Rzuca się, że aż dostawka podskakuje, ładuje łapki do buzi, wkurza się, że się całe nie mieszczą do gęby albo że się jej ręka nie słucha. Albo się boksuje i ryczy bo się w oko trafi. No cyrk na kółkach 🙈
    Kurcze u nas główka też mała, ale dr nic nie komentowała 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 11:36

Natka95 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ