Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusci masz ten problem co i u mnie, na aukcjach na allegro (tam kupowałam pierwszy) nie dodają że otwory są owszem na pasy 5pkt ale rozłączne a w besafe są nierozłączne. Jest wybór albo kupić drugi dobry albo rozciąć i krawcowa żeby to zrobiła ładnie z rzepem albo zamkiem. Problem jest w pasach bo nie da się ich rozłączyć żeby przełożyć w besafe. My mamy model modular izi go X1 i tam tak mamy
-
Dokładnie Kosmo mam taki sam fotelik.. Ale zawioze go krawcowej i powiem żeby rozciela i dała rzepy jak się da. Kupiłam go za 20 zł, więc mogę dołożyć 🤦♀️ już któryś raz kupuje i coś nie paduje, muszę się jakoś ogarnąć z tymi zakupami...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Czy po szczepieniu 5w1 i pneumokokach Wasze dzieci robiły częściej kupę? Bo młoda dzisiaj juz 3 ciśnie i nie wiem czy coś zjadłam czy to po wczorajszym szczepieniu ?
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyJa po szczepieniach to pamiętam tylko śmierdzące kupy, ale to po rota.
Mieliśmy dziś kontrolę u fizjo. Ćwiczymy dalej i intensywniej, bo mamy słabą kontrolę głowy. I w próbie trakcyjnej też mu łepek leci do tyłu, w ogóle nie trzyma w linii tułowia. To już sama widziałam, także nie wymyśla. Ehh...
Jak u Was ta próba trakcyjna? Trzymają dzieci głowę? -
Ula30 wrote:Ja po szczepieniach to pamiętam tylko śmierdzące kupy, ale to po rota.
Mieliśmy dziś kontrolę u fizjo. Ćwiczymy dalej i intensywniej, bo mamy słabą kontrolę głowy. I w próbie trakcyjnej też mu łepek leci do tyłu, w ogóle nie trzyma w linii tułowia. To już sama widziałam, także nie wymyśla. Ehh...
Jak u Was ta próba trakcyjna? Trzymają dzieci głowę?
Nie, mojej leci jak kurczakowi choremu na wątrobę... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LENi wrote:My mieliśmy szczepienia na pneumo i rota - lekarka mówiła że po rota mogą być częste Kupki, u nas są alw takie jak zwykle, dziś były dwie i wczoraj też. A zwykle jest 1 na 3-5dni.
Tak, po rota to wiem, ze częściej noże być dwójeczka.
My mamy fizjo w przyszłym tygodniu wiec niech sprawdza co i jak Lekarka nie sprawdzała na szczepieniu
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka95 wrote:Też dziś mieliśmy fizjo, oczywiście też był płacz.
Zasugerowała, żeby małego zobaczył neurolog..
Dobijcie mnie..
Natka to nie musi być nic złego. Ja już byłam z małą u neurologa. Popatrzyła, zleciła USG przezciemiaczkowe i powiedziała że rehabilitacja konieczna. -
Sandrina, generalnie było lepiej niż wcześniej. Jak przyszliśmy to się do niej uśmiechnął, wzięła go na ręce, zabawiła i potem ćwiczyli, ale po jakichś 15/20 minutach jak zaczęła go ciągać na lewo i prawo za ręce i nogi to się zirytował i płacz, potem już cały czas marudził. Udało jej się go na chwilę uspokoić i jeszcze coś porobić, ale już nie był w humorze, na końcu zaczął wgl się drzeć tak że do domu wiozłam go na cycku 😫
Anszelika, w sumie my USG przezciemiączkowe mieliśmy oprócz szpitala jeszcze w 9 tż to może wezmę opis z tego do tego neurologa, chyba że kolejne zleci.
Generalnie się boję że on nie będzie współpracował, a jak dziecko cały czas ryczy i się napina to nie da się go przecież prawidłowo ocenić -
Natka ja swojego czasu chodziłam na rehabilitację i fizjo z dziećmi którymi się za czasów studenckich opiekowałam i każde się darło 🙈 dzieci nie lubią tych ćwiczeń, nie lubią dotyku obcych, więc to normalne że płaczę. Z każdym kolejnym razem będzie lepiej. A Ty się nie martw - zwykle dają skierowanie do neurologa.
U mnie z kolei pediatra mówiła że mamy główkę do kontroli bo jest mała.. Ale ze rośnie to nie ma do czego się przyczepic, choć coś i tak czuje ze niebawem da zlecenie do neurologa.. Chodzby sprawdzić..
Wola skierować żeby później się nie okazało że coś przeoczyli.. Wg mnie to standard.. Także nie martw się na zapas!
Dziewczyny kupiłam kombinezon na olx z welny merino.. Nie chciałam grubego kombiaka. Może taki kombiak się sprawdzi na tą pogodę nasza... -
Czy wasze dzieci też przy zasypianiu "walczą"... Moja w nocy tak wierzą rękami że szok, smoczek co chwilę poprawiam,bo wypluwa, zaraz go chce.. I tak w kółko..
Nie wiem w sumie od czego zależą te noce.. Przed wczoraj budziła się fajnie co 3h, a teraz znów co 1,5h.. Kąpię ja codziennie żeby miała rytm, marudząca jest od 19 to wtwdy kąpiel, cyc i spanie... Ale usypianie trwa.. -
Natka jak dla mnie to normalne zachowanie opisujesz. Dobry neurolog sobie poradzi z badaniem, nawet jakby mały od progu się darł. A może Twoje dziecko jest po prostu wrażliwe i nie lubi nowych miejsc 🤷
Serio, bądź dobrej myśli 😘
Leni moja w nocy śpi jak zabita (albo ja tak śpię i nie słyszę), ale wieczorne usypianie to dramat. Rzuca się, że aż dostawka podskakuje, ładuje łapki do buzi, wkurza się, że się całe nie mieszczą do gęby albo że się jej ręka nie słucha. Albo się boksuje i ryczy bo się w oko trafi. No cyrk na kółkach 🙈
Kurcze u nas główka też mała, ale dr nic nie komentowała 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 11:36
Natka95 lubi tę wiadomość