X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Matko, my dopiero po 20 się bierzemy za mycie i wieczorną pielęgnacje, potem karmienie i dopiero koło 21 kładę na spanie 🙈

O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
    Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.

U nas znowu słaba noc😴

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyjątkowo zasnela ok 19;45, wstala o 3 i spi dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
    Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.

U nas znowu słaba noc😴

To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest w domu mąż, to jeszcze mnie wyciągnie na pół odcinka. Ale o 22 to już ostatecznie wyrzuca mi korki i idę spać. Bo najchętniej to bym się kładła z małą😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 07:00

• LENi Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 22 muszę iść spać bo inaczej ledwo żyję.. Zresztą dziś to pobiła rekord... Wstała o 00:30, potem 2:00 i od drugiej już do teraz kreceniez wiercenie, cycek tu, cycek tam, ryk, płacz, jęk No masakra.. Jak zjadła - kładę obok na śpiocha, po 3swkundach otwiera oczy, marudzi.. Przytulam się, smoczek trzyma-puszcza, ryk.. I tak co chwilę.. Wkoncu beczy to daje cycka na leżąco mimo że przed chwilą jadła.. Usypia na chwilę, wyciągam cyca budzi się.. I zaś to samo.. Zmiana strony, i tak dziś cała noc.. Jestem wyssana, padnięta i wkurzona a jeszcze o 7 rano przyjechali panowie od schodów 🙈 i swedzi mnie cała głowa.. Chyba znów lupiez mi będzie doskwierał.. 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis na urodziny tescia jedziemy i na noc zostajemy, az sie boje bo mlodej zeby ida i jest tak momentami nieznośna ze szok

• martini92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf co jej się tak spieszy z tymi zębami?😛 Ja liczę jeszcze na 2-3 miesiące spokoju w tej kwestii. My właśnie jedziemy na dwa dni do Kołobrzegu, też mam trochę stracha zwłaszcza oboje zakatarzeni.
    Wgl u mnie w mieście szpital dziecięcy pęka w szwach z powodu niemowlaków z rsv😔

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś na uro jedziemy... To zaś dużo bodzcow więc pewnie noc będzie znów wspaniałą 🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🤪

Gf szybko te zeby u was 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pisze, ze pierwszy zab powinien pojawic sie miedzy 4 a 12 miesiacem, zanim wyjdzie to moze i z miesiac dwa, ale ewidwynie zeby bo posmaruje jej dziasla bobodentem i ulge jej przynosi.
    Chociaz to moja teoria z ząbkowaniem. We wtorek zapytam pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee, a jak Twoja malutka? Zbieracie się się już do domu?

U nas noc super. Nakarmiłam na śpiocha o 23:30, to wstał o 4:30 i o 8:50 🙈. Za to ja nie mogłam spać. Zawsze tak jest.

I strasznie mnie dołują jego ćwiczenia, tak biedny płacze, że aż mi go szkoda. I boje się, że będzie się mnie bal, bo będzie mnie kojarzył z tą krzywdą. A to tylko 4x po 2 minutki.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣
    U nas obecnie sqiud game. Całkiem mi się podoba. Rzadko chodzę spać wcześniej niż 23.

Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie angiee daj znać jak u was sytuacja 🙂

Ja mojej damie od 2 dni podaje camilie na ząbkowanie bo i u nas się chyba zaczęło. Albo mylnie odczytuje sygnały... Jest mega nieznośna w ciągu dnia cały czas jęczy i popłakuje bez powodu. W buzi ląduje wszystko. W nocy dzisiaj słabo. Jak o 4 się zaczęła kręcić to o 6 mąż ją wziął do salonu a ja trochę jeszcze odsypiałam. Pchała do buzi rączki, pieluszkę, to zaraz ją naciagalo na wymioty, smoczek be, jedzenie be i popłakiwanie. Kupy mamy jakieś luźniejsze ale znów po dziąsłach nie widzę żeby były jakieś inne jak były

A może to skok się zaczął, cholera wie. Gf, a ten żel jest z lidokainą czy jakiś po prostu uśmierzający z czymś innym? Mąż kupił camilie bo mu pani w aptece doradziła ale ja to jakoś sceptycznie podchodzę do homeopatii. A z drugiej strony też nie chce od razu jej pchać przeciwbólowych bo nawet nie wiem czy to...

Mi wyszły dwa zęby naraz jak miałam 5 miesięcy, nie wiem jak chłopu mojemu bo jego matka nie pamięta 😅

Już zakładam małej body na krótki bo całe rękawy były w moment mokre od sliny no i śliniaki zmieniam 3x dziennie. Już dawno się silnila ale to teraz to jakiś dramat 🙆

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać 21-22 bo te noce bywają różne a ja niedospana jestem fatalna w dzień 😅 Kładziemy młoda 19-20 i wtedy idę pod prysznic i już sobie leżę przy niej w łóżku jak się kręci, jak się nie kręci to siedzę z mężem w salonie i albo jeszcze ogarniamy dom albo to jest mój czas na nadrobienie internetow bo w ciągu dnia z tym słabo.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    U nas obecnie sqiud game. Całkiem mi się podoba. Rzadko chodzę spać wcześniej niż 23.

Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem.

U nas The Good Doctor na ekranie;).

Kosmo - tak bobodent ma lidocaine. A ta Camila to co to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylam dzis mloda i tydzien temu 5770 a dzis 5740, dwa tygodnie temu 5350, czyli w dwa tygodnie 440g, mozliwe ze tak skokowo przybrała?

• martini92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też squid game oglądam 🙂 chodzę spac 23-24 i potem żałuję

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF a są już nowe odcinki good doctor? Bo w ciąży skończyłam to co było.
    Myślę że mogła tak przybrać skokowo. Moja pewnie do 6kg dobija. Za to brata syn ma 4.5mca i 8200g. A długość taka jak u mojej. Mięsisty jest 😅
    Wiecie o promocji na dady? 1+1 gratis? Jak kupicie te duże paczki to za 192 pieluchy płaci się 34.99. właśnie wróciłam z biedry 😂

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam jeszcze zapas pieluch "z darów", w ogóle ostatnio oddalam 2 paczki jedynek z Dady i prawie 4 paczki dwójek z pampersa, bo nie zdążyliśmy wynosić 🙈. Jakoś mam wrażenie, że strasznie krótko nosiliśmy rozmiar 62 (krócej niż 56) i szybko przeskoczyliśmy z pampków 2 na 3. Wy jakie teraz kupujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i macie do polecenia jakieś misiowe kombinezony? Mamy z cool club, ale mój syn jest okrągły dosyć i w rozmiarze 68 ma jeszcze dużo miejsca na długość w rękach i nogach, a w brzuchu już go nie mogę dopiąć. Znacie jakieś, które są szersze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno zapytanie o polecajkę. Znacie jakąś zabawkę kontrastową, która się rusza? Coś co mogłabym postawić przed dzieckiem, żeby się patrzyło w czasie ćwiczeń?

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ