Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Matko, my dopiero po 20 się bierzemy za mycie i wieczorną pielęgnacje, potem karmienie i dopiero koło 21 kładę na spanie 🙈
O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.
U nas znowu słaba noc😴 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraw wrote:O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.
U nas znowu słaba noc😴
To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
Ja o 22 muszę iść spać bo inaczej ledwo żyję.. Zresztą dziś to pobiła rekord... Wstała o 00:30, potem 2:00 i od drugiej już do teraz kreceniez wiercenie, cycek tu, cycek tam, ryk, płacz, jęk No masakra.. Jak zjadła - kładę obok na śpiocha, po 3swkundach otwiera oczy, marudzi.. Przytulam się, smoczek trzyma-puszcza, ryk.. I tak co chwilę.. Wkoncu beczy to daje cycka na leżąco mimo że przed chwilą jadła.. Usypia na chwilę, wyciągam cyca budzi się.. I zaś to samo.. Zmiana strony, i tak dziś cała noc.. Jestem wyssana, padnięta i wkurzona a jeszcze o 7 rano przyjechali panowie od schodów 🙈 i swedzi mnie cała głowa.. Chyba znów lupiez mi będzie doskwierał.. 🤦♀️
-
nick nieaktualny
-
Gf co jej się tak spieszy z tymi zębami?😛 Ja liczę jeszcze na 2-3 miesiące spokoju w tej kwestii. My właśnie jedziemy na dwa dni do Kołobrzegu, też mam trochę stracha zwłaszcza oboje zakatarzeni.
Wgl u mnie w mieście szpital dziecięcy pęka w szwach z powodu niemowlaków z rsv😔 -
nick nieaktualnyNiby pisze, ze pierwszy zab powinien pojawic sie miedzy 4 a 12 miesiacem, zanim wyjdzie to moze i z miesiac dwa, ale ewidwynie zeby bo posmaruje jej dziasla bobodentem i ulge jej przynosi.
Chociaz to moja teoria z ząbkowaniem. We wtorek zapytam pediatry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 11:59
-
nick nieaktualnyAngiee, a jak Twoja malutka? Zbieracie się się już do domu?
U nas noc super. Nakarmiłam na śpiocha o 23:30, to wstał o 4:30 i o 8:50 🙈. Za to ja nie mogłam spać. Zawsze tak jest.
I strasznie mnie dołują jego ćwiczenia, tak biedny płacze, że aż mi go szkoda. I boje się, że będzie się mnie bal, bo będzie mnie kojarzył z tą krzywdą. A to tylko 4x po 2 minutki. -
gf95 wrote:To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣
Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem. -
Właśnie angiee daj znać jak u was sytuacja 🙂
Ja mojej damie od 2 dni podaje camilie na ząbkowanie bo i u nas się chyba zaczęło. Albo mylnie odczytuje sygnały... Jest mega nieznośna w ciągu dnia cały czas jęczy i popłakuje bez powodu. W buzi ląduje wszystko. W nocy dzisiaj słabo. Jak o 4 się zaczęła kręcić to o 6 mąż ją wziął do salonu a ja trochę jeszcze odsypiałam. Pchała do buzi rączki, pieluszkę, to zaraz ją naciagalo na wymioty, smoczek be, jedzenie be i popłakiwanie. Kupy mamy jakieś luźniejsze ale znów po dziąsłach nie widzę żeby były jakieś inne jak były
A może to skok się zaczął, cholera wie. Gf, a ten żel jest z lidokainą czy jakiś po prostu uśmierzający z czymś innym? Mąż kupił camilie bo mu pani w aptece doradziła ale ja to jakoś sceptycznie podchodzę do homeopatii. A z drugiej strony też nie chce od razu jej pchać przeciwbólowych bo nawet nie wiem czy to...
Mi wyszły dwa zęby naraz jak miałam 5 miesięcy, nie wiem jak chłopu mojemu bo jego matka nie pamięta 😅
Już zakładam małej body na krótki bo całe rękawy były w moment mokre od sliny no i śliniaki zmieniam 3x dziennie. Już dawno się silnila ale to teraz to jakiś dramat 🙆 -
Ja chodzę spać 21-22 bo te noce bywają różne a ja niedospana jestem fatalna w dzień 😅 Kładziemy młoda 19-20 i wtedy idę pod prysznic i już sobie leżę przy niej w łóżku jak się kręci, jak się nie kręci to siedzę z mężem w salonie i albo jeszcze ogarniamy dom albo to jest mój czas na nadrobienie internetow bo w ciągu dnia z tym słabo.
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:U nas obecnie sqiud game. Całkiem mi się podoba. Rzadko chodzę spać wcześniej niż 23.
Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem.
U nas The Good Doctor na ekranie;).
Kosmo - tak bobodent ma lidocaine. A ta Camila to co to? -
nick nieaktualny
-
GF a są już nowe odcinki good doctor? Bo w ciąży skończyłam to co było.
Myślę że mogła tak przybrać skokowo. Moja pewnie do 6kg dobija. Za to brata syn ma 4.5mca i 8200g. A długość taka jak u mojej. Mięsisty jest 😅
Wiecie o promocji na dady? 1+1 gratis? Jak kupicie te duże paczki to za 192 pieluchy płaci się 34.99. właśnie wróciłam z biedry 😂 -
nick nieaktualnyJa na razie mam jeszcze zapas pieluch "z darów", w ogóle ostatnio oddalam 2 paczki jedynek z Dady i prawie 4 paczki dwójek z pampersa, bo nie zdążyliśmy wynosić 🙈. Jakoś mam wrażenie, że strasznie krótko nosiliśmy rozmiar 62 (krócej niż 56) i szybko przeskoczyliśmy z pampków 2 na 3. Wy jakie teraz kupujecie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny