X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Matko, my dopiero po 20 się bierzemy za mycie i wieczorną pielęgnacje, potem karmienie i dopiero koło 21 kładę na spanie 🙈

O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
    Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.

U nas znowu słaba noc😴

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyjątkowo zasnela ok 19;45, wstala o 3 i spi dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    O 21, to ja się już przekręcam na drugi bok😅
    Żartuję, ale zanim ogarnę siebie, kolacje, dom i jakieś jedzenie na kolejny dzień, to z 19 szybko robi się 21-22.

U nas znowu słaba noc😴

To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest w domu mąż, to jeszcze mnie wyciągnie na pół odcinka. Ale o 22 to już ostatecznie wyrzuca mi korki i idę spać. Bo najchętniej to bym się kładła z małą😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 07:00

• LENi Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 22 muszę iść spać bo inaczej ledwo żyję.. Zresztą dziś to pobiła rekord... Wstała o 00:30, potem 2:00 i od drugiej już do teraz kreceniez wiercenie, cycek tu, cycek tam, ryk, płacz, jęk No masakra.. Jak zjadła - kładę obok na śpiocha, po 3swkundach otwiera oczy, marudzi.. Przytulam się, smoczek trzyma-puszcza, ryk.. I tak co chwilę.. Wkoncu beczy to daje cycka na leżąco mimo że przed chwilą jadła.. Usypia na chwilę, wyciągam cyca budzi się.. I zaś to samo.. Zmiana strony, i tak dziś cała noc.. Jestem wyssana, padnięta i wkurzona a jeszcze o 7 rano przyjechali panowie od schodów 🙈 i swedzi mnie cała głowa.. Chyba znów lupiez mi będzie doskwierał.. 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis na urodziny tescia jedziemy i na noc zostajemy, az sie boje bo mlodej zeby ida i jest tak momentami nieznośna ze szok

• martini92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf co jej się tak spieszy z tymi zębami?😛 Ja liczę jeszcze na 2-3 miesiące spokoju w tej kwestii. My właśnie jedziemy na dwa dni do Kołobrzegu, też mam trochę stracha zwłaszcza oboje zakatarzeni.
    Wgl u mnie w mieście szpital dziecięcy pęka w szwach z powodu niemowlaków z rsv😔

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś na uro jedziemy... To zaś dużo bodzcow więc pewnie noc będzie znów wspaniałą 🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🤪

Gf szybko te zeby u was 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pisze, ze pierwszy zab powinien pojawic sie miedzy 4 a 12 miesiacem, zanim wyjdzie to moze i z miesiac dwa, ale ewidwynie zeby bo posmaruje jej dziasla bobodentem i ulge jej przynosi.
    Chociaz to moja teoria z ząbkowaniem. We wtorek zapytam pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee, a jak Twoja malutka? Zbieracie się się już do domu?

U nas noc super. Nakarmiłam na śpiocha o 23:30, to wstał o 4:30 i o 8:50 🙈. Za to ja nie mogłam spać. Zawsze tak jest.

I strasznie mnie dołują jego ćwiczenia, tak biedny płacze, że aż mi go szkoda. I boje się, że będzie się mnie bal, bo będzie mnie kojarzył z tą krzywdą. A to tylko 4x po 2 minutki.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    To czy tylko ja jak uspimy dziecko wlaczam seriale i ogladam? 🤣🤣
    U nas obecnie sqiud game. Całkiem mi się podoba. Rzadko chodzę spać wcześniej niż 23.

Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie angiee daj znać jak u was sytuacja 🙂

Ja mojej damie od 2 dni podaje camilie na ząbkowanie bo i u nas się chyba zaczęło. Albo mylnie odczytuje sygnały... Jest mega nieznośna w ciągu dnia cały czas jęczy i popłakuje bez powodu. W buzi ląduje wszystko. W nocy dzisiaj słabo. Jak o 4 się zaczęła kręcić to o 6 mąż ją wziął do salonu a ja trochę jeszcze odsypiałam. Pchała do buzi rączki, pieluszkę, to zaraz ją naciagalo na wymioty, smoczek be, jedzenie be i popłakiwanie. Kupy mamy jakieś luźniejsze ale znów po dziąsłach nie widzę żeby były jakieś inne jak były

A może to skok się zaczął, cholera wie. Gf, a ten żel jest z lidokainą czy jakiś po prostu uśmierzający z czymś innym? Mąż kupił camilie bo mu pani w aptece doradziła ale ja to jakoś sceptycznie podchodzę do homeopatii. A z drugiej strony też nie chce od razu jej pchać przeciwbólowych bo nawet nie wiem czy to...

Mi wyszły dwa zęby naraz jak miałam 5 miesięcy, nie wiem jak chłopu mojemu bo jego matka nie pamięta 😅

Już zakładam małej body na krótki bo całe rękawy były w moment mokre od sliny no i śliniaki zmieniam 3x dziennie. Już dawno się silnila ale to teraz to jakiś dramat 🙆

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać 21-22 bo te noce bywają różne a ja niedospana jestem fatalna w dzień 😅 Kładziemy młoda 19-20 i wtedy idę pod prysznic i już sobie leżę przy niej w łóżku jak się kręci, jak się nie kręci to siedzę z mężem w salonie i albo jeszcze ogarniamy dom albo to jest mój czas na nadrobienie internetow bo w ciągu dnia z tym słabo.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    U nas obecnie sqiud game. Całkiem mi się podoba. Rzadko chodzę spać wcześniej niż 23.

Moja dziś w nocy sie mężowi dwa razy wierciła i mleko dopiero o 7 było. Cała noc bez. Zawsze tak jest jak on ma wstawać - dopiero koło 6-7 się budzi 😕 No ale wstała nadal z gilem.

U nas The Good Doctor na ekranie;).

Kosmo - tak bobodent ma lidocaine. A ta Camila to co to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylam dzis mloda i tydzien temu 5770 a dzis 5740, dwa tygodnie temu 5350, czyli w dwa tygodnie 440g, mozliwe ze tak skokowo przybrała?

• martini92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też squid game oglądam 🙂 chodzę spac 23-24 i potem żałuję

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF a są już nowe odcinki good doctor? Bo w ciąży skończyłam to co było.
    Myślę że mogła tak przybrać skokowo. Moja pewnie do 6kg dobija. Za to brata syn ma 4.5mca i 8200g. A długość taka jak u mojej. Mięsisty jest 😅
    Wiecie o promocji na dady? 1+1 gratis? Jak kupicie te duże paczki to za 192 pieluchy płaci się 34.99. właśnie wróciłam z biedry 😂

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam jeszcze zapas pieluch "z darów", w ogóle ostatnio oddalam 2 paczki jedynek z Dady i prawie 4 paczki dwójek z pampersa, bo nie zdążyliśmy wynosić 🙈. Jakoś mam wrażenie, że strasznie krótko nosiliśmy rozmiar 62 (krócej niż 56) i szybko przeskoczyliśmy z pampków 2 na 3. Wy jakie teraz kupujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i macie do polecenia jakieś misiowe kombinezony? Mamy z cool club, ale mój syn jest okrągły dosyć i w rozmiarze 68 ma jeszcze dużo miejsca na długość w rękach i nogach, a w brzuchu już go nie mogę dopiąć. Znacie jakieś, które są szersze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno zapytanie o polecajkę. Znacie jakąś zabawkę kontrastową, która się rusza? Coś co mogłabym postawić przed dzieckiem, żeby się patrzyło w czasie ćwiczeń?

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ