Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My też dziś idziemy na urodziny kuzynki małego, ciekawe jak będzie 😶
Generalnie staramy się spokojnie z nim postępować cały dzień, okno 1.5 h i drzemka. Teraz śpi, a my już gotowi, obudzi się, cyc, ubieramy i jedziemy.
Niech się dzieje co chce 😅 -
Ula30 wrote:A i macie do polecenia jakieś misiowe kombinezony? Mamy z cool club, ale mój syn jest okrągły dosyć i w rozmiarze 68 ma jeszcze dużo miejsca na długość w rękach i nogach, a w brzuchu już go nie mogę dopiąć. Znacie jakieś, które są szersze?
Popatrz na next czy hm. Oni mają dość szerokie rzeczy. Na mojej wiszą strasznie. Te cool club właśnie są ok.Ula30 lubi tę wiadomość
-
To ja tez poproszę o polecajki zabawek.
Potrzebuje cos do łóżeczka. Nie wiem co lepsze pałąk czy karuzela a może coś innego? Oraz zabawki do leżenia na brzuszku. Mam matę wodna,ale szału nie ma.
Ja właśnie skończyłam przegląd szafy i pożegnaliśmy rozmiar 56. Nie wiem czy dokupić 62 czy juz celować w 68🙈
Moja panna tez się ślinu na potęgę
Wczoraj obcinała dziecku paznokcie a dzisiaj obudziła się z rysa na cały policzek Tez macie takie problemy z obcinaniem paznokci. Moja nawet jak spi to rusza nogami a poza tym boje się ja obudzić, bo te drzemki nie są za długie.
Hela zasypia koło 21 chociaż cała zabawa zaczyna się po 19. W nocy zazwyczaj dwie pobudki koło 2-3 i 5-6. Pobudka koło 7
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Dzięki nawet sobie kiedyś zapisałam ta karuzele, ale już o tym zapomniałam 🤦♀️
Odpisała Ci coś ta dziewczyna z olx od rollersow?
Mój spiworek wczoraj odebrałam i jest śliczny W pon mamy rano wizytę u lekarza wiec na pewno przetestuje zimowa kołderkę, bo ma być 5 stopni.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyDo łóżeczka też polecam karuzele. Tylko zwróć uwagę na to czy głośno chodzi . Ja mam jedną fajna, ale strasznie głośno silnik chodzi, więc używamy ja w dzien i młody ja lubi. Druga mam bardziej cicha więc zakładam ja na noc. Do kołyski mam tą kontrastowa Canpol, ale małą wersje podróżna. Na początku się gapił, ale teraz już go tak nie interesuje, bo się nie kreci. Ale używam jej inaczej- ściąga się te wiszące elementy, więc mu nimi macham żeby wodził wzrokiem.
Do leżenia na brzuchu właśnie sama szukam czegoś fajnego. Najbardziej go interesuje latarnia z fisher price i kontrastowe bajki na YT (tak, tak, wiem że nie może, sprawdzałam tylko i faktycznie bardzo mu pasuje jak coś się rusza). Szukam właśnie czegoś kontrastowego co by się np obracało.
Upatrzylam dziś fajny kombik- misia z hm i mi wykupili zanim przeczytałam Wasze posty 🥴.Andziorek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest duża poprawa już na szczęście, gorzej ze mną bo zdążyłam złapać już przez ten czas 100 kryzysów. Nie wiem kiedy wyjdziemy. Łucja od wczoraj dostaje antybiotyk, bo bali się nadkażenia bakteryjnego. Jest już mocno wystraszona tym wszystkim, mają takie popierdzielone godziny podawania leków, ze te biedne dzieci co chwilę są wybudzane ze snu. Od wczoraj przestali dawać sterydy. Ogólnie, to prawie cały oddział leży tu w wirusem RSV- pięlegniarki mówią, że jeszcze nigdy nie było pod tym względem tak źle.
-
My nie mamy nic na łóżeczku to nie polecę. Wieszam tylko na jednej ściance pieluchę w czerwono czarne dinozaury i jak się budzi to zawsze jest nimi zainteresowana 😂
Co do zabawek do leżenia na brzuchu to my nie mamy nic specjalnego. Mata woda u nas to niestety niewypał, w ogóle nie była nią zainteresowana. Najbardziej to lusterko przed nią, rozkładana książeczka kontrastowa od czuczu i dwie zabawki co mamy z lamaze. No i ja albo mąż jak leżymy na przeciwko niej i robimy miny 😅 Nie mamy żadnych ruszających się zabawek
Ja już nie wiem czy u nas to te zęby czy skok. Czy skok i zęby 🤦♀️ Już dałam o 17 młodej pedicetamol bo tak płakała. Nie wrzask tylko taki płacz ewidentnie jakby ją coś bolało i właśnie wpychala łapki do buzi, kilka cmokniec i płacz i na nowo. Smoczek wypluwa jakby ją zaczął drażnić i za chiny nie mogła zasnąć na drzemkę. Przy jedzeniu non stop znowu zaczęła cmokać. Po pedicetamol zasnęła na mnie w chuscie na godzinę. Po czym jak wstała to znów maruda ale już tak widać że ze zmęczenia więc szybko ja ogarnelismy i już zasypia. Ale zasypia to dużo powiedziane bo strasznie pcha te łapy do buzi i w ogóle dotyka się nimi po całej buzi już cała jest podrapana 🙍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo my mamy zyrafki na podszewce i z nimi gada jak jej powieszę na łóżeczku.
Mata tez na razie nie zdała egzaminu. Mam książeczki kontrastowe i czyta ba abrzuszku oraz taka sensoryczna książeczkę to zaczela wyciągać do niej rączkę i łapać, bo szeleści. Lusterko tez jej kładę czasem, ale jak leży na plecach to lubi a na brzuszku jakoś nie bardzo.
Dzisiaj dzień steków i jęków. Z drzemek budziła się z rykiem co już się dawno nie zdarzało. Dałam jej butelke przekonana, ze nie zje a zjadła. Przez 2 tyg nie chciała butli wiec musiała być głodna skoro zjadla. Niby sie ciesze, bo tooznacza, ze mogę wyjść z domu ale z drugiej strony może pokarm mi sie kończy No nie dogodzisz 🤦♀️ Teraz spi już od godziny Mam nadzieje, ze będzie spokojniej spała niż w ciągu dnia.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Olimama, ja ten kaptur u góry mam ściśnięty na maksa więc automatycznie młoda jest ciut niżej w tym śpiworze. Generalnie jakbym zapiela cały zamek tak jak jest wszyty to byłby zaraz pod głową. Ale póki co nie zapinam bo raz że ona ma wściek na schowane ręce i to że ten śpiwór jest gruby więc jak leży to jej zasłania pole widzenia a dwa też aż tak jeszcze nie pizga żeby w całości musiała być zasłonięta. Liczę że do faktycznej zimy się franca przyzwyczai do tego śpiwora i da się zapiąć pod szyję. Ale też mam obawy czy do zimy nie będziemy musiały już przejść na spacerówkę bo mamy już bunt na leżenie w gondoli bo nuda 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:19
-
ina-1409 wrote:Dzięki nawet sobie kiedyś zapisałam ta karuzele, ale już o tym zapomniałam 🤦♀️
Odpisała Ci coś ta dziewczyna z olx od rollersow?
Mój spiworek wczoraj odebrałam i jest śliczny W pon mamy rano wizytę u lekarza wiec na pewno przetestuje zimowa kołderkę, bo ma być 5 stopni.
Nie 😕 cisza niestety. A szkoda bo chętnie bym odkupiła. Przy wypłacie może zamówię, ale ostatnio coś mamy tyle wydatków że się mocno hamuje z zakupami.
Oli za to w końcu zaczyna leżeć na brzuszku dłużej niż sekundę bez wycia, ale za to leży nieprawidłowo bo pływa, nie podpiera się. W poniedziałek mam rehabilitacje, ale kurde syn się chyba do przedszkola nie nadaje jeszcze. Młoda ciągle pokasluje albo kicha, za cholerę nie mogę odróżnić co to jest 😅 najbardziej jak śpi ja to coś męczy. Gila ma, ale głównie po spaniu. Nic się więcej na razie nie dziejena całe szczęście -
nick nieaktualnyJa obejrzalam wszystkie odcinki The Good Doctor podczas naszych maratonów karmieniowych. A tak mi się podobał. Na netflixie są 3 sezony, ale czytałam, że dwa kolejne zostały nakręcone, tylko nie ma i ich jeszcze u nas. Teraz oglądam Telefonistki, ale już tak średnio. Może się rozkręcą.
U nas noc w porządku. Od 18:30 do 20 było 5 pobudek i myślałam, że znowu będzie masakra. Ale w końcu zasnęła na naszym łóżku (chyba dostawka jej się odpodobała) to przeniesiona do łóżeczka spala do 2, 5 i 7. Czuję się wyspana😊 Jak u Was po dniu poza domem? -
U nas noc w porządku chociaż nad ranem już stekala i się wierciła standardowo ale ja jak ją wstałam karmić o 1:30 tak nie mogłam zmrużyć oka do 5... Także dzisiaj oczy na zapałkach
Dalej coś jej doskwiera, nawet od godziny nie chce się położyć na pierwsza drzemkę a te z rana zazwyczaj były najłatwiejsze że ją po prostu odkładałam i zasypiała. Są płaczki, wszędzie źle, leżak źle, ręce źle, łóżeczko źle, jak się przytuli do pieluszki to widzę że już odpływa i za sekundę oczy jak 5zl i się rozgląda jakby pierwszy raz w tym pokoju była 🤦♀️ Także u nas dalej dzień z nie wiadomą czy to skok czy zęby czy i to i to 🙎