X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe dnie sama więc sama zabawiam a ostatnio każda chwilą samej po 3 minutach kończy się płaczem jakby ją ze skóry obzierali 🙄 No więc mamy książeczki kontrastowe to jak leży na brzuszku plus lusterko, leżenie na macie z pałąkiem tu co chwilę zmieniam zabawki jak się znudzi, robimy jakieś zabawy 'ćwiczeniowe' czyli że klaszczemy rączkami, nóżkami, rączka łapie nóżkę, próby obrotów itd. dotykanie szeleszczących zabawek, śpiewanie piosenek i przy tym klaskanie, robienie głupich min i naśladowanie dźwięków że krowa robi muu itd i miny w lustrze, książeczka sensoryczna z dotykaniem itd no i zwykle książeczki z obrazkami do opowiadania. No i standardowo wędrówki po domu, dotykanie kwiatków, wspólne rozladowywanie zmywarki jak siedzi w leżaku to ja zawsze ciekawi. Jak ma dobrą chwilę to wsadzam na leżak i próbuje szybko obiad ugotować 😅 Jak mam pranie do podskladania to młoda leży na puzlach a ja do niej gadam np ooo jaka wielka czarna koszulka hyc hyc i złożona 😂 Po prostu gadam jak najęta żeby tylko nie zaczęła marudzić 😂 Po całym dniu aż mnie twarz boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 19:54

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pierzecie już ubrania dzieciaków w zwykłym płynie dla dorosłych czy dalej dzidziusiowe?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny czy pierzecie już ubrania dzieciaków w zwykłym płynie dla dorosłych czy dalej dzidziusiowe?

Dalej dzidziusiowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    GF, to Ty niezły masz teraz kołowrotek. Tu studia, tu budowa, jeszcze Zosia😉

U nas druga noc przyzwoita. Dwie krótkie pobudki. Oby już tak zostało...🙏 Za to w dzień odpala marudę.

Zamówiłam komin merino na Zalando. Bo czapka zasuwa się na oczy i czasem odkryje ucho. Z kolei kurtka, jak jest dosunięta pod szyjką, do potrafi się podciągnąć do góry i wtedy suwak upija. Chociaż tam taki drugi podbródek, że nie wiem czy mała coś czuje😅 Zobaczymy co to przyjdzie.

I zapisałam ją do żłobka. U nas o tyle dobrze, że raczej nie będzie problemu z dostaniem się, mimo że to samorządowe. Chyba by poszła od czerwca na adaptację.

Powiem Ci ze jest hardcore, ale w sumie nie ma nigdy dobrego momentu na dziecko. Trzeba sie przemęczyć, a potem bedzie coraz lepiej.

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, napisałam na priv.

Propo usypiania na rękach, też właśnie leżę do fotela przykuta 😶 a młody leży mi na klacie i się chichra przez sen 🙈

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf to tak jak z budową. Trzeba przetrwać, a potem z górki.

Anszelika, co znowu odwalili?

U nas chyba koniec skoku (albo czegokolwiek innego). W każdym razie dzisiaj znów sama zasnęła w dostawce. Za to w dzień była takim zawiaskiem... Najpierw rozmawiała z kwiatkiem i miziała się ręką po główce. Nagle zaczęła się drzeć - złapała za swoje włoski. Im bardziej ciągnęła tym bardziej się darła. A im bardziej się darła, tym mocniej ciągnęła. Koniec świata. Poza tym zawieszała się tak, że wystarczyło stuknąć talerzem albo do niej cmoknąć, a podskakiwała przestraszona i od razu szloch. 🤭
    Nieogar ma chyba po matce, bo ostatnio będąc sama na zakupach w Lidlu i szukając czegoś na półce zaczęłam lulać w wózku zakupy. Dobrze, że mi się podkład muzyczny nie załączył🙈

Ja się z nią bawię dokładnie tak jak Wy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Gf to tak jak z budową. Trzeba przetrwać, a potem z górki.

Anszelika, co znowu odwalili?

U nas chyba koniec skoku (albo czegokolwiek innego). W każdym razie dzisiaj znów sama zasnęła w dostawce. Za to w dzień była takim zawiaskiem... Najpierw rozmawiała z kwiatkiem i miziała się ręką po główce. Nagle zaczęła się drzeć - złapała za swoje włoski. Im bardziej ciągnęła tym bardziej się darła. A im bardziej się darła, tym mocniej ciągnęła. Koniec świata. Poza tym zawieszała się tak, że wystarczyło stuknąć talerzem albo do niej cmoknąć, a podskakiwała przestraszona i od razu szloch. 🤭
    Nieogar ma chyba po matce, bo ostatnio będąc sama na zakupach w Lidlu i szukając czegoś na półce zaczęłam lulać w wózku zakupy. Dobrze, że mi się podkład muzyczny nie załączył🙈

Ja się z nią bawię dokładnie tak jak Wy.

Z budową tez masakra, maz caly czas cos ma do roboty itp...ja bym cos pomogla, ale jak, chyba w przyszla sobote dam ja do mamy i mu pomoge

• martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakiś regres snu od wczoraj znow mamy, dziś od 9 rano miała dwie drzemki po 20min i dalej nie śpi. Dałam sobie siana z usypianiem, polozylam na brzuch i zadowolona lezy i obserwuje, ciekawe kiedy w końcu padnie

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję pomysł na prezent dla niespełna 3 latki.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Ja głównie w dzidziusiowych bo muszę zużyć ale w zwykłych też mi się zdarza

preg.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    My chyba do końca życia w dzidziusiowych będziemy prać. Jakoś zwykłe płyny/proszki już mi za mocno pachną🙈

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję pomysł na prezent dla niespełna 3 latki.

Seria Pucia ma fajne układanki, puzzle, książki. My w sumie na urodziny przeszlismy w prezenty ubraniowe (chyba, że w odwiedziny, to kupujemy właśnie książki, układanki itp), bo rodzinne dzieci mają tyle zabawek,że rodzice się tylko wkurzają na kolejne🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę już w zwykłych kapsułkach.

Prezent dla 3 latki? Hmm... Zależy jaki budżet. Może domek dla lalek, albo taką kuchnię stojącą? Lalkę bobas?
    W ogóle widzialyscie te lalki co wyglądają prawie jak żywe noworodki? Kiedyś o mało kobiecie w Lidlu uwagi nie zwróciłam, że wsadziła takie małe dziecko w to siedzonko w wózku sklepowym i to dziecko takie przechylone. Podeszłam bliżej, a to lalka... Trochę przerażające 😨😀.

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chyba pokonczymy i w naszych bedziemy prac.

• LENi Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w dzidziusiowym
    Prezwnt dla 3latki? Hmm faktycznie książeczka plus może jakaś pizamka? Albo właśnie lalka, puzzle, czuczu?!
    Moja oczywiście zjadła o 00:30 i teraz otwarte oczy i macha galazkami...🙈
    Dzięki za info odnośnie zabaw, bo bałam się że może z nudów tak marudzi wiecznie, ale jak widać też skaczecie od zabawki do zabawki i głupich gadek/min. 🤦‍♀️😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się skończy proszek dla małej to już w naszym będę prała z płynem do płukania semsitive.

Straw nie chca opuścić lokalu. Prawo niestety chroni patologie. Będzie ciężko.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzisiaj całkiem inne dziecko, mniej kaszle kataru takiego nie ma.

martini92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek - co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 16:49

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Tabolek, podczytujesz nas jeszcze czasem? 🙂

U nas ciąg dalszy mamozy. Drzemki w ciągu dnia dramat, po wielkich płaczach i krzykach. Odkładam ja do dostawki jak zawsze, widzę że oczy już odlatują, dwie minuty i wrzask i się jej nie da uspokoić dopiero na rękach... Więc dzisiaj udalo się jedną drzemkę w dostawce wywalczyć, dwie w aucie bo akurat jechaliśmy w góry i teraz ostatnia w chuscie na mnie. Pół biedy że w lesie nie krzyczała w wózku i o dziwo była nie marudna ale nie wiem jak ja sama w tygodniu ogarnę. Czy ciągle nie będe jej musiała mieć w chuscie.. nie wiem czy to ciągle skok tak się dłuży u nas już z 9dni to trwa czy nagle tak po prostu mi się dziecko popsuło 🙄 Ale jak tak to zamiast łatwiej z czasem to nam będzie ciężej 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepicie na meningokogi?

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ