X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe dnie sama więc sama zabawiam a ostatnio każda chwilą samej po 3 minutach kończy się płaczem jakby ją ze skóry obzierali 🙄 No więc mamy książeczki kontrastowe to jak leży na brzuszku plus lusterko, leżenie na macie z pałąkiem tu co chwilę zmieniam zabawki jak się znudzi, robimy jakieś zabawy 'ćwiczeniowe' czyli że klaszczemy rączkami, nóżkami, rączka łapie nóżkę, próby obrotów itd. dotykanie szeleszczących zabawek, śpiewanie piosenek i przy tym klaskanie, robienie głupich min i naśladowanie dźwięków że krowa robi muu itd i miny w lustrze, książeczka sensoryczna z dotykaniem itd no i zwykle książeczki z obrazkami do opowiadania. No i standardowo wędrówki po domu, dotykanie kwiatków, wspólne rozladowywanie zmywarki jak siedzi w leżaku to ja zawsze ciekawi. Jak ma dobrą chwilę to wsadzam na leżak i próbuje szybko obiad ugotować 😅 Jak mam pranie do podskladania to młoda leży na puzlach a ja do niej gadam np ooo jaka wielka czarna koszulka hyc hyc i złożona 😂 Po prostu gadam jak najęta żeby tylko nie zaczęła marudzić 😂 Po całym dniu aż mnie twarz boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 19:54

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pierzecie już ubrania dzieciaków w zwykłym płynie dla dorosłych czy dalej dzidziusiowe?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny czy pierzecie już ubrania dzieciaków w zwykłym płynie dla dorosłych czy dalej dzidziusiowe?

Dalej dzidziusiowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    GF, to Ty niezły masz teraz kołowrotek. Tu studia, tu budowa, jeszcze Zosia😉

U nas druga noc przyzwoita. Dwie krótkie pobudki. Oby już tak zostało...🙏 Za to w dzień odpala marudę.

Zamówiłam komin merino na Zalando. Bo czapka zasuwa się na oczy i czasem odkryje ucho. Z kolei kurtka, jak jest dosunięta pod szyjką, do potrafi się podciągnąć do góry i wtedy suwak upija. Chociaż tam taki drugi podbródek, że nie wiem czy mała coś czuje😅 Zobaczymy co to przyjdzie.

I zapisałam ją do żłobka. U nas o tyle dobrze, że raczej nie będzie problemu z dostaniem się, mimo że to samorządowe. Chyba by poszła od czerwca na adaptację.

Powiem Ci ze jest hardcore, ale w sumie nie ma nigdy dobrego momentu na dziecko. Trzeba sie przemęczyć, a potem bedzie coraz lepiej.

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, napisałam na priv.

Propo usypiania na rękach, też właśnie leżę do fotela przykuta 😶 a młody leży mi na klacie i się chichra przez sen 🙈

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf to tak jak z budową. Trzeba przetrwać, a potem z górki.

Anszelika, co znowu odwalili?

U nas chyba koniec skoku (albo czegokolwiek innego). W każdym razie dzisiaj znów sama zasnęła w dostawce. Za to w dzień była takim zawiaskiem... Najpierw rozmawiała z kwiatkiem i miziała się ręką po główce. Nagle zaczęła się drzeć - złapała za swoje włoski. Im bardziej ciągnęła tym bardziej się darła. A im bardziej się darła, tym mocniej ciągnęła. Koniec świata. Poza tym zawieszała się tak, że wystarczyło stuknąć talerzem albo do niej cmoknąć, a podskakiwała przestraszona i od razu szloch. 🤭
    Nieogar ma chyba po matce, bo ostatnio będąc sama na zakupach w Lidlu i szukając czegoś na półce zaczęłam lulać w wózku zakupy. Dobrze, że mi się podkład muzyczny nie załączył🙈

Ja się z nią bawię dokładnie tak jak Wy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Gf to tak jak z budową. Trzeba przetrwać, a potem z górki.

Anszelika, co znowu odwalili?

U nas chyba koniec skoku (albo czegokolwiek innego). W każdym razie dzisiaj znów sama zasnęła w dostawce. Za to w dzień była takim zawiaskiem... Najpierw rozmawiała z kwiatkiem i miziała się ręką po główce. Nagle zaczęła się drzeć - złapała za swoje włoski. Im bardziej ciągnęła tym bardziej się darła. A im bardziej się darła, tym mocniej ciągnęła. Koniec świata. Poza tym zawieszała się tak, że wystarczyło stuknąć talerzem albo do niej cmoknąć, a podskakiwała przestraszona i od razu szloch. 🤭
    Nieogar ma chyba po matce, bo ostatnio będąc sama na zakupach w Lidlu i szukając czegoś na półce zaczęłam lulać w wózku zakupy. Dobrze, że mi się podkład muzyczny nie załączył🙈

Ja się z nią bawię dokładnie tak jak Wy.

Z budową tez masakra, maz caly czas cos ma do roboty itp...ja bym cos pomogla, ale jak, chyba w przyszla sobote dam ja do mamy i mu pomoge

• martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakiś regres snu od wczoraj znow mamy, dziś od 9 rano miała dwie drzemki po 20min i dalej nie śpi. Dałam sobie siana z usypianiem, polozylam na brzuch i zadowolona lezy i obserwuje, ciekawe kiedy w końcu padnie

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję pomysł na prezent dla niespełna 3 latki.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Ja głównie w dzidziusiowych bo muszę zużyć ale w zwykłych też mi się zdarza

preg.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    My chyba do końca życia w dzidziusiowych będziemy prać. Jakoś zwykłe płyny/proszki już mi za mocno pachną🙈

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję pomysł na prezent dla niespełna 3 latki.

Seria Pucia ma fajne układanki, puzzle, książki. My w sumie na urodziny przeszlismy w prezenty ubraniowe (chyba, że w odwiedziny, to kupujemy właśnie książki, układanki itp), bo rodzinne dzieci mają tyle zabawek,że rodzice się tylko wkurzają na kolejne🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę już w zwykłych kapsułkach.

Prezent dla 3 latki? Hmm... Zależy jaki budżet. Może domek dla lalek, albo taką kuchnię stojącą? Lalkę bobas?
    W ogóle widzialyscie te lalki co wyglądają prawie jak żywe noworodki? Kiedyś o mało kobiecie w Lidlu uwagi nie zwróciłam, że wsadziła takie małe dziecko w to siedzonko w wózku sklepowym i to dziecko takie przechylone. Podeszłam bliżej, a to lalka... Trochę przerażające 😨😀.

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chyba pokonczymy i w naszych bedziemy prac.

• LENi Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w dzidziusiowym
    Prezwnt dla 3latki? Hmm faktycznie książeczka plus może jakaś pizamka? Albo właśnie lalka, puzzle, czuczu?!
    Moja oczywiście zjadła o 00:30 i teraz otwarte oczy i macha galazkami...🙈
    Dzięki za info odnośnie zabaw, bo bałam się że może z nudów tak marudzi wiecznie, ale jak widać też skaczecie od zabawki do zabawki i głupich gadek/min. 🤦‍♀️😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się skończy proszek dla małej to już w naszym będę prała z płynem do płukania semsitive.

Straw nie chca opuścić lokalu. Prawo niestety chroni patologie. Będzie ciężko.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzisiaj całkiem inne dziecko, mniej kaszle kataru takiego nie ma.

martini92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek - co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 16:49

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Tabolek, podczytujesz nas jeszcze czasem? 🙂

U nas ciąg dalszy mamozy. Drzemki w ciągu dnia dramat, po wielkich płaczach i krzykach. Odkładam ja do dostawki jak zawsze, widzę że oczy już odlatują, dwie minuty i wrzask i się jej nie da uspokoić dopiero na rękach... Więc dzisiaj udalo się jedną drzemkę w dostawce wywalczyć, dwie w aucie bo akurat jechaliśmy w góry i teraz ostatnia w chuscie na mnie. Pół biedy że w lesie nie krzyczała w wózku i o dziwo była nie marudna ale nie wiem jak ja sama w tygodniu ogarnę. Czy ciągle nie będe jej musiała mieć w chuscie.. nie wiem czy to ciągle skok tak się dłuży u nas już z 9dni to trwa czy nagle tak po prostu mi się dziecko popsuło 🙄 Ale jak tak to zamiast łatwiej z czasem to nam będzie ciężej 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepicie na meningokogi?

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ