X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, a to Ty przed samym porodem miałas obronę? Ostatnio mi się przypomniało, ale nie pamiętam jak się skończyło? To był licencjat wtedy?

niee, ja dopiero bronić w marcu się będę. Ostatni semestr mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    niee, ja dopiero bronić w marcu się będę. Ostatni semestr mam :)
    A to coś pomyliłam. Coś mi się kojarzyło że któraś z dziewczyn miala mieć obronę w terminie porodu 😄.

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni moja dzisiaj tez co godzinę się budziła, chce zapomnieć o tej nocy 🙈

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Leni moja dzisiaj tez co godzinę się budziła, chce zapomnieć o tej nocy 🙈
    Noo straszne, wierci się, smoka wyrzuca, wierzga i tak non stop... 🙈 Może to faktycznie jakiś skok..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka farmaceutka zaleciła mi aromactiv na ten kaszel i katar, ibum i lipomal połowę dawki, stosowałyscie?

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Noo straszne, wierci się, smoka wyrzuca, wierzga i tak non stop... 🙈 Może to faktycznie jakiś skok..

Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓

Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 12:19

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓

Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnio

Moja identycznie, śpi jedynie na rękach.. Jak odkładam to od razu się budzi i płacz.. 🙈 Dziś od rana przykuta jestem do kanapy :/

Ja nic nie stosowałam.. Ma pedicetamol w apteczce, lekarka zalecała ale na gorączkę po szczepieniu. Aromactiv często stosowałam u starszej.

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.

Kupilam nasivin, aromactiv, masc majerankowa zobaczymy i inhalacje z soli

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF, to Ty niezły masz teraz kołowrotek. Tu studia, tu budowa, jeszcze Zosia😉

U nas druga noc przyzwoita. Dwie krótkie pobudki. Oby już tak zostało...🙏 Za to w dzień odpala marudę.

Zamówiłam komin merino na Zalando. Bo czapka zasuwa się na oczy i czasem odkryje ucho. Z kolei kurtka, jak jest dosunięta pod szyjką, do potrafi się podciągnąć do góry i wtedy suwak upija. Chociaż tam taki drugi podbródek, że nie wiem czy mała coś czuje😅 Zobaczymy co to przyjdzie.

I zapisałam ją do żłobka. U nas o tyle dobrze, że raczej nie będzie problemu z dostaniem się, mimo że to samorządowe. Chyba by poszła od czerwca na adaptację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 13:06

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez spi tylko ona rękach, praktycznie od urodzenia 😫 Jedynie na noc jakimś cudem udaje sie ja odłożyć.

Ja przy katarze tez dzieciom na ubrania daje kilka kropelek olbas Oil, podobnie jak aromactiv udrażnia nos.

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf miałam aromactiv dla młodej, ale nie naklejaj na ubranko tylko na łóżeczko bo to mocno pachnie nawet dla dorosłego. A nasivin tylko bodajże 3dni można korzystać i podobno nie powinno się nadużywać bo uzależnia się nosek czy coś 🤷🏻‍♀️

Ja też w tym miesiącu już zapisałam młoda do żłobka 😁 Ale u nas prywatny, bez szans na państwowy, nawet nie ma o czym myśleć nawet 🙄 Od lipca zaczniemy adaptacje, ja w połowie sierpnia bodajże wracam do pracy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak nasivin to maks 5 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 5 dni max nasivin. A uzależnienie od niego przerobiłam na sobie, nie polecam 😀. Ale dla mnie to zawsze lek ratujący życie. Na gorączkę u niemowląt zaczynamy od paracetamolu, dopiero jak nie skuteczny to dajemy ibuprofen.
    U nas zapisy do żłobka w marcu. Ostatnio nawet miałam spięcie o to z mężem, bo dla mnie to że młody idzie było oczywiste i wydawało mi się, że dla męża również.
    A tu nagle wyskakuje, że on swoją mamę poprosi, żeby z młodym została.
    A to taka kobita, która się nie specjalnie wnukiem interesuje. Jak ja poprosi, to się na pewno zgodzi z nim zostać, ale raczej na zasadzie, że głupio jej odmówić, a nie z potrzeby serca. Nie chcę czegoś takiego 😐

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula masz racje, też nie ma co prosić jak babcia sama nie wychodzi z inicjatywą 🙂 U nas nie ma takiej opcji bo obie babcie daleko mieszkają i obie pracujące. Ale ja też nawet jakbym miała możliwość to nie wyobrażam sobie żeby któraś babcia całymi dniami z młodą siedziała. Na pewno byłaby 'mądrzejsza' i dostałabym milion rad bo przecież to ona cały dzień z dzieckiem nie ja 🙄 No i wiem że to nie byłoby wychowanie po mojemu. Już wolę żłobek 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zabawiacie dzieci? Moja jak zwykle nie śpi, tylko chce by się nią zajmować i już mi brakuje weny.. Chodzimy, bawimy się na macie, na brzuchu, rowerek nóżkami, jakieś głupie miny, piosenki.. Wymiękam 😂🤪 co jeszcze?

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek jest lepszy, bo dzieci uczą się współpracy I wiadomo jak z dziećmi to zupełnie imnaczej, chociaż adaptacja trudna i trzeba być przygotowanym na początku na choroby 😔

Leni widzę, że mamy podobne egzemplarze 😅 moja tez czeka by zabawiać inacej maruda 😅My dużo na macie, trochę starszak pozabawia jak ma humor, (ostatnio jakiś teatrzyk grzechotkami robil🤭) czytamy jakies mini książeczki, trochę na kanapie poleżymy wszyscy, pozwiedzamy dom 😅 i tez juz nie mam pomysłów. 🤔

LENi lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia No wlasnie ja całe dnie sama, mój albo w pracy albo wiecznie poza domem, bo starsza ma.pelno zajęć i w weekendy z tatą jeździ, a w tygodniu ja ją zawożę a on odbiera..
    Dziś miała bal halloween więc od rana siedzę sama i zabawiam.. A tak to przynajmniej jak robię obiad to właśnie starsza zagada to chwilę mam, a dziś nic a nic pomocy.
    Dlatego już mi pomysłów brakuje bo ja to przyznam że nie umiem gadać do maluchów 🙈
    Chciałam poprasowac i nawet to się dziś nie udało 😂 porażka..
    Dla mnie te dni to jak dni przetrwania 😂 a noce nie lepsze 🤪 już właśnie usypiam przy cycku bo marudziła już i aż się boję co to będzie w nocy.. Jak powtórka z dziś to się załamie 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jej syrop grintuss pediatric, do tego, dalismy Nurofen na noc przeciwzapalny, jak do wtorku nie przejdzie to bedziemy myśleć o pediatrze

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ