X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, a to Ty przed samym porodem miałas obronę? Ostatnio mi się przypomniało, ale nie pamiętam jak się skończyło? To był licencjat wtedy?

niee, ja dopiero bronić w marcu się będę. Ostatni semestr mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    niee, ja dopiero bronić w marcu się będę. Ostatni semestr mam :)
    A to coś pomyliłam. Coś mi się kojarzyło że któraś z dziewczyn miala mieć obronę w terminie porodu 😄.

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni moja dzisiaj tez co godzinę się budziła, chce zapomnieć o tej nocy 🙈

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Leni moja dzisiaj tez co godzinę się budziła, chce zapomnieć o tej nocy 🙈
    Noo straszne, wierci się, smoka wyrzuca, wierzga i tak non stop... 🙈 Może to faktycznie jakiś skok..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka farmaceutka zaleciła mi aromactiv na ten kaszel i katar, ibum i lipomal połowę dawki, stosowałyscie?

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Noo straszne, wierci się, smoka wyrzuca, wierzga i tak non stop... 🙈 Może to faktycznie jakiś skok..

Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓

Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 12:19

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓

Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnio

Moja identycznie, śpi jedynie na rękach.. Jak odkładam to od razu się budzi i płacz.. 🙈 Dziś od rana przykuta jestem do kanapy :/

Ja nic nie stosowałam.. Ma pedicetamol w apteczce, lekarka zalecała ale na gorączkę po szczepieniu. Aromactiv często stosowałam u starszej.

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.

Kupilam nasivin, aromactiv, masc majerankowa zobaczymy i inhalacje z soli

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF, to Ty niezły masz teraz kołowrotek. Tu studia, tu budowa, jeszcze Zosia😉

U nas druga noc przyzwoita. Dwie krótkie pobudki. Oby już tak zostało...🙏 Za to w dzień odpala marudę.

Zamówiłam komin merino na Zalando. Bo czapka zasuwa się na oczy i czasem odkryje ucho. Z kolei kurtka, jak jest dosunięta pod szyjką, do potrafi się podciągnąć do góry i wtedy suwak upija. Chociaż tam taki drugi podbródek, że nie wiem czy mała coś czuje😅 Zobaczymy co to przyjdzie.

I zapisałam ją do żłobka. U nas o tyle dobrze, że raczej nie będzie problemu z dostaniem się, mimo że to samorządowe. Chyba by poszła od czerwca na adaptację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 13:06

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez spi tylko ona rękach, praktycznie od urodzenia 😫 Jedynie na noc jakimś cudem udaje sie ja odłożyć.

Ja przy katarze tez dzieciom na ubrania daje kilka kropelek olbas Oil, podobnie jak aromactiv udrażnia nos.

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf miałam aromactiv dla młodej, ale nie naklejaj na ubranko tylko na łóżeczko bo to mocno pachnie nawet dla dorosłego. A nasivin tylko bodajże 3dni można korzystać i podobno nie powinno się nadużywać bo uzależnia się nosek czy coś 🤷🏻‍♀️

Ja też w tym miesiącu już zapisałam młoda do żłobka 😁 Ale u nas prywatny, bez szans na państwowy, nawet nie ma o czym myśleć nawet 🙄 Od lipca zaczniemy adaptacje, ja w połowie sierpnia bodajże wracam do pracy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak nasivin to maks 5 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 5 dni max nasivin. A uzależnienie od niego przerobiłam na sobie, nie polecam 😀. Ale dla mnie to zawsze lek ratujący życie. Na gorączkę u niemowląt zaczynamy od paracetamolu, dopiero jak nie skuteczny to dajemy ibuprofen.
    U nas zapisy do żłobka w marcu. Ostatnio nawet miałam spięcie o to z mężem, bo dla mnie to że młody idzie było oczywiste i wydawało mi się, że dla męża również.
    A tu nagle wyskakuje, że on swoją mamę poprosi, żeby z młodym została.
    A to taka kobita, która się nie specjalnie wnukiem interesuje. Jak ja poprosi, to się na pewno zgodzi z nim zostać, ale raczej na zasadzie, że głupio jej odmówić, a nie z potrzeby serca. Nie chcę czegoś takiego 😐

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula masz racje, też nie ma co prosić jak babcia sama nie wychodzi z inicjatywą 🙂 U nas nie ma takiej opcji bo obie babcie daleko mieszkają i obie pracujące. Ale ja też nawet jakbym miała możliwość to nie wyobrażam sobie żeby któraś babcia całymi dniami z młodą siedziała. Na pewno byłaby 'mądrzejsza' i dostałabym milion rad bo przecież to ona cały dzień z dzieckiem nie ja 🙄 No i wiem że to nie byłoby wychowanie po mojemu. Już wolę żłobek 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zabawiacie dzieci? Moja jak zwykle nie śpi, tylko chce by się nią zajmować i już mi brakuje weny.. Chodzimy, bawimy się na macie, na brzuchu, rowerek nóżkami, jakieś głupie miny, piosenki.. Wymiękam 😂🤪 co jeszcze?

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek jest lepszy, bo dzieci uczą się współpracy I wiadomo jak z dziećmi to zupełnie imnaczej, chociaż adaptacja trudna i trzeba być przygotowanym na początku na choroby 😔

Leni widzę, że mamy podobne egzemplarze 😅 moja tez czeka by zabawiać inacej maruda 😅My dużo na macie, trochę starszak pozabawia jak ma humor, (ostatnio jakiś teatrzyk grzechotkami robil🤭) czytamy jakies mini książeczki, trochę na kanapie poleżymy wszyscy, pozwiedzamy dom 😅 i tez juz nie mam pomysłów. 🤔

LENi lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia No wlasnie ja całe dnie sama, mój albo w pracy albo wiecznie poza domem, bo starsza ma.pelno zajęć i w weekendy z tatą jeździ, a w tygodniu ja ją zawożę a on odbiera..
    Dziś miała bal halloween więc od rana siedzę sama i zabawiam.. A tak to przynajmniej jak robię obiad to właśnie starsza zagada to chwilę mam, a dziś nic a nic pomocy.
    Dlatego już mi pomysłów brakuje bo ja to przyznam że nie umiem gadać do maluchów 🙈
    Chciałam poprasowac i nawet to się dziś nie udało 😂 porażka..
    Dla mnie te dni to jak dni przetrwania 😂 a noce nie lepsze 🤪 już właśnie usypiam przy cycku bo marudziła już i aż się boję co to będzie w nocy.. Jak powtórka z dziś to się załamie 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam jej syrop grintuss pediatric, do tego, dalismy Nurofen na noc przeciwzapalny, jak do wtorku nie przejdzie to bedziemy myśleć o pediatrze

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ