Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LENi wrote:Noo straszne, wierci się, smoka wyrzuca, wierzga i tak non stop... 🙈 Może to faktycznie jakiś skok..
Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓
Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 12:19
-
migussia wrote:Mam nadzieje, bo u nas i w dzień koszmar z usypianiem. Płacze, krzyczy zanim usnie a jak się uda to spi całe 30 minut 😓
Gf ja nie stosowałie aromactiv plasterki a ibum dawałam przy goraczce po szczepieniu ostatnio
Moja identycznie, śpi jedynie na rękach.. Jak odkładam to od razu się budzi i płacz.. 🙈 Dziś od rana przykuta jestem do kanapy
Ja nic nie stosowałam.. Ma pedicetamol w apteczce, lekarka zalecała ale na gorączkę po szczepieniu. Aromactiv często stosowałam u starszej. -
Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.
-
nick nieaktualnymartini92 wrote:Gf aromactiv można, albo maść majerankowa, lipomalu bym nie dawała, jak gorączki nie ma to ibum też nie. Jeszcze nasivin baby na taki gęsty katar można. A tak toaleta nosa i inhalacje. Moja ciagle coś parska zwłaszcza po zaśnięciu, wczoraj ją zaczęłam.inhalowac też.
Kupilam nasivin, aromactiv, masc majerankowa zobaczymy i inhalacje z soli -
nick nieaktualnyGF, to Ty niezły masz teraz kołowrotek. Tu studia, tu budowa, jeszcze Zosia😉
U nas druga noc przyzwoita. Dwie krótkie pobudki. Oby już tak zostało...🙏 Za to w dzień odpala marudę.
Zamówiłam komin merino na Zalando. Bo czapka zasuwa się na oczy i czasem odkryje ucho. Z kolei kurtka, jak jest dosunięta pod szyjką, do potrafi się podciągnąć do góry i wtedy suwak upija. Chociaż tam taki drugi podbródek, że nie wiem czy mała coś czuje😅 Zobaczymy co to przyjdzie.
I zapisałam ją do żłobka. U nas o tyle dobrze, że raczej nie będzie problemu z dostaniem się, mimo że to samorządowe. Chyba by poszła od czerwca na adaptację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 13:06
-
Gf miałam aromactiv dla młodej, ale nie naklejaj na ubranko tylko na łóżeczko bo to mocno pachnie nawet dla dorosłego. A nasivin tylko bodajże 3dni można korzystać i podobno nie powinno się nadużywać bo uzależnia się nosek czy coś 🤷🏻♀️
Ja też w tym miesiącu już zapisałam młoda do żłobka 😁 Ale u nas prywatny, bez szans na państwowy, nawet nie ma o czym myśleć nawet 🙄 Od lipca zaczniemy adaptacje, ja w połowie sierpnia bodajże wracam do pracy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, 5 dni max nasivin. A uzależnienie od niego przerobiłam na sobie, nie polecam 😀. Ale dla mnie to zawsze lek ratujący życie. Na gorączkę u niemowląt zaczynamy od paracetamolu, dopiero jak nie skuteczny to dajemy ibuprofen.
U nas zapisy do żłobka w marcu. Ostatnio nawet miałam spięcie o to z mężem, bo dla mnie to że młody idzie było oczywiste i wydawało mi się, że dla męża również.
A tu nagle wyskakuje, że on swoją mamę poprosi, żeby z młodym została.
A to taka kobita, która się nie specjalnie wnukiem interesuje. Jak ja poprosi, to się na pewno zgodzi z nim zostać, ale raczej na zasadzie, że głupio jej odmówić, a nie z potrzeby serca. Nie chcę czegoś takiego 😐 -
Ula masz racje, też nie ma co prosić jak babcia sama nie wychodzi z inicjatywą 🙂 U nas nie ma takiej opcji bo obie babcie daleko mieszkają i obie pracujące. Ale ja też nawet jakbym miała możliwość to nie wyobrażam sobie żeby któraś babcia całymi dniami z młodą siedziała. Na pewno byłaby 'mądrzejsza' i dostałabym milion rad bo przecież to ona cały dzień z dzieckiem nie ja 🙄 No i wiem że to nie byłoby wychowanie po mojemu. Już wolę żłobek 😉
-
Żłobek jest lepszy, bo dzieci uczą się współpracy I wiadomo jak z dziećmi to zupełnie imnaczej, chociaż adaptacja trudna i trzeba być przygotowanym na początku na choroby 😔
Leni widzę, że mamy podobne egzemplarze 😅 moja tez czeka by zabawiać inacej maruda 😅My dużo na macie, trochę starszak pozabawia jak ma humor, (ostatnio jakiś teatrzyk grzechotkami robil🤭) czytamy jakies mini książeczki, trochę na kanapie poleżymy wszyscy, pozwiedzamy dom 😅 i tez juz nie mam pomysłów. 🤔LENi lubi tę wiadomość
-
Migussia No wlasnie ja całe dnie sama, mój albo w pracy albo wiecznie poza domem, bo starsza ma.pelno zajęć i w weekendy z tatą jeździ, a w tygodniu ja ją zawożę a on odbiera..
Dziś miała bal halloween więc od rana siedzę sama i zabawiam.. A tak to przynajmniej jak robię obiad to właśnie starsza zagada to chwilę mam, a dziś nic a nic pomocy.
Dlatego już mi pomysłów brakuje bo ja to przyznam że nie umiem gadać do maluchów 🙈
Chciałam poprasowac i nawet to się dziś nie udało 😂 porażka..
Dla mnie te dni to jak dni przetrwania 😂 a noce nie lepsze 🤪 już właśnie usypiam przy cycku bo marudziła już i aż się boję co to będzie w nocy.. Jak powtórka z dziś to się załamie 😅 -
nick nieaktualny