Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Agiee rozumiem to, ja też myślałam, że za dużo, że może coś jej szkodzi itp. Po urodzeniu przez pierwsze tygodnie to praktycznie co chwilę trzeba byli pampers jej zmieniać, pozniej z czasem się zmniejszyło do tych 5 razy. Ale tez zauważyłam, że te ostatnie razy to ta kupa miała inna konsystencję 🤔 może faktycznie nam dzieci dojrzewają
-
Dziewczyny, ponawiam pytanie.
Jaki macie odstęp w tygodniach pieniędzy pierwszą a drugą dawką szczepień??
Ja się zastanawiam czy nie odmówić drugiej dawki rota, bo po pierwszej mieliśmy kropeczki krwi w kupie.. -
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Dziewczyny, ponawiam pytanie.
Jaki macie odstęp w tygodniach pieniędzy pierwszą a drugą dawką szczepień??
Ja się zastanawiam czy nie odmówić drugiej dawki rota, bo po pierwszej mieliśmy kropeczki krwi w kupie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 14:41
-
nick nieaktualnyPierwsze szczepienie 23.08
Rota 2 dawka miała być 22.09 ale przez krew w kupie przełożone
Teraz 2 dawka szczepień miała być 22.10 ale przełożone,no bo jeteśmy po szpitalu. Wgl to przelożyły szczepienie na za 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy to nie za szybko po tym RSV 🙄 -
U nas rota druga dawka była 17.09, no i dziś ostatnia. Mieliśmy przy drugiej dawce notkę krwi ale lekarz mówił, żeby nie panikowac, że może się po szczepieniu pojawić, i jeśli było to jednorazowe tuż po szczepieniu, to olać 🤷♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
akilegna♥ wrote:Normalnie powinna połknąć podczas jedzenia. Nie daje rady? To może pozycja na leniwca albo na brzuszku. Nie wiem w sumie, nigdy nie musiałam czyścić gardła bo zawsze wszystko lykalW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
Lekarz zalecił 10 kropli flegaminy ale dałam jej 5, boję się że ja zaleje bo ma mokry kaszel.
Między szczepieniami mamy 4 tygodnie odstępu.
Jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety ale mąż był na wyprzedaży w tesco i nakupil tyle sloiczkow że chyba na rok nam starczy. -
nick nieaktualnymaferka wrote:Lekarz zalecił 10 kropli flegaminy ale dałam jej 5, boję się że ja zaleje bo ma mokry kaszel.
Między szczepieniami mamy 4 tygodnie odstępu.
Jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety ale mąż był na wyprzedaży w tesco i nakupil tyle sloiczkow że chyba na rok nam starczy.
Ja tez się obkupiłam ma wyprzedaży w tesco 🙈 -
Angiee wrote:Pierwsze szczepienie 23.08
Rota 2 dawka miała być 22.09 ale przez krew w kupie przełożone
Teraz 2 dawka szczepień miała być 22.10 ale przełożone,no bo jeteśmy po szpitalu. Wgl to przelożyły szczepienie na za 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy to nie za szybko po tym RSV 🙄
Jak nie było antybiotyku to 2tygodnoe są ok.
Moja jest właśnie, więc nie wiem na kiedy to szczepienie się odwlecze. My jeszcze z pierwszych nie mamy wszystkich... We wtorek miała być reszta, także Oli będzie miała mocno rozjechany kalendarz.
Olimama też bym nie dała jeszcze flegaminy. Wg mnie wykrztuśnie można działac dopiero jak dziecko siedzi.
Gf, u mnie to zależy kiedy będzie sama siedziec. Z resztą nie mam jej w czym dawać póki nie będzie siedzieć 🤣 na kolanach to nie moje klimaty. Z resztą ja to fanką blw jestem, także papek za dużo nie będzie tylko rączki i ogień. Niech się uczy przed żłobem, bo tam nie karmią, muszą sobie same radzic -
nick nieaktualnyAngiee, u nas na kp mieliśmy zwykle kilka kup dziennie,a nagle zrobiła się jedną na 3 dni. Młody zachowuje się normalnie,brzuszek miękki, więc przyjmuje, że to jest ok.
My pierwsze szczepienia, w tym na rota mieliśmy miesiąc temu i jeszcze nie wzywali nas na drugie.
Ja rozszerzać dietę planuje trochę wcześniej. tzn jak będzie miał pół roku to wracam do pracy, więc już wtedy musi być całkiem odstawiony od piersi i myślę że jak będę go odstawiać to zaczniemy rozszerzać. To raczej od skończonego 5 m.z. ewentualnie jeszcze się zastanawiam czy nie wrócić jak będzie miał 7 m-cy, to może pozniej go odstawie, ale to się jeszcze okaże. -
nick nieaktualny
-
Oo a to w każdym tesco? Z jakiej firmy te sloiczki?
Mój kupił już kaszki od 4m 🙈 chyba też ma dosc tego naszego życia, uzależnionego od karmienia 🤪 może jak będzie jadła coś innego niż cyc to będzie łatwiej.
Choc ja bym się nie spieszyla z tym 4m, bardziej chyba 5.. -
Ja zacznę rozszerzać po 5 miesiącu najszybciej. Syn usiadł jak skończył 8, wcześniej karmiłam go na swoich kolanach bo byśmy się nie doczekali😛
Na początku rozszerzania to tylko takie próbowanie po łyżeczce, żeby dziecko poznawało smaki, a nie się najadało, więc to tak szybko na częstość karmień nie wpłynie -
nick nieaktualnyLENi wrote:Oo a to w każdym tesco? Z jakiej firmy te sloiczki?
Mój kupił już kaszki od 4m 🙈 chyba też ma dosc tego naszego życia, uzależnionego od karmienia 🤪 może jak będzie jadła coś innego niż cyc to będzie łatwiej.
Choc ja bym się nie spieszyla z tym 4m, bardziej chyba 5..
Pewnie w każdym bo sie wycofuja z PL.
Martini - tak wiem wiem, ze to próbowanie. -
martini92 wrote:Ja zacznę rozszerzać po 5 miesiącu najszybciej. Syn usiadł jak skończył 8, wcześniej karmiłam go na swoich kolanach bo byśmy się nie doczekali😛
Na początku rozszerzania to tylko takie próbowanie po łyżeczce, żeby dziecko poznawało smaki, a nie się najadało, więc to tak szybko na częstość karmień nie wpłynie
Nie chodzi mi o to żeby sama usiadła, a stabilnie siedziała posadzona 😉 jakbym czekała tak z synem to ło matko... Ten najpierw się nauczył chodzić, potem usiadł sam jak kłapał na tyłek jak się przewracał.