X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiee rozumiem to, ja też myślałam, że za dużo, że może coś jej szkodzi itp. Po urodzeniu przez pierwsze tygodnie to praktycznie co chwilę trzeba byli pampers jej zmieniać, pozniej z czasem się zmniejszyło do tych 5 razy. Ale tez zauważyłam, że te ostatnie razy to ta kupa miała inna konsystencję 🤔 może faktycznie nam dzieci dojrzewają

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponawiam pytanie.
    Jaki macie odstęp w tygodniach pieniędzy pierwszą a drugą dawką szczepień??

Ja się zastanawiam czy nie odmówić drugiej dawki rota, bo po pierwszej mieliśmy kropeczki krwi w kupie..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dziewczyny, ponawiam pytanie.
    Jaki macie odstęp w tygodniach pieniędzy pierwszą a drugą dawką szczepień??

Ja się zastanawiam czy nie odmówić drugiej dawki rota, bo po pierwszej mieliśmy kropeczki krwi w kupie..
    Mysmy mieli miec miesiac bo pierwsza 26.08 druga 30.09, ale odmowilam bo chora byłam i bylo wczoraj. Tylko my te z sanepidu szczepimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 14:41

• migussia Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas między rota od 1 dawki do 2 było 7 tygodni przerwy, bo męczył katar i kaszel.

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze szczepienie 23.08
    Rota 2 dawka miała być 22.09 ale przez krew w kupie przełożone
    Teraz 2 dawka szczepień miała być 22.10 ale przełożone,no bo jeteśmy po szpitalu. Wgl to przelożyły szczepienie na za 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy to nie za szybko po tym RSV 🙄

• jusci Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rota druga dawka była 17.09, no i dziś ostatnia. Mieliśmy przy drugiej dawce notkę krwi ale lekarz mówił, żeby nie panikowac, że może się po szczepieniu pojawić, i jeśli było to jednorazowe tuż po szczepieniu, to olać 🤷‍♀️

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm my po miesiącu druga dawka.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Normalnie powinna połknąć podczas jedzenia. Nie daje rady? To może pozycja na leniwca albo na brzuszku. Nie wiem w sumie, nigdy nie musiałam czyścić gardła bo zawsze wszystko lykal
    U niej gesta lepka gula w ogromnych ilosciach, zakleja ja, głownie tylko rano. Jak wypluje to jest ok.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Jesteśmy KP

To spokojnie może być 10 dni bez kupki. Obserwuj

Angiee lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was planuje jeszcze RD od 4 miesiąca, czy tylko ja? :D

• maferka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zalecił 10 kropli flegaminy ale dałam jej 5, boję się że ja zaleje bo ma mokry kaszel.
    Między szczepieniami mamy 4 tygodnie odstępu.
    Jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety ale mąż był na wyprzedaży w tesco i nakupil tyle sloiczkow że chyba na rok nam starczy.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Lekarz zalecił 10 kropli flegaminy ale dałam jej 5, boję się że ja zaleje bo ma mokry kaszel.
    Między szczepieniami mamy 4 tygodnie odstępu.
    Jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety ale mąż był na wyprzedaży w tesco i nakupil tyle sloiczkow że chyba na rok nam starczy.

Ja tez się obkupiłam ma wyprzedaży w tesco 🙈

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Pierwsze szczepienie 23.08
    Rota 2 dawka miała być 22.09 ale przez krew w kupie przełożone
    Teraz 2 dawka szczepień miała być 22.10 ale przełożone,no bo jeteśmy po szpitalu. Wgl to przelożyły szczepienie na za 2 tygodnie i tak się zastanawiam czy to nie za szybko po tym RSV 🙄

Jak nie było antybiotyku to 2tygodnoe są ok.
    Moja jest właśnie, więc nie wiem na kiedy to szczepienie się odwlecze. My jeszcze z pierwszych nie mamy wszystkich... We wtorek miała być reszta, także Oli będzie miała mocno rozjechany kalendarz.

Olimama też bym nie dała jeszcze flegaminy. Wg mnie wykrztuśnie można działac dopiero jak dziecko siedzi.

Gf, u mnie to zależy kiedy będzie sama siedziec. Z resztą nie mam jej w czym dawać póki nie będzie siedzieć 🤣 na kolanach to nie moje klimaty. Z resztą ja to fanką blw jestem, także papek za dużo nie będzie tylko rączki i ogień. Niech się uczy przed żłobem, bo tam nie karmią, muszą sobie same radzic

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee, u nas na kp mieliśmy zwykle kilka kup dziennie,a nagle zrobiła się jedną na 3 dni. Młody zachowuje się normalnie,brzuszek miękki, więc przyjmuje, że to jest ok.

My pierwsze szczepienia, w tym na rota mieliśmy miesiąc temu i jeszcze nie wzywali nas na drugie.

Ja rozszerzać dietę planuje trochę wcześniej. tzn jak będzie miał pół roku to wracam do pracy, więc już wtedy musi być całkiem odstawiony od piersi i myślę że jak będę go odstawiać to zaczniemy rozszerzać. To raczej od skończonego 5 m.z. ewentualnie jeszcze się zastanawiam czy nie wrócić jak będzie miał 7 m-cy, to może pozniej go odstawie, ale to się jeszcze okaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie jade do tesco bo ponoc dobre obniżki

• LENi Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a to w każdym tesco? Z jakiej firmy te sloiczki?

Mój kupił już kaszki od 4m 🙈 chyba też ma dosc tego naszego życia, uzależnionego od karmienia 🤪 może jak będzie jadła coś innego niż cyc to będzie łatwiej.
    Choc ja bym się nie spieszyla z tym 4m, bardziej chyba 5..

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę rozszerzać po 5 miesiącu najszybciej. Syn usiadł jak skończył 8, wcześniej karmiłam go na swoich kolanach bo byśmy się nie doczekali😛
    Na początku rozszerzania to tylko takie próbowanie po łyżeczce, żeby dziecko poznawało smaki, a nie się najadało, więc to tak szybko na częstość karmień nie wpłynie

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Oo a to w każdym tesco? Z jakiej firmy te sloiczki?

Mój kupił już kaszki od 4m 🙈 chyba też ma dosc tego naszego życia, uzależnionego od karmienia 🤪 może jak będzie jadła coś innego niż cyc to będzie łatwiej.
    Choc ja bym się nie spieszyla z tym 4m, bardziej chyba 5..

Pewnie w każdym bo sie wycofuja z PL.

Martini - tak wiem wiem, ze to próbowanie.

• Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Zosia od wczoraj je mleko z kaszka, daje jej kleik ryzowy i kaszke bananowa na zmianę, na rano i wieczorem smakowa w coshu dnia kleik. Co drugie karmienie narazie. Zobaczymy.
    Mój też je ... Daję na noc

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja zacznę rozszerzać po 5 miesiącu najszybciej. Syn usiadł jak skończył 8, wcześniej karmiłam go na swoich kolanach bo byśmy się nie doczekali😛
    Na początku rozszerzania to tylko takie próbowanie po łyżeczce, żeby dziecko poznawało smaki, a nie się najadało, więc to tak szybko na częstość karmień nie wpłynie

Nie chodzi mi o to żeby sama usiadła, a stabilnie siedziała posadzona 😉 jakbym czekała tak z synem to ło matko... Ten najpierw się nauczył chodzić, potem usiadł sam jak kłapał na tyłek jak się przewracał.

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ