X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Czy sa tu dzieci, ktore nie podwoily wagi ur jeszcze?

Mój..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jeszcze przecież czas na podwojenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jeszcze przecież czas na podwojenie
    Wiem, ale co czytam to ze juz podwoily,)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Wiem, ale co czytam to ze juz podwoily,)
    Wiem, wiem. Szybko rosną. Ale nie ma co się martwić ,jak niektóre jeszcze nie zdążyły.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula cholernie ciężko ją wyjąć z tego dołu. Zwykle mąż to robi, bo u rodziców jak jesteśmy to razem.

GF mojej jeszcze daleko do podwojenia. Ma coś ponad 6kg na pewno, ale ona żeby podwoić musi mieć 8700 😅 do tego daleko. Jest długa, bo wg mnie ma 68cm spokojnie, ale wagowo nie szaleje. I dobrze, syn na ten wiek już podwoił urodzeniową, a.teraz każdy patrząc na niego dziwi się czemu matka mówi że ten 8-9latek ma 5 lat 🤷 ja tam nie narzekam że Oliwka jest drobniejsza.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja też jeszcze nie

• migussia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię takich diagnoz, nie rozumiem dlaczego lekarze stresują młode mamy takimi tekstami 😔 Każde dziecko jet inne. Moja w nowych miejscach tez zawsze płacze a jak ktoś zagada to całkiem afera 😅
    Mój syn późno podwoił wagę urodzeniowa, corka rośnie za siebie i za niego 😂

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mm, jak karmicie w nocy na śpiocha to wyjmujecie z łóżeczka/dostawki czy tak dajecie? Bo ja mam jakieś wyrzuty że karmię ja w dostawce ale ja mam biede ja przenieść z dostawki na łóżko jak śpi taka bezwładna, mam słabe ręce 🥴 A ona w nocy tylko jeczeniem komunikuje że czas na mleko, zazwyczaj się nie przebudza ale też je słabo, bo nie umie dobrze zassać i zaraz jej wszystko w nosie bulgoce. Jak ja przenoszę na łóżko i karmię na poduszce to też się jej zdarza że mleko do nosa idzie. I tak się zastanawiam jak wy to robivie. I czy odbijanie w nocy? Ja to olewam bo nie ma problemów z brzuchem tylko znów się martwię że jak nie beknie a do nosa poszło to czy się dusić nie zacznie albo co 🤷 Kolejny problem ze zaspana to mogę nosić i nosić i nie beknie...🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie zmieniam pieluchy mimo że nieraz o 2 w nocy czuję że napompowana 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wyciągacie smarki odkurzaczem to dzieci też tak odginają głowę do tyłu i trochę kaszlą? Boje się ,czy czegoś źle nie robię...

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo też karmię w dostawce i nie odbijam. Tez jej wtedy bulgocze. To chyba wiotkość krtani. Wyrośnie. Ja to z wygody robię - wszystko byle się nie obudziła i nie rozgadala, bo wtedy dwie godziny z głowy.

Ula to chyba normalne, moi oboje tak robią. Jak sobie tak kiedyś zrobiłam to tez zaczęłam kaszleć 😅

Kosmo lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja w nocy nie zmieniam pieluchy mimo że nieraz o 2 w nocy czuję że napompowana 😂

W sumie to ja nawet nie sprawdzam żeby wyrzutów sumienia nie mieć że nie zmieniłam 😂 madka roku 😂😂😂

Kosmo, Straw lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    W sumie to ja nawet nie sprawdzam żeby wyrzutów sumienia nie mieć że nie zmieniłam 😂 madka roku 😂😂😂
    Trzeba sobie jakoś radzić. I jak to mówię mezowi- trzeba szanować sen 😀

Anszelika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny na mm, jak karmicie w nocy na śpiocha to wyjmujecie z łóżeczka/dostawki czy tak dajecie? Bo ja mam jakieś wyrzuty że karmię ja w dostawce ale ja mam biede ja przenieść z dostawki na łóżko jak śpi taka bezwładna, mam słabe ręce 🥴 A ona w nocy tylko jeczeniem komunikuje że czas na mleko, zazwyczaj się nie przebudza ale też je słabo, bo nie umie dobrze zassać i zaraz jej wszystko w nosie bulgoce. Jak ja przenoszę na łóżko i karmię na poduszce to też się jej zdarza że mleko do nosa idzie. I tak się zastanawiam jak wy to robivie. I czy odbijanie w nocy? Ja to olewam bo nie ma problemów z brzuchem tylko znów się martwię że jak nie beknie a do nosa poszło to czy się dusić nie zacznie albo co 🤷 Kolejny problem ze zaspana to mogę nosić i nosić i nie beknie...🙄

Ale jak na śpiocha?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika dzięki kobieto już mi lepiej 😁

Gf, na śpiocha tzn ona zaczyna kręcić się i jęczeć że chce jeść ale oczu nie otwiera i nie wybudza się przy tym

Anszelika lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Anszelika dzięki kobieto już mi lepiej 😁

Gf, na śpiocha tzn ona zaczyna kręcić się i jęczeć że chce jeść ale oczu nie otwiera i nie wybudza się przy tym

a to nie to moja zawsze jest wybudzona, ide ja zawsze do salonu karmic

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika😅 Jeśli kiedyś "Wiadomości" zrobią "rzetelny" reportaż o tym forum, to nagłówek będzie brzmiał:
    "Prawdziwy obraz Matki Polki - popiera aborcję, nie przebiera dziecka w nocy, a czasem ma nawet ochotę oddać je do Okna Życia"😁

Dzięki dziewczyny. Dziś próbujemy z ograniczeniem przebierania. Może dzięki temu lepiej pośpi.🙂

medimind, Kosmo, olimama, migussia, Anszelika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Anszelika😅 Jeśli kiedyś "Wiadomości" zrobią "rzetelny" reportaż o tym forum, to nagłówek będzie brzmiał:
    "Prawdziwy obraz Matki Polki - popiera aborcję, nie przebiera dziecka w nocy, a czasem ma nawet ochotę oddać je do Okna Życia"😁

Dzięki dziewczyny. Dziś próbujemy z ograniczeniem przebierania. Może dzięki temu lepiej pośpi.🙂

Hahhahaha, dobre 🤣🤣🤣

• olimama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, kupilam nowe smoczki. Podałam NUKa na podmianke cyca, narazie wszedł dobrze, zobaczymy, czy zostanie z nami dłużej.

Pochwalilam ostatnio, że nam się nocki poprawiły, to dała wczoraj popis. 🤯 No chyba z 14 razy do niej wstawalam. Za to opanowała dzisiaj wysoki podpor i nauczyla się wracac z brzucha na plecy.

Ja w nocy też nie przewijamy, no chyba, że jakiś przeciek, czasami sprawdzam nim pójdę spać.

Wg mnie łóżeczko turystyczne na co dzień nie jest dobrym pomysłem. Jest mało stabilne, jak już dziecko jest wieksze to całe lata przy akrobacjach. Mnie to czesto wybudzalo. A odkladanie na niski poziom to dramat w każdym łóżeczku. 😖

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy macie doświadczenie, do kiedy dostawka będzie ok? Już teraz jak młodą rzuca nogami to aż cała podskakuje i jestem lekko przerażona jak to będzie wyglądało za miesiąc dwa. Nie chce nawet jeszcze myśleć o łóżeczku, bo nie mamy w sypialni możliwości żeby je jakoś dosunąć do łóżka, bo ledwo dostawka nam wchodzi a już nie tyle pobudki na jedzenie ale to jej wiercenie się w nocy i stękanie o smoczek no ciężko mi sobie wyobrazić że do każdego jęku wstaje z łóżka i idę do drugiego kąta pokoju żeby zobaczyć czy to smoczek jej wypadł czy o co chodzi 🥴🤯

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ