X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas grzybek nie podchodzi za bardzo, łapie ale mu wypada :D za to żyrafka Sophie się sprawdza :D gryzie jej głowę aż trzeszczy :D

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zabawek to pilka oball, gryzak slimak, grzybek, szeleszcik delfinek, lubi patrzec na bąka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na jeszcze z zabawek to mąż mu kupił takiego psa, co powtarza to co usłyszy i rusza się przy tym. Więc jak młody leży na brzuchu to patrzy za nim. A jak się rozpłacze to płacze i dziecko i pies 😀.

Kurcze, przyszło mi łóżeczko turystyczne, już z myślą o świętach u rodziców, i ma tylko jeden poziom podlogi- tak nisko 😐. Ciężko młodego będzie wkładać tak głęboko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u gina, w alexandra clinic, chyba Ty kosmo tam chodzilas, bo na linetic non stop krwawie, dala mi elin, i wyszedl jakis centymetrowy miesniak na macicy

• martini92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie i szczepieniu, młoda już podwoiła wage urodzeniową. Był jakiś błąd w rejestracji i przez to 45min obsuwy😒 potem w gabinecie dobrze do czasu badania,jak się ją tylko położyło to od razu syrena. Chyba nie lubi obcych miejsc albo ludzi bo wczoraj u fizjo to samo było. Lekarka ją widziała minutę i już jakąś psychoanalizę walnęła że taka emocjonalna osobowość i że nie dobrze bo potem będzie te emocje w sobie tłumiła(?) I zaczęła mi pokazywać jakieś manewry, że jak ona tak leży i się zanosi to mam jej jakoś przeponę uciskać 😳 olałam to i po prostu na ręce wzięłam.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    My po bilansie i szczepieniu, młoda już podwoiła wage urodzeniową. Był jakiś błąd w rejestracji i przez to 45min obsuwy😒 potem w gabinecie dobrze do czasu badania,jak się ją tylko położyło to od razu syrena. Chyba nie lubi obcych miejsc albo ludzi bo wczoraj u fizjo to samo było. Lekarka ją widziała minutę i już jakąś psychoanalizę walnęła że taka emocjonalna osobowość i że nie dobrze bo potem będzie te emocje w sobie tłumiła(?) I zaczęła mi pokazywać jakieś manewry, że jak ona tak leży i się zanosi to mam jej jakoś przeponę uciskać 😳 olałam to i po prostu na ręce wzięłam.

Tak, bo Ci lekarze wlasnie widza 5 min dziecko i diagnoze stawiaja, denerwuje mmie to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini,na pewno byłaś z Emilką u lekarza, a nie wróżbity Macieja?😜

Gf jaki plan na tego mięśniaka?

Ula podeślij co zamówiłaś. Też zaczynam powoli się zastanawiać nad nowym łóżeczkiem, bo dostawka jeszcze pasuje, ale niebawem będzie potrzeba czegoś nowego. Macie jakieś polecajki? Myślałam o turystycznym dwupoziomowym, ale chyba głupio to będzie wyglądać. Może lepsze klasyczne, drewniane,ze szczebelkami.

Leni przyszły mi te mufki. Jak na 40zl to jakość całkiem ok. Zostawiam czarne, bo mniej rzucają się w oczy

Jeszcze jedno pytanko. Czy w nocy przebieracie maluchy przy każdym karmieniu? Zastanawiam się czy moja za bardzo się nie wybudza podczas zmiany pieluchy i stąd te godzinne przerwy na zabawy w środku nocy.🤔
    Tylko skąd wiedzieć, że pielucha nie pęka w szwach? Zwariuję 🥴😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 13:00

martini92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw ja wcześniej przebierałam w nocy dość często i własnie przez to mi się wybudzała i nie spała potem. Teraz siku przebieram raz w nocy, w właściwie to mąż przebiera, kiedy ja ją karmie, dzięki temu się nie wybudza

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini 😯 o matko chyba bym się wystraszyła takiego lekarza...to jest właśnie w tych lekarzach najlepsze, widzą dziecko chwilkę i to w zupełnie innych dla niego warunkach i na tej podstawie oceniają dziecko :/

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przebieram w nocy w ogóle. Nikt mnie nie musi do redukcji ilości spania jak się obudzi przy przebieraniu. Moja się zawsze zaciesza przy zmianie pieluchy więc pewnie by się rozgadala. Straw - ja to nawet w dzień przy karmieniu nie zawsze zmieniam. Jak nie jest napompowana to zostaje. Macam pieluchę i na oko oceniam.
    Martini dobra pediatra 😅😅😅
    My mamy lozeczko ze szczebelkami jak wyrośnie z dostawki, wtedy wędruje do swojego pokoju bo nam się w sypialni łóżeczko nie zmieści.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Martini,na pewno byłaś z Emilką u lekarza, a nie wróżbity Macieja?😜

Gf jaki plan na tego mięśniaka?

Ula podeślij co zamówiłaś. Też zaczynam powoli się zastanawiać nad nowym łóżeczkiem, bo dostawka jeszcze pasuje, ale niebawem będzie potrzeba czegoś nowego. Macie jakieś polecajki? Myślałam o turystycznym dwupoziomowym, ale chyba głupio to będzie wyglądać. Może lepsze klasyczne, drewniane,ze szczebelkami.

Leni przyszły mi te mufki. Jak na 40zl to jakość całkiem ok. Zostawiam czarne, bo mniej rzucają się w oczy

Jeszcze jedno pytanko. Czy w nocy przebieracie maluchy przy każdym karmieniu? Zastanawiam się czy moja za bardzo się nie wybudza podczas zmiany pieluchy i stąd te godzinne przerwy na zabawy w środku nocy.🤔
    Tylko skąd wiedzieć, że pielucha nie pęka w szwach? Zwariuję 🥴😁

Zaden konkretny, bo 1 cm to bardzo maly obserwacja, ona nawet nie jesy pewna czy to miesniak czy nie skrzep bo to w miejscu ciecia, ide 1 grudnai do mnie do pracy do poradni nie bede nic wspominac zobaczymy.

Nie za kazdym razem, bo uznaje, ze skoro przepis od 19 do 6 bez zmiany jak spi cala noc to nie przebieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 13:14

• martini92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw przewijam raz jak sama idę spać ok 23 a potem dopiero rano

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, u mnie też mięśniak 2,5cm, w ścianie macicy i nic z nim póki co nie robię, tylko obserwacja czy nie rosnie- takie zalecenie. Ale inne postępowanie jest jeśli mięśniak wypukła się do światła macicy i np powoduje nadmierne krwawienia.

Straw, ja zamówiłam Baby design simple. I na pewno nie jest to łóżeczko do codziennego spania, no chyba że z "normalnym" materacem. Ten oryginalny jest zdecydowanie za cienki. Ja planuję to łóżeczko używać właśnie do jakichś pojedynczych nocy poza domem, a poza tym do drzemek w ciągu dnia, jak mi wyrośnie z baby huga. Wtedy postawie je zamiast huga w salonie.
    Do spania na noc mamy łóżeczko my sweet baby Lorenzo III i uwielbiam je. Można później zrobić z niego tapczanik więc myślę że jeszcze nam posłuży dosyć długo.

Ja pieluchę sprawdzam w nocy ręką, jak jest mocno spompowana to przebieram, a jak nie to odpuszczam ;).

Straw lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie te turystyczne łóżeczka mają beznadziejne materace. Ja dla syna dokupilam materac drugi normalny. Teraz Oliwka śpi w tym łóżeczku u mojej mamy. Już nawet nie pamiętam jak się ono nazywało, ale miało piętro, które gdzieś nam się zawieruszylo i młoda śpi na spodzie 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika i bez problemu ja wkładasz i wyciągasz z tego dolnego piętra ?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny Martini mam to samo z Ksawerym..🙈 już kiedyś pisałam i też mi zaczęli neurologa proponować, albo się krzywo patrzą. Przepłakalam z tydzień a teraz mam to w dupie.. ma tak i już 🤷
    W domu całkiem wesołe dziecko, ma swoje humorki i może nie jest aniołkiem, ależ to kurna dziecko.
    Teraz właśnie w 3 minuty Ci cuda na kiju diagnozują, a ty się potem martwisz 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 14:29

medimind lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, u mnie też mięśniak 2,5cm, w ścianie macicy i nic z nim póki co nie robię, tylko obserwacja czy nie rosnie- takie zalecenie. Ale inne postępowanie jest jeśli mięśniak wypukła się do światła macicy i np powoduje nadmierne krwawienia.

Straw, ja zamówiłam Baby design simple. I na pewno nie jest to łóżeczko do codziennego spania, no chyba że z "normalnym" materacem. Ten oryginalny jest zdecydowanie za cienki. Ja planuję to łóżeczko używać właśnie do jakichś pojedynczych nocy poza domem, a poza tym do drzemek w ciągu dnia, jak mi wyrośnie z baby huga. Wtedy postawie je zamiast huga w salonie.
    Do spania na noc mamy łóżeczko my sweet baby Lorenzo III i uwielbiam je. Można później zrobić z niego tapczanik więc myślę że jeszcze nam posłuży dosyć długo.

Ja pieluchę sprawdzam w nocy ręką, jak jest mocno spompowana to przebieram, a jak nie to odpuszczam ;).

Ja mam gdzies w miejscu ciecia na macicy. Zobaczymy co 1 grudnia powie.

Stosowała, którąś z Was tabletki anty Elin?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dopiero od wczoraj chichra w głos, ale przepadłam przy tym ♥️♥️
    Najbardziej do męża of kors :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 17:21

Angiee, Straw lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka suuuper, zazdroszczę. Ja jeszcze czekam na ten dźwięk ♥️

Natka95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy sa tu dzieci, ktore nie podwoily wagi ur jeszcze?

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ