Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU na jeszcze z zabawek to mąż mu kupił takiego psa, co powtarza to co usłyszy i rusza się przy tym. Więc jak młody leży na brzuchu to patrzy za nim. A jak się rozpłacze to płacze i dziecko i pies 😀.
Kurcze, przyszło mi łóżeczko turystyczne, już z myślą o świętach u rodziców, i ma tylko jeden poziom podlogi- tak nisko 😐. Ciężko młodego będzie wkładać tak głęboko. -
nick nieaktualny
-
My po bilansie i szczepieniu, młoda już podwoiła wage urodzeniową. Był jakiś błąd w rejestracji i przez to 45min obsuwy😒 potem w gabinecie dobrze do czasu badania,jak się ją tylko położyło to od razu syrena. Chyba nie lubi obcych miejsc albo ludzi bo wczoraj u fizjo to samo było. Lekarka ją widziała minutę i już jakąś psychoanalizę walnęła że taka emocjonalna osobowość i że nie dobrze bo potem będzie te emocje w sobie tłumiła(?) I zaczęła mi pokazywać jakieś manewry, że jak ona tak leży i się zanosi to mam jej jakoś przeponę uciskać 😳 olałam to i po prostu na ręce wzięłam.
-
nick nieaktualnymartini92 wrote:My po bilansie i szczepieniu, młoda już podwoiła wage urodzeniową. Był jakiś błąd w rejestracji i przez to 45min obsuwy😒 potem w gabinecie dobrze do czasu badania,jak się ją tylko położyło to od razu syrena. Chyba nie lubi obcych miejsc albo ludzi bo wczoraj u fizjo to samo było. Lekarka ją widziała minutę i już jakąś psychoanalizę walnęła że taka emocjonalna osobowość i że nie dobrze bo potem będzie te emocje w sobie tłumiła(?) I zaczęła mi pokazywać jakieś manewry, że jak ona tak leży i się zanosi to mam jej jakoś przeponę uciskać 😳 olałam to i po prostu na ręce wzięłam.
Tak, bo Ci lekarze wlasnie widza 5 min dziecko i diagnoze stawiaja, denerwuje mmie to. -
nick nieaktualnyMartini,na pewno byłaś z Emilką u lekarza, a nie wróżbity Macieja?😜
Gf jaki plan na tego mięśniaka?
Ula podeślij co zamówiłaś. Też zaczynam powoli się zastanawiać nad nowym łóżeczkiem, bo dostawka jeszcze pasuje, ale niebawem będzie potrzeba czegoś nowego. Macie jakieś polecajki? Myślałam o turystycznym dwupoziomowym, ale chyba głupio to będzie wyglądać. Może lepsze klasyczne, drewniane,ze szczebelkami.
Leni przyszły mi te mufki. Jak na 40zl to jakość całkiem ok. Zostawiam czarne, bo mniej rzucają się w oczy
Jeszcze jedno pytanko. Czy w nocy przebieracie maluchy przy każdym karmieniu? Zastanawiam się czy moja za bardzo się nie wybudza podczas zmiany pieluchy i stąd te godzinne przerwy na zabawy w środku nocy.🤔
Tylko skąd wiedzieć, że pielucha nie pęka w szwach? Zwariuję 🥴😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 13:00
martini92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie przebieram w nocy w ogóle. Nikt mnie nie musi do redukcji ilości spania jak się obudzi przy przebieraniu. Moja się zawsze zaciesza przy zmianie pieluchy więc pewnie by się rozgadala. Straw - ja to nawet w dzień przy karmieniu nie zawsze zmieniam. Jak nie jest napompowana to zostaje. Macam pieluchę i na oko oceniam.
Martini dobra pediatra 😅😅😅
My mamy lozeczko ze szczebelkami jak wyrośnie z dostawki, wtedy wędruje do swojego pokoju bo nam się w sypialni łóżeczko nie zmieści. -
nick nieaktualnyStraw wrote:Martini,na pewno byłaś z Emilką u lekarza, a nie wróżbity Macieja?😜
Gf jaki plan na tego mięśniaka?
Ula podeślij co zamówiłaś. Też zaczynam powoli się zastanawiać nad nowym łóżeczkiem, bo dostawka jeszcze pasuje, ale niebawem będzie potrzeba czegoś nowego. Macie jakieś polecajki? Myślałam o turystycznym dwupoziomowym, ale chyba głupio to będzie wyglądać. Może lepsze klasyczne, drewniane,ze szczebelkami.
Leni przyszły mi te mufki. Jak na 40zl to jakość całkiem ok. Zostawiam czarne, bo mniej rzucają się w oczy
Jeszcze jedno pytanko. Czy w nocy przebieracie maluchy przy każdym karmieniu? Zastanawiam się czy moja za bardzo się nie wybudza podczas zmiany pieluchy i stąd te godzinne przerwy na zabawy w środku nocy.🤔
Tylko skąd wiedzieć, że pielucha nie pęka w szwach? Zwariuję 🥴😁
Zaden konkretny, bo 1 cm to bardzo maly obserwacja, ona nawet nie jesy pewna czy to miesniak czy nie skrzep bo to w miejscu ciecia, ide 1 grudnai do mnie do pracy do poradni nie bede nic wspominac zobaczymy.
Nie za kazdym razem, bo uznaje, ze skoro przepis od 19 do 6 bez zmiany jak spi cala noc to nie przebieram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 13:14
-
nick nieaktualnyGf, u mnie też mięśniak 2,5cm, w ścianie macicy i nic z nim póki co nie robię, tylko obserwacja czy nie rosnie- takie zalecenie. Ale inne postępowanie jest jeśli mięśniak wypukła się do światła macicy i np powoduje nadmierne krwawienia.
Straw, ja zamówiłam Baby design simple. I na pewno nie jest to łóżeczko do codziennego spania, no chyba że z "normalnym" materacem. Ten oryginalny jest zdecydowanie za cienki. Ja planuję to łóżeczko używać właśnie do jakichś pojedynczych nocy poza domem, a poza tym do drzemek w ciągu dnia, jak mi wyrośnie z baby huga. Wtedy postawie je zamiast huga w salonie.
Do spania na noc mamy łóżeczko my sweet baby Lorenzo III i uwielbiam je. Można później zrobić z niego tapczanik więc myślę że jeszcze nam posłuży dosyć długo.
Ja pieluchę sprawdzam w nocy ręką, jak jest mocno spompowana to przebieram, a jak nie to odpuszczam .Straw lubi tę wiadomość
-
Ogólnie te turystyczne łóżeczka mają beznadziejne materace. Ja dla syna dokupilam materac drugi normalny. Teraz Oliwka śpi w tym łóżeczku u mojej mamy. Już nawet nie pamiętam jak się ono nazywało, ale miało piętro, które gdzieś nam się zawieruszylo i młoda śpi na spodzie 😅
-
nick nieaktualny
-
O jeny Martini mam to samo z Ksawerym..🙈 już kiedyś pisałam i też mi zaczęli neurologa proponować, albo się krzywo patrzą. Przepłakalam z tydzień a teraz mam to w dupie.. ma tak i już 🤷
W domu całkiem wesołe dziecko, ma swoje humorki i może nie jest aniołkiem, ależ to kurna dziecko.
Teraz właśnie w 3 minuty Ci cuda na kiju diagnozują, a ty się potem martwisz 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 14:29
medimind lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Gf, u mnie też mięśniak 2,5cm, w ścianie macicy i nic z nim póki co nie robię, tylko obserwacja czy nie rosnie- takie zalecenie. Ale inne postępowanie jest jeśli mięśniak wypukła się do światła macicy i np powoduje nadmierne krwawienia.
Straw, ja zamówiłam Baby design simple. I na pewno nie jest to łóżeczko do codziennego spania, no chyba że z "normalnym" materacem. Ten oryginalny jest zdecydowanie za cienki. Ja planuję to łóżeczko używać właśnie do jakichś pojedynczych nocy poza domem, a poza tym do drzemek w ciągu dnia, jak mi wyrośnie z baby huga. Wtedy postawie je zamiast huga w salonie.
Do spania na noc mamy łóżeczko my sweet baby Lorenzo III i uwielbiam je. Można później zrobić z niego tapczanik więc myślę że jeszcze nam posłuży dosyć długo.
Ja pieluchę sprawdzam w nocy ręką, jak jest mocno spompowana to przebieram, a jak nie to odpuszczam .
Ja mam gdzies w miejscu ciecia na macicy. Zobaczymy co 1 grudnia powie.
Stosowała, którąś z Was tabletki anty Elin? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny