Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaferka,jak sytuacja?
Shooa, my nic takiego nie stosowaliśmy, więc się nie wypowiem. Masz szansę chociaż odespać w dzień?
U nas noc taka sobie, karmienie o 1:00, 4:30, 7:00. A ja oczywiście poszłam spać dopiero po tym karmieniu o 1:00.martini92 lubi tę wiadomość
-
maferka wrote:W rtg wyszły jakies zmiany w płucach i lekarka sugeruje że to po covidowe, pobrali wymaz i czekamy na wynik 😟
-
nick nieaktualnydzięki Kosmo !
tak podczas pobudek jest spokojny, ew budzi się z płaczem. więcej tez je w nocy ewidentnie. mam nadzieje ze to skok.
Maferka.. jejku covid u maluszka ? współczuje nerwów ( trzymajcie się..
Ula- do tej pory w ciągu drzemek jego w dzień ogarniałam chatę obiad siebie czy cokolwiek ale piernicze już, muszę poodsypiac bo skąd brac sile na 16-17 godzin na dobę opieki nad niemowlakiem. -
nick nieaktualnyShoaa, u nas, jakieś 2 tygodnie temu też pojawiły się nocne karmienia przeplatane godzinną zabawą (nie płakała, nie była nerwowa, tylko nie spała). Czasem ponownie zasnęła sama, czasem jak przystąpiłam ją do piersi. Pomogło ograniczenie przebierania do jednego w ciągu nocy.
A dziś to w ogóle na cudów. Zasnęła jak zwykle po 18, jedno karmienie ok 19, drugie ok 22 i spala do 5. Godzinę poimprezowala i spala do 7:30🙈 Mój organizm chyba doznał szoku, bo po przebudzeniu myślałam, że jest niedziela😅
Maferka, trzymajcie się tam❤️
Wczoraj widziałam reportaż o kilkutygodniowym chłopcu, leżącym na Covid w szpitalu🥺
Powiem Wam, że od kiedy jestem mamą, to dużo bardziej rusza mnie cierpienie dzieci... Nie żebym przed ciążą była obojętna. Ale teraz dużo bardziej to przeżywam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 11:19
-
Moja wczoraj nie chciała zasnąć od 19 do 22 🤦♀️masakra, już serio byłam skrajnie wyczerpana.. Niby tak wcześnie bo 19-22 ale wiecie - cyc, zasnęła, odkładam, ryk i tak non stop 🙈 a później co 2h się budziła..
Dziś jakaś zmierzla jest 🤪 i przyklejona do cyca non stop. Może zaś jakiś skok.. Już sama nie wiem.. W czw szczepienie. To moja raczej w obecności innych jest grzeczna, tylko przy ubieraniu jęczy.. Nie lubi..
Maferka trzymajcie się!
-
Nikt u nas nie chorował na covida no i my nie szczepieni. Nie wierzę że to covid, jak nas przyjmowali to wyszedł nam ujemny, pobrali jej też rsv, wynik ma być jutro. Cały oddzial jest upchany kaszlacymi dziećmi. Martwię się o nią bo tak brzydko kaszle, ale poza tym to się zachowuje normalnie, nie widać po niej jakiejś ciężkiej choroby.
-
Podrzucam wam patent jak uniknąć niechcianych prezentów pod choinką dla dziecka.
Napiszcie list do św Mikołaja z wyklejanka lub listą życzeń i wyślijcie do wszystkich zainteresowanych
Pomysł zgapiony z neta.
My już list napisaliśmy, idziemy dziś wysłać i mam nadzieję, że żadnych zbędnych plastików nie dostaniemy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:17
Kosmo, migussia, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaferka, co by to nie było, niech malutka się szybko pozbiera z tej choroby.
Powiem Wam, że się wściekłam.
Byliśmy w piątek na urodzinach. Było trochę dzieci, w tym nasz syn, dwoje dwulatków (jeden przewlekle chory) i kilkoro starszych.
Na szczęście starszaki w innym pomieszczeniu. Mama dwójki ze starszakow spodziewała się, że jej dzieci mogą być od tego dnia na kwarantannie, bo już w piątek była informacja o chorym dziecku w szkole i dostała telefon ze szkoły, ale go nie odebrała, bo właśnie się bała, że powiedzą, że jej dzieci też mają kwarantannę. No i z całą tą wiedzą, zabrała je na tą dziecięca imprezę!! I teraz się okazało, że faktycznie są jej dzieci na kwarantannie.
Ehh... Żałuję że poszliśmy. Ale tak mnie wkurza taka nieodpowiedzialność.
Chociaż mam nadzieję, że mój syn jest dość nieźle chroniony przed covidem. Ja mam wysokie miano przeciwciał (po przechorowaniu i szczepieniach) więc dostał je przez łożysko i dostaje w mleku. -
nick nieaktualnyJa pierdziele, ale takich rodziców nie mało, za takie coś powinny byc kary!!
Maferka kciuki!!
z listem do Mikołaja super sposób!
Moja mama po TK, bez cech wznowy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 13:02
Kosmo, Straw, migussia, akilegna♥, LENi, shooa, Natka95, olimama, Angiee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla, bez komentarza takie zachowanie...🙄
Ja się szczepiłam po porodzie, drugą dawkę miałam w październiku, więc mam nadzieję, że moja też dostaje p-ciala z mlekiem. Z tego też względu chciałabym ją karmić jak najdłużej.
Gf świetne wieści. Będziecie jeszcze robić PET?
Leni,y też mamy szczepienie w czwartek. Mam nadzieję, że nie popsuje nam w miarę stabilnego programu dnia. Chociaż znając życie za rogiem czai się już jakiś skok albo inny regres😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 13:45
-
My tez po wizycie, gardło czerwone ale osłuchowo czysto. Oczywiście bez przebojów nie mogło się obyc, znioslam na dół żeby ją tam ubrać i w fotelik wpakować a ona kupa po pachy i przebierać na szybko a mialam taki dobry strój przygotowany, żeby bardzo nie bawić się właśnie z tym ubieraniem 😅🤦♀️ No życie. Haha moja drze sie w foteliku tak, że nie mogę tego opisać.
Regres snu I u nas był I chyba dalej jest, bo w nocy pobudki co chwilę 😪 Ale już się nie rozbudza, bo wcześniej i tak właśnie bywało,na że wybudzala się i obroty ćwiczyła 🤦♀️
Ula wspolczuje sytuacji ale pełno takich rodziców. Tez mieliśmy w odwiedzinach rodzinkę i dzieci podchodziły do młodej a mama " wy lepiej nie podchodźcie bo jeszcze na antybiotyku i kaszlecie 🥴😪 a brat z gorączkującym dzieckiem przyjechał jak mloda mialan4 tygdonie😫 Niektórym po prostu brak wyobraźni.
Maferka dużo zdrówka!
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Ula, bez komentarza takie zachowanie...🙄
Ja się szczepiłam po porodzie, drugą dawkę miałam w październiku, więc mam nadzieję, że moja też dostaje p-ciala z mlekiem. Z tego też względu chciałabym ją karmić jak najdłużej.
Gf świetne wieści. Będziecie jeszcze robić PET?
Leni,y też mamy szczepienie w czwartek. Mam nadzieję, że nie popsuje nam w miarę stabilnego programu dnia. Chociaż znając życie za rogiem czai się już jakiś skok albo inny regres😅
Jak narazie nie, pojdzie ma wizyte 29.12 i zobaczymy, jeszcze obie mamy w czw u mojej szefowej usg piersi to ja podpytam -
nick nieaktualnyNa stronie Adidasa są teraz fajne promocje. Właśnie mi przyszedł komplet dresowy dla małej za 120zl - spodnie i bluza. Może to nie jest jakoś najtaniej, ale jakościowo są naprawdę fajne i moim zdaniem się opłaca😉
#AnszelikaNieCzytajTegoPosta😜Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny