X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Na stronie Adidasa są teraz fajne promocje. Właśnie mi przyszedł komplet dresowy dla małej za 120zl - spodnie i bluza. Może to nie jest jakoś najtaniej, ale jakościowo są naprawdę fajne i moim zdaniem się opłaca😉

#AnszelikaNieCzytajTegoPosta😜

🤣🤣🤣🤣 Prosiak 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, super wiadomości z mamą.

Anszelika, ja ostatnio tyle zapłaciłam w aptece jak młody był zaziębiony i jeszcze szczepionkę musiałam kupić, ehh...

A Twoja córka to najmłodsza, ale chyba jedna z większych na forum.

Kupiłam synowi preparat kinderimmun... Dwa lata temu pamiętam że płaciłam koło 45-50zl, dziś 80zaplacilam, a to jedna z tańszych aptek była...

A Oliwka się urodziła 4360, więc miała spory start. Widzę wg wykresów że spadła ze swojego centyla, bo była w 97, a teraz w 75. Syn na tym etapie miał koło 8.5kg 😱

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika spore dzieciaki masz 😲😁 moja teraz ma ok 7,5kg, urodziła się 3,1kg i ja już ją ledwo noszę a jak z fotekikiem to już w ogóle dla mnie masakra zwłaszcza moment kiedy muszę go podnieść żeby wsadzić do auta na fotel 🤦

Dziewczyny co myślicie o tych urządzeniach w stylu beaba babycook, jeszcze jest taki z aventu na rozszerzenie diety? Przydatne to? Sporo warzyw będziemy mieć od rodziców z działki więc nie zawsze bym kupowała słoik ale przeraża mnie że dla nie wiem no jednego Pasternaka miałabym brudzić wielki parowar (pewnie mogłabym kupić tą nakładkę na garnek), potem brudzić blender itd. Zastanawiam się na ile faktycznie by mi się to sprawdziło biorąc pod uwagę że mistrzem kuchni nie jestem, nie znoszę w ogóle planować posiłków ale tak jak mówię no warzyw sporo dostaniemy które mogłabym dać młodej ale ich obróbka mnie już w myślach dobija. Widziałam na olx i vinted starsze wersje tego babycook za mniej niż 200zl bo za normalną kwotę to bym w życiu tego nie kupiła 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Anszelika Twoja mała to kawał babeczki :D

Mój dziś kima po szczepieniu :) waży 6790 czyli 25 centyl, ale widać taka jego uroda :)
    Za to wzrostowo 66,5 cm i 75 centyl :D

Odmówiłam szczepienia na rota, na szczęście pediatra nie robiła problemu :)

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a jak nastrój młodego na wizycie? Była drama czy dawał radę? 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ooo Anszelika Twoja mała to kawał babeczki :D

Mój dziś kima po szczepieniu :) waży 6790 czyli 25 centyl, ale widać taka jego uroda :)
    Za to wzrostowo 66,5 cm i 75 centyl :D

Odmówiłam szczepienia na rota, na szczęście pediatra nie robiła problemu :)

Moja wzrostowo 65cm... Także długa dość jest do tego.
    A czemu odmówiłas?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, sprawdziłam co to jest dokładnie, ale faktycznie słyszałam o tym urządzeniu wcześniej.
    Wydaje mi się fajne, ale raczej nie mam w planach kupować. Ja generalnie jestem z takich osób, co jak najmniej rzeczy mają w domu i wszystko schowane. Jak ktoś do nas przychodzi to mówi, że nie widać że dziecko w domu jest 🤪. Oczywiście to nie prawda bo stoi kołyska i mata leży na podłodze. I nic więcej w sumie. Ale ja ogarnięta jestem w kuchni i dla mnie to nie problem ugotować dla nas czy dla młodego. Tzn będę po prostu gotować warzywa dla nas razem, a jego blendowac i tyle. Tez mamy warzywa od rodziców. Może jak ktos nie lubi w kuchni działać to faktycznie coś takiego ułatwi życie, szczególnie jak można w fajnej cenie znaleźć.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Anszelika spore dzieciaki masz 😲😁 moja teraz ma ok 7,5kg, urodziła się 3,1kg i ja już ją ledwo noszę a jak z fotekikiem to już w ogóle dla mnie masakra zwłaszcza moment kiedy muszę go podnieść żeby wsadzić do auta na fotel 🤦

Dziewczyny co myślicie o tych urządzeniach w stylu beaba babycook, jeszcze jest taki z aventu na rozszerzenie diety? Przydatne to? Sporo warzyw będziemy mieć od rodziców z działki więc nie zawsze bym kupowała słoik ale przeraża mnie że dla nie wiem no jednego Pasternaka miałabym brudzić wielki parowar (pewnie mogłabym kupić tą nakładkę na garnek), potem brudzić blender itd. Zastanawiam się na ile faktycznie by mi się to sprawdziło biorąc pod uwagę że mistrzem kuchni nie jestem, nie znoszę w ogóle planować posiłków ale tak jak mówię no warzyw sporo dostaniemy które mogłabym dać młodej ale ich obróbka mnie już w myślach dobija. Widziałam na olx i vinted starsze wersje tego babycook za mniej niż 200zl bo za normalną kwotę to bym w życiu tego nie kupiła 🤣

Ja o tym słyszałam ale teraz mam swojego najlepszego przyjaciela czyli termomix, więc się nie bawię w takie rzeczy już. A też nie cierpię gotować. A jeszcze bardziej wymyślać. Ogólnie to stwierdziłam że młoda będzie jeść to co my. Słoiczkow trochę kupię ale to bardziej w razie "W"

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem słaba w gotowaniu, ale myślę że ugotować warzywko czy dać zblendowany owoc to nie problem na początku, będę dawać sloiki jeśli chodzi i jakieś króliki czy cielęcinę.. Fajny gadżet ale chyba zbędny, niedługo będą jeść co my :) przeleci... :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałabym właśnie thermomixa no ale inne wydatki teraz, 🙈 może kiedyś :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    I chciałabym właśnie thermomixa no ale inne wydatki teraz, 🙈 może kiedyś :)
    Kupiłam dwa lata temu jak akurat raty 0% były i już jest mój 😅 myślę że to był zakup życia. Chociaż dwie koleżanki też chwalą sobie lidlomix

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, żadnej dramy, cierpliwie wzdychał w poczekalni a potem sobie gugał do lekarki 😅 nie spodobało mu się tylko jak chciała próbę trakcyjną zrobić i coś zaczął płakać, ale szybko się uspokoił.
    Potem po szczepieniu troszkę płacz, ale dal się uspokoić i zasnął w foteliku 🤗

Anszelika, po pierwszej dawce mieliśmy kropki krwi w kupie przez 2 dni. Konsultowalam z pediatrą, do którego prywatnie chodzimy i on doradził że ze względu na to plus ten jego wrażliwy brzuszek on by nie podawał kolejnych dawek, ale do naszej decyzji.
    No i zdecydowaliśmy że nie dajemy, boję się że po kolejnej dawce mogłoby coś gorszego być, jak po pierwszej była krew.

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Kupiłam synowi preparat kinderimmun... Dwa lata temu pamiętam że płaciłam koło 45-50zl, dziś 80zaplacilam, a to jedna z tańszych aptek była...

A Oliwka się urodziła 4360, więc miała spory start. Widzę wg wykresów że spadła ze swojego centyla, bo była w 97, a teraz w 75. Syn na tym etapie miał koło 8.5kg 😱
    Pewnie wiecie, ale polecam takie rzeczy, które nie muszą być "na już" kupować w aptece przez internet. Ja raz na 2 miesiące robię takie zamówienie bardziej kosmetyczne niż apteczne- jakieś waciki do uszu, sól do nosa, płatki kosmetyczne, suplementy, kremy itp. Wychodzi sporo taniej niż stacjonarnie. Kinderimmun 60zł, zawsze to trochę mniej.
    Jeszcze w ciąży zapłaciłam w aptece u siebie w mieście 92zł za prenatal Duo, a na Gemini zawsze kupowałam za 47 😨.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamawiam przez internet, bo moje BioMarine stacjonarnie potrafi kosztować i 90zl, a tak to "tylko" 60, heh...

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka to super że poszło sprawnie 🙂

No właśnie ja bym chciała lidlomix i jak doszłam we wrześniu do wniosku że go chce to teraz go nie ma w ofercie, a chciałabym nowy nie używany ten najnowszy co ma aplikacje do przepisów itd 😅 Więc jak tylko się pojawi w gazetce to o 6 rano będę pod lidlem tylko podobno w tym roku go na pewno nie będzie, czytałam że max 3x w roku się pojawia także jeszcze poczekam... Ale może macie rację że na początek to ten bobas je tyle co nic to czy to warto 🤷 Też nie lubię się zagracać dlatego właśnie tak rozkmniam no. Na co dzień raczej nie gotuje, jak jemy to zupy przez kilka dni głównie albo makarony czy ryże. Ale wszystko raz na 2-3 dni i często chłop robi wieczorami bo ja się czuję w kuchni jak piąte koło u wozu mimo że potrafię to nienawidzę 🤣 Aż mnie trzepie jak mam więcej niż jeden garnek zabrudzić 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, Straw ja też zwykle internetowo na Gemini, ale ostatnio mnie sknerus chwycił przy zamówieniu i nie wzięłam właśnie biomarine i tego kinderimmun to teraz mam. Myślę że ze 100zl bym urwała zamawiając przez neta. Chociaż i tak poszłam do jednej z najtańszych aptek, bo w jednej usłyszałam że biomarine u nich kosztuje 120zl 😱

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku to mało dzieci zjedzą, ja jedynie mialam pdgrzewacz do butelek i podgrzewałam w nim słoiki, lub to co mialam pomrozone.
    Ja lubię gotować, ale od lipca to kilka razy obiad zrobiłam 😅😫 Z takim dzieckiem jak moja się nie da, a wieczorem wolę poleżeć po całym dniu 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 21:34

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakiś regres w zasypianiu. Nie kumam tego. W ciągu dnia zasypia bez problemu. W kołysce, na macie, gdzie tam akurat leży. W nocy tylko zje, odkładam i śpi. Ale jak ma zasnąć na noc to już nie. Tylko ten jeden raz w ciągu doby. Leży, gada, piszczy, w końcu się złości i płacze i zasypia przy cycu. A nie chce go tak uczuć, żeby mój mąż też go usypiał. No i rodzice usypiają w sobotę. Ciekawe jak sobie poradzą 😨

• maferka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mój szanowny mąż odwalił taki numer że jakbym go kur... Miała pod ręką to by klejnoty stracił. Po pracy zadzwonił do lekarza że kaszle a dziecko w szpitalu z zapaleniem płuc i dostał skierowanie na test. O godz 23 dzwoni do mnie ze Jaga ma pozytywny wynik bo dostał wiadomość że już jest wynik dostępny, wszedł na swoje konto i zobaczył że ma nałożona kwarantannie, nogi się pode mną ugiely, już najgorsze myśli w głowie. Pytam go czy widział wynik a on że nie bo nie może go znaleźć ale skoro ma kwarantannie to z góry założył że jest pozytywny. Ale pomyślałam że jakby był pozytywny to by na oddziale było jakieś poruszenie, dopiero po jakimś czasie znalazł certyfikat negatywnego wyniku. A kwarantanne dostał od razu po wystawieniu skierowania na test.
    Takiego stresu mi przysporzył, ale już ciśnienie zeszło, jeszcze juto wynik na rsv.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka dużo sił dla Was ❤️
    Kurcze długo czekacie na ten wynik rsv, u nas był już po godzinie

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ