Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Mi powiedziała że jak nie zacznie do skończonego 5 mies to żeby do niej wrócić. No i stosunkowo niewiele czasu nam zostało 😬 Widzę że młoda robi progres, nie stoi w miejscu ale obroty ja w ogóle nie interesują 😅
-
nick nieaktualny
-
Kosmo wrote:Mi powiedziała że jak nie zacznie do skończonego 5 mies to żeby do niej wrócić. No i stosunkowo niewiele czasu nam zostało 😬 Widzę że młoda robi progres, nie stoi w miejscu ale obroty ja w ogóle nie interesują 😅
Tak wogule to dawno się nie odzywałam,jakiś człowiek zalatany🙈Kosmo lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Moja z dnia na dzień ogarnęła obroty także spokojnie. 😉 Was też zaskoczą. Teraz ciągle ćwiczy obracanie (nawet przy zmianie pampersa) polezy i po chwili marudzi, bo ciężko. Odwracam na plecy i znowu to samo..🥴 Póki co też tylko prawa strona się podoba do obrotów 🤔
A u nas jakiś kaszel 😬😫😭 Noca się nasila w dzień tylko kilka razy kaszlnęła. Jutro pojadę do przychodni by osluchali ale na sama mysl o podróży autem z nia to jestem spocona
-
Oby tak było dziewczyny bo wizja znowu wycieczek po fizjo mnie dobija 🤦 Moje dziecko nie współpracuje na wizytach u lekarzy a dzisiaj udało mi się ja zapisać na piątek do neurologopedy a w przyszłym tygodniu mamy kontrolę u laryngologa czy nam się wędzidełko nie zroslo ponownie. Cieszę się że się udało neuro wcześniej ustalić bo nie bardzo ufam tej kobiecie co podcinała, ma słabe opinie w Internecie 😆 Mam nadzieję że nic złego się nie okaże tylko nie wiem butelki do zmiany albo po prostu gorszy czas młodej że tak je słabo bo już nie mam siły do tego 🤦 Są karmienia że ładnie je ale większość to jak walka, źle łapie smoczek, cmoka, pluje a jak wezmę butelkę to wrzask ewidentnie głodna... Dobrze że liczba karmień nam się zmniejszyla do jedynie pięciu to mniej nerwów dla mnie 🙄🤦
-
Migusia u nas to samo. Na samą myśl że mam z nią jechać sama gdzieś do lekarza to pod skrzydłem mokro 🤣 Dzień wcześniej już wszystko planuje co i jak żeby tylko nie dała czadu 🥴 A potem i tak wychodzi jak wychodzi że spać nie chce, zjeść nie chce i potem mam wyjca na wizycie albo kupę po pachy 😆
Zdrówka dla wasWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 21:16
migussia lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Oby tak było dziewczyny bo wizja znowu wycieczek po fizjo mnie dobija 🤦 Moje dziecko nie współpracuje na wizytach u lekarzy a dzisiaj udało mi się ja zapisać na piątek do neurologopedy a w przyszłym tygodniu mamy kontrolę u laryngologa czy nam się wędzidełko nie zroslo ponownie. Cieszę się że się udało neuro wcześniej ustalić bo nie bardzo ufam tej kobiecie co podcinała, ma słabe opinie w Internecie 😆 Mam nadzieję że nic złego się nie okaże tylko nie wiem butelki do zmiany albo po prostu gorszy czas młodej że tak je słabo bo już nie mam siły do tego 🤦 Są karmienia że ładnie je ale większość to jak walka, źle łapie smoczek, cmoka, pluje a jak wezmę butelkę to wrzask ewidentnie głodna... Dobrze że liczba karmień nam się zmniejszyla do jedynie pięciu to mniej nerwów dla mnie 🙄🤦
Jezu mój tam samo je ostatnio, aż mnie strzela coś ;/ ;/ wypluwa smoczek, potem się na niego rzuca jak wygłodzony i znów wypluwa 🧐 nie mam już cierpliwości do tego. -
maferka wrote:A my w szpitalu, mam nadzieję że wykluczą zapalenie płuc i nas puszcza do domu jutro, ale jak to mówią nadzieja matką głupich 😟
Natka, sama Cię pocieszałam że powinno minąć 😁 Bo u nas zwykle się takie coś pojawiało na kilka dni przy skoku ale teraz mamy taki problem już z ponad miesiąc 😒 -
Pocieszające, że nie tylko ja mam ciężkie podróże z dzieckiem 😅 przejechać 10 minut bez krzyku to sukces i każda wizyta krzyk , potem ubieranie tych wsrstw i syrena na całą przychodnie 😬😫 Tesknie za latem 😅Mam nadzieję, ze kiedyś jej się to odmieni.
Maferka dużo zdrówka dla Was! Oby wypisali do domu
-
migussia wrote:Pocieszające, że nie tylko ja mam ciężkie podróże z dzieckiem 😅 przejechać 10 minut bez krzyku to sukces i każda wizyta krzyk , potem ubieranie tych wsrstw i syrena na całą przychodnie 😬😫 Tesknie za latem 😅Mam nadzieję, ze kiedyś jej się to odmieni.
Maferka dużo zdrówka dla Was! Oby wypisali do domu -
nick nieaktualnydziewczyny, jestem dzisiaj skrajnie wyczerpana.
od 3 tygodni nasze noce są bardzo kiepskie bo młody ciagle się wybudza a przy drugim karmieniu koło 3-4:00 robi kupę i nie chce isc spać wiec 1,5-2 h się bawimy, ale dzisiaj to już poszliśmy na rekord. budził się cała noc co 30-45minut. ledwo żyjemy.
zaczęliśmy 19tydzien i mam plan w tym tygodniu zrobić mu morfologię i crp czy nic się nie dzieje i poczekać do końca tygodnia czy to nie apogeum skoku rozwojowego..
nie ukrywam jednak ze jak tak dalej będzie to ide do pediatry bo może mu coś dolega.. może na jakieś specjalistyczne badania powinnismy isc.
mam pytanie do Was - stosowała któraś Viburcol albo herbatki z melisa dla dziecka ? czytam w necie ze matki polecają na niespokojne noce.. -
Shoa a czytałaś o regresie snu? Jak jest w czasie tych pobudek spokojny to wydaje mi się że to to może być na rzeczy plus oczywiście skok. Ale wiadomo lepiej chuchać na zimne. Myśmy aż tak tragicznych nocy nie mieli ale z jednego karmienia młodą przez ostatnie 3tyg zaczęła potrzebować dwóch w ciągu nocy. Teraz już przeszło, za to często przez sen popłakuje nie budząc się i samo przechodzi ale wiadomo ja się budzę w tym czasie i czekam czy się uspokoi czy muszę interweniowac.
Nie stosowałam ani viburcolu ale słyszałam o nim że też przy ząbkowaniu pomaga a herbatek chyba nie powinno się dawać jeszcze dziecku. Nie jestem pewna, są też różne szkoły wiadomoshooa lubi tę wiadomość
-
Ooo czyli nie tylko moje dziecko nienawidzi fotelika i przychodni ?
Dziś idziemy do szczepienia i będzie ta lekarka co ostatnio się skrzywiła z tekstem: "zawsze tak płacze?" 🥴
Jak dalej mi coś takiego powie, to powiem że nie, najwidoczniej wyczuwa niemądrych ludzi 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 09:15
medimind lubi tę wiadomość