X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Mi powiedziała że jak nie zacznie do skończonego 5 mies to żeby do niej wrócić. No i stosunkowo niewiele czasu nam zostało 😬 Widzę że młoda robi progres, nie stoi w miejscu ale obroty ja w ogóle nie interesują 😅
    No tak, 6 miesiąc czyli po skończonym 5 ma zaczynać ;). No my jeszcze mamy trochę czasu, bo jeszcze 4 miesiecy nie skończyliśmy 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o obrotach z pleców na brzuch, czy na boki, na boki moja się obraca, ale na brzuch jeszcze nie.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pleców na brzuch. Moja na boki też umie chociaż w prawo to tylko nogi dźwignie i przerzuci, ręki nie ciągnie 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Mi powiedziała że jak nie zacznie do skończonego 5 mies to żeby do niej wrócić. No i stosunkowo niewiele czasu nam zostało 😬 Widzę że młoda robi progres, nie stoi w miejscu ale obroty ja w ogóle nie interesują 😅
    Kosmo spokojnie nasze dzieciaki potrafią się czegoś nowego nauczyć w 1 dzień.Moja Ola zaczęła się obracać na brzuch zanim skończyła 4 miesiące ale tylko na 1 strone umie i musze ją zachęcać na tą drugą ale słabo jej to idzie.
    Tak wogule to dawno się nie odzywałam,jakiś człowiek zalatany🙈

Kosmo lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja na boki to wcale się nie obraca tylko sru od razu na brzuch🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znów nie chce sam na boki, a jak ja położę go na boku to potrafi na brzuch się gibnąć celowo 🤷

U nas problemów z jedzeniem ciąg dalszy, wypluwa butlę i gada "ania,ania" 🧐😫

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będzie ciężka noc, od 19 usypiam.. A jest 21 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z dnia na dzień ogarnęła obroty także spokojnie. 😉 Was też zaskoczą. Teraz ciągle ćwiczy obracanie (nawet przy zmianie pampersa) polezy i po chwili marudzi, bo ciężko. Odwracam na plecy i znowu to samo..🥴 Póki co też tylko prawa strona się podoba do obrotów 🤔
    A u nas jakiś kaszel 😬😫😭 Noca się nasila w dzień tylko kilka razy kaszlnęła. Jutro pojadę do przychodni by osluchali ale na sama mysl o podróży autem z nia to jestem spocona

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni niech moc będzie z Tobą, zapowiada się faktycznie ciezko. Moja spi od 19. 30 ale też już karmiłam 🥴

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było dziewczyny bo wizja znowu wycieczek po fizjo mnie dobija 🤦 Moje dziecko nie współpracuje na wizytach u lekarzy a dzisiaj udało mi się ja zapisać na piątek do neurologopedy a w przyszłym tygodniu mamy kontrolę u laryngologa czy nam się wędzidełko nie zroslo ponownie. Cieszę się że się udało neuro wcześniej ustalić bo nie bardzo ufam tej kobiecie co podcinała, ma słabe opinie w Internecie 😆 Mam nadzieję że nic złego się nie okaże tylko nie wiem butelki do zmiany albo po prostu gorszy czas młodej że tak je słabo bo już nie mam siły do tego 🤦 Są karmienia że ładnie je ale większość to jak walka, źle łapie smoczek, cmoka, pluje a jak wezmę butelkę to wrzask ewidentnie głodna... Dobrze że liczba karmień nam się zmniejszyla do jedynie pięciu to mniej nerwów dla mnie 🙄🤦

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia u nas to samo. Na samą myśl że mam z nią jechać sama gdzieś do lekarza to pod skrzydłem mokro 🤣 Dzień wcześniej już wszystko planuje co i jak żeby tylko nie dała czadu 🥴 A potem i tak wychodzi jak wychodzi że spać nie chce, zjeść nie chce i potem mam wyjca na wizycie albo kupę po pachy 😆

Zdrówka dla was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 21:16

migussia lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Oby tak było dziewczyny bo wizja znowu wycieczek po fizjo mnie dobija 🤦 Moje dziecko nie współpracuje na wizytach u lekarzy a dzisiaj udało mi się ja zapisać na piątek do neurologopedy a w przyszłym tygodniu mamy kontrolę u laryngologa czy nam się wędzidełko nie zroslo ponownie. Cieszę się że się udało neuro wcześniej ustalić bo nie bardzo ufam tej kobiecie co podcinała, ma słabe opinie w Internecie 😆 Mam nadzieję że nic złego się nie okaże tylko nie wiem butelki do zmiany albo po prostu gorszy czas młodej że tak je słabo bo już nie mam siły do tego 🤦 Są karmienia że ładnie je ale większość to jak walka, źle łapie smoczek, cmoka, pluje a jak wezmę butelkę to wrzask ewidentnie głodna... Dobrze że liczba karmień nam się zmniejszyla do jedynie pięciu to mniej nerwów dla mnie 🙄🤦

Jezu mój tam samo je ostatnio, aż mnie strzela coś ;/ ;/ wypluwa smoczek, potem się na niego rzuca jak wygłodzony i znów wypluwa 🧐 nie mam już cierpliwości do tego.

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu, mam nadzieję że wykluczą zapalenie płuc i nas puszcza do domu jutro, ale jak to mówią nadzieja matką głupich 😟

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    A my w szpitalu, mam nadzieję że wykluczą zapalenie płuc i nas puszcza do domu jutro, ale jak to mówią nadzieja matką głupich 😟
    Oby! Trzymajcie się, dużo zdrowia dla was.

Natka, sama Cię pocieszałam że powinno minąć 😁 Bo u nas zwykle się takie coś pojawiało na kilka dni przy skoku ale teraz mamy taki problem już z ponad miesiąc 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające, że nie tylko ja mam ciężkie podróże z dzieckiem 😅 przejechać 10 minut bez krzyku to sukces i każda wizyta krzyk , potem ubieranie tych wsrstw i syrena na całą przychodnie 😬😫 Tesknie za latem 😅Mam nadzieję, ze kiedyś jej się to odmieni.
    Maferka dużo zdrówka dla Was! Oby wypisali do domu

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Pocieszające, że nie tylko ja mam ciężkie podróże z dzieckiem 😅 przejechać 10 minut bez krzyku to sukces i każda wizyta krzyk , potem ubieranie tych wsrstw i syrena na całą przychodnie 😬😫 Tesknie za latem 😅Mam nadzieję, ze kiedyś jej się to odmieni.
    Maferka dużo zdrówka dla Was! Oby wypisali do domu
    U nas to zazwyczaj krzyczy przy zapinaniu fotelika albo jak auto stoi a nie jedzie, więc przez pół miasta zazwyczaj. W przychodniach to nie lubi rozbierania i leżenia na golasa na czymś innym niż leży w domu i te jasne światła 🙄 A ubieranie rozwrzeszczanej to horror... Dzień wcześniej planuje w co ubiorę żeby było jak najmniej problematycznie. Do fotelika otulacz żeby już kurtki nie ubierać nawet 😆 W ogóle moja córka plus fotelik waza już tyle że ledwo ja niosę 🤦

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc miałyśmy dzisiaj cudowną w porównaniu z ostatnim miesiącem chyba. Ani razu nie stękała, nie popłakiwała tylko raz na karmienie i spala 19-7rano. Matko jak dobrze 🤣

Jutro z rana mamusia przyjeżdża nastrajam się psychicznie 😆

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jestem dzisiaj skrajnie wyczerpana.

od 3 tygodni nasze noce są bardzo kiepskie bo młody ciagle się wybudza a przy drugim karmieniu koło 3-4:00 robi kupę i nie chce isc spać wiec 1,5-2 h się bawimy, ale dzisiaj to już poszliśmy na rekord. budził się cała noc co 30-45minut. ledwo żyjemy.
    zaczęliśmy 19tydzien i mam plan w tym tygodniu zrobić mu morfologię i crp czy nic się nie dzieje i poczekać do końca tygodnia czy to nie apogeum skoku rozwojowego..

nie ukrywam jednak ze jak tak dalej będzie to ide do pediatry bo może mu coś dolega.. może na jakieś specjalistyczne badania powinnismy isc.

mam pytanie do Was - stosowała któraś Viburcol albo herbatki z melisa dla dziecka ? czytam w necie ze matki polecają na niespokojne noce..

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa a czytałaś o regresie snu? Jak jest w czasie tych pobudek spokojny to wydaje mi się że to to może być na rzeczy plus oczywiście skok. Ale wiadomo lepiej chuchać na zimne. Myśmy aż tak tragicznych nocy nie mieli ale z jednego karmienia młodą przez ostatnie 3tyg zaczęła potrzebować dwóch w ciągu nocy. Teraz już przeszło, za to często przez sen popłakuje nie budząc się i samo przechodzi ale wiadomo ja się budzę w tym czasie i czekam czy się uspokoi czy muszę interweniowac.

Nie stosowałam ani viburcolu ale słyszałam o nim że też przy ząbkowaniu pomaga a herbatek chyba nie powinno się dawać jeszcze dziecku. Nie jestem pewna, są też różne szkoły wiadomo

shooa lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo czyli nie tylko moje dziecko nienawidzi fotelika i przychodni ? :D

Dziś idziemy do szczepienia i będzie ta lekarka co ostatnio się skrzywiła z tekstem: "zawsze tak płacze?" 🥴
    Jak dalej mi coś takiego powie, to powiem że nie, najwidoczniej wyczuwa niemądrych ludzi 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 09:15

medimind lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ