X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dziewczyny jak to jest, bo nie mam doświadczenia :D
    Czy wasze dzieci jak płaczą i coś im ewidentnie nie pasuje, nudzą się etc to też się prężą, wyginają itd? Mam problem z odróżnieniem takiego płaczu z rozdrażnienia z płaczem z powodu bólu brzuszka. Mały się pręży, wygina do tyłu i wyje, zwykle przed snem... Ale czasem też na macie i gdziekolwiek. Wygląda to jakby bolał go brzuch, po podkurcza też nerwowo nozki, natomiast czasem w takich sytuacjach da się go zabawić i wtedy się śmieje i jakby zapomina o tym bólu.
    I teraz nie wiem czy wyje bo coś go boli, czy tak po prostu 🧐 jak to odróżnić..

Mój się pręży jak jest już mocno zmęczony i się denerwuje, bo chce mu się spać. Jak go biorę na ręce to się wygina do tyłu.
    Jak jest zmęczony, ale nie zdenerwowany to jak go noszę, zaczyna mi coś "opowiadać" i się uśmiechać.

Co do sklepów, jak muszę zrobić zakupy, to najczęściej go biorę, bo nie mam wyboru, ale do galerii nie chodzimy. Jutro chyba pojedziemy pierwszy raz po prezent na urodziny młodej. Sama zresztą nie lubię po galeriach chodzić.
    Nie wydaje mi się, żeby chodzenie po sklepach i urzędach rozwijało jakoś dziecko społecznie. Moja trzylatka rzadko miała do czynienia z obcymi przed pójściem do żłobka. Mi mówili niektórzy, że jak od piersi nie odstawię to będzie ciężko. A przeszła adaptację bezproblemowo. Później dostała się do żłobka państwowego to w 2 dni się przyzwyczaiła do nowego miejsca, dzieci i pań.

U nas z kupami różnie. Przeważnie po kilka na dzień. Czasami mam wrażenie, że co chwila zmieniam pieluchy, a innym razem jest jedną kupa na dzień. W nocy już od jakiegoś czasu nie zmieniam pieluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 22:22

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas noc w miarę acz kolwiek nie idealnie 🤪
    Zasnęła o 8, potem o 1, od 1 do 3 nie spala, ale gadała, bez krzyku i wiercenia więc postęp, ale mogłaby jednak spać :p potem padła i obudziła się o 7:30 :)

U nas kupka jest ciągle tak samo. Raz na kilka dni.
    Do sklepów nie chodzimy z małą, najczęściej chłop robi zakupy, ale zaczyna mi już brakować więc raz wyskoczyłam do pepco bo chciałam kupić piłke do ćwiczeń ale nie było.. Ale będziemy musieli do Ikei pojechać po parę rzeczy do domu wiec się nie obejdzie bez sklepu.

Wczoraj byliśmy u rodziców - młoda nie uśmiechała się w ogóle :p a w domu to od ucha do ucha hehe chyba powściągliwa jest :p

U nas już niestety pogoda słaba - szaro, 4 stopnie nie lubię listopada.. Tak fajnie jak były te 4 dni wolne, nie byłam sama w domu a teraz znów to samo, sama do 13 potem po core i na zajecia, chłop. Wraca o 19.

Kosmo a ty tydzień sama to już w ogóle masakra. M

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha dzis spala od 20 do 1, od 1 do 6 sie kręciła i o 7 ostatecznie wstala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 09:11

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, wlasnie wczoraj wieczorem mąż wyjechał i wraca w sobotę rano. Mloda w nocy się budziła chyba z 5 razy a po 5 strzeliła kupsko i już było pospane 🤦🙈 Pierwsza drzemka 20min i ma słaby dzień, ciągle skiałczy i nic jej się nie podoba 😆 Ja już się cieszę że sobie zrobiłam wczoraj posiłki na dwa dni 🤣 W środę przyjedzie moja mama i zostaje do czwartku popołudniu ale coś mi się wydaje że już wolę jęczące dziecko niż jeszcze moją matkę w pakiecie ale przynajmniej pojadę zrobić badania i polazić po sklepach 😁 No i na szczęście mam tylko jedno dziecko na pokładzie 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę żeby się urwać na jakiś shopping, ale z mężem bo on najlepiej mi doradzi zawsze. Tyle że wtedy trzeba by wziąć oboje potworów. Oli jak Oli, pewnie by spala, ale starszy jest okrutnie irytujący w sklepach... Albo nudzi się mi, albo ciągnie na plac zabaw, ewentualnie frytki.
    Waham się czy płaszcz z shein zamówić bo mi się strasznie podoba, a cena spoko bo 114zl... W ogóle to muszę ciuchy przewietrzyć i chyba na vinted wrzucić bo na moje nie mam się w co ubrać nie ma już miejsca w szafie, a większość to "może jeszcze schudne 😒"

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo to wolę chyba sama sobie radzić niż mieć w domu mamusie 🤪
    Moja jeszcze pal licho ale teściowa 🤪 haha lepiej nie!

Też marzę o shoppingu ale nie mam gdzie trzymać tych szmat, poza tym mam wrażenie że nic mi nie pasuje a wagę mam jak sprzed ciąży.. Eh.. Nie wiem co jest nie halo że mną 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w sobotę akcję, idziemy na imprezę. Moi rodzice zostają z młodym na jakieś 4h, ale w czasie usypiania. Zobaczymy jak im pójdzie. Babcia wczoraj miała test- karmiła Szymona butelką. Ładnie zjadł i usnął jej na rękach. Zobaczymy jak w sobotę będzie.
    Mój mąż spanikowany. A ja się nawet cieszę, że w końcu założę szpilki, kieckę i zrobię porządny makijaż 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi już 2.5h, odsypia chyba noc...

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha leni 😆 Ja podobnie, ale mąż mnie wrobił i powiedział mamusi że wyjeżdża zanim ją to przemyślałam no i się mamusia wprosiła 🥴 Mąż stwierdził że ma obawy że po powrocie znalazłby dziecko w piekarniku a tak to przynajmniej tylko jemu się oberwie za mój uszczerbek na zdrowiu psychicznym po dwóch dniach z moją mamą 😵 Ale właśnie w tym całym jego wyjeździe najbardziej mnie martwi właśnie ta część, że przyjedzie moja matka i muszę to znosić 🤦

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 4.30 od 8 wieczorem i dziś dzień na nie. Drzemki po max 40 minut, w czasie których się kręci i rzuca nogami, ryczy o nic, wszędzie źle, wkurza się już nawet na rękach..
    A teściowa przyszła, wzięła go i przez pół godziny dziecka nie ma. Jak mi go oddawała to już kweczał, jeszcze dobrze nie zeszła na dół i już awanti..🤯🤯
    Noszz kur. .. to chyba alergia na matkę 😶

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepska noc, Jaguśke boli brzuch po tym antybiotyku, jest tak ochrypnieta że płacze bez głosu, kaszle paskudnie, nie bardzo chce jeść i śpi tylko na rękach. Starszej już przechodzi na szczescie. Boję się o mała żeby jej na płuca nie poszło. Dziś przyszła teściowa z obiadem i siedzi że starsza bo ja nie ogarniam dwójki chorych dzieci

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie przejmuj się dzieci lubią czasem inne ręce poczuć, moja też się darła dziś na rękach a u teściowej od razu cisza i nawet dała się jej odłożyć na chwilę do wózka ale starsza ja obudziła

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dziś słabo z drzemka.. Jak zaśnie przy cycu, odkładam i oczy jak 5zl. Nawet jazda samochodem nie pomogła 🤷‍♀️ lipa No.. A ja już nie wiem co wymyślać.. Szybko się nudzi..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was prosiła, żebym zapytała przy okazji wizyty u fizjo o lamę z FP. Dziś byłam i nasz fizjo mówi, że lama jest ok. Tzn jak jakieś dziecko nie trzyma jeszcze dobrze głowy to nie pomoże, nie przyspieszy, ale nie zaszkodzi więc można jej używać. Natomiast jak dziecko dobrze trzyma głowę to całkiem spoko.

LENi lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam.. Dzięki Ula :)

Moja dobrze trzyma głowę, bardziej chciałam żeby ją to zajęlo :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam siku a moje dziecko obróciło się w tym czasie z plecków na brzuszek 😭

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to dalej nie w głowie obroty, zamiast próbować samej to woli krzyczeć żebym ją jej pomogła 🙄

Ćwiczymy rolowanie ale tylko ją to wkurza mam wrażenie 🤷 Nie widzę żadnego progresu

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ja pytałam.. Dzięki Ula :)

Moja dobrze trzyma głowę, bardziej chciałam żeby ją to zajęlo :p
    No to spoko, można używać 🙂

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nie obraca, pytałam fizjo o to i mówi że na obroty jeszcze kupa czasu, w 6 miesiącu na się obracać.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała że jak nie zacznie do skończonego 5 mies to żeby do niej wrócić. No i stosunkowo niewiele czasu nam zostało 😬 Widzę że młoda robi progres, nie stoi w miejscu ale obroty ja w ogóle nie interesują 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ