Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlunis wrote:Tak, jak na @ 😀
W poniedziałek mam usg 1 trymestru, miałam mieć we wtorek, ale dorwałam termin do mojego lekarza prowadzącego i idę szybciej 😎
a dopiero się cieszyłam ze skończył się 1trym i się czuje jak człowiek znów a nie jak zwłoki którym dokuczają mdłości -
shooa wrote:mnie właśnie tez dzisiaj jak na @. czasem się zdarzało ale mijały po chwili ew po odpoczynku a dziś trzymają od popołudnia i ciągną tez pachwiny buuu.
a dopiero się cieszyłam ze skończył się 1trym i się czuje jak człowiek znów a nie jak zwłoki którym dokuczają mdłości
To mi dopiero teraz list zrobił się pełniejszy i tkliwy, do tego mam wycieki mleka z piersi 🥺 Zastanawiam się z kim to skonsultować - z ginekologiem, doradcą laktacyjnym? Nie karmię od 4 miesięcy, dlatego się zdziwiłam 🤔Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis wrote:To mi dopiero teraz list zrobił się pełniejszy i tkliwy, do tego mam wycieki mleka z piersi 🥺 Zastanawiam się z kim to skonsultować - z ginekologiem, doradcą laktacyjnym? Nie karmię od 4 miesięcy, dlatego się zdziwiłam 🤔
Ja nie mam doświadczenia ale myślę że najpierw skonsultowalabym z ginekologiem -
Alunis wrote:To mi dopiero teraz list zrobił się pełniejszy i tkliwy, do tego mam wycieki mleka z piersi 🥺 Zastanawiam się z kim to skonsultować - z ginekologiem, doradcą laktacyjnym? Nie karmię od 4 miesięcy, dlatego się zdziwiłam 🤔
A może zapytaj go o naturalne sposoby ograniczające ilość mleka jak szałwia czy mięta? Ciekawe, czy można to pić s ciąży.
Ja skończyłam karmić miesiąc temu i póki co nic nie wycieka i nic się nie dzieje,ale kanaliki tak jakby się zaczopowaly 🤔 co jakiś czas obserwuję, czy piersi się nie napełniają, ale na razie jest ok.
Za to znajoma, już w pierwszej ciąży, miała regularne wycieki mleka od 18 tygodnia i musiała chodzić we wkładkach laktscyjnych.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Możesz powiedzieć swojemu lekarzowi, ale myślę, że nic Ci na to nie poradzi
A może zapytaj go o naturalne sposoby ograniczające ilość mleka jak szałwia czy mięta? Ciekawe, czy można to pić s ciąży.
Ja skończyłam karmić miesiąc temu i póki co nic nie wycieka i nic się nie dzieje,ale kanaliki tak jakby się zaczopowaly 🤔 co jakiś czas obserwuję, czy piersi się nie napełniają, ale na razie jest ok.
Za to znajoma, już w pierwszej ciąży, miała regularne wycieki mleka od 18 tygodnia i musiała chodzić we wkładkach laktscyjnych.
Dzięki za pomysł z miętą i szałwią, zapomniałam zupełnie o tym! Nie wiem jak z szałwią, ale miętę napewno można 😊 Podpytam jutro ginekologa
Olimama - u mnie brzuszek wyglada na taki 4 miesiąc, zaczyna ciut sterczeć 😀Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Dziewczyny które robiły test nifty, pytanie trochę organizacyjne. Ile czasu po oddaniu krwi dostalyscie hasło do logowania? Oddałam krew w środę 30/12 o g.13, myślałam że w sylwestra w czwartek dostanę SMS lub maila bo w końcu to był normalny dzień roboczy a tu cisza. Jutro będę tam dzwonić ale oczywiście panikuje że przez ten okres świąteczny ktoś coś gdzieś nie wysłał itd... 🙄
-
olimama wrote:A jak tam Wasze brzuszki? Zrobiły się pełniejsze?
U mnie już widać krągłość i zostały mi ostatnie jeansy które były przyduże a poza tym już chodzę w ciążowych i legginsach bo najwygodniej, teść w sylwestra powiedział że już widać ten brzuszek 🙂 -
Kosmo ja dostałam dostęp dzień po pobraniu. U mnie pielęgniarka do domu przyjechała i kurierzy tego samego dnia też. Jak kurier odebrał próbkę, to wpłaciłam całą kwotę a na drugi dzień był mail z linkiem do strony logowania.
Kosmo lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:A jak tam Wasze brzuszki? Zrobiły się pełniejsze?
Oj tak, w zeszłym tygodniu rodzina twierdziła że jak to w ciąży, nic nie widać 🙈
Wczoraj już widzieli
Plus sama po sobie widzę i spodnie ciążowe oraz elastyczne sukienki królują teraz w mojej garderobie
Jutro prenatalne - znów ten stres 😐olimama lubi tę wiadomość
-
Ja już całkowicie przeszlam na spodnie ciążowe, bo w zwyklych tylko się meczylam. W luźnych ciuchach, jak sie dobrze postaram to mogę jeszcze ukryć brzuch, ale sylwetka zrobiła się już ciazowa.
-
No i co już styczeń 🙈 która ma wizyty w tym miesiącu i kiedy? Przydałoby się żeby ktoś nam poprpwadzil poerwszą stronę bo smeg chyba tu nie zagląda? Teraz się zaczną informacje o płci a potem tego nie nadrobimy
martamus lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Jeśli Smeg się nie odezwie to ja i StarajacaSie mamy wpisy na pierwszej stronie. Ja raczej korzystam z telefonu, więc nie wiem, czy ogarnę. Może dla ułatwienia żeby nie trzeba było przeszukiwać tych prawie 100 stron, powtórzcie podstawowe informacje, termin porodu, kto juz zna to plec. Nie wiem co tam jeszcze powinno być.
-
U mnie termin z om 28.07, a USG 26.07. płeć nieznana, prenatalne i kolejna wizyta 18.01.
A.co do ciuchów to ja nie noszę spodni, więc ewentualnie mam dresy po domu, pasują nadal. Ogólnie spokojnie mogę się ukrywać, chociaż ja widzę że mi brzuch odstaje bardziej niż zawsze. Ale ja jestem plus size, więc się dość długo mogę ukrywać. -
Ja mam termin na 17/07, dziewczynka, prenatalne 12/01.
No super jakby któraś z dziewczyn aktualizowała pierwszą stronę. Mega fajnie jest potem patrzeć jak się informacje o płci pojawiają, że o narodzinach nie wspomnę 😍😍
Kosmo jak jutro nie dostaniesz info to dzwoń i o sobie przypomnij. Ale wynik jest mega szybko, więc spokojnie przed wizytą będzie.Kosmo lubi tę wiadomość