X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr dobrze ze się odezwalas bo już się martwilam że się w tym złym nastroju zamknelas. A masz się zgłosić do szpitala na wywołanie jakby coś?

Kate dobrze ze się sąsiedzi wymyli i Ci nie zalali znów łazienki;)no niestety mi libido jeszcze nie rośnie ale jakoś tak mi żal tego mego lubego no i chce by Ala szybko wyszła.

Wikaa czekam na wieści z wizyty:) ja miałam nadzieję że nie dotrwam do mojej a mam 21...no jeszcze tydzień został więc może akurat się uda;)

Radiszka ja też bym patrzyła na opiekę lekarską i neonatologiczna bardziej niż na bliskość mamy. Bo to w szpitalu dla Was najważniejsze.
    Ale mnie pachwiny ciągną dziś!!!normalnie jak paralityk chodzę.

wikaa lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No humoru nie mam najlepszego. Na wywołanie ponoć mam iść jak 7 dni po terminie sam nie wyjdzie, także pewnie w czwartek pójdę, chociaż strasznie nie chce

Znowu suwak mi się zaciął ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:16

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Livia no jak przecie ty juz przenoszona masz... ;-)
    Nie wiesz???
    Przecie mamusia mówiła... 8-9... :-P
    No to jak...

ha ha no fakt :D ale dzisiaj zmieniła zeznania - powiedziała, że brzuch mi opadł i do 18 lipca nie doczekam :P I teraz co? Mam nosić dłużej żeby znowu nie wyszło na jej? :D
    Ale dzisiaj wyjątkowo mnie nie wkurzyła niczym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:21

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha LIVIA Twoja teściowa jak pogodynka.... ciągle zmienia zeznania ;)

dobra, dopompował mi M piłkę i teraz już wiem jak powinna być - teraz kolejne pytanie z serii - ile i jak mam na tym skakać?? w rozkroku? skakać, bujać się na boki, w przód, tył?? i czy powinny mnie pachwiny po niej boleć??

livia30 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta gratulacje.

A ja znów mam pytanie do bardziej doświadczonych mam. Pionizowac dzidziusia po karmieniu czy nie? Czytałam różne teorie na ten temat. Jakie są Wasze doświadczenia? Jeżeli tak, to czy do pierwszego odbicia czy dłużej?

amarranta lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja zawsze brałam na prosto zeby się córce odbiło? A co, teraz są inne wytyczne? Przestaję nadążać... Pępek też ponoć się inaczej pielęgnuje!

Konwalia, Daven lubią tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ola nie zgodzę, dla zdrowego maluszka ważniejsza jest bliskoścmamy a nie neonatologa.

Konwalia, najnowsze wiesci mówią, żeby dziecka nie pionizować po jedzeniu jeżeli nie ma wyraźnych ooznak dyskomfortu. Pępek się po prostu osusza porządnie i tyle. Fakt, ciężko nadążyć, jeszcze 3 lata temu na studiach inaczej mnie uczyi, a teraz na konferencjach co innego mówią...

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja synka ukladalam na moim ramieniu i czasem trzeba było robić przysiady lub lekko skakać na rancie łóżka;) więc go chyba pionizowalam:)

A co do pępka Tasha to co się zmieniło? Ja traktowalam spirytem i odpadł w parę dni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:34

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mi chodzilo o tym co pisała koleżanka ze jej mama ma blisko z pracy a nie o bliskość matki dziecka:)wiadomo że bliskość mamy dziecka jest najważniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:26

dora8201, Daven lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWALIA no pionizujesz bardziej do beknięcia choć to chodzi o to żeby główka była wyżej niż brzuszek ;) możesz na ramię (ale nie brzuszkiem na ramię tylko pod paszkami) albo na kolanach położyć na różny sposób
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/8_zps6mibnhrr.png
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/11_zpstshr1d9f.png
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/9_zps9qqjx4os.png
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/10_zps3am3t7lp.png
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/brzuszek_zps9dnotd7k.jpg

OlaW84, Daven, Konwalia, amarranta lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sposób na kolankach też jest bardzo skuteczny jeśli chodzi o odbicie

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora ja od położnej słyszałam,ze jak już się poród zaczyna to kręcenie kółek na
    piłce pomaga dziecku zejść ładnie do kanału. Ja to skacze kręcenie na
    boki i jak tam uważam:-) Co do pachwin to mnie nie bola ale
    myślę ze to kwestia indywidualna. Jeśli jest się rozciągniętym to myślę że boleć nie powinny:-) a skacze ile mam czasu:-)

dora8201 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi zmianami to fakt - moja przyjaciółka ma synów w 1,5 roku różnicy wiekowej - i sie śmiała, że z młodszym zastała ją całkiem nowa rzeczywistośc jeśli chodzi o standardy zywienia, rozszerzania diety, wprowadzania glutenu i pokarmów stałych :) a myślała, że wie wszystko po starszym :P

Daven lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA te pachwiny to mnie od dawna bolą.... kurde czy jestem rozciągnięta?? byłam dopóki to spojenie mi się nie rozlało i musiałam przestac cwiczyć....

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia u mnie jak młody usnął przy karmieniu to go nie podnosilam, ale u mnie ani jeden ani drugi nie miał tendencji do ulewania ani do kolek. ... Ja nie usnął to podnosilam do odbicia. ... Teraz podobno przekłada się przez kolano z główką wyżej niż reszta.... :-/

U mnie po wizycie ok. Szyjka lekko puszcza, ale nie wskazuje na rychły poród. .. uff. .... Pan doktor (w zastepstwie mojej urlopujacej giny) powiedział jednak, żebym uważała bo przy trzecim akcja może rozwinąć się błyskawicznie, a szyjka skrócić w ciągu dnia... Powiedział też, że żaden lekarz nie jest w stanie przewidzieć ani dnia śmierci ani narodzin - wiec kazał trzymać rękę na pulsie i czekać na objawy. ... Na koniec życzył mi powodzenia, był bardzo miły :-D

To tyle z dobrych wieści. .. z gorszych - moj starszy synio na wyjeździe uszkodził sobie kolano.... :-( Naderwał ścięgna i uszkodził torebkę stawową i zamiast korzystać z uroków wakacji siedzi z nogą w górze obłożoną lodem w stabilizatorze. ... Dobrze ze ubezpieczenie pokryto koszty wizyty a leki na razie ich nie zrujnowaly finansowo... Na piątek mają wykupioną wycieczkę, ech..... oby się wylizal. ....

Konwalia lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora - a to ty pytalas lekarza czy Tobie wolno tej piłki używać? bo żebyś
    sobie nie zaszkodzila na to spojenie.

Wikaa -to nie dobrze,ze synio kontuzjowany. Oby mu się poprawiło, choć z doswiadczenia wiem,że kolano tak latwo nie odpuszcza jesli jest już naruszone. Może u niego nie będzie źle...
    Co do lekarza,to w sumie źle byś nie miała jakby szybko poszlo;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Livia no jak przecie ty juz przenoszona masz... ;-)
    Nie wiesz???
    Przecie mamusia mówiła... 8-9... :-P
    No to jak...

Humor Ci się dziś wyostrzył, Mia :D.

Radiszka - o Profamilii czytałam same pochlebne opinie, ale to było 4 lata temu...nie wiem jak teraz. Moim skromnym zdaniem - w szpitalu niczego nie będziesz potrzebowała bardziej niż świętego spokoju, uczenia się swojego dziecka, karmienia na żądanie (cycki na wierzchu większość czasu) i wietrzenia krocza. Potrzebna Ci mama, żeby to oglądała? Bo herbatniki i wodę zawsze może Ci donieść w porze odwiedzin. W szpitalach funkcjonują też bufety i sklepiki - zawsze można dziecko na chwilę u położnych zostawić a sama skoczyć do sklepu. Nie wiem, ale ja bym nie chciała biegającej wkoło jak kwoka spanikowanej świeżo upieczonej babuni, która będzie co rusz pouczać co robić (wystarczy, że pielęgniarki i położne to co chwilę robią), albo wyrywać dziecko z rąk "bo musisz odpocząć" :-S. Ale może złe doświadczenia przeze mnie przemawiają w tej chwili...

Dora - uszy do góry, skacz, pij sobie liście na zdrowie (ponoć one i tak nie rozwijają akcji skurczowej - mogą ją jedynie wspomóc, kiedy się już zaczęła), aplikuj wiesiołek, bo czemu nie? Kiedyś babki bez tego rodziły i dawały radę, ale jeśli czujesz taką potrzebę serca i innych części ciała, to dawaj :D! Dziecko i tak wylezie wtedy kiedy będzie chciało i nikt Ci nie powie, czy to 4 tyg, 4 dni czy 4h Ci zostały :).

Ola - wybyczyłaś się dzisiaj, rozumiem :)?

Wika - zacznij czytać w nocy forum :D - jest szansa, że o 3.00 nikt i nic Ci nie przeszkodzi w odpisywaniu ;). A co do moich malunków - dziewczyno, czy Wy tu chcecie oślepnąć :D? Odważyłam się chwycić za pędzel tylko dlatego, że moje dzieci dorwały pisaki i pomalowały ściany, więc stwierdziłam, że GORZEJ I TAK BYĆ NIE MOŻE :D. Ale przynajmniej będą miały radochę z naklejania zwierzątek na ściany.

Kate851 - moja propozycja wymiany mojego teścia na Twoją teściową jest WIECZNIE aktualna, pamiętaj :D. U mnie libido też podskoczyło, szkoda że dopiero teraz :/.

Katepr - na pociechę napiszę, że z każdą godziną coraz bliżej do Twojego porodu ;).

Mnie też z synem zastała inna rzeczywistość niż z córką, ale szybko zweryfikowałam te "zalecenia". Pisałam Wam, że z 10dniowym synkiem trafiłam spowrotem do szpitala, bo tak mu się paprał pępek po tej "suchej pielęgnacji" :-S? A tam pielęgniarki traktowały pępek spirytusem i się wygoiło. Także teraz będę mądrzejsza i zalecenia będę traktowała jak zalecenia (które można olać i robić swoje) a nie jedynie słuszne wytyczne :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:33

katepr lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA mówił mi o skakaniu i seksie :)

WIKAA o masz! eh no nieźle... oby szybko syn doszedł do siebie choć z doświadczenia wiem, że torebka stawowa to nie takie hop siup... i lekarz ma rację - mój mi dziś powiedział, że jako, że drugi poród to mam nie czekać w razie co do czasu kiedy skurcze będą co 5-6 min tylko już przy 10min się zawijać

DAVEN nieee.... to ni etak, że chce, nie chce :P ale tak wiesz człowiek sobie różne wkręca rzeczy.... liście piłam z Młodym w ciąży - czy to mi coś dało? nie wiem:P też jestem zdania, że jak będzie miała wyleźć to wylezie, jak mam popękać to i tak popękam :)
    pokaż te malunki już tu nie kryguj się!!

o to to i z tymi zaleceniami masz rację - myślę, że będę robiła jak z synem.... i pępek i inne.... skoro dao radę wtedy to i da teraz przecież rzeczywistość aż tak się nie zmieniła, ze kiedyś dziecko tolerowało gluten w 4 miesiacu a teraz dopiero w 8 czy którymś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:06

Daven, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Właśnie chodziło mi o Wasze doświadczenia a nie wytyczne czyjeś tam...
    Wikaa polubilam Twój post ze względu na opis pionizowania. Przykro mi, że synek jest kontuzjowany. Oby szybko się wylizal.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Wikaa ale sie mlody załatwił...
    Oby jednak nie było to nic poważnego bo cały wyjazd z banki będzie biedak miał...
    Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie :-)

Daven taaaaaa ja dzis humorek mam...
    Nawet bym powiedziała ze z lekka czarny...
    :-D

1usah371io4htfas.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ