X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście nie śpię. ... Brzuch dalej się spina a mała chyba w nim tańczy sambę. .... :-/
    Daven wrote:
    U mnie - nie wiem czy to wicie gniazda. Bądź co bądź dla małej nie uszykowałam nic - łóżeczka nie, bo spać będzie w gondoli wózka, tak mi wygodniej. Baldachim nie, bo gdzie jak nie ma łóżeczka? Lampek nad przewijakiem nie, bo dopiero je wirtualnie kupiłam :). Hmmm... Czy położenie przewijaka na komodzie można nazwać wiciem :)?

Daven - jakbym czytała o sobie..... Co prawda łóżeczko u nas jest ale czeka aż m. wróci i je złoży. ... Tylko nie wiem po co, bo moje dzieci nigdy nie lubiły w nim spać. W dzień - na początku był wózek, potem - leżaczek, w nocy spały ze mną. .... Jestem zbyt leniwa żeby wstawać i na siedząco cywać z nerwami kiedy się w końcu naje. .. A na piersi dzieci to lubią sobie nie tylko zjeść ale i pocmokac dla zasady.... Wiec zostawiłam m. i poszłam do drugiego pokoju :-D na kilka ładnych miesięcy. ... Przeżył ! Zobaczymy jak będzie tym razem.... Może córeczka będzie zupełnie inna :-D Może. ....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś mamy piękny dzień na jakiś poród bo ten zdrój trochę mnie przeraża... :)

DAVEN Twój syndrom wicia przegrał z chęcią wypoczynku kiedy dzieci się pozbyłaś;) a poza tym halo halo - a malunki wczorajsze to Pikuś? Każdy orze jak może i tak mu się chce:) ja musialam pokój zrobić bo stal wolny wiec przecież zjedliby mnie wszyscy ze nie zrobiłam dziecku :) a ze byl paskudny to juz w ogóle. Poza tym zobacz, wszystko masz zaplanowane...

WIKAa nam nadzieję że dziś jak się wyśpisz będzie lepiej i skurcze odejdą!

O mamo nie pamiętam co kto pisał jeszcze a świeża strona i cofnąć nie mam jak

TaASHA chyba o malowaniu łóżeczka na biało. - sama pomaluj:) jak jest rozkrecone to naprawdę latwe - ja wszystkie meble w pokoju malej malowalam.... Najwięcej pracy ze szlifowaniem ale lekko wystarczy zmatowic papierem ściernym

Aaai ZANIA czopa się pozbyła - to teraz już bliżej niż dalej:)

Więcej nie pamiętam, wybaczcie jest 5 rano, mój umysł nie jest jeszcze nawet na średnich obrotach

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Z mdlosciami. .nie wiem o co chodzi? Pierwszy raz coś takiego mam, zbiera mi się ślina i żołądek jakiś inny:/tak jest przed porodem jakiś czas?
    Wikaa podkłady na łóżko mam 3sztuki duże 170*90 i po jednym opakowaniu 5sztuk rozmiar:60*60 i 90*60. Wzięłam jedna paczkę tych 90*60, te drugie najwyżej M dowiezie bo dużo miejsca zajmują w torbie.
    Wczoraj M przykleil listwę, powiesił literki i można poscielic łóżeczko:)

wikaa lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE mdlosci na koniec to norma... Plus wczorajsza zgagą albo brzuszek się nie opuścił i Ci uciska juz mocno żołądek albo Nelcia tak siedzi ze coś Co tam wsadza i gniecie.... Tzn przed porodem są męskości i biegunka ale ja mialam to na 1-2 godziny przed jedzeniem... W tej pierwszej części porodu juz w szpitalu przy skurczach co kilka minut - nie mdłości a regularne wymioty.

Albo jeszcze po wizycie u rodziców żołądek dochodzi do siebie ;)

WIKAA ja podklady mam 90x60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 07:55

wikaa, kate851 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora moglambym pomalować sama, ale nie chcę potem słuchać, że szkodzę Małemu. I tak 6 miesięcy wąchał farby i lakiery w drukarni...
    Kate mnie też dzisiaj mdli co nie miało miejsca przez całą ciążę. ..Rodzimy? ;-)
    Co do wicia gniazda to chyba dziewczyny w pierwszej ciąży mają silniejszy instynkt w tej kwestii...

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rade odnośnie laktacji.
    Kate - jeśli to nie kłopot to napisz o co chodzi z tym ziemniakiem.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tasha wrote:
    Dora moglambym pomalować sama, ale nie chcę potem słuchać, że szkodzę Małemu. I tak 6 miesięcy wąchał farby i lakiery w drukarni...
    Kate mnie też dzisiaj mdli co nie miało miejsca przez całą ciążę. ..Rodzimy? ;-)
    Co do wicia gniazda to chyba dziewczyny w pierwszej ciąży mają silniejszy instynkt w tej kwestii...

TASHA ja malowałam specjalną farbą do zabawek - bezzapachowa, wodorozcieńczalna - tzn kolorowe pachną, biała nie - jest bezpieczna http://www.dekoral.pl/produkty/p/de206-emalia-akrylowa

KASIULKA wiem, że pytanie nie do mnie ale z tego co pamiętam jak mi radzono przy Młodym to trzeba ugotować ziemniaki i przez praskę przecisnąć póki ciepłe i taką ciepłe puree na piersi kłaść

tak samo możesz przykłądać torebki ciepłego ryżu - ale moim zdaniem możesz kupić okład żelowy ten ciepło - zimno albo po prostu wziąć prysznic ciepły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:08

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wyspane i w dobrych nastrojach :)?

Z miłych wieści - jak doczytałam Cati jest dziś na porodówce i zapewne niebawem powita dziecię (skurcze co 8 minut i wody odchodzą). Ciekawe czy się pochwali, bo dość dawno się tu nie odzywała.
    wikaa wrote:
    Daven - jakbym czytała o sobie..... Co prawda łóżeczko u nas jest ale czeka aż m. wróci i je złoży. ... Tylko nie wiem po co, bo moje dzieci nigdy nie lubiły w nim spać. W dzień - na początku był wózek, potem - leżaczek, w nocy spały ze mną. .... Jestem zbyt leniwa żeby wstawać i na siedząco cywać z nerwami kiedy się w końcu naje. .. A na piersi dzieci to lubią sobie nie tylko zjeść ale i pocmokac dla zasady.... Wiec zostawiłam m. i poszłam do drugiego pokoju :-D na kilka ładnych miesięcy. ... Przeżył ! Zobaczymy jak będzie tym razem.... Może córeczka będzie zupełnie inna :-D Może. ....

U mnie też łóżeczko się nie sprawdziło, więc nawet teraz nie rozkładam. Tylko że...one są takie śliczne :D! Aż trudno nie zazdrościć dziewczynom, jak się widzi te pokoiki :D. Tak jak z sukienkami - (dla mnie) niepraktyczne, więc ich już nie kupuję, ale... jakie słodkie :)!
    Poza tym przy dwójce moich starszych dzieci (które jednak mają jeszcze pstro w łebkach) wolę mieć najmłodszą ZAWSZE na oku, nie zostawię jej w łóżeczku, bo nie wiem czy córka np. nie zechce jej wyjąć i ponosić a syn nie zacznie wrzucać ciężarówek na głowę :/. Dlatego wózek, nawet w domu - zawsze tam, gdzie ja.
    Dobrze Cię rozumiem z tym spinaniem brzucha i sambą, odespałaś coś?

Dora - nie, no uwiłam wczoraj gniazdo: dla starszych dzieci... Dobrze, że nie dla teściów :D. Ale tak to już jest ze starymi matkami ;), papka z mózgu i coś gdzieś im dzwoni, ale nie wiedzą w którym kościele ;). Co do "cofania stron" przy odpisywaniu - próbowałaś kiedyś otworzyć poprzednie strony forum w nowej karcie w przeglądarce :D? Na jednej odpisujesz a na drugiej cofasz się dowolnie do którego chcesz wpisu :D.

Kate851 - ciesz się, że dopiero teraz te mdłości :). Pochwal się łóżeczkiem!

Tasha - ale jak wąchał 6m-cy farby i lakiery to chyba ten jeden raz więcej mu nie zaszkodzi? Tak na logikę... Ale rozumiem, że nie masz ochoty słuchać trucia za uszami, też bym nie chciała ;).

Kasiulka - lepiej coś?

Carmen.92 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven wrote:
    Dora - nie, no uwiłam wczoraj gniazdo: dla starszych dzieci... Dobrze, że nie dla teściów :D. Ale tak to już jest ze starymi matkami ;), papka z mózgu i coś gdzieś im dzwoni, ale nie wiedzą w którym kościele ;). Co do "cofania stron" przy odpisywaniu - próbowałaś kiedyś otworzyć poprzednie strony forum w nowej karcie w przeglądarce :D? Na jednej odpisujesz a na drugiej cofasz się dowolnie do którego chcesz wpisu :D.

no pewnie, ż etak robię ale nie o 5 rano na telefonie ;)

REX, EWELA - dajcie znać co u Was!!!

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no pewnie, ż etak robię ale nie o 5 rano na telefonie ;)

REX, EWELA - dajcie znać co u Was!!!

Hmmm...to chyba mam diagnozę, czemu obsługa netu z telefonu tak mnie wkurza :D - nie mogę robić nawet połowy rzeczy tak łatwo, jak to robię na kompie. A że przyzwyczajenie drugą naturą człowieka, to mam ochotę szurnąć telefonem o ścianę ;). Chyba w trosce o głowy pacjentek leżących ze mną na sali poporodowej nie wyślę Wam zdjęć mojej córki póki nie wrócimy do domu ;).

radiszka, dora8201 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa nie przejmuj sie. Ja nawet jeszcze nie wszystko mam poprane, torba nie spakowana a do przygotowania kaciku dla synka jeszcze nie udalo mi sie M. namowic...
    Nie jestes wiec sama... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cmi mnie od wczoraj dół brzucha... w nocy to mogę powiedzieć,że nawet bolał i to konkretnie...No nic moja mamcia z babcia jutro przyjezdzaja więc idę sprzątać:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Daven czy odespalam. .. ? Hmmm.... Nie ! :-/
    Usnęłam jak juz świtało. ... Przed czwartą. ... Nastawiłam tv i ostatnie co pamiętam to wrożbitę Macieja he, he, he.....
    Ale dziś nie narzekam. .... Już dosyć ..... Ile można. ... Co ma być to będzie ;-)

Rozmawiałam z synem przed chwilą. Noga mniej boli. Obrzęk powoli schodzi. Rezydentka ddała mu wczoraj tą maść od lekarza, na obrzęki (nawet za free) .... Mam nadzieję, że chociaż z wakacji pouzywa. ...

Kate, Dora co do podkładów to dzięki za info. Kupiłam takie jak Dora i liczę ze wystarczą. Tyłek się nanich mmieści :-D Nawet mój :-D

Daven co do łóżeczek są śliczne, ale u mnie głównie robiły za ozdobę. ... Spać nie chciał ani jeden ani drugi. Jak usnął przy cycu i próbowałam odłożyć, to momentalnie wyczuwal łóżeczko. ... Szczególnie starszy. .... Wiec stało dla ozdoby i kurz zbieralo. ... ;-)

Tasha jasne, że tak... Przy pierwszym dzieciątku jest inaczej.... Chociaż gdybym miała dla Lenki wolny pokój, tak jak Dora, to też pewnie bym go pięknie urzadzila..... Ale niestety nie mam. :-( Wiec na razie będzie z nami ;-) A potem będę musiała chłopaków połączyć, mimo różnicy wieku między nimi prawie 8 lat.... No chyba, że wygram w toto-lotka, spłacę zaciągnięty kredyt i wystarczy jeszcze na wieksze mieszkanie. ... albo domek.... ;-)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie, po 7 było mi lepiej i zjadłam śniadanie. Wyszłam przed 8 na zakupy, niedawno wróciłam, zrobiłam rundkę po wszystkich i już chyba siedzę w domu.
    Tasha Ty już dziś zaczynasz 39tc?:) to jesteś jak Zania i Wikaa na 28 lipca, równo 2 tygodnie do terminu, ja tylko 2 dni za Wami, możemy rodzić hihi:)

Kasiulka oto moje notatki ze szkoły rodzenia odnośnie nawału mlecznego:

Przed karmieniem ciepły okład / ciepły prysznić.
    Po karmieniu zimny okład ( może być zimna, mokra pielucha, żelowy okład ) i kapusta ( kapustę trzeba utłuc i taką zimną wkładamy w biustonosz, trzymamy 20-30 minut, wymieniamy i trzymamy kapustę cały czas.)

Maska z ziemniaków:
    Umyj ziemniaki. Ugotuj w łupinkach. Ciepłe potłucz i obłóż nimi piersi.
    Przykryj ręcznikiem, napij się meliski a jak bardzo boli lub masz gorączkę powyżej 38,5 weź Paracetamol i odpocznij.
    Po 20 min. zdejmij ziemniaki.
    Odciągnij pokarm, najlepiej zrobi to dziecko. Jeżeli nie to laktatorem 2-3min. Po odciąganiu zimny okład i kapusta.

Ziemniaki robimy co 8 godz., później 2 razy dziennie. Kapustę przykładamy cały czas!

Mam nadzieję,że coś pomoże;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Wikaa nie przejmuj sie. Ja nawet jeszcze nie wszystko mam poprane, torba nie spakowana a do przygotowania kaciku dla synka jeszcze nie udalo mi sie M. namowic...
    Nie jestes wiec sama... :/

Jak miło. ... ;-) Grunt to słowa otuchy od koleżanki z forum :-D
    Ja oślepiona terminowością poprzednich porodów zaniedbałam wszystko. Ale dam radę. I zdążę. Nie może być inaczej. ...
    Ty też zdążysz ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Wczoraj byłam u swojego ginka i bardzo się zdziwił, że nie ściągneli szwu bo może mi ten szew zaszkodzić aktualnie niż pomóc. Gdyż jak zjedzie to moze uszkodzić ścianki szyjki i weź bądź tu mądrym. Tam mówili, że pępowina może wypaść a mój gin jak wypaść jak przecież pęcherza owodniowego nie kują tylko ściagają szew. I do tego, że jestem pierworódką to przecież mogę nie wiedzieć czy mam skurcze czy nie. Bo aktualnie to nic nie mam tzn nie czuję oprócz takich dolegliwości jak kłucie w szyjce, bolące pachwiny miednicowe, twardniejący brzuszek, czasem poboli z lewej strony przy jajniku(ale to praktycznie od początku ciazy tak mam) + czop, który jeszcze nie odpadł ( moze dlatego, że mam ten szew).
    Ogólnie Robcio nadal wysoko, płyny owodniowe ok, łożysko II/III stopień, w kanał jeszcze nie wchodzi bo nie czuję ucisku jako takiego. No i jest już duzy ponad 3kg. A ja przytylam 11kg w ubraniach i nie nadczczo bo u nich sprawdzam tylko wagę.

Z zalecenia mam sie stawić w dniu terminu czyli 24.07. Jeszcze przed tym mam wizytę u swojego ginka w poniedziałek. A w piatek kazał mi znopwu jechać na IP aby sprawdzili czy wszystko jest ok. Tyle :D

10 dni do terminu :P

A co do ćwiczeń to ja zadnych nie robiłam i w sumie nie mogę jak mam ten szew :/ nawet chciałam na piłce poskakać itd. Wiedząc, że mam mieć CC to cos bym porobiła a tak dupa zbita

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:31

OlaW84 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że Was sobie ponadrabiam i podpisze jak będę na pedicure ale oczywiście zapomniałam telefonu;) moja kosmetyczka tylko się śmiała ze gdyby przy masażu stóp odeszły mu wody to czy znam nr do męża na pamięć;) oczywiście ze znam i oczywiscie że nic się nie wydarzyło;(

Mój mąż ma mnie dość. Od wczoraj to widzę. Ma dość że taka obolala jestem ze tak narzekam i ciągle niezadowolona. I nie wiem jak to naprawić;( on nie ma już cierpliwości chyba...

Co do wicia gniazda to jest o wiele słabsze niż w pierwszej ciazy. Może po prostu nie mam na to siły i czasu.

A mdłości to mam codziennie od dwóch tygodni. Potem koło 10-12 odchodzą. Czasem wymiotuje śniadanie ale to rzadko.

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy też macie takie lenia ??? jest prawie 11 a ja nie zrobiłam nic....

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta to u Ciebie już coraz bliżej!:) a dlaczego masz mieć cc?
    Ola czyli te mdłości to widać coś normalnego przed porodem, może nawet i 3 tyg. trwać;/
    Dora ja jak nie wyjdę od razu rano z domu, to później masakra, nic nie mogę zrobić i głowa jak u pijaka, dlatego teraz przed 8 wychodzę, zrobię zakupy, przewietrzę się i jest lepiej,ale i tak dziś znów senna jestem.

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ale Kate dobrze wiesz że nie ma reguły i możesz dziś urodzić;)
    Ja nie tyle mam lenia co nie mam siły. Jakby odeszły dwa dni temu. Tak nagle. Co jest bardzo uciążliwe.

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ