X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama tego chciałaś, Dora :D.

Zobaczymy, czy uda mi się wkleić miniaturkę, to będzie próba generalna przed wklejeniem zdjęć córki za tydzień ;).

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fcb920f240.jpg

Czuję się zobligowana do wyjaśnień - zakupiłam nalepki zwierzątek leśnych, polnych, wodnych i domowych; więc namalowałam las, ścieżkę do jeziorka, przez łąkę do sadu, jest jeszcze płot i obórka z sianem :D.
    To co widać nad lasem to naklejane tablice (ta wyżej kredowa a ta niżej do malowania flamastrami - i tymi właśnie nieszczęsnymi flamastrami moje dzieciaki pomalowały nie tylko tablice, ale i ściany). Ponieważ namiętnie je odklejają, to przykleiłam zwykłą, szarą taśmą :P.

dora8201, OlaW84, Mia1988, LillaMy, wikaa lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee no DAVEN.... masz talenciora!!! powaga! super....!! jak dzieciaki poszaleją z naklejkami to efekt też chcemy zobaczyć!

MIA czarny humor?? ;) podobie mnie sie ;)

Daven, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki pomogły i zdejmowanie szwów poszło gładko. Co do krwiaka to zaczyna się wchłaniać i mam stosować dalej to co do tej pory dostałam jedynie dodatkowo czopki po których nie będę odczuwała "szczypania" w odbycie które mogło być spowodowane tym że po wypróżnianiu się po porodzie mogło mi w nim coś pęknąć.
    A z gorszych wiadomości okazało się że mam przepuklinę pachwinową z prawej strony i będę musiała kupić specjalny pas, który złagodzi mój ból i z którym łatwiej mi będzie funkcjonować a dodatkowo mam dużo pić wody z żurawiną i siusiać żeby wspomóc pęcherz i nerki. Kamiluś na wizycie cały czas śpiochał a lekarka była nim zachwycona. Następna wizytacja u gin za 6 tygodni.

Mam pytanko do do świadczonych Mamusiek czy macie jakieś sposoby na ciężkie bolące i twarde piersi w których szybko zbiera się pokarm, bo co 3 godziny muszę odciągać pokarm adopiero w środe mam wizytę położnej z góry dzięki za odpowiedzi.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahahaha, obrazek zamieściłam tylko dlatego, żeby poprawić humory wszystkim dziewczynom, którym ostatnio one nie dopisują :D :D :D. Z pozdrowieniami :)! Śmiech to zdrowie a i powiedzenie sobie w duchu "nie, no ja zrobiłabym to dużo lepiej!" może nieco wpłynąć na podupadające morale ;).

Kasiulka - czyli problemem jest zbyt duża ilość pokarmu? Jeśli tak to odciągać, ale nie do końca tylko do momentu, w którym ból ustaje i nieco ograniczyć picie (ilość wypijanych płynów wpływa na ilość produkowanego mleka), tyle co mi do głowy przychodzi na chwilę obecną, ale ja w tym temacie to niezbyt oblatana :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:52

dora8201, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIULKA dobrze, że dobrze wszystko się goi ale niedobrze z tą przepukliną.... ma szansę się wchłonąć sama??

co do nawału to nie pomogę bo nie miałam.... myślę jak DAVEN sciągać ale nie cały pokarm (bo to stymuluje jeszcze) tylko do ulgi.... mi na bolące piersi pomagał też ciepły prysznic i masowanie pod nim ich... trochę wtedy też upuściłam mleka i było ok.... ale tak jak pisze typowo z nawałem nie miałam problemu

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAVEN ja bym lepiej nie potrafiła :P my Młodemu jak malowaliśmy pokój to zatrzymaliśmy się na etapie nieba i trawki

sama zobacz
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/dscn3345_zps4xtnndme.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:23

Konwalia, 1kasiulka1, LillaMy, Carmen.92 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, nie bądź zbyt skromna, ja bym tak nie namalowała - ani trawy ani nieba :D. Widziałaś kiedyś coś co nazywa się "sztuką współczesną"? Myślę, że ci artyści mogliby czyścić Ci buty :D.

dora8201 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven - no piękne te Twoje malunki. ... Naprawdę :-) Poprawiły mi humor tak jak miałaś w zamierzeniu :-) :-D :-)

Ano synio sie załatwił. .. Wiem, że naruszone kolano lubi się odnawiać ale wierzę, że chociaż je zaleczy.... :-( Ciągle coś. ... Znowu leżę i męczą mnie skurcze..... Masakra..... Czuję jakby mi ktoś łapę wsadził i trzymał za szyjkę. .... :-/ Myślicie, że to po badaniu dzisiejszym. ... ?

Daven lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak WIKAA na bank! wczoraj o tym gadałyśmy że teraz badanie to już w ogóle nieprzyjemne... i potem dość długo boli i wrażenia nieprzyjemne

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, jak wróci idź z nim (albo męża wyślij) do chirurga-ortopedy na USG kolana. Kolano to naprawdę paskudna sprawa, ale może na razie wystarczy stosować stabilizatory.

wikaa lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz już mam pewność - CZOP ODPADŁ,nie wiem czy cały ale sporo.

Daven, Carmen.92, kate851, LillaMy, Mia1988 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, w Tobie nadzieja dziewczyno, że jakoś przełamiesz ten forumowo-porodowy zastój, bo nas tu sierpień zastanie :D! Trzymam kciuki!

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora niby 3-cia ciąża a jak się coś dzieje to człowiek i tak głupieje. ... Tak martwię się żeby nic się nie rozkręciło, już nawet nie ze względu na m. ale na to, że nie mam wszystkiego naszykowanego. ... U mnie zawsze coś. ... A to upały, a to załatwianie urzędowych spraw, a to zakupy, obiad, spuchnięte nogi, jeżdżenie za samochodem, koniec roku szkolnego.... Dziś znowu chyba mam gorszy, seksualno-płaczliwy dzień. ... :-(

Daven dzięki za radę. Będę musiała go umówić i sprawdzić. A na co mam zwracać uwagę przy badaniu, orientujesz się ? Czy ten uraz powinien się zagoic całkowicie, tak że śladu nie będzie ? Jest szansa czy raczej nie ?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a u mnie jeszcze nic nie wypadło ani brzuch mi nie opadł zbytnio. Dzisiaj byłam na wizycie ale jutro napiszę idę spać dobranoc

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Daven dzięki za radę. Będę musiała go umówić i sprawdzić. A na co mam zwracać uwagę przy badaniu, orientujesz się ? Czy ten uraz powinien się zagoic całkowicie, tak że śladu nie będzie ? Jest szansa czy raczej nie ?

Ja Cię straszyć nie będę, bo i po co? Z urazem kolana da się żyć i to długie lata, noga nie odpadnie - ale nie znam nikogo, kto po poważnym urazie akurat tego miejsca obyłby się bez operacji (ze mną włącznie). Mój Małż nawet dwóch. Uważam jednak, że na ten temat (powagi urazu i możliwości zaleczenia) powinien wypowiedzieć się lekarz specjalista - i to na podstawie badań a nie głębokiego spojrzenia w oczy. Bo mi 14 lat mówili, że "boli, bo widocznie naderwane są ścięgna i wiązadełka" i "Pani sobie maść kupi". A ja młoda, durna, po lekarzach też mi się ganiać nie chciało i to olewałam. Nie naciskałam na skierowania na USG, tomografię czy postawienie trafnej diagnozy - a okazało się, że uszkodzona jest łąkotka i maściami to ja sobie mogę :/. Czeka mnie operacja po tej ciąży.
    Dlatego nie daj się nabrać na diagnozy bez szczegółowych badań i na pseudoleczenie.

wikaa lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznie wijecie dziewczyny te gniazdka dla swoich maluchów. U nas bez takich zmian bo wstawiamy łóżeczko do naszej sypialni którą malowalismy w maju. Prosilam M żeby pomalowal łóżeczko na bialo, bo już trochę wysłużone, ale nie będę napierać, bo on wieczmie zalatany...
    Wikaa proponuję w końcu wziąć się za tą torbę

wikaa, Daven lubią tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka nam położna radziła przykładać kapustę na bolące piersi i maskę z ziemniaków, jakbyś chciała to bym jutro Ci wysłała co i jak:)
    Dora super ten pokoik:)
    Daven malunki zobaczę jak wejdę na lapa bo na tel dobrze nie widzę.
    Wika oj szkoda ze tak wyszło z synkiem, oby się polepszylo! A Ty lez więcej i masz czekać minimum do 21:)
    Zania wow juz czop? :) czyżby coś się ruszalo powoli? :-)
    Ja dziś poczułam klucia w pochwie i mam mega zgage, nowe objawy.

wikaa, Daven lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven jak du.... mi się zagoi to pójdę z synem do lekarza, bo ja lubię robić wszystko sama.... M. wyśle to połowę zapomni. ... albo o cod nie dopyta. ... juz taka jestem ;-)

Tasha większość rzeczy już spakowana. Dzis sie juz zmobilizowałam zakupami... Czekam tylko na tą przesyłkę co o 1.00 w nocy robiłam - a tam niestety dużo ważnych rzeczy, podkłady, majtki i te różne inne podpaski. ... Ma być kurierem wiec liczę na nią jutro najdalej pojutrze.....

A właśnie, mam pytanko.... Jakie to są podkłady porodowe na łóżko - rozmiar standardowy :O ? 90X60 czy 60 x 40 ? A może jeszcze inaczej ?

Kate jak ja leżałam po porodzie to polozne przynosiły dziewczynom liście z lodówki do okladow. ... Najlepiej jednak najpierw popuścić mleka z piersi, bo to daje ogromną ulgę, no i ważne żeby się zastój nie zrobił bo gorączka murowana. .. a potem to już tylko gorzej....
    Super ze sąsiedzi rury przepchali. .. Dopięłaś swego i masz spokój. ... Powinni kurde za to zapłacić. ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:06

Daven lubi tę wiadomość

• Olisie Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie nie mam czasu na nic:( także tylko tak na szybko:
    - z pepkiem potwierdzam: spirytus rozcienczony z wodą. Olo stracił pepek po tygodniu, nic się nie paprze. Przy córce kazali tylko octeniseptem i skończyło się antybiotykiem i ostatecznie i tak spirytusem, bo w 2 tygodnie po porodzie nadal wszystko się papralo.
    - ja przy karmieniu piersią nie odbijam specjalnie. Boje się pionizowac, bo mały taki giętki;) czasem samo mu się odbije jak go potem noszę. Skoro nie ulewa jakoś strasznie, to na razie tego się trzymam.
    - przy nawale pokarmu obkladaj kapustą ubita tluczkiem. Ściągaj tylko do uczucia ulgi. I oczywiście też polecam ciepłe prysznice, wtedy z automatu mleko zaczyna wyciekac i nawet mozna zamiast ściągnąć, to ta odrobinę wycisnąć, tak żebyś się lepiej poczuła.

Niestety reszty już nie dam rady doczytać, bo zaraz usne na siedzaco :(

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha, ja też marzę o takich ślicznych pokoikach jak dziewczyny uwiły :). Czystych, przemyślanych od A do Z, z tymi wszystkimi pierdółkami :D. U mnie w pokoju dziecinnym - czego nie da się połamać, to na pewno da się zjeść/strącić/pomalować, sprawdzone przez 2 starszaków :D, więc minimalizm w czystej postaci i wszystko co można - to do szaf.
    U mnie - nie wiem czy to wicie gniazda. Bądź co bądź dla małej nie uszykowałam nic - łóżeczka nie, bo spać będzie w gondoli wózka, tak mi wygodniej. Baldachim nie, bo gdzie jak nie ma łóżeczka? Lampek nad przewijakiem nie, bo dopiero je wirtualnie kupiłam :). Hmmm... Czy położenie przewijaka na komodzie można nazwać wiciem :)?
    Może w moim przypadku to cholerna nuda, bo dzieciaki 4ty dzień siedzą u dziadków a ja nie mam co robić :)? Wszystko posprzątane, poukładane, umyte - gniazdo gotowe na nowego pisklaka, sezon lęgowy można uznać za rozpoczęty :).

Dobra, śmigam spać, kolorowych :)!

wikaa, dora8201, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ